Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 26 noiembrie 2012

Cine doarme viseaza de obicei

Despre ce am putea vorbi in aceste vremuri electorale daca nu despre tarisoara noastra iubita? Unde vesnicul adormit a inceput sa viseze guverne chiar inainte de alegeri. A atipit de data asta leganat de un magistral discurs pontac de la care nu a putut chiuli. Din moment ce, atat vorbitorul, cat si somnorosul, mai fac parte si azi, deocamdata, din aceeiasi coalitie de clanuri. Crinul Popular si-a expus la Iasi visul foarte simplu, reusind sa ma impresioneze chiar si pe mine. Pentru ca v-am mai expus de multe ori afinitatea pe care o am fata de simplitate. Mai ales atunci cand o vad semanata de un om, mare lider politic intr-o tara, in care colegii lui se scarpina de obicei in cur cu picioarele. Dar, uite ca este posibil sa visezi foarte simplu si in Romania, daca te straduiesti. Si Crin se straduieste. Pentru ca doarme de fiecare data cand i se da, si chiar cand nu i se da ocazia. In Romania asta nu conteaza insa de loc, atata timp cat popularul este cu poporul. 

Pe care Antonescu l-a ocolit cat a putut. Poate de frica sa nu adoarma cumva in sanul lui. Ceilalti se mai straduiesc sa stranga cate o mana, dar mai ales sa ranjeasca in fata camerelor de luat vederi, pentru ca mai mult decat atat nu are de oferit nimeni.  Indiferent daca ARD, sau daca se fac ca sting ceea ce spun ca au ars altii. Eu ma simt la fel de ars si de stins de catre toti si din toate punctele de vedere. Nu si de Crin Antonescu, "the brain", omul cu strategia gata facuta. De la el am aflat ca Ponta va fi din nou premier. Ce usurare! Ca Tariceanu va fi dat afara din PNL daca s-ar gandi cumva la scuanul plagiatorului. Cata democratie! Si ca, Basescu va fi suspendat imediat daca nu l-ar numi pe Copy Paste premier. In guvernul lui Xerox, facut in somn de Crinul Popular, avem deja si doi ministrii. Relu Fenechiu si Varujan Vosganian, pe ceilalti o sa-i dezvaluie probabil atunci cand se va trezi de tot din somn. Eu sunt ca atare foarte optimist! Tu nu? 

De abia astept instaurarea noului guvern. Am vazut totusi ca mai exista si alti optimisti. Avocatul Pipera. Care, ar fi facut bine sa schimbe vreo doua vorbe cu Raed Arafat. Omul care nu doreste sub nici o forma sa fie ministru. De ce? Pentru ca stainul nostru care simte pentru tara care l-a adoptat este mai patriot decat romanul si stie ce vorbeste. Auzi ce vorbeste! Spune ca ar trebui sa devina mai rigid dintr-un post de ministru, deci din postul suprem al sistemului sanitar. Ceea ce spune Raed foarte diplomatic, tradus in valaha suna cam asa. Din interiorul sitemului nu poti face nimic, mai ales nu dintr-un post politizat pana in maduva oaselor. Pentru ca Fenechii te pot strivii in orice clipa in cazul in care nu gandesti ca ei. 

Din afara sistemului mai poti totusi sa urli, cel putin catre popor, pentru ca pana si Relu a recunoscut ca traim in democratie. Una pe care o face el si gasca lui exclusiv, intr-o tara care le apartine cu totul. Pe mine cuvintele lui Raed ma sperie. Pentru ca ne arata adevarata fata a politicii din Romania. Unde, intr-un post de ministru se pare ca devi o piesa de sah a securistilor buni si drepti. Nimic altceva! Asta chiar daca domnul Pipera ne-a expus si noua niste vise umede pe care le poate avea un viitor parlamentar. Fara o revolutie, cel putin mentala a poporului votac, in tara romaneasca nu se va putea schimba nimic! Pentru ca representantii fostului regim oportunist, ceausist, imbracati acum in alte halate, nu vor. Si, din pacate, deocamdata, ei sunt cei care decid, pentru ca au fost pusi acolo de votac ca sa decida. 

Am vazut in Tg-Mures o reclama in limba romana a domnului Frunda care mi-a stors un zambet amar. Asta pentru ca am vazut cat de bine a perceput senatorul UDMR nivelul pe are il are votacul.

"Impreuna pentru un trai mai bun". Impreuna cu cine? Si traiul mai bun al cui? Cu Verestoy si pentru traiul mai bun al acestuia, poate. Si pentru alti hoti ca el. Din moment ce nici ungurul, precum nici romanul care munceste cinstit in aceasta tara nu au prosperat in cei "150 de ani" in care Frunda Gyorgy, fost Gheorghe, a sezut pe un scaun de senator. Un asemenea slogan s-ar portivi in opinia mea unui candidat nou. Nicidecum unuia care pretinde ca il reprezinta pe alegator din 89 incoace. De fapt, pentru cei ce stiu sa citeasca printre randuri, sloganul graieste de la sine. Prezentand un candidat care nu a facut nimic 22 de ani, dar, care pare sa vrea sa inceapa sa faca de acum incolo? Exact ca si ceilalti colegi din toate clanurile. Vorbind statistic. Ce sanse crezi tu ca au asemenea slogane? Venite de la aceleasi mutre pe care le vezi si le vei vedea in veci. Eu as dori sa le vad in beci! 

Pana acum am vorbit despre vise. Simple si expuse in culori foarte frumoase. Separate totusi de o realitate mult mai saraca in culori. Usl va fi in opinia mea in curand istorie, chiar si into tara ca Romania, sau poate mai ales. In timp ce Ponta si Antonescu se apropie de topul maxim pe care il vor atinge in aceasta viata. Daca nu cumva de unul deja format. De acolo si pana la esafodul despre care am vorbit de atatea ori eu nu vad decat o alunecare. Intre timp, totusi, acelasi tovaras Fenchiu ne spune si cine va candida la presedentie. De parca fara sustinerea clanului USL Tariceanu nu ar avea dreptul sa candideze.

Are, desigur! Numai ca, fara Relutu si fara somnoros totul pare cancan in momentul de fata.

"Deocamdata, cele 2 mari partide, PSD si PNL, au facut un congres special in care au stabilit ca-l vor sustine pe Crin Antonescu. Restul e cancan. Ar fi nevoie de alte 2 congrese pentru a stabili alt candidat", a spus Fenechiu pentru Ziare.com.

Ei sunt partidul, ei sunt tara, ei sunt poporul care face legile. Pana in ziua in care nu vor mai fi si vor deveni chiar ei cancan. O clipa in care Fenechiu isi va intoarce cu siguranta limba spre curul lui Tariceanu. Sau, spre orice alt cur bun de lins in acel moment. Asta este fenomenul pe care o majoritate din Romania il numeste politica. Reprezentata azi de aceeiasi banditi din epoca de aur, sau de odraslele lor. Exista totusi o diferenta! Faptul ca votul este in principiu secret si democratic. Dar uns special pentru acest popor primitiv cu unsoare de mititei.

3 comentarii:

Vali spunea...

Horea, eu ziceam ca e demn de urmarit, asa, ca si curiozitate daca oamenii pot sa voteze si altfel de oameni in afara de lepre. Penrtru ca dupa paerea mea, Piperea e facut totusi din alt alut fata de marea masa a politicienilor.
Nu stiu ce spera el sa faca de unul singur sau alti cativa, putini ca el intr-un parlament de format din porci si scroafe.

Cu un Piperea sau cu un Arafat nu se face primavara. E clar ca e necesara o forta politica in care sa fie cat mai multi arafati si cat mai putin fenechii si care desigur sa fie si votata....

Eiii, si aici deja cred ca intram iar in lumea viselor...

Horea spunea...

Vali, eu nu am incercat sa stigmatizez ceea ce ai spus tu. Sunt de acord si cu afirmatia ca Pipera nu pare un om rau intentionat.

Este foarte bine ca s-a declarat si optimist, pentru ca este nevoie de o groaza de optimism ca sa poti face fata la tot ceea ce se intampla in aceasta tara.

Pe langa optimism nu strica insa si o doza de realism. Pentru ca sa intelegi ca nu poti face nimic fara suport popular. Acel suport care este in momentul de fata si in majoritatea lui oferit hotilor.

Exact asta nu am reusit sa inteleg pana acum in Romania. Acest fenomen care este mai mult decat un paradox.

Acordare de sprijin schingiuitorului, si un picior in cur celui care iti vrea binele.

Trebuie sa fi foarte primitiv in gandire, ca sa ajungi sa incurci cele doua concepte. Orice om poate fi fraierit o data, hai, de doua ori, de catre aceiasi persoana. Dar dar numai unul dus complect cu pluta intotdeauna.

Poate totusi si pana la urma romanul nu este fraierit de loc. Pentru ca foarte multi dintre noi au acelasi comportamentsi aceiasi mentalitate pe care le are si politicul.

Si atunci? Ar insemna ca trebui sa incepi sa-ti cari pumni in proria gura. De prima data.

De aici porneste totul cred eu. Alte natiuni si-au divinizat dizidentii, care au lucrat totusi in conditii mult mai usoare decat cei cativa dizidenti pe care i-am avut noi. Ce a facut poporul nobil daco roman? A dat cu piciorele in ei, divinizandu-l pe Iliescu.

Asta dupa ce se urla peste tot ca in Romania a fost o revolutie. Poate asta este de fapt singura explicatie. Alta mai buna nu vad oricat as scormoni. Asta vor oamenii in majoritate lor! Si ca atare primesc exact ceea ce isi doresc.

Ma refer la majoritate. Minoritatea au unghii. Nu-au decat sa s-i le roada de dimineata pana seara.

Anonim spunea...

De ce dormea Antonescu?I-au trimis astia de la INS prognoza de curs si crestere economica pe 2012 si s-a linistit.Vorba aceea dormi linistit INS si Isa vegheaza :)