Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 28 octombrie 2012

Visele care te izbesc cu capul de realitate

Bravo Mark! Scria cineva, un anonim, desigur. Intr-un comentariu facut imediat dupa raportul facebook. Si intr-o maniera in care m-a facut sa ma simt imediat dusmanul declarat de clasa a lui Muntedezahar. 

Este adevarat ca mai fac cate o gluma. Dar, asta nu insemneaza ca as avea ceva cu cineva. Nici macar cu cei de la marul fermecat. 

Chiar daca am afirmat ca Steeve Jobbs va ramane o legenda tocmai pentru ca si-a sfarsit viata la "momentul potrivit". Inainte ca valul pe care il vedeam eu venind si lovind inclusiv marul sa fi ajuns la mal. In ce ma priveste lucrez, printre altele, pe un I Mac, care functioneaza impecapil. Si mai am si un I phone, model mai vechi, 3s, dar care functioneaza tot la fel.

De aici si pana la fanatism pasul este insa enorm. Ca si pana la calculele facute de dobitocii care nu inteleg in opinia mea felul in care functioneaza pietele de capital. Atentie! Nu am facut aceasta afirmatie pentru romanii care le stiu pe toate. Sau pentru cei care descalifica rolul pietelor in comentarii repetate. Vorbesc acum doar cu cei care sunt curiosi ca mine, si cu cei pe care cred eu ca ii intereseaza niste dovezi irefutabile. 

Cu cei care se uita inainte si nu inchid ochii in fata dovezilor, constienti de faptul ca perceptiile omului dornic de cunoastere trebuie sa se schimbe in functie de realitatea inconjuratoare. Asta in cazul fiecarui individ care doreste sa incurajeze evolutia. Din pacate, homo sapiens, in general, a fost si va ramane destul de reticent, cel putin la inceput, in fata unor idei pe care le considera neobisnuite, mai ales in cazurile in care ele ar putea sa-i cotonogeasca interesele personale. De Homo dambovitseus sa nici nu mai vorbim.

Acesta din urma pupa mai bine o mie de moaste decat sa-si puna capul la contributie, macar o data. ”Asa vrea Domnul”, ii rezolva lui toate problemele. Pentru ca tinand cont de aceasta convingere nu mai trebuie sa faca chiar nimic. Oricum toate se vor sfarsi pana la urma exact asa cum vrea Tatal Nostru. Exista totusi si un alt fel de homo dambovitseus, unul care se crede Zeus.

Cel care e  ferm convins ca el si numai el le stie pe toate. Asa sa fie! Articolul si graficele de astazi se adreseaza tocmai de aceea celorlalti. 

Celora care au cititi raportul facebook, un raport care a depasit asteptarile analistilor, precum si raportul marului, care, desi unul solid, a venit sub estimarile lor. 

Daca te uiti pe grafice vei vedea totusi ca ambele actiuni cad imediat dupa raport. Oare de ce? Eu zic ca din cauza cererii si a ofertei. Tu ce zici? In rest, lucrurile au mers pana acum exact asa cum mi-am inchipuit eu. Lasand astfel scenariul pe care l-am expus in articole foarte vechi la fel de valabil ca atunci. In 6 noiembrie vin alegerile din SUA. Pe care eu le vedeam castigate de catre Barak Obama.

Dupa aceste alegeri ma asteptam la semnale bursiere mult mai dure decat cele pe care le-am vazut pana acum, in sens negativ, in pofida tuturor monetizarilor pornite pretutindeni in lume. Vom vedea asadar in curand daca logica pe care am folosit-o atunci cand am incercat sa fac o prognoza a evolutiei pietelor de capital, imediat dupa QE infinit, a fost corecta sau nu? Deocamdata traisca alegerile si bucuria pe care o aduc! America no gasesti totusi  peste tot, chiar daca ea ar dori sa fie. Exista si o Europa! Una in care mai traim si noi chiar azi. Una pe care capital ne-o prezinta, tot azi, pentru prima data in depresiune. Folosind un cuvant pe care eu nu l-am mai vazut folosit nicaieri pana acum, altundeva decat pe acest blog. 

Europa se ineaca asadar pentru ca este inecata de politic si de banci. Romania nu! Pentru ca, aici, o parte din politicieni sunt cu poporul. O alta parte isi curata de zori partidele de corupti. BNR este cu livada. Armata este cu noi. Noi suntem cu moastele, dar si impotriva noastra, mai ales, un lucru care o sa ne coste scump. Nu stiu daca te-ai lovit cumva de noua inventie romanesca? Masina de spalat coruptii. Poarta numele de comisie. Care, face propuneri de suspendare a coruptilor din partid, coruptilor, pentru ca e programata doar pentru atat. Este tinuta la sediul PDL, unde a fost inventata. Astept insa momentul in care va fi cumparata si de "monarhisti". Coroana regala va trebui sa fie spalata si ea cu ceva. Ideea in sine privind eliminarea coruptilor din politica prin spalare e minunata si necesara. Atata timp cat nu vei vrea sa speli noroiul cu noroi.

Ps. Uitandu-ma prin presa am observat ca mai nou noroiul nu se muta numai din partid in partid. Ci si din colegiu in colegiu. Asta ca nu cumva sa ramana pe din afara, dupa prestatiile pe care le-a avut in mandatul anterior. Ce bine ma poate reprezenta pe mine, de exemplu, unul din Constanta. Sau de ce nu unul din Basineu de sus? Dar ce mai conteaza? Din moment ce candidatul dispare din fata alegatorului imediat dupa ce a fost ales. Mai are vreo relevanta daca a fost adus de pe Luna sau de pe Marte? Asta da democratie! Dar mai ales. Asta da popor! Votati mai! Hai..hai..hai.

Un comentariu:

Anonim spunea...

isarel incepe sa se creada ca bernake ... dumnezeu !!!
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bnr-plafoneaza-din-nou-suma-pentru-licitatiile-repo-pragul-coboara-la-4-miliarde-lei-10262654