Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 15 octombrie 2012

Dupa eclipsa un rasarit de sare

In palma celora de la USL care vor sa o arunce in ochii celor cativa care mai vad in Romania. Duelul politic al secolului a fost anuntat. Va avea loc intre partidul poporului, coltul cu gunoi, si, USL, coltul cu si mai mult gunoi. Reprezentantii care vor fi trimisi in ring sunt fara nici un dubiu cei mai redutabili. Domnul Dan din partea poporului, si Gheorghe Becali din partea lui Dumnezeu. La sfarsitul meciului se va striga "jos Basescu". In ropotele de aplauze ale spectatorilor care asista extaziati la desfintarea Romaniei. Asta pentru ca poporul a fost nascut spectator, cei alesi actori pe viata.

In timp ce Romania este desfintata de catre Basescu, care tace mai nou chitic de parca nici nu ar exista, in SUA lucrurile sunt tot mai batute de soare. Un soare care se va rasfrange si asupra noastra dupa ce nu vom mai exista nici macar ca populatie, ci doar ca o adunatura de umbre. Despre "climatul" foarte placut care va lovi in curand  America ne vorbeste Bloomberg. Prin vocea unor mari analisti pe care nu pot sa nu-i citez si eu. Din moment ce am fost intodeauna pentru diversitatea de informatii.

Daca iti mai amintesti l-am pus si pe Peter Schiff pe site atunci cand recomanda argint la 50 de dolari, cantand in acelasi timp prohodul dolarului. Filmul in care facea acest lucru pornea automat atunci cand intram pe pagina. Obligandu-ma astfel sa-i aud vocea si sfaturile in continuu. Astia de la Bloomberg nu au film. Voi fi asadar obligat sa fac click pe link de fiecare data atunci cand imi voi aborda pagina, un lucru pe care promit solemn ca il voi face. Analiza facuta de expertii citati mi se pare foarte clara, la fel de clara ca recomandarile lui Schiff. Ca atare nu cred ca mai are nevoie de vreun comentariu.

Constat doar cu multa bucurie ca Anita Bulock si-a platit toate datoriile si ca si-a cumparat un I pad. Ba mai mult! Si-a inoit si telefonul "I". America pare asadar sa fi scapat de datorii! Si, este gata sa creasca din nou economic conform calculelor pe care le vezi specificate in articol.

Pretul caselor a inceput sa creasca, desi vanzarile au scazut, poate pentru ca cumparatorii au fost mai degraba speculatori. Oricum, eu am avut un vis, cu lacrimi, care ar trebui sa insemneze bucurie conform celor care le talmacesc. Iata ca visul sau mai bine zis talmacirea lui s-a adeverit. Ma bucur de imi clantane dintii. Daca as avea proteza mi-ar fi sarit cu siguranta din gura. De bucurie, desigur. Tot ce mi-am dorit a devenit realitate. Basescu tace. Aproape ca un demis. Jos cu el! USL are conform sondajelor antenei trei 66% din electorat, cu Becali acum in alianta 67%. Peste ocean a inceput sa sufle vantul prosperitatii, in timp ce oamenii au procente pe buze pretutindeni. 

Fiecare procent conteaza! Asa cum ne spunea si domnul Antonescu. Chiar daca procentele reprezinta uneori rezultatul unor masuratori total diferite. In cazul expertilor citati de Bloomberg ele reprezinta potenta primavaerii economice care urmeaza. In cazul USL numarul voturilor care trebuie acaparate pentru ca banda de hoti si de plagioatori sa ramana in scaune.  Nu stiu cum de nu s-a gandit MRU la varianta Becali? Poate ca este prea cult si prea de dreapta pentru asa ceva. Timpul nu a intrat totusi inca in sac. Mai exista destule gunoaie imbibate in cultura in tara asta, care sunt gata oricand sa intre in politica. Votati mai! Hai, hai, hai.......

Ps. Ma uit la bursa si vad ca urca, conform prognozei pe care am facut-o. Am aruncat o privire spre TV dupa ce m-a sunat mama si mi-a spus sa ma uit la comedie. L-am vazut pe Becali vorbind. Conform vointei USL. Imi permit totusi sa fac o prognoza si in ceea ce-l priveste pe europarlamentarul nostru renumit: Vei avea onoarea sa-l auzi vorbind de foarte multe ori de acum incolo. E liberal inascut, USL-ist forjat. De talia lui Fenechiu Ghise si Antonescu. Pana cand? Pana cand va exista USL. Alianta construita pe platforma jos Basescu, si nimic altceva. Pana la alegerile din toamna? Si sa nu incerece sa-mi spuna cineva ca Becali este mai putin "liberal" decat cei citati, sau mai putin Psd-ist decat plagiatorul, Hrebenciuc, Mazare, Dragnea etc. A fost si basist cand a fost nevoie. Pentru ca la asta se limiteaza politica si democratia romaneasca.

6 comentarii:

paul spunea...

horea,becali este bomboana pe coliva usl.dupa prostia cu suspendarea si cea cu oltchim,exact becali le mai trebuia.becali este o catastrofa de cate ori deschide gura.il bate orice adversar ar avea in colegiul respectiv.adu-ti aminte cum il desfiinta vadim(cand erau adversari) si il intreba cate litere are alfabetul pe "nenorocita creatura."

Horea spunea...

paul, "creatura" este rezultatul jos basismului, pentru ca politica din tara asta s-a limitat la acest slogan. Si cei care l-au cultivat primesc acum ceea ce merita.

rafael spunea...

cea mai tare faza, e ca beeecali il cheama inapoi pe sima,la palat,ii pune si un birou la dispozitie dar acesta tranzactioneaza cum zice beeecali :))

Horea spunea...

rafael, lasa-l pe sima. Jos Basescu! Daca Sima va face un dosar penal va fi gata si el de presedinte. Tot o facatura a securitatii, condusa de revenit.

rafael spunea...

Da spune-mi ce nu e facatura,ca-n rest...doamne ajuta :).

Anonim spunea...

horia, i-ai uitat pe specialistii de la PIMCO:
http://finance.yahoo.com/news/pimcos-kashkari-stocks-good-bets-154037146.html
eu cred ca a venit vremea sa mai cumparam ceva imobiliare , ca nu se stie ...