Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 2 noiembrie 2012

Gandim la fel

Spunea BCR intr-o reclama. Avea perfecta drepatate. Romanul gandeste la fel privind toate domeniile. Indiferent ca este vorba de politica, economie, medicina, you name it. Te terfeleste un medic din cauza faptului ca este incompetent si din cauza faptului ca habar nu are de ceea ce face?Nu-i nimic! Te duci tot la el, in speranta ca poate a invatat niste medicina in ultimele 3 zile de cand nu l-ai mai vazut. Facand in acelasi timp si scoala celor 7 ani de acasa, in ceea ce priveste comportamentul fata de pacient. In trei zile? De ce nu? In tara ”tutulor” posibilitatilor.
 
In politica este exact la fel, si as putea sa-ti umplu pagina cu exemple din orice domeniu. Nu voi face acest lucru pentru ca nu ar avea nici un rost. Important este totusi sa sti ca o asemenea mentalitate duce fara nici un dubiu spre prapastie. Multe facultati mintale nu poti avea atunci cand iti inchipui ca un om care si-a batut joc de tine atunci cand a fost intr-un clan, te va ridica in slavi din altul. Vorbesc de facultati mintale pentru ca pe mine numai ele ma pot impresiona. In lipsa lor poti inota in oricate titluri si diplome ai dori. Pentru ca iti vei demasca nivelul real al gandirii doar dupa cateva fraze. Uite ce poti invata din revista capital.

”După primele zece luni ale anului, dintre monedele din Europa, dinarul sârbesc a marcat cea mai mare depreciere faţă de Euro (6,8%), urmat de leul moldovenesc cu 5,5% şi, respectiv, de leul românesc cu o scădere de 5,3%.”
 
 Ai inteles acum cum a aparat Isarescu leul? Dar leul moldovenesc? Dar dinarul sarbesc? Vezi cum se extinde guvernatorul? Lasand totusi valutele sa joace intr-un interval de 5-6%. 25-30 de bani la un euro, un fleac! La un milion, 30 de bani inmultiti cu milionul=doi ”fleci”. La zece miliarde, 30 de bani inmultiti cu tocmai zece miliarde=trei fleci, si asa mai departe. Ti-a placut cum stiu sa numar? Cred ca i-am ametit pe importatori si pe cei cu credite in valuta. Sau, poate sunt ametiti deja de ceea ce pot citi in capital. Dar, uite totusi ca in acelasi articol care vine cu informatiile de mai sus este citat si un ”espert” care ne spune:
 
„Pe parcursul lunilor viitoare vom asista la evenimente ce ar putea avea un impact semnificativ asupra pieţelor financiare: momentele critice ale crizei datoriilor nu au trecut, iar Europa va resimţi în continuare turbulenţele, la fel și România și, respectiv, leul. BNR are instrumentele necesare pentru a reacționa la astfel de cazuri; să sperăm că acestea nu vor fi îngreunate de presiuni interne asupra monedei naţionale, cauzate de situaţii politice tensionate ce ar putea să apară stimulate fiind de evenimente pre- sau post- electorale”, a precizat Victor Safta.
 
Ai vast dje undje sari iepurili?
 
His name is Safta! Victor Safta! Ajient 00 economic din tara valaha. O fi avand BNR instrumente asa cum zice dublu zero numai ca ele nu prea par a fi bune de nimic. In alta ordine de idei! BNR este foarte probabil singura banca de pe Tera care vrea in momentul de fata sa-si aprecieze valuta. Daca e sa-i crezi pe Cabato-Saftani! Ba! Da o zas Safta. Cum o zas si Blaga sau Basescu. Ca dje shie zashie Ponta sha Antonescu nyisi nu mai merita sa vorobim. Aia is cu poporu! Ca si domnu Dan. Ultimul si impotriva ciocoilor Ponta si Antonescu. Ai inteles?

2 comentarii:

Anonim spunea...

horea , nu-l subestima pe isarel !
omul incearca acum cu varianta repo redus sa coboare euro si se pare ca i-a reusit ! piata din romania e o gasca de indivizi care joaca dupa cum canta bnr-ul !
cu stima, sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, pe cati nu ar mai trebui sa-i subestimez? Pe Bernanke, pe Draghi,pe Isarescu. Si inca pe cine? Oare cu cati ochi ar trebui sa se nasca romanul ca sa vada? Si cu cate creiere ca sa poata gandi? Un subiect dezbatut chiar de acest articol.