Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 18 octombrie 2012

Inca un pic de hiperinflatie

9% din valoarea "goagel" evaporata in nici o jumatate de ora. Tranzactionarea actiunii a fost oprita conform informatiilor pe care le-am primit de la un abonat bine informat. 

Asta pentru ca baietii au extrapolat putin cam mult pentru realitatea actuala. Sa vedem cand va intra Bernanke direct in piata? Sa cumpere goagel.

Cei care cred ca oprirea tranzactionarilor ar putea opri mai mult decat pentru moment colapsul la care este supus pretul unui produs, oricare ar fi el, viseaza. Ma refer la produse care se dovedesc a fi supraevaluate.

Pentru ca o lupta dusa impotriva legilor naturii nu poate avea succes niciodata. Reactiile exagerate, sunt urmate intotdeauna de contrareactii pe masura. Exact asa cum spuneam in articolul scris despre pro si anti basisti. Citeam tocmai acum ca un analist a dat vina pe "Boc": BGC Partners analyst Colin Gillis labeled the early release an “unprofessional” move, which “created panic in the market.” See: Google’s early release draws Twittersphere response

Eu asta cu creierul spalat ma intreb din nou. Am boala asta a intrebarilor. Poti oare crea panica intr-o piata evaluata normal? Pentru moment poate, pana intra cei care stiu sa numere in piata. Si ei intra intodeauna, atunci cand stiu ca merita sa intre. Inainte ca cineva sa fie obligat sa opreasca tranzactiile intr-o actiune sau alta.

4 comentarii:

ThinkAgainRO spunea...

La ora la care scriu acest comentariu banca HSBC la care am economiile e nefuncțională complet.ATMurile nu funcționează, Internet Bankingul de asemenea iar probabil că mâine când milioane de clienți se vor repezi să-și retragă economiile nu vor avea suficiente lichidități (în UK doar 2.7% din totalul banilor deținuți în bănci sunt sub formă fizică adică FNI-CAritas).Este clar începutul valului devastator!
Felicitări Horia ai intuit exact momentul și amploarea ''evenimentului''!

Horea spunea...

Thinkagainro, ar trebui sa fi mai temperat. Nu stiu ce o fi fost cu HSBC, dar sunt aproape sigur ca nu se va intampla nimic socant astazi.

Cu toate ca bancile, nu au, asa cum spui lichiditati suficiente. Acest lucru nu se observa pentru ca toti nu merg deodata sa-si scoata economiile.

Nu cred ca vor face acest lucru nici astazi.

paul spunea...

o banca rezista chiar daca face cateva afaceri proaste.cea mai solida banca nu poate rezista unei retrageri masive de numerar.
bineinteles ca nu poti salva o actiune prin suspendarea de la tranzactionare,imi amintesc ca in 2008 in timpul caderii lui lehman brothers rusii au oprit alimentarea cu energie electrica a bursei din moscova.iata,deci,si o metoda ruseasca pe piata de capital!

Anonim spunea...

@thinkRO , aberezi amice ...
http://finance.yahoo.com/news/europe-advances-towards-single-banking-020517078.html