Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 17 octombrie 2012

Rezultatele fanatismului

Pentru cei cu creierele nespalate as vrea sa spun doar cateva lucruri. Pe care ar fi trebuit sa le observe si ei daca ar fi ales sa-si deschida ochii. Si sunt absolut sigur ca le-au si observat. Natura, mediul, corpul uman, tind toate in continuu spre o stare balantata. Conditiile de clima rece din unele regiuni ale Terei sunt compensate de conditii cu clima calda, in alte regiuni, de exemplu. Pana si bolile cronice au o evolutie ciclica, cu perioade mai grele compensate de altele mai usoare. Compensarile exceselor tin de aceea de tocmai felul nostru de a fi si de a functiona. Pentru ca, noi, si natura in care traim, am fost pur si simplu conceputi in acest fel. Eu nu cred ca exista multi oameni sanatosi din punct de vedere mintal care ar putea contrazice aceste afirmatii, din moment ce valabilitatea lor poate fi verificata de oricine, oriunde in lume. Iata insa cum insasi felul in care functionam este pus la indoiala atunci cand un grup sau altul cauta sa-si impuna un punct de vedere in societate. Ma refer la societatea romanesca si la basisti si anti basisti. M-am uitat ieri la Mircea Badea 5 minute, ca sa vad ce vanturi mai sufla pe la antena lui Felix. 

Aceleasi, desigur, de unde rezulta si presa aservita, care in loc sa informeze si sa educe poporul il prosteste si mai bine pe zi ce trece. Presa este un alt factor, poate cel mai important, care contribuie in opinia mea la involutia si degradarea societatii in care traim. Pe vremea pantofarului toata lumea stia ca mas-media nu e libera si ca manipuleaza, fapt pentru care oamenii se straduiau sa ciupesca informatii si din alte parti. Lovitura de stat din Romania a introdus insa cuvantul democratei in bagajul de expresii al cetateanului, aruncandu-l astfel in niste confuzii zguduitoare. Mai ales atunci cand primeste informatii, la fel de false ca in epoca de aur, sau, si mai periculos, trunchiate. De la o masmedie pe care o crede libera. In pofida faptului ca lucreaza la antena 3 Badea este un om care poate gandi. De unde apare si pericolul. Pentru ca numai un om care gandeste mai mult si are cunostinte mai bogate, il poate manipula pe cel cu cunostinte mai sarace, care gandeste ca atare mai putin. Romania Libera, spunea Badea, ieri, facand in acelasi timp niste mutre de parca i-a bagat cineva o potcoava in anus. Ziarul asta basist. Cel mai basist, spunea el. Si avea perfecta drepate. 

Numai ca, basismul Romaniei Libere si al altor surse de informatii asemanatoare nu s-a nascut din neant. Fiind doar un raspuns al naturii umane la insasi antibasismul antenei 3, si invers. Exact asa cum PRM a fost un raspuns al naturii umane la UDMR, si invers. In tendinta ei de compensare a unor extreme, natura, si implicit natura umana, creaza altele. Care in politica dau nastere unor fenomene foarte periculoase pentru societatea. Cea mai manipulabila societatea este tocmai cea divizata, una care da de fapt apa la moara acelora care au creat aceasta stare de fapte cu buna stiinta. Fiind constienti tot timpul si de consecinte. Consecintele in Romania sunt foarte clare, pentru mine in orice caz. Politicienii nu mai trebuie sa-si bata capul nici macar cu programe de guvernare mincinoase umplute de promisiuni desarte. Campania electorala care urmeaza va putea fi limitata la un singur lucru, Basescu. De ce? Pentru ca politicianul a reusit sa reduca prin manipulare pretentiile electoratului la atat. Un electorat stupidizat de lipsa educatiei de acasa, din scoli, din mas-media. 

De aici rezulta si logica prin care Ritzi este o bandita la PD-l, dar copila lui Isus langa domnul Dan. Ca si Placinta, Frunza Verde etc. Fosti copii al Satanei PDL. Transformati in copii de sfinti, langa plagiator si fostul intermiar. Este ca si cum ai putea transforma cacatul in aur, mutand-ul dintr-un WC in altul. Ceea ce am spus nu este din pacate o gluma, ci o realitate foarate sumbra din viata unui popor in descumpunere. Care, priveste aceleasi fapte diferit, dependent de numele faptasului. Extremele la care s-a ajuns sunt socante, mai ales atunci cand il aud pe unul ca Badea vorbind plin de venin de securismul lui Basescu, nedovedit de nimeni. Dar cu ignoranta si nepasare de securismul dovedit al patronului sau.

Aceiasi atitudine o are si plagiatorul: Securistii dovediti, pentru ca exista si de aia nedovediti, nu au dreptul sa candideze la alegeri, spunea premierul, Voiculescu are. Asta este justitia si statul de drept pe care Ponta le apara cu pretul tezei sale de doctorat plagiate. Intr-o societate corupta pana in maduva oaselor. Exemple care ne dovedesc pe viu rezultatele pe care le-a obtinut societati asemanatoare exista nu departe de noi, in Grecia. Asta nu-l opreste insa pe roman sa-si continue marsul pe un drum asemanator,  plin de gropi mai multe si mai adanci. Unul care nu poate duce in alta directie decat spre o prapastie asemanatoare cu cea in care au cazut grecii, doar mai adanca. In incheiere as ruga si eu pe cineva cu creierul nespalat sa-mi explice. De ce ar trebui sa ma bucur ca am colecatat SIDA de la Maria si nu de la Ioana? Aaaa.... stai ca m-am prins! Probabil pentru ca Maria este antibasista. Sau, poate, pentru ca un plagiator cu cea mai mare incredere la popor, imi explica intr-una ca Ioana este vinovata de SIDA pe care o are Maria. 

11 comentarii:

Anonim spunea...

horea , nu te mai mira , figurantul de mircea badea & ciutacu & gadea & strambeanu stirea & etc sunt platiti cu mii de euro pe luna sa manance cacat cu polonicul la tv ! mai mult ca sigur e adevarat si in tabara cealalta dar oricum din cate vad la tv mai redus ... bani castigati usor ...

Horea spunea...

Ba ma mir, pentru ca nu puteam sa-mi inchpui ca fiintele umane sunt in stare sa se scufunde chiar in halul asta. Mai ales nu acele cu care soarta m-a facut compatriot.

Ma refer in primul rand la popor. Restul ii reprezinta.

paul spunea...

horea,nu conteaza cate volume ai lecturat.daca la 40 de ani stai cu parintii si te visezi nu stiu ce karatist ,esti un prost ,un infantil.in viata reala esti zero barat indiferent in ce tabara politica te situezi.

AristotelCostel spunea...

@p'ulica

Pana una alta, omu' e libertin si-l doare fix in anus de toti cretinacii impliniti la casele... bancilor.

@hanonim besist
n timp ce frustratii se hranesc cu antene, iar basistii se uita sa-si regleze ceasul dupa ultimele barfe de la antene, labele tale triste mieliteaza... in gol din bani furati... mii de euro... sau milioane. :)

@horea
basismul Romaniei Libere si al altor surse de informatii asemanatoare nu s-a nascut din neant. Fiind doar un raspuns al naturii umane la insasi antibasismul antenei 3, si invers.

... al naturii umane securiste. Pana la urma Razvan Dumitrescu nu s-a indragostit de voiculescu. Impresia mea este ca beshila la deranjat via blejnar prin controale comandate... securistic. Ursu si stancu au beneficiat de suspendarea emisiunii de la realitate. A3 le-a oferit spatiu sa se manifeste. Ceilalti antibasisti sunt alimentati zi lumina de neamul securistilor. Practic, toata influenta lui voiculescu asupra A3 se reduce la invitatii lunare si 2-3 minute de vesti despre PC... in rest ai basit destul.

Anonim spunea...

@AristotelCostel
esti un pupincurist si propagandist ordinar ... sa ma pupi in fund si pe mine nu numai pe comunistii usl-ului in frunte cu varanul felix !
cu stima
p'ulica
PS: prost sa fii sa crezi ca voiculescu plateste mii de euro pentru invitatii lunare si 2-3 minute de PC !!!!

Anonim spunea...

Vaca aia de Corina Dragotescu (mica comunista), dupa ce ani de zile a facut propaganda, acum pleaca in State findca nu mai suporta tara asta. Ea, care a manipulat la greu, si care e partial responsabila, acum nu ii mai place .

Horea spunea...

Costel, Basescu si-a batut joc de multi, inclusiv de singurul om cu coloana vertebrala, Raed Arafat. Dar, asta nu-l face mai securist cu nimic decat Voiculescu Ghise etc. Toti fiind in politica pentru ca au fost votati de catre poporul din care fac si eu parte.

Ghise nici macar votat nu a fost s-a cuibarit.

Ultima parte din afirmatia de mai sus, cea cu poporul, este cea mai dureroasa, totusi. Pentru ca el, poporul, produce murdariile politice din toate clanurile.

Pentru mine este foarte clar! Majoritatea nu-si mai doreste nici macar un program politic de la politician. Nici macar unul mincinos. Ca nicaieri in lume, votacul ii doreste in Romania politicianului voturi pentru clanul sau.

Nu te cunosc, si nici nu stiu ca atare ce foloase poti sa tragi de pe urma USL. Sper sa le tragi si sa-ti fie bine. Pentru ca in caz contrar esti si tu doar unul din gloata ratacita.

Anonim spunea...

horea , crezi ca daca AC e destept si-si trage foloase de pe urma USL-ului merita aprecierea ta ??? toti cacatii care manipuleaza populatia de prosti in interese de partid si personale sunt niste javre care merita scuipate !!!

Horea spunea...

Anonim, nu ai inteles. Ceea ce spuneam nu este nici apreciere nici depreciere. Pozitia lui costel s-ar intelege totusi mai usor in cazul in care ar avea si niste foloase de pe urma ei.

Pentru ca, trebuie sa stii si tu. Majoritatea urlatorilor nu vor avea nici un fel de folos de pe urma USL, altul decat acela ca li s-a permis sa-l voteze. De fapt, se pare ca nimeni dintre votaci nu-si doreste in momentul de fata mai mult.

Cei care isi doresc mai mult sunt deja cu dintii in branza. Pentru ca stau pe scaune. Cum sa-i condamni din momentul in care au fost nascuti de popor?

Legile naturii intra din nou in actiune, putin exagerat, adevarat.
Pentru fiecare ”destept” exista in Romania o hoarda de idioti. Care il sustin ca el sa poata continua sa fie destept in liniste.

Asta pentru ca nici o societate nu se schimba de la sine. Daca este perceputa inconvenabila, de catre o majoritate,oriunde in lume, aceea majoritate trebuie sa o schimbe.

La noi majoritatea este multumita cu ideile lui costel. Asa ca eu nu pot face altceva decat sa constat aceasta realitate.

Anonim spunea...

horea , in cazul asta trebuie sa remarc ca il subapreciezi pe costel !
chiar crezi ca un individ care si-a facut blog unde promoveaza atitudinea anti basescu si recomanda alte bloguri printre care ciutacu etc , care in mod regulat improasca rubricile de comentarii cu remarci sub deviza "Jos Basescu!" acoperite mai voalat sau nu de probleme sociale si economice , o face gratis ??? atata pierdere de timp in primul rand pentru ce ?? doar pentru a-l omagia pe marele plagiator , marele turnator si restul demagogilor ???
e ca si cum ai spune ca toti "artistii" care il omagiau pe ceausescu in comunism o faceau din convingere ...

Horea spunea...

Anonim, eu cand nu stiu ceva tac. Cea ce spui tu este o teorie, care poate fi desigur foarte valabila. Tocmai pentru nu am certitudini am spus ca sper sa aiaba ceva de castigat de pe urma a ceea ce face.

Pentru ca atunci, o atitudine ca al lui, este mult mai lesne de inteles. Sicer sa fiu m-as bucura mult sa aflu ca numai oamenii platiti gandesc ca costel. Din pacate eu, care mai cunosc doar foarte putina lume in Roamnia, am intalnit oameni convinsi de ceea ecspune costel. Garantat neplatiti de nimeni.

Oare cine i-a platit pe cei 7 milioane?