Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 6 octombrie 2012

Acasa si peste hotare

De cand s-a instalat la carma tarii, actualul guvern al Romaniei, condus de un plagiator, a lucrat din greu. A organizat un referendum fara sa fi fost in stare sa-si numere corect participantii, fapt pentru care a inceput sa scimbe regulile in timpul jocului. Un gest care a facut ca asa numitii prieteni din occident sa-i sara in cap. A acaparat in acelasi timp si toate posturile cheir din tara de unde se poate fura cel mai bine, asta ca sa-i poata lasa pe domnii Mobius si Mangold cu perceptii pozitive. Luand ochii prostilor plini de ura cu sloganul jos Basescu. De ce acest slogan? Pur si simplu pentru ca USL altul nu au avut. Si asta o vede acum orice om cu scaun la cap, care ar dori sa faca o evaluare corecta a rezultatelor obtinute de alianta. 

Asa cum am mai spus "jos Basescu" a fost de fapt intregul program politic de guvernare al USL. Un program agreat insa la nebunie de votac. Dupa parerea mea cei din urma au primit exact ceea ce au meritat, doar asta este si menirea votului. Programul si prestatiile egale cu zero a clanului din care face parte si domnul Voicu, par sa-l fi iritat.Tocmai de aceea, domnia sa a venit cu un proiect de lege care este si in opinia mea de prioritate zero pentru Romania. Proiectul trebuia facut ordonanta de urgenta. Asta pentru ca condamnatii, dar mai ales coruptii, aia cativa care au ajuns totusi inchisi la internet, sa iasa cat mai reperede. Fara ei tara nu mai poate! La acest proiect mai trebuie adaugata inca o urgenta, tot de prioritate zero. Si pentru binele natiunii, desigur.

Cresterea numarului de parlamentari. Faca-se vointa poporului care a votat pentru o diminuare. Si, stim de la domnul Ghise ca poporul este suveraneran, dar niciodata nu mai suveran decat politicianul din Romania, zic eu. Eventualele dileme dintre cel din urma si gloata se rezolva intotdeauna cu un mititel. Concluzia nu poate fi alta decat ca trebuie sa mergi la vot. Mai ales acum cand latura din care vei putea alege pare ca va creste in cantitate. Ba mai mult! Ea va fi mai colorata decat oricand, si, ii va lasa cu gura cascata, cred eu, pe toti scribentii pupincuristi care au vrut si vor sa-l scoata pe domnul Dan din peisaj, printr-o simpla miscare de pix. Stiu ca acest obiect este cel mai modern si cel mai folosit in ziua de azi, pentru ca dintr-un pix poate sa apara chiar si bugetul unei tari. Dar, in cazul salvatorului Oltchim limitele lui vor iesi cu siguranta la iveala.

Poporul nu gandeste el munceste, si domnul Dan este singurul care a aparut la televizor cu munca in sac. 

Daca nu-ti place munca si apartii de cei care vor sa-si soarba latura din partea dreapta, uita-te spre UT-cist. Are o troaca noua in care vei mai gasi si niste bucati de ciocolata mucegaita. Langa fiecare troaca, la dreapta, sau la stanga, in pozitie de drepti il vei gasi pe Isarescu, care a uitat din nou sa apre leul, pentru moment, desigur. Sti tu! Valuta aia pe care a depreciat-o Ponta, conform expertilor, dar pe care a aparat-o " il gobernatore". Pentru ca, daca nu o apara, ajungea la 5 lei. Si daca va ajunge la 5 lei, ar fi ajuns la 6, fara aceiasi aparare, si de la 6 la 7 si incet la infinit. Nu stiu daca iti aduci aminte de numele guvernatorului BNR, si de prestatiile institutiei  atotputernice din perioada post lovitura de stat? 

O perioada in care leul s-a facut intr-adevat praf fata de toate valutele? Da, da! Dar daca nu-l apara Isarescu s-ar fi facut faina. Eu care nu ma prea pricep la morarit si la macinat spuneam ca leul se va deprecia si dupa revenirea lui Basecu. Am citit asta din grafice. Si se pare ca al nostru cavaler cu joarda in mana le respecta deocamdata fara sa scrasneasca, precum se pare ca le respecta si "revenitul".

Fiind vorba de respect mi-am adus aminte de un ales, Puiu Hasoti. Securist, bun, bland, si corect, actualmente ministru al culturii. Domnia sa si-a demonstrat nivelul cultural intr-o conversatie facuta cu un jurnalist care a indraznit sa-i puna intrebari. Jurnalist care face parte din poporul suveran fata de care ministrul si-a manifestat admiratia de mai multe ori. Eu vad ca ministrul culturii vorbeste, si are o atitudine foarte similara cu cea a presedintelui pe care domnia sa vroia sa-l elimine. Votati mai! Hai! Hai!........................................

Peste hotare situatia nu pare mai roza decat aici acasa. Iranul a a dat in hiperinflatie, de cca. 75%, exact intr-o perioada in care Turcia si Siria isi incordeaza muschii. Obama, care calareste impreuna cu Bernanke ultimul val de extas a sefului FED, a primit ieri un cadou de la statisticieni, cifrele de somaj. Care, intamplator, exact inainte de alegeri, au facut cel mai mare salt descrescator. Bursa s-a umflat la auzul lor ca un balon, ca sa se dezumfle mai pe urma doar in cateva ore. Ciclul de 7 ani si-a intors cursul in septembrie, asa ca valurile favorabile lui Bernanke, de durata lunga, au inceput sa dispara. Seful Fed este calare in momentul de fata pe niste valuri mici, vom vedea in curand momentul in care va fi aruncat la mal. Sau, poate ca nu! Pentru ca va sari de pe val direct in racheta. Un lucru pe care eu il vad foarte putin probabil. 

Mult mai probabil este faptul ca domnul Samaras a cazut de pe orice val, si, ca, tara domniei sale, "salvata" de troica, in fiecare luna, de doua ori, se apropie de haos si anarhie. Asta daca il credem pe cuvant. In poza din articolul acesta domnia sa pare cel putin ingrijorat, vorbind de o societate elena in plina dezintegrare. Dar iata si vesnicul paradox! Domnul Samaras vrea sa-si reintegreze societatea cu inca un "ajutor", adica, cu aceiasi procedura care i-a provocat de fapt dezintegrarea. 

Franta sta si ea foarte bine, dupa ce Hollande incepe sa se tina de promisiunile electorale. Da! Mai exista oameni care fac ceea ce au promis, pentru ca nu chiar toti politicienii sunt mincinosi si plagiatori.

Problema presedintelui fracez apare insa in urma unor promisiuni ale caror efect pare ca nu l-a inteles. A extrapolat si domnia sa liniar, probabil, netinand cont de faptul ca ne aflam intr-o noua era. Intr-una in care economia a fost deja inecata de datorii. Una in care ea se va ineca si mai bine daca ii aplici gandirea magistrala a lui Hollande. Rezultatele se vad pe graficul alaturat, care arata un PMI francez in plonjon.

3 comentarii:

Anonim spunea...

horia , ai grija ce spui ca incepi sa-l cam superi pe costel !

Horea spunea...

Sorin! Iata raspunsul la toate intrebarile din textul de mai sus. Jos Basescu! Ca sa vizibilizez putin mai bine afirmatia voi scoate in evidenta doar cateva pasaje.

Cat, si pana cand, trebuie sa mai avem incredere in sindicate? Jos Basescu

Cat, si pana cand, sa mai avem incredere in guvernanti sau in partidele politice? Jos Basescu

Noi? Noi suntem ai nimanui. Nu mai avem conducere! Nu mai avem sindicate! Nu mai avem timp! Suntem pe cont propriu.
Inca o data am fost mintiti!
Ce facem? Jos Basescu

Anonim, intr-un comentariu costel a fost facut cacat de catre cineva care semneaza sorinel.
Nu a raspuns la aceasta provocare, fapt pentru care vreau sa-i multumesc. In rest are si el dreptul la opiniile sale prorii ca si mine. Poate se va trezi intr-o buna zi, si poate se vor trezi si altii. Ca sa vada ca jos Basescu nu va rezolva niciodata probremele unei Romanii corupte pana in maduva oaselor.

Daca nu se vor trezi vor ragusi strigand jos Basescu pana in momentul incare rahatul din care striga le va intra in gat. Si cu gura plina de rahat nici sa strigi nu vei mai putea.

Horea spunea...

Tot Sorin. Uite ca am uitat singurul meu raspuns la toate intrebarile din text. Probabil, pentru ca sunt constient de faptul ca nu-l vede si nu il aude nimeni.

Nu mai votati murdarii!!!!!!!!!