Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 23 noiembrie 2012

Adio fratilor! Pentru ca s-ar putea sa fiu arestat

Pentru abuz, si pentru ca am fost manipulat de Basesu, precum este manipulat in momentul de fata si Tariceanu. Daca nu ma vor pune langa Nastase nu voi mai putea scrie nici un rand, pentru ca cel ce abuzeaza de gandirea responsabila si magistrala a lui Fnechiu si Ghise, in beci ajunge. Acolo unde nu patrunde nici o raza de soare. S-a terminat asadar si cu lumina de care m-am bucurat asa de mult ieri.
 
Recunosc ca am gresit dar se pare ca e prea tarziu. M-am dus sa-l votez pe Antonecu cu toate ca am fost trimis dintr-un loc intr-altul, cu buletinul provizoriu pe care il aveam. Am pus stampila cu speranta pe asa zisul liberal, care este foarte liberal, dar mai ales la gura. Am pus o stampila cu da si acolo unde scria ceva despre un parlament unicameral si depsre 300 de parlamentari.
 
Ca un tata bun, dar sever, tovarasul Fenechiu imi atrage atentia ca am abuzat si ca am gresit. Ca sa inteleaga si prostia mea o data si pentru totdeauna, felul in care nu abuzezi si nu gresesti atunci cand mergi la vot in Romania.
 
Poporul este suveran, ca si votul sau, au grohait cei doi tovarasi toata vara. Fapt pentru care aceeaisi Ghise si Fenechiu au fost cu inima si sufletul alaturi de el. 
 
Dar, acest sprijin parintesc si acest respect fata de cum alege votacul, trebuie sa aiba si niste limite! Fiind valabil doar atunci cand acesta nu abuzeaza, manipulat de catre Basaescu si gasca lui. Adica, doar atunci cand voteaza exact asa cum doresc cei mai mari tovarasi din tara romanesca. Sa-l scoti pe Gghise din parlament, prin vot, pentru ca a fost cel mai murdar securist, este un abuz, si, tocmai de aceea, abuzul acelui vot a fost corectat imediat prin frauda. Asta pentru ca tovarasul in cauza sa poata ajunge acolo unde trebuie sa fie in veci, in parlament. Langa colegul sau Felix, securist la fel de bun, daca nu mai bun decat Ghise.
 
"Nu sunt de acord cu Parlament unicameral, mai trebuie sa treaca apa pe Dambovita sa avem asa ceva. Scaderea numarului de parlamentari va exista, dar nu la 300, ca nu suntem spartani, ci cat vor iesi calculele matematice. Eu sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari, dar n-au mai vrut pedistii, stiau ca si asa intra putini. Scaderea ar fi in jur de 300-316, mai precis, conform unui calcul", a spus vicepresedintele PNL Relu Fenechiu pentru Ziare.com.
 
Vezi ce spune taticul? El nu este de acord cu ceva si cu asta basta. Ce popor? Ce vot? Si ca sa nu mori prost iti da si expliactiile de rigoare:
 
"Imi asum ca politician ca acel referendum a fost un abuz, consider ca poporul a gresit", a adaugat deputatul de Iasi.
 
Ai inteles boule? Omul isi asuma raspunderea intr-o tara care este numai a lui, si al celor de teapa lui. Ce mama matii mai cauti tu aici. Poti sa pleci de tot cu toata satra ta si cu toate neamurile pe care le ai, atata timp cat nu vei uita sa-l votezi din 4 in 4 ani pe Fenechiu si pe altii ca el. Chiar daca o sa ajungi pe luna. Din tot ce spune tovarasul apreciez totusi un singur lucru! Sinceritatea sa prosteasca, fata de un popor si mai prost ca el.

In alta tara, una adevarat democratica, si cu un popor, in loc de o populatie, tovarasul Fenechiu si-ar fi terminat cariera politica pe veci dupa o asemenea declaratie. In Romania, cariera lui politica de abia incepe. Daca se va sfarsi, vreodata, fi sigur ca nu se va sfarsi din cauza poporului caruia i-a tras o flegma in ochi. Ci, mai degraba din cauza unui alt tovaras, tradator, care il linge in momentul de fata pe marele ”liberal” exact in gaura curului.
 
Votati mai! Hai! Hai!

8 comentarii:

Stefan spunea...

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Crin_Antonescu_la_Iasi-_Relu_Fenechiu_si_Varujan_Vosganian_vor_face_parte_din_noul_Guvern_0_815918564.html

Horea sa nu te enervezi ca iti creste tensiunea, daa? :))

Ce zici de indicii americani batem minimele de saptamana trecuta sau nu pina in prima decada a lui decembrie?

Vali spunea...

Horea, un banc de prin zona geografica prin care imi port si eu oasele o buna bucata din timp...

Cica Stefan, ala Babanu....a vrut sa faca din moldoveni un popor de zimbri, dar a iesit pana la urma un popor de boi....

Acu..macar daca ne-am putea lauda cu alte regiuni istorice..dar nu e cazul.

Stefan..in legatura cu indicii americani si nu numai Suntem intr-un rally nervos dupa caderea mare din ultimele sptmani Ar fi fost de preferat ca ei sa incerce sa se mai aseze putin, adica sa faca un bottom mai solid. Daca vor face maxime noi(nu conteaza ca e decembrie sau alta luna) nu cred ca avem de unde sti. Dar ca si perspectiva, daca nu vor face, si DJ de exemplu se indreapta spre 12000 e bai mare. Ar cam fi game over pentru vreo cativa ani...


Deh, uite ca m-am bagat si eu in seama...

Horea spunea...

Stefan, este foarte greu sa nu te inervezi in Romania. Cu tensiunea stau totusi deocamdata foarte bine.

In ceea ce priveste bursa raliul a fost surprinzator de putenic din moment ce azi, totul legat de risc a trecut de nivelele trimise abonatilor fara nici macar un semnal de depreciere.

O cadere va trebui sa avem foarte curand, dar eu nu cred ca aprecierea inceputa s-a teminat, chiar in cazul in care bursa va incepe sa cada.

Minima atinsa va trebui sa fie revizitata, dar mie o miscare nu-mi ajunge pentru ca sa pot da prognoze de timp.

Horea spunea...

Vali! Apropo de istorie, si fara nici o gluma.

Se pare ca nu am prea evoluat deloc ca popor. Am continuat sa fim la fel de primitivi ca intotdeauna.

Spre marea mea mirare, pana si foarte multi dintre cei care au petrecut ani de zile in tari civilizate. De parca am fi imuni la tot ceea ce este legat de bun simt si de verticalitate.

Ii aplaudam pe hoti, precum Nastase, de exemplu, atunci cand intra in sala de judecata, si dam cu picioarele in oamenii cinstiti, in cei pregatiti, in cei profesionalisti.

Si, ca o consecinta, soarta nu face altceva decat sa ne serveasca cu meniul pe care ni l-am dorit si pe care il meritam din plin.

Vali spunea...

Stiu Horea. Asa este. Raman si eu perplex de cat de rudimentara in gandire a ajuns marea masa a concetatenilor.

Sincer..eu nu vad , deocamdata, nici o iesire din cercul vicios de care vorbesti. E ca un fel de autoflagelare.
Sau ca sa fim cat mai exacti...masochism.E si asta un mod viata...

E necesar un stimul mult mai puternic pentru a trezi cat mai multe constiinte.

Acesta va fi probabil dezastrul total, spre care cu siguranta ne indreptam cu pasi repezi.

Stefan spunea...

Am glumit Horea. Sa nu te superi pe mine.Si eu as vrea ca titlul ala sa il gasesc intr-o revista de satira si umor, dar din pacate stim cum stau lucrurile.Iti citesc blogul de multa vreme si iti impartasesc opiniile.Intr-un timp nu eram de acord cu parerea ta ca e mai bine sa nu votezi pentru ca era mai usor pentru ei sa se aleaga singuri. Acum dupa ce in colegiul meu m-am trezit cu doi parasutati de la centru un fost securist posesor a unui condei mizerabil, un santajist ordinar plin de ura si prost cat cuprnde ma simt eputincios.Celalalt e un afacerist invartitor al mosorului de trafic de influenta si dupa 20 de ani ma vad in situatia sa nu am cu cine vota. E cel mai imputit scrutin din cate mi-a fost dat sa vad si nu stiu ce sa fac. Probabil ca inainte o sa iau niste tarie si o sa pun stampila numai in ideea ca dupa 9 decembrie nu o sa fie o gasca cu 50%, iar votul meu la redistribuire o sa ajute poate din intamplare un individ care o sa slujeasca alegatorii dintr-un colegiu E trist. Am ajuns sa traiesc si sa vad cum doua gasti de infractori imi decid aspecte din viata.

Cat despre bursa sunt de acord ca miscarea corectiva care o sa vina saptamana viitoare o sa consolideze bottomul asa cum si Vali spune asta iar dupa o sa avem un val mai amplu care probabil o sa retesteze topul din septembrie. Dupa e posibil sa vedem miscarea ta acel val de prabuselnita.
Poate el sa duca la fund putregaiul asta politic si o sa scapam de sistemul asta ticalos care ne macina viata de 22 de ani.
22 de ani!!

Horea spunea...

Stefan, daca nu m-am suparat pe cei care si-au batut joc si au terfelit dreptul la o opinie libera, chiar pe aceasta pagina, cum as putea sa ma supar pe cineva care graieste adevarat?

Tu ai facut o gluma, iar eu afirm cu convingere.

Mediul de aici dauneaza grav sanatatii. Inimii, tensiunii, creierului, pentru ca totul este turat la maximum de nesimtirea si nedraptatile de care te lovesti in fiecare zi.

Din fericire eu nu trebuie sa activez in aceasta tara ca medic, sau ca nimic de fapt, pentru a-mi asigura existenta. Pentru ca, daca as fi fost obligat sa-mi asigur traiul de toate zilelel in sanul acestei populatii as fi ajuns de mult la morga, fara nici un glont in fular.

Ciuruit doar de nesimtirea, de lipsa de civilizatie, de mojicia si teribilismul tuturor gunoielor din societatea romanesca.

Ma intreb mereu, apropo si de raspunsul lui vali. Oare cum mama dracului putem fi atat de primitivi si doar cu gandul la frauda si minciuna? Si atat de nesimtiti incat sa toleram orice lovitura, orice cantitate de scuipat, venit de fapt de la tocmai oamenii care ne cer favoruri, votul inclusiv.

Cum in numele lui Blankfein poti ajunge atat de stupid incat sa il sprijini si sa il admiri pe tocmai acela care te calca cel mai bine in picioare si isi bate cel mai bine joc de tine?

Oare care poate fi tratamentul acestui bacil care a infectat si infecteaza deja de la nastere creierele majoritatii.

Oare cata minte iti trebui? Si cate facultati si doctorate? Ca sa intelegi ca un cacat ramane tot cacat, chiar daca l-ai mutat din punctul a in punctul b.

Vali spunea...

Apropos vot. Hai sa urmarim daca un om ca asta va reusi sa ajunga in parlament....

http://www.piperea.ro/interviu-catavencii-nov-2012/comment-page-1/#comment-9832