Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 30 octombrie 2012

Ladies and getleman of Teleorman we give you the one and only Dragos Cabat

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh! M-a apucat o liniste sufleteasca identica cu cea in care te afunzi de obicei dupa o meditatie budista. Indusa cel mai usor la poalele unui clozet asezat intrtr-o gradina din Teleorman. Acolo poti savura cel mai bine si stirile din capital

Care iti explica cum va merge economia dupa ce USL va gastiga 120% din sufragii. Norii negri ai incertitudinii au fost alungati! Dragos a grait: "Băncile comerciale au ajuns într-o situaţie foarte proastă, iar de o lungă perioada de timp ele au pierderi" Nooooo... chiar asa?

"Reluarea creditării trebuie să se întâmple foarte rapid. Eu anunţ că se va întâmpla lucrul acesta de un an şi nu s-a întâmplat încă, dar eu cred că şi răbdarea băncilor mamă cu sucursalele din România s-a cam terminat."Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Asa mai zic si eu! Asta da atitudine.

Si, pana la urma, ce daca anunti ceva de un an, ceva ce nu s-a intamplat inca? Insista! Nu te lasa! Doar esti roman. Anunta pana se intampla. Inca un an, cinci, zece, nu mai conteaza, atata timp cat esti pereseverent.  

Afirmatia urmatoare imi place la nebunie! "Cred că în lunile următoare o să fie paşi clari de reluare a creditării şi presiune pe BNR să mai îndulcească puţin normele de creditare', a explicat analistul financiar". E o bomboana omul asta! Imi vine sa-l bunga bunga.

Ai auzit tu ala cu creierul spalat? Ai bagat la cap? BNR opreste creditarile. Exact atunci cand toti ceilalti din lumea asta mare si lata vor sa le porneasca, dar nu pot. Ai inteles acum care este factorul determinant al repornirii imprumuturilor? Rabdarea bancilor mama! Si cand te mai gandesti ca lunile urmatoare vom avea si alegeri. Vrei sa te afunzi si mai adanc in meditatie? Citeste tot articolul. E plin de filozofie financiara care il poate lasa perplex pe orice om interesat de o relaxare totala a sfincterului anal.

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Vad ca ti-ai asumat instant textele presei beșiste. De ce oare n-a incercat Laba Trista MRU un colegiu din Iasi? Sau poate din Bucale?

Cu Laba Trista Ungureanu sau fara Laba Trista Mihai Razvan Ungureanu... mi-e even, da' ce te agiti atat cu Teleormanul?

Stiu ca si tie ti-e even, doar ca te lasi influentat de presa besista.

Horea spunea...

Asta e costel. Citesc presa basista de dimineata pana seara. Si ma chinui din rasputeri sa asimilez cat mai mult. Vreau chiar sa pornesc o fundatie basista in Tg-Mures.

Asta pentru ca Basescu incepe sa devina incet istorie in timp ce Crinul Popular e viitorul, pentru poporul teleormanez.

Fundatie fac in numele trecutului dar de viitor nu ma pot descotorisi chiar daca as vrea.

Vali spunea...

20 iulie

"Cursul de schimb al monedei naţionale în raport cu moneda europeană s-ar putea stabiliza undeva în zona 4,75-4,8 lei/euro, a declarat vineri analistul financiar Dragoş Cabat, membru în Board-ul organizaţiei profesionale CFA România"

dupa o luna minima pe euro de 4.44

intre timp....

7 august

"4,65-5,50 lei/euro ar putea fi intervalul de variație al cursului leu/euro în urma ultimei decizii a Curții Constituționale de a amâna decizia în septembrie, spune Dragoș Cabat, CFA"

4.59 curs maxim pe 8 septembrie...

7 septembrie

"Cursul valutar ar putea ajunge pana la 4,8 lei/euro la sfarsitul anului, este de parere analistul financiar Dragos Cabat. In opinia sa, tendinta este in continuare de depreciere a leului"

Clar spre acolo merge...Dar mai sunt 2 luni si cine stie.

Extras din din CV-ul "espertului" :

"The Chartered Financial Analyst (CFA®) Program is a globally recognized standard for measuring the competence and integrity of financial analysts"

Astia sunt oamenii. asta e nivelul..

Horea spunea...

Vali!Si de astea citeste poporul, ala care mai citeste. Aici nu-s vinovati cei din Teleorman.

De vina este cel care are o revista precum capital. Care publica mereu spusele unor oameni care habar nu au ce vorbesc. Si uite ca lumea ii asculta.

Masmedia politizata pana in maduva oaselor este cel mai mare cancer. Din care rezulta pana la urma si lipsa de educatie apoporului.

Anonim spunea...

foarte tari textele astea instructiv umoristice ala lui Horea :))

Anonim spunea...

Cabat zice ca cursul ar putea ...El este cel care vedea cursul de echilibru la 4 lei deci o variatie intre 3 si 5 e normala :).Probabil la dolar intervalul e intre 2 si 4 lei Sa fim cu totii specialisti uite asa :)