Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 12 octombrie 2012

Marea salvare

25% somaj, in general, si 50% somaj printre tineri. 6 ani de depresiune si o datorie de 288 de miliarde de euro, oficial. Neoficial nu mai vorbim pentru ca nu are rost. Asa intre noi! Iti mai aduci aminte de perioada in care Grecia avea o datorie de 40 de miliarde, despre care am scris si eu pe acest blog? Ai vazut ce inseamna o "salvare" efectiva? Acum datoria a ajuns in doar doi ani, la "doar" 288 de miliarde, oficial.

Efectivitate tipic germana in ceea ce priveste desfintarea unui popor, pe de o parte, si incercarea de salvare al unor institutii corupte numite banci, pe de alta parte. Asemenea salvatori ar trebui spanzurati de testicule, doamna Merkel de ce o vrea grecii s-o spanzure, dar se pare ca cei din urma dorm inca protestand. Cine dracu ii impiedica sa iese din UE si sa faca ca islandezii? 

In temnita cu coruptii! Bancheri si politicieni. Frica si mentalitatea plina de tocmai coruptie pe care o au, spre deosebire de islandezi. Elenii nu cred ca vor putea sta pe proriile picioare, si cred ca vor ajunge sa mance cartofi romanesti al caror pret a crescut cu 26%, in cazul in care vor iesi din UE. Nemaiavand astfel nici surse de furt din exterior.

Ca o paranteza iti spun ca salvatorii Romaniei sunt aceeiasi ca si salvatorii Greciei! Cei care fac prognozele prin care vom inflori in 2013. Acceiasi care nu au nimerit nici o prognoza pana acum niciodata. In era asta noua in care extrapolarile liniare dau de fiecare data cu capul in perete. Dupa ce calculul scos din cur se dovedeste a fi eronat, vine o reviziure. Si lucrurile merg mai departe de parca nu s-ar fi intamplat nimic. In Romania mai ales! Tara care nu mai pare a fi populata de oameni, care conform definitiei ar trebui sa fie niste fiinte rationale. Ce o fi populand tara noastra nu stiu nici eu.

Niste fiinte cu aspect de homo sapiens care conform noilor sondaje au cea mai mare incredere intr-un plagiator. Aceiasi care se calca in picioare atunci cand se duc sa pupe moaste, facand acest gest crestinesc, ma refer la calcatul in picioare, de cate ori li se da ocazia. In Grecia va apare pana la urma un politician, probabil de orientare fascista, care ii va scoate pe speriati din UE. Am prezis demult aparitia radicalismului odata cu disparitia chenarelor roz. In Romania va apare foarte probabil si altceva! 

O lege prin care fiecare crestin va trebui sa pupe in cur, o data pe an, un plagiator. Vestea buna este ca avem destui. Daca s-ar putea exporta am iesi din criza. Cel care va avea onoarea sa-l pupe in cur pe premier va fi pus direct in parlament, fara vot, chiar daca nu are dosare penale, si chiar daca nu sufera de diabet si alte boli coronare. Acolo se va putea ruga impreuna cu ciobanul Becali, care este doar la un pas de-a intra in PNL, partidul care este cu poporul si cu securistii buni si drepti. PNL, PSD, PD, orice clan de fapt, o buda publica, sau chiar o biserica, este totuna pentru majoritatea fiintelor din aceasta tara. Care au din pura intamplare o mutra care seamana cu una umana.

Mai ai cumva indoieli fata de zicala care spune ca fiecare doarme asa cum isi asterne? Islandezii, "islandezeste", grecii, greceste, si romanii, ca niste fiinte doar cu aspectul uman.

2 comentarii:

Anonim spunea...

horia , grecii au avut sansa sa iasa din UE la alegerile trecute , dar au ales sa ramana ... tu iti inchipui ca pensionarii greci vor vota vreodata sa iasa din UE si sa moara pe urma de foame ??? la fel ca penso-pomanagii din romania care voteaza pentru pomeni !

spuky spunea...

@anonim

Cind bani sint gata nu prea o sa mai conteze daca esti in EU ori in afara ei. In afara ai mai mult control.