Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 21 octombrie 2012

Castelul din beton cu fundatia din paie

Cam asta este USL in opinia mea. Falnicia aparenta a aliantei se bazeaza de fapt pe inexistenta alternativei. Iata ce au obtinut votacii din Romania. O clasa politica care nu mai are de oferit absolut nimic. Cand spun nimic ma refer la ofertele politice, pentru ca in materie de circ spectacolul de abia incepe. Avem primari model, gen Oprisan, Mazare etc. care sunt gata sa faca orice pentru popor. Intr-o tara care este infasurata in centuri de siguranta luate de la FMI, dar rupte toate in bucatele.

11 miliarde sunt asadar un fleac, si prea putin pentru asemenea oameni, cum ne-a spus si tovarasul Oprisan. Bani pentru un spectacol care il va promova pe Isarescu, in fuctia de guvernator al viilor. Tot pentru binele poporului, pentru ca poporului ii place sa umble beat. Mai aflam inca un lucru deosebit de imporatnt de la acelasi tovars! Daca poporul nu ar fi fost multumit de ceea ce a facut si ceea ce face primarul lor iubit, nu l-ar mai fi votat. Un lucru cu care nu pot sa nu fiu perfect de acord. Pentru ca este de fapt exact cea ce spun eu pe acest blog de ani de zile: poporul isi naste politicienii.

Cat timp credeti ca va dura marele spectacol? Exact pana dupa alegeri! Moment in care oamenii cu centurile de siguranta rupte vor incepe sa zboare pe geamul vehiculelelor pe care le conduc, la cea mai mica adiere de vant. In acelasi moment se va constata, dintr-o data, ca mai sunt inca 4 ani pana la alegerile urmatoare, timp absolut suficient pentru ca fiecare ales sa-si poata sterge bocancii de cate ori ar dori in presul numit popor. Care va mai fi ridicat o data din noroi, fara sa fie spalat insa, cu ocazia alegerilor prezidentiale.

Cu numele presedintelui nu mai trebuie sa ne baten capul. Pentru ca am aflat deja de la Ghita pe cine doreste sa puna el presedinte si pe cine premier. Are suflet mare omul asta. Lupta doar pentru altii! Pentru ca este manat asa cum spunea chiar el de insasi Dumnezeu. Cateodata, cand aude voci, in limba engleza pe care a afirmat tot el ca o are in burta, eu cred ca este convins ca il si reprezinta pe Tatal nostru. Care, dupa parerea mea, a uitat sa-i spuna un lucru foarte important.

Faptul ca va fi destul de penibil, dar mai ales greu, sa colaborezi cu un securist in care ai spus ca iti bagi organul genital, puncte, puncte. Pentru ca va sta tot timpul cu spatele la tine. Cateodata si cu fata, dar atunci va fi cu gura plina, umpluta tot de noul membru PNL. Nu stiu cum va fi exact cu antenele? Fecundate si ele pana ce le-a iesit orgasmul pe urechi. Astea sunt totusi detalii neinsemnate pe la noi. 

Si poate chiar de aceea Domnul nu a mai vrut sa vorbeasca despre ele cu Gigel. De fapt, Domnul le stie pe toate. Ceea ce implica atutomat si o cunoastere riguroasa a politicianului din Romania, si nu in ultimul rand al poporului. Tocmai pentru ca este bland si bun, din nefericire nu si securist, da si el acestui popor ceea ce i se cere. Festivale! Si primari cu atitudine pozitiva.

"Viaţa nu e formată numai din necazurile săptămânii şi grija zilei de mâine, ci şi din poezie, cultură, muzică, nu e chiar atât de cenuşie ţara asta. Problemele cu gazul, căldura şi apa caldă nu au nicio legătură cu Festivalul Vinului. Cetăţenii merită acest festival din plin, este o emblemă a oraşului. De 20 de ani promovăm viticultura"

Care necazuri? Care griji? Si de unde atata cenusa? Intr-o tara afundata in poezie si cultura. Problemele cu gazul tin si ele in primul rand de burta votacului. Care va slobozi doar cantitatea rezultata din micii consumati cu bere, nimic mai mult. Asta daca guvernatorul s-a gandit cumva la export si PIB. In ceea ce priveste apa calda, ea este buna si rece, pentru ca seamana cu berea, la temperatura. De fapt, merge chiar si fara apa, pentru ca, la nevoie, noul Rasputin al USL va comanda ploaie. Vorbeste oricum in fiecare zi la iphone cu ingerii. Mie imi este totusi teama de un alt lucru. Ca nu cumva sfantul nostru sa i-o traga de tot USL-lui, din moment ce pare a fi mai napadit de hormoni ca niciodata. Sa nu cumva devina chiar el calaul lui Ponta si Antonescu. Cele doua fiinte pe care eu le vedeam mergand cu pasi marunti spre esafod.

Ps. Se pare ca tara noastra nu este in stare sa absoarba fara frauda nici macar o parte din fondurile europene, fapt pentru care ele sunt in proces de suspendare. Intr-un alt articol cineva afirma insa baliverne. "Guvernul Ponta duce lipsa de viziune si strategie". Nooooo.. hai sictir, basisti imputiti, straini care vor sa insclaveasca poporul nostru suveran. De strategia de pe stadion unde s-au adunat 80 000 de oameni n-a auzit nimeni? Dar de strategia festivalelor? Dar de viziunea jos Basescu? Nu va este rusine? Porcilor! Sa nu vreti voi sa dati  banii cetatenilor europeni poporului roman? Asta chiar daca ei dispar pe drum in buzunarele politicienilor.  Ma refer desigur la Boc. Asta-i mic si al dracului. Cu tot guvernul sau. Ca au furat atunci cand erau la putere stie toata lumea, dar, uite ca mai fura si azi. De aici s-au nascut si se nasc si problemele actuale ale guvernului plin de plagiatori. Eu zic ca ar trebui sa iesim din uniune. Se clatina oricum. Si fara banii veniti de acolo sa vezi tu festivale. Mazare va dansa 25 de ore din 24.

12 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Bine, dar cand ne desprindem de lecturile "gen" gandul sau ziare.com, remarcam ca vaca nesimtita vass, jigodia dragoi, prostovetele ialomilitianu si securiciu' vladescu au disparut.

Georgescu si Voinea par oameni.

Vad ca-ti place in lei vechi.

550 miliarde de lei... vechi cum iti suna?

Te-ai fi gandit ca-i poti transfera de la stat la privata pedele betonând o râpă?

"Sarbatorile saraciei iesene" au durat aproape 2 saptamani (2-14 oct), primaria uselista alocand un buget de 10 miliarde de lei vechi.

Si pentru ca nenorocirea ta sa fie completa, a incasat din inchirieri 15 miliarde de lei... vechi. :D

Stiu, n-ai aflat pentru ca nu s-a dat la gandul. Eh, nici la "antene" nu s-a spus nimic.

Horea spunea...

Costel suntem in data de 21octombrie ora 22 ora Romaniei cand PDL nu mai poate betona rape pentru ca nu mai este la guvernare.

Hai sadiscutam despre ce betoneaza astia. Apropo gandul! Eu vad reproduse niste avertizari venite din partea europenilor care sunt cam greu de misluit.

In rest, observ ca tu esti ca multi romani. Ma refer la cei care se uita mereu inapoi. Sunt curios daca mergi vreodata inainte?

De acord cu afirmatia ca Voinea si Georgescu, par oameni cu capul mai pe umeri decat cei pe care i-ai mentionat, numai ca, deciziile grele se iau intr-un cabinet plagiat. Am dubii mari fata de faptul ca festivalele ar fi o inventie de a lui Georgescu sau Voinea.

In ceea ce priveste zilele iesene ma confunzi cu tine. Pentru ca eu apreciez tot ceea ce aduce plusvaloare societatii, inclusiv plusvaloarea pe care a creat-o USL undeva. In cazul in care a creat-o! Dar hai sa te cred pe cuvant.

Pasul uramtor ar fi sa vad si cum se vor cheltui banii incasati. Pentru ca vezi si tu ce se intampla cu banii europeni. Daca i-as vedea cheltuiti in folosul comunitatii iesene as intra in extas. Pentru gospodarii din Iasi nicidecum pentru tot USL-ul. Pentru ca, la nivel national problemele abunda, prestatiile lipsesc.

Vali spunea...

Horea, cand ai fost ultima oara in "dulshisli targ al iesilor"?

Eu unul cred ca ajung acolo cel putin o data pe luna..

Si pot spune ca, eufemistic vorbind, e o cocina!
Nici macar centrul n-au reusit sa-l faca sa arate, cat de cat, civilizat. Jenant!

Targu-mures e paradis pe langa Iasi.La TG. Mures am fost acum 2 luni ultima oara. La Iasi luna trecuta...
Asta ca sa discutam de lucruri concrete si nu despre alte avioane scrise de gandul sau alte rahaturi....

Anonim spunea...

Costele , avortatule , dupa tine orice investitie in tara asta e furaciune a pdl ! hai sa cautam ce s-a mai facut si gata cu furaciunea ! era mai bine pe vremea tatucului iliescu care in "saracia" lui ii acopereau pe toti devalizatorii nationali in frunte cu alt tovaras, amicul tau nastase 7 case !
vine usl-ul acuma si sa vezi investitii ioc , pomeni la greu , romania ultima tara din UE , campioana la pomeni pentru o populatie de votanti prosti !

Anonim spunea...

Horea, ce nu spune gandul, este ca (pre)suspendarea programelor vine dupa un audit facut pe perioada 2009-2011. Deci are si uitatul inapoi logica lui.

Horea spunea...

Anonim sigur ca are! In cazul in care vrei sa mergi inainte. Afirmatia privind lipsa de strategie si viziune a guvernului Ponta din ce perioada este?

Am spus de mai multe ori , in multe articole, ca predecesorii au fost catastrofe in ceea ce priveste absorbirea fondurilor. Pentru cau au fost si ei corupti pana in maduva oaselor.

Numai ca, azi ei nu mai sunt la putere.

Sa continuam sa nu uitam tot dupa ei? Sau sa ne apucam sa ne uitam la ce face cel mai cinctit guvern, la putere in momentul de fata?

Anonim spunea...

Afirmatia privind lipsa de strategie si viziune a guvernului Ponta este din burta ziarului. Dar asta este pentru oamenii care tin ochii bine deschisi si vad si manipularile mai fine decat cele facute de antene.

Pe langa catastrofa legata de neabsortia fondurilor, apare acum si catastrofa restituirii lor.

Evident ca ne uitam la ce face cel mai cinstit guvern. Partea cu "la putere", o lasam mai la urma, ca mai au de luptat pana sa ajunga la ea.

Horea spunea...

Anonim, consideri dupa cate vad eu ca gandul a scos din cur un avertisment dat de uniune. Daca ai dovezi ada-le pentru ca este destul de serios ceea ce spui.

In legatura cu puterea te inteleg mai bine. Tu vrei ca totul sa fie al USL, nu numai guvernul, secretarii de stat directorii, curatatoarele etc. Mi-a aduc aminte de poezia lui Dan Desliu, nu stiu daca ti-o amintesti? Partidul e in toate in cele ce sunt......... era pana si in bobul marunt. Pana acolo cred ca mai este putin.

In rest, eu sunt mai prostut. Pentru ca cred ca cel care guverneaza are puterea. Asa este peste tot in lume! Sigur ca peste tot in lume nu poate insemna niciodata si Romania.

Anonim spunea...

Pai e suficient sa recitesti articolul indicat si sa ignori titlul. Daca nu este suficient, te rog sa indici un paragraf in care uniunea avertizeaza ca guvernul Ponta este fara strategie si viziune.

Nu, nu vreau ca totul sa fie al USL. Dar atat timp cat ti se impun decizii din exterior desi nu au nici o atributie(Reding, Barroso, CCR ...), cat timp justitia este controlata de Basescu(CSM, servicii, DNA, procuratura), cat timp negociezi bugete UE la nivel de minister dar nu poti sa participi la decizia finala, e clar ca mai ai de munca pana sa ai puterea.

Foarte bine spus ca cel ce guverneaza are puterea. Problema apare la identificarea celui/celor care guverneaza.

Horea spunea...

Anonim, Deciziile din exterior nu ti se impun. Pentru ca le poti citi inainte de-a intra, pana si intr-un club. Daca nu-ti plac nu intri. Numai ca romanul smecher vrea sa fie doar cu un picior inauntru, ca sa poata suta cu celalalt asa cum vrea el.

Eu nu functioneaza perferct, eu o vad chiar in destramare. Dar totusi! Nu ti se pare ciudat ca din toate tarile membre noi suntem singurii pe care ne calca mereu in picioare. Nu observi stilul? Romanul este mereu victima.

In timp ce avem cel mai sarac popor in una dintre cele mai bogate tari. Cine a supt-o pana in momentul in care am aintrat in UE? Si pana in momentul in care Basescu a ajuns presedinte?

Cum iti explici faptul ca suntem hoti dovediti din vremea lui Caragiale, Eminescu, Blaga? Dar inca tot victime si in 2012.

Şefa Unităţii pentru România din DG REGIO a atenţionat Guvernul că procesul de elaborare a poziţiei României faţă de viitoarea perioadă de programare a bugetului UE nu este derulat corespunzător, iar recomandările CE nu sunt luate în consideraţie integral,** criticându-i lipsa de viziune şi strategie**.

Anonim spunea...

Le poti citi inainte de a intra? Numirile sefilor de la parchet si DNA a fost aplaudata pana acum de UE, doar acum cica le pute. Hai ca suntem oameni mari, nu e cazul sa credem ca tot ce spune UE e ok. Schimbatul premierilor la comanda in Grecia si Italia nu este calcare in picioare?

Dar pana la urma ce relevanta au toate aceste lucruri relativ la "puterea" guvernului Ponta?

Pasajul selectat este perceptia autorului. Care are ca sursa de inspiratie Mediafaxul. Care la randul lor spun ca fac sinteza la niste documente nepulice primite de guvern. Pe mine nu m-au convins articolele pe aceasta tema ca "UE critica lipsa de viziune si strategie a guvernului Ponta". Daca pe tine te-au convins aceste articole, so be it.

Horea spunea...

Sigur ca ca nu tot ce face sau ce spune UE e ok. Am vorbit de multe ori pe blog despre marionetele puse Mercozy in Grecia si Italia.

Asta nu insemnaeza insa nici ca tot ce spun trebuie neglijat. Mai ales atunci cand vezi si tu cu ochii tai ca lucrurile merg cam asa cum se spune.

Eu nu cred ca trebuie sa-ti spuna cineva atunci cand ceva merge bine. Se vede, se simte.

Se spune de exemplu ca Monica Macovei a luptat pentru o regula prin care cei cu "pete" din PDL sa fie strecurati si scosi din circuit. Ceea ce se vede este ca fostul ministru al justitiei n-a strecurat pe nimeni. Si asta e ceea ce conteaza pana la urma.

Fmi a spus ca vom creste mai bine decat Poloniain 2013, si eu m-am tavalit de ras, scriind si un articol despre marea crestere. Acum spun ca vom putea scade cu 5%. In opinia mea, ultima prognoza este mult mai realista, si ca atare n-am mai ras de loc.

Privind guvernul Ponta ma uit tot la rezultate, si pana acum nu vad absolut nimic pozitiv. Daca tu vezi so be it, ca sa te citez.