Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 27 noiembrie 2012

Do not fight the market!

Sunt ferm convins ca acei oameni care isi folosesc ochii pentru vedere si nu doar ca sa-i frece in fiecare dimineata au vazut ceea ce trebuia vazut. Si anume ca, piata este suverana. Piata si nu Bernanke sau vreo alta paiata decid pretul unui produs sau altul Si, intotdeauna in functie de cerere si de oferta. Graficele care reprezinta pretul produselor graiesc de la sine, lasandu-i astfel pe cei care stiu sa numere cu buzunarele pline. Cei care pot influenta pietele de capital sunt oameni cu capul pe umeri, si nu niste decreierati din Romania care fug sa cumpere produse care au fost declarate a fii cu 80% mai ieftine. Unele magazine mai continua de aceea showul si azi, si cred ca ar intra cu draga inima intr-un show vesnic, intr-un” black year” sau ”black for ever” daca, la un moment dat, bazinul tampitilor nu s-ar termina.
 
Culmea este ca nu se termina din intelepciune, ci doar din cauza faptului ca magarii si-au cheltuit toti banii, pe inclusiv produse de care nu au nevoie, si doar pentru ca li s-a spus ca sunt foarte ieftine. FB si APPL, doua actiuni despre care am vorbit de mai multe ori pe aceasta pagina au participat la un black friday veritabil. Dupa ce pretul lor a fost scazut intr-adevar cu cca. 60%, respectiv cu peste 20%. Cei care stiu sa numere, fapt pentru care au decis sa cumpere actiuni in companiile susnumite, au trebuit sa se uite doar pe un grafic. Putand sa vada astfel imediat un discount de pret real la ambele companii. Magarii cred insa ca bursa functioneaza altfel decat ar functiona E-Mag, de exmplu. Desi in ambele cazuri vorbim de acelasi lucru: vanzare de marfuri.
 
La burse avem stirile care il atrag pe debusolat in piata, la E- Mag avem reviste precum capital, de fapt toata presa, scrisa, audio, video. Oamenii care sunt constienti de valoarea unui obiect isi cheltuie banii pe care ii au, sau chiar pe cei primiti de la Bernanke, doar atunci cand vad ca pretul la care pot cumpara este unul cu potential de profit, pentru ca profit se numeste actul prin care poti cumpara o actiune, o masina, sau orice de fapt la jumatate de pret. Fata de pretul anterior real, desigur,  si nu fata de cel afisat intr-o reclama. Actiunile le poti si vinde cu profit, precum poti de fapt vinde si un produs cumpart la jumatate de pret real. Numai ca, la piata este ca in politica. Cei constienti de slabiciunea celor multi castiga. In timp ce ceilalti pierd. Nu stiu daca ai observat o noutate aparuta foarte recent?
 
Grecia a fost salvata. Nu spun din nou pentru ca nu mai are sens. Vreau doar sa subliniez si sa scot in evidenta modul de gandire a multimii. Ai bagat de seama cat de mult se aseamana slavarile grecesti cu centurile noastre de siguranta stand-by? Mai corect spus, stand-by and shut the fuck up. Pentru ca asta i se spune de fapt poporului in numele caruia banditii iau imprumuturi. Asta pentru ca ei sa-si poata continua cariera. Si, po-pulatia face exact cum i se spune. Ba mai mult! Tace si aplauda. Exact actul prin care este ingropata impreuna cu urmasii. Exista totusi si altfel de oameni care nu aplauda nimic. Ei tac si fac. Lasand niste urme pentru cei care au ochi sa vada. In fata ochilor mei au aparut deja astfel de urme. Dar, mai am totusi nevoie sa vad inchiderea lunara a burselor ca sa pot fi mai sigur de ceea ce vad. Ca sa nu-i defavorizez pe abonati iti voi spune doar atat. Vad posibilitatea unei reveniri bursiere infernale, care ar putea sa-i lase cu gura cascata pe toti.
 
Ce? Revenire? Despre ce vorbesti? Dar cu ciclul de 7 ani cum ramane? Foarte bine! In interiorul ciclului de 7 ani exista alte cicluri mai mici. Care pot fi pozitive in timp ce cilul mai mare este negativ. Atat de pozitve incat pot sari si peste maxime facute deja. Asemenea avertizmente am primit de la urmele pe care le-am vazut, dar pe care nu le consider deocamdata a fi suficiente. Cand voi considera ca iopteza mea va avea si mai multa sustinere decat are azi voi reveni. Pana atunci mai astept un val de cadere bursiera. Ca o concluzie eu as modifica sloganul ever green” do not fight the Fed” cu cel din titlu.

8 comentarii:

Anonim spunea...

cumva dow peste 14000 !!! doamne fereste !!! in visele umede ale lui bernake si obaba !!!

Anonim spunea...

dar argintul d-le sa nu spui ca va pica la 26 dupa care va sari de 50 dolari

Horea spunea...

Gogule tu esti? Sau ai vre-un frate? Sau poate nepotii?

Anonim spunea...

ai abonati, am inteles dar informeaza-ne inducand subtil marje, toti restul ce te urmarim :), poate ne prindem

Anonim spunea...

... fratele de cruce al lui gongu e ... costel !!! pupicuristul sef al varanului felix !

Alibaba spunea...

"care fug sa cumpere produse ale caror preturi au fost declarate a fii cu 80% mai ieftine"

Preturile nu pot fi mai ieftine sau mai scumpe, preturile pot fi mai mari sau mai mici. Produsele pot fi in schimb mai scumpe sau mai ieftine chiar si cu 80%.

Corect ar fi fost:
"care fug sa cumpere produse ale caror preturi au fost declarate a fii cu 80% mai mici fata de..."

sau

"care fug sa cumpere produse declarate a fii cu 80% mai ieftine"

Horea spunea...

Alibaba, mersi! Am corectat.

Anonim spunea...

Buna ziua! Asa voalat, daca se poate, aduce ceva nou inchiderea lunara? Multumesc! Ionh