Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 5 octombrie 2012

Inca un pas spre razboiul despre care am vorbit

Turcia a atacat Siria, in timp ce Iranul a dat in hiperinflatie si ameninta ca i se va alatura Siriei la nevoie. Pentru hiperinflationisti as vrea sa fac o precizare. Hiperinflatia din Iran este un rezulat al unui proces politic, asa cum este de fapt intotdeauna. Asa s-a nascut si republica Weimar! Germania a fost obligata sa platesca despagubiri de razboi, tot un proces politic. Ca si hiperinflatia din Zimbabve, care s-a instalat dupa nationalizari, o masura politica, care a pus mai pe urma pe fuga investitorii. Sporind astfel si mai mult neincrederea in valuta locala. Hiperinflatia din Romania a fost si ea un proces politic, o urmare directa a loviturii de stat. Exact asa cum este si hiperinflatia din Iran al carei cauze politice sunt sanctiunile impuse de SUA si UE.

Oricum, alegerile din Sua se apropie, si odata cu ele se apropie si caderea ultimului obstacol din fata unui razboi pe scara larga. Unul in care SUA trebuie sa fie implicata, prin rorlul pe care il are in lume. Unul la care va participa in opinia mea si laureatul premiului Nobel pentru pace, Barak Obama. Asta in cazul in care prezumtiile mele sunt corecte in ceea ce priveste castigarea unui nou mandat. Obama il va lasa probabil chiar si pe admiratorul sau suprem, CTP, cu ochii in soare, din moment ce jurnalistul de la gandul vede si in momentul de fata in presedintele actual un garant pentru pace. Eu vad cam ceea ce am vazut si pana acum. Mi-am pus pararerile pe hartie imediat dupa un sejur in Norvegia! In timpul caruia actualul lider de la Casa Alba a fost incoronat cu premiul suprem al pacii. 

Fara sa fi facut nimic pentru ea, desigur. Am descris momentul penibil al decernarii premiului aici

De atunci au trecut insa niste ani. Si, in opinia mea, in decursul lor, Obama a contribuit cat a putut la scufundarea lumii. A avut desigur si doi piloni langa el. Pe Bernanke si pe Geitner. Ultimul un bandit de tip Fenchiu, dar cu suflet american. Ba mai mult decat atat! Obama este un om inteligent. Dar, inteligenta lui a fost umbrita tot timpul de puterea acelor bancheri care l-au sprijinit si al caror joc il joaca. Iata cum poti distruge lumea, chiar inteligent fiind, atunci cand te amesteci cu cine nu trebuie. Ingredientele necesare unui razboi sunt asadar exact la locul lor, dar, extinderea lui, asa cum o vad eu, va dura probabil. In momentul de fata suntem dupa parerea mea in ultimul val de bucurie al lui Bernanke. Si razboaie extinse vedem de obicei doar atunci cand oamenii sunt suparati.

Cand aceiasi oameni sunt foarte suparati bursa se intoarce! De obicei chiar in mijlocul celor mai crancene batalii. Pana atunci sa savuram potentialul Romaniei! Pentru ca noi aici ne ducem zilele in spate. Avem un potential minunat conform unor oameni pe care ii doare fix in cur de tara si de poporul asta needucat. Cu cat mai needucat cu atat mai bine! Si pentru ei, ca si pentru politicul autohton. Ma refer la binevoitorii si vesnicii oameni pozitivi, prezentati in asa numitele interviuri exclusive, de tipul Mobius si Mangold. Primul ne-a dat citate chiar din analizele FMI. Institutia care nu a nimerit pana acum nicio prognoza in legatura cu Romania. Si de fapt nici in legatura cu altii. Au nimerit insa de minune si de fiecare data altceva. Ceva tot legat de economie, proriile buzunare. Pacat ca nu scot de acolo niste maruntis pentru un mititel si o bere, ca sa poata fi votati pe un post de politician in Romania. O adevarata mina de aur! Mai ceva decat doua FMI puse una peste alta. Poate la acest potential se refereau si cei intervievati in exclusivitate.

6 comentarii:

Anonim spunea...

razboiul va aduce implicit hiperinflatia ... deci , horea , ce ne facem cu cash-ul ??? deflatia mai are vre-o sansa in cazul unui razboi mai mult sau mai putin generalizat ???

Horea spunea...

Eu il tin pe al meu anonim. Tu faci cum crezi tu ca e bine pentru tine.

Vali spunea...

Horea,uite ca Obama si gasca au reusitsa bage somajul(oficial) sub 8%. Mari oameni, mari realizari domle.

Dar lumea nu-i mai crede.

http://blogs.marketwatch.com/thetell/2012/10/05/jack-welch-tweets-conspiracy-theory-over-better-than-expected-jobs-number/


Si totusi Jack Welch a fost unul dintre cei mai mari manageri din ultimii 50 de ani. O somitate care a dovedit si probitate morala de-a lungul proeminentei sale cariere.

Nebunia incepe sa atinga faza paroxistice...

Horea spunea...

Vali, nu trebuie sa te uiti mai departe decat la cifra u6 si vei vedea ca este la acelasi nivel la care a fost 14,7%. Cifra publicata, de 7,8%, luata in considerare de cei care vor sa impinga bursa pe spatele stirilor de moment ii considera angajati pe sezonierii care ar putea lua un picior in cur maine.

Cei din SUA vor auzi de multe ori despre cifra de 7,8% in campania lui Obama. Si nu vor auzi niciodata despre cei care nici nu mai cauta de lucru de loc, pentru ca s-au saturat sa caute degeaba. Dar, care, in pofida acestui fapt nu apar nici macar in cifra u6.
Ei nu exista.

Mazgaliturile actuale vor fi platite mai tarziu. Si cine-i opreste pe cei intr-adevar interesati de realitate sa citeasca si cifra u6, care este tot o cifra oficiala. Numarul crescut de sezonieri a dus la cifra de 7,8%. Si eu stiu foarte bine din ce cauza au fost angajati mai multi sezonieri exact inainte de alegeri.

Pacat ca cei care voteaza in SUA nu stiu, si cred ca nici nu le pasa. Din cauza acestei nepasari isi pot face bancherii de cap, acolo. Politicienii aici la noi.
In Islanda lipsita de nepasare lucrurile merg altfel.

Din pacate Islanda este un "oras", neputand influenta lumea, In timp ce SUA este un colos, cu o influenta enorma. Vom simti asta cu totii pana la urma,si vom vedea. Pana si orbii de astazi vor vedea.

Horea spunea...

Tot vali! Ai vazut cat a tinut euforia locurilor de munca? Ma refer la bursa. Cateva ore, pentru ca, cei cu bani au interpretat probabil altfel ceea ce li s-a servit. Mai aproape de cum am interpretat si eu, se pare.

Anonim spunea...

horea , nu trebuie sa uiti ca islanda inca trebuie sa restituie banii "investiti" de englezi si alte tari nordice invecinate . doar nu crezi ca bancile lor doar dau faliment si pe urma devin fete mari ??? asa s-ar rezolva criza peste noapte
cu stima sorinelp