Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 26 octombrie 2012

De pe hotare si de peste hotare

Pe hotar domnul Tariceanu a gasit un oscior. A vazut ca scrie pe el monarhie si i l-a dat imediat lui Crin. Care, abil "care este" l-a sunat pe Ponta exclamand: Avem program de guvernare pentru electorat! Ponta s-a bucurat si el din moment ce a invatat in Africa de Sud zicala maghiara cu ulciorul si slujnica, cea care a scos aerul din primul program de guverare" jos Basescu". Acesta din urma trebuia inlocuit oricum cu altceva. Si, iata ca, Domnul a dat daca i s-a cerut, probabil dupa un telefon primit de la Ghita. Sus monarhia! Un oscior care se poate arunca foarte usor in aceste momente po, pula-tiei inflamanzite. 

Este ca osciorul pe care scria 300 de parlamentari. Il votam si se fac 500, sau 1000. Totul depinde de marimea familiilor acelora care sunt deja in politica. Dar, care mai vor sa-i imbogatesca acesteia peisajul cu sotii, soacre, copii, nepoti, si eventual si cu niste animalele de casa, tot din ograda lor proprie. Poate ajunge vreun porc prim ministru si vreun bou presedinte. Ca sa putem vedea si noi ce avem. Asta din cauza ca teoria monarhiei va tine foarte probabil doar pana la alegeri.

Desi, ar fi fost cu siguranta cea mai buna teorie, aplicata unei tari ca Romania, mai ales dupa o lovitura de stat. Eu sunt gata sa-mi tai si gatul pentru urmatoarea afirmatie, pistol ca Adrian eroul national nu am : O monarhie constitutionala ar fi facut din Romania o cu totul alta tara decat ceea pe care o avem azi. Din simplul motiv ca regele Mihai are caracter. A demonstrat asta nu o data prin fapte.

Una chiar speciala, care ar fi trebuit sa duduie chiar si in urechile surde ale romanului: A refuzat sa candideze la presedentie cu toate ca i s-a oferit o astfel de varianta, demonstrand clar ca prima sa prioritate nu este ciolanul. Un neciolanar ar fi lucrat cu siguranta si in primul rand pentru descibalirea acestui popor indobitocit. Plin in momentul de fata de universitarii care si-au cumparat diplomele la iarmaroc. De oameni infecti, cu multe titluri, dar nici unul care sa scoata in evidenta primitivismul si mitocania de care dau dovada.

Romanul isi admira insa mult mai mult hotarele decat isi admira oamenii cu caracter. Pentru ca pe hotar pasc oile. Cele pe care presedintele, pus din nou in postura de candidat, a venit sa le tunda in direct la TV. Tunsul de pe hotare merge insa mult mai bine si mai usor atunci cand este liniste peste hotare. Acum nu-i! Si ca atare nu strica un pic de monarhie. Franta si Germania se clatina. In timp ce premierul a recunoscut, imbibat in sarhasmul sau obisnuit, ca guvernul nu este pregatit pentru asa ceva. "Mă întrebaţi dacă avem un plan dacă Germania şi Franţa se prăbuşesc. Nu avem niciun plan", a declarat Ponta, aflat într-o vizită de lucru pe şantierul de la podul Calafat-Vidin. 

Sigur ca nu! Pentru ca conducatorii USL sunt pregatiti pentru o alta estimare, facuta de aceeiasi dobitoci de la FMI, cu multiplicatorul lor cu tot. Prin care Romania trebuia sa creasca mai bine decat Polonia, exact in 2013. Am scris daca iti mai amintesti si despre acea afirmatie. Spunand atunci ca ea poate fi corectata oricand, fara ca cineva sa ridice macar o spranceana. Iata ca a fost corectata! Calculul nou fiind acum la fel de valabil. Precum spuneam:Tai cifra 1 din fata la 1,5, si adaugi un minus in fata. Prognoza este ca una scoasa din cutie. 

Cei care vor sari totusi ca arsi in cur vor fi expertii valutari. Cum domne? 20% depreciere a leului? Pai, nu are BNR interval de doar 5-6% variatie, de care nici nu-i pasa? Din moment ce si celelalte valute variaza tot cam cu atat, atunci cand fac miscari de luat in seama! Fara nici un BNR si fara nici un Isarescu. Romanului sa nu-i spui insa nimic, pentru ca el le stie deja pe toate. Si daca ii spui ceva, si vrei sa fi crezut, trebuie sa te cheme Ponta sau Antonescu. Acum!  Pentru ca maine ar putea fi o alta placa care va satisface gustul muzical al votacului speriat de FMI.
 
Ea va trebui sa indeplineasca totusi un criteriu foarte important. Sa sune cat de fals posibil. Cel putin la fel de fals ca Monica Macovei! Doamna care a cantat prohodul coruptilor din PDL de ani de zile. Si care s-a trezit cu ei incarcati in caruta clanului exact in prag de alegeri. Traim intr-o tara in care oamenii sunt foarte credibili! Eu il vad deja pe rege cu coroana in cap. Jucat de Crinul Popular. Intr-o era in care teatrul este mai la moda decat oricand, chiar si peste hotare.

In piesele din strainatate nu se tund insa oi. Super Mario 1 nu le are de loc cu behaitoarele si nici cu foarfeca. Seful BCE tunde cu drag folosind pixul. Si, se pare ca ii place la nebunie sa tunda legi. Le taie in bucati cat ai clipi, in numele deflatiei pe care ne spune ca o vede imparatia sa in momentul de fata. Numai ca, legile nu au fost facute ca sa fie dependente de inflatie sau deflatie. Nu cred ca a-i da in cap cu sapa unui vecin poate deveni un act ilegal in inflatie, dar, absolut legal in deflatie. Chiar daca Super Mario inceraca sa explice acest lucru fara sa clipeasca. Am spus de multe ori si mai repet inca odata! Suntem intr-o era in care legile democratice si legile pietelor libere sunt calcate de catre tot mai multi in picioare. Si, sunt absolut convins ca aceste proceduri pornite de politicieni si bancheri se vor intensifica in 2013. In rest un ”La multi ani” unui om cu caracter, regelui Mihai. 

6 comentarii:

Alibaba spunea...

Buna Horia,

despre aur ce mai zici? Ce prognoze mai faci pe evolutia pretului la aur, pe termen mediu si lung?

Anonim spunea...

horea , faptul ca politicienii romani sunt niste "curve" nu inseamna ca treaba ar fi fost mai buna cu regele in frunte ! monarhia si-a trait traiul , regele dupa parerea mea e un batran cu un picior in groapa si fara mostenitori ... francezii au fost destepti ca au scapat de ei , in anglia toata casa regala e o gasca de puturosi care nu fac nimic buni de pozat si de vizitat pentru turisti ...
cu stima , sorinelp

Horea spunea...

Sorinel! In 1990 regele nu a fost cu un picior in groapa. Si, dupa cate poti vedea, tu si cu ceilalti care nu l-au dorit, ati obtinut exact ceea ce ati vrut. Romania de azi. Votati mai! hai, hai...

Personal nu sunt regalist, dar am vazut un lucru pe care il poate vedea fiecare om care doreste sa vada.

Tarile scandinave sunt in majoritatea lor monarhii, ca si Belgia,Olanda,Japonia si Anglia. Cu monarhi puturosi? Poate! Dar nici intr-un caz nu cu politicieni scosi din troaca de porci.

In asemenea conditii, ma refer la conditiile din tarile mentionate, nu prea conteaza daca tara este o republica sau un regat.

In cazul tarii noastre fac insa fara sa ezit o afirmatie hotarata! Una de care mi-am batut joc atunci cand o faceau altii privind economia.

Sunt ferm covins pana in cea mai mica celula a creiereului despre faptul ca:

Poporul roman nu este nici suedez, nici norvegian, nici japonez si nu va ajunge niciodata la nivelul popoarelor care au ales monarhia puturoasa ca forma de reprezentare al statului.

Pentru ca, in Romania, marea majoritate a poporului este mai puturoasa decat toti monarhii Terei pusi unul peste altul. Si spre deosebire de ultimii plina de mitocanie si lipsa de educatie.

Anonim spunea...

horea , stiu ca am atins o coarda sensibila dar asta e parerea mea in legatura cu monarhia ... de ce atunci cand te gandesti la monarhie o asociezi cu suedia , norvegia , anglia etc , de ce nu o asociezi de ex. cu mali , rep. centr-africana si alte tari unde tot monarhi sunt ...
de ce sa ne gandim la ferdinand , carol I in cazul nostru si sa nu ne gandim de ex. la carol II ? care ar fi fost castigul romaniei cu un carol II la conducere ??? iti spun eu , zero barat , ba dimpotriva am fi mers mai jos decat acuma !
in legatura cu regele mihai , acesta a aparut in romania dupa revolutie impins de la spate de fiicele si familia dornice sa-si redobandeasca averea , el nu era decat un batran senil , marioneta a tot felul de "principi" doritori de averi si domenii pierdute in timpul comunismului ...

CG spunea...

@anonim arata-mi unul care ar renunta la averi ce le-a avut si i-au fost luat cu japca de bolsevici. Aceiasi bolsevici semiftarnici care acum mint ca se gandesc la monarhie cand colea tinta lor principala este reducerea atributiilor presedintelui si conducerea tarii (intelegand aici orice) doar cu parlamentul de porci mai nou de copii de porci bagati la troaca sa manance si ei.
In loc sa-l auzim pe Tariceanu si compania cum facem sa ajungem la cati mai putini parlamnetari ei ne arata o racheta de praf in ochi. Stiati ca s-ar putea sa fie mai multi parlamentari - 600 decat in mandatul curent adica 470?


Poate sa fie oricine presedinte cand nu ai justitie sau cand este sabotata din toate directiile atunci ca stat vei fi la pamant. Daca cautati cu toti exista pe un alt blog politeia informatiile necesare despre cum esalonul din umbra lui Ceausescu, prin Iliescu a oraganizat sugrumarea tarii, a Csm-ului si al altor institutii vitale pentru o democratie.
Cand pensionari care pe timupul comunismului au avut necazuri cu securitatea l-au aplaudat, votat pe Iliescu , pe Nastase etc nu mai este indoiala despre ce caractere sunt romanii.
In Italia - Berlusconi a luat 4 ani cu executare la noi Nastase a luat 2 ani din care va face doar cateva luni si cat pe aci sa nu le faca deloc.

Horea spunea...

sorinel, coarda sensibila ai atins-o poate la regalisti. In rest, mai jos decat suntem acum nu puteam fi nici daca ne conducea cainele lui Carol al II-lea.

Ca natiune, ma refer. Pentru ca individual unii oameni au ajuns sa aiba averi si o bunastare la care nu ar fi putut ajunge nicaieri in lume. Tinand cont de nivelul mental de care dau dovada.

Am comparat Romania cu tarile nordice pentru ca tara noastra se afla in Europa, chiar daca cei cu titluri infinite au adus-o intr-o stare in care poate fi confundata cu o tara africana nedezvoltata.