Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 15 octombrie 2012

Eclipsa totala de Sima

Intr-o tara cu massmedia aservita, in special cea vizuala, producatorii programelor trebuie sa se straduiasca sa gasesca subiecte scandaloase. Pentru ca sa poata sustrage cat de des posibil atentia publicului pupator de moaste de la esential. Iata cum am ajuns la faza eclipsei totale de Sima. Un personaj care a reusit sa-l acopere, asa cum se acopera astrele in timpul fenomenului amintit, pe domnul Dan. Ultimul a ajuns prea stralucitor. Moment in care am inceput sa auzim ca pe cer se mai afla si un Sima. 

Stirea cu Sima a fost fardata ca sa prinda la admiratorii de piate colorate. Pentru ca, in realitate, ea nu spune altceva decat ca un broker care a facut analize eronate a pierdut niste bani. O suma care nici macar maruntis nu se poate numi, raportata la furturile pe care le-au facut oamenii pagubiti din aceasta afacere. Am stat si m-am gandit daca nu cumva totul este o facatura, pentru ca stirea in sine ar trebui sa fie lipsita total de orice importanta. 

Nici macar din punct de vedere penal nu-i vad relevanta, din moment ce la bursa nimeni nu poate da garantii. Omul isi da banii nesilit de nimeni unui broker, indiferent daca este vorba de Sima sau de altul. Trebuind sa fie constient din prima secunda, si tot timpul dupa aceea, de riscul la care s-a supus. Un risc la care se supun toti cei care se implica in afaceri bursiere, fara nici o exceptie, si pretutindeni in lume.

Nici fuga lui Sima n-o inteleg? Tocmai din aceste considerente. Doar in cazul in care ma uit strict la lasitatea de care au dat si dau dovada toti turnatorii securitatii. In rest el nu a facut nimic ilegal! Asta in cazul in care stirile, precum si proriile afirmatii ale fugarului sunt corecte. Aratand clar ca nu avem de-a face cu vreo tentiva de furt.

Pe scurt, ceea ce se comenteaza de zile intregi la fiecare antena, 24 de ore din 24, mai putin de atat si pe alte posturi, este ca un broker a pierdut niste bani. In urma unor analize eronate. In Romania, o asemenea prestatie nu-i face insa pe oameni sa nu-i asculte fugarului profetiile. Ba dimportiva eu cred ca Sima a reusit sa devina oracol economic, exact asa cum cele mai mari gunoaie ale societatii devin oracole politice. Pe forumuri am vazut chiar si bucurie pentru paguba celor implicati, dupa care, aceeiasi forumisti se vor duce sa-i voteze din nou pe presupusii tepuiti. 

Logica de marca RO, originala pana in maduva oaselor. Iata asadar stirea care a eclipsat pentru moment prestatiile de 150 de zile a guvernului Ponta si desigur multe alte stiri care afecteaza intr-adevar societatea in general. Dar asta este Romania noastra. Populata de un popor care iubeste scandalul. Poate fi de orice fel si chiar foarte neinsemnat, numai scandal sa fie. Tocmai de aceea nu vezi aproape nici un program educativ, nicaieri la televiziuni. La astfel de programe nu s-ar uita aproape nimeni. Cine i-a tras-o cui, in toate felurile si formele, este in schimb stirea care face rating. Si, pana la urma, oamenii primesc de la media exact ceea ce isi doresc si ceea ce ii intereseaza. Precum primesc si ceea ce merita de la politicul pe care l-au ales..

4 comentarii:

Anonim spunea...

stirile cu domnul dan , sima si cuvioasa paraschiva au monopolizat programele de stiri si divertisment ale pro-wc-ului si antenele lui felix ca sa nu mai vorbesc de iralitatea si alte balarii... la mai mare !

paul spunea...

horea,stai linistit ca nici in lumea "civilizata" Financial Times nu are tiraj mai mare decat The Sun.nu am inventat noi formatele acestea de emisiuni.
nici eu nu inteleg de ce a fugit Sima.nu cred ca Daianu nu era constient de riscul tranzactionarii in marja.dar daca Sima a facut raportari de tranzactionare false clientilor,atunci se schimba foaia.seamana a fals si uz de fals.

Anonim spunea...

iar se tin baietii de manevre:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-13418526-elvetia-isi-pregateste-armata-pentru-eventualitatea-prabusirii-zonei-euro.htm

Horea spunea...

paul, lucrurile s-ar schimba intr-adevar daca raportarile au fost false precum spui. Din punct de vedere juridic, pentru ca stirea este tot o basina, raportata la stiri care ar trebui sa conteze. In rest pe mine ma intereseaza cancerul meu.