Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 30 noiembrie 2012

Hiperinflationistul Schiff

In 2011 Falvian si Gogu au observat ca sunt tare de cap. Ultimul, aratand dispret vadit fata de oamenii care pricep greu si uita repede a inceput sa-mi ia analizele peste picior. Primului, mult mai cizelat, i s-a facut totusi mila de mine, probabil. Fapt pentru care a depus o groaza de energie si efort ca sa-mi explice hiperinflatia si cauzele ei, vezi rubrica comentarii. Mentorii lui Flavian au fost Peter Shiff si Chris Martenson. Ai lui gogu toti argintarii.
 
Nu stiu ce pareri mai are Chris in momentul de fata privind subiectul hiperinflationist? Dar, vad ca Schiff si-a retras acel video in care iti spunea sa-ti vinzi toti dolarii, sau, sa-i arunci in mare daca ti-ar mai ramane vreo unul din greseala. Acelasi in care analistul vedea scris pe steagul SUA: Republica Weimar Zimbabve. La intrebari precum, cand, macar asa aproximativ, nu am primit nici un raspuns.
 
Iata totusi ca el pare sa vina acum! Din moment ce marele expert nu mai considera acel video actual si necesar. L-a sters ca sa nu-l mai vada si sa nu-l mai auda nimeni.  
 
Foarte probabil pentru ca am intrat in hiperiflatia pe care eu inca tot nu o vad nicaieri. In acelasi video Schiff recomanda si metale. Interesant! Exact in jurul nivelului de 50 de dolari uncia de argint. Gogu ii iubea recomandarile si era suparat foc pe mine, asa cum se supara de obicei romanul pe cel care nu spune ceea ce ar dori el sa auda.
 
Acum cand acel video nu mai este actual din cauza hiperinflatiei argintul ar trebui sa se aprecieze din nou puternic. De data asta eu mi-am invatat insa lectia! Nu-i voi mai contrazice niciodata pe cei care stiu. Articolul la care am facut referire il gasesti aici . In loc de video gasesti din pacate doar o pata alba. Probabil un simbol schifogen al hiperinflatiei. Care, pe mine nu ma va determina nici macar in momentul de fata sa cumpar argint.
 
Poate intr-o zi vor dispare de pe net si teoriile acelora care mi-ai pus creierul in Dero. Dar pentru ca este vorba de politica, ar putea fi prea tarziu.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

probabil nu voi primi niciun raspuns, dar vreau totusi sa te intreb, cand anume consideri tu ca este momentul oportun sa intram in piata, sa cumparam metale pretioase ? merci!

Anonim spunea...

@Anonim: Dar de ce trebuie neaparat sa cumperi argint? Alte idei de investitii nu ti-au venit? :))

Anonim spunea...

D-le Anonim: exemple pls... ; cat despre argint '' obsesie ''.... ; astept parerea ta Horea pls... merci

Anonim spunea...

horia , ce-i al tau e al tau , trebuie sa recunoastem aici ca le-ai tras-o frumusel si lui eurogongu si lui flavian care in ultima perioada am observat ca s-a specializat in sf si energie verde ... bravo ! totusi , pana la deflatia aia urata pe care o astepti mai avem de asteptat , aurul inca e sus , sus de tot ...
cu stima , sorinelp

AristotelCostel spunea...

Prin 2007-2008 obisnuiam (pe balonul lui manole) sa iau cretinii pe siret pana le imprastiam dintii pe asfalt.

De la Gogu incoace m-am calmat. Sa-si arunce banii pe geam cu atata agresivitate nu poate fi decat... placut... pentru mine. :)

Sa tot repet ca vreau sa-i vad morti de foame pe toti coloneii securisti din presa basista... ma oboseste maxim.

Ai si tu dreptate, in felul tau... poate ca e mai bine sa asteptam o revolutie intelectuala si o teleportare intr-un viitor luminos. :P

Schiff si-a dat-o rau de gard, insa zilele trecute s-a gasit sa-l umileasca pana si Mike Norman (Hint: min. 4:40).

... traim pe planeta distractiei maxime... prosti, cretini si retardati cat vezi cu ochii.

AristotelCostel spunea...

Si pentru ca tot imi sterge comentariile, Schiff are cateva clone perfecte, una dintre acestea fiind profesorul de la privata romano-americana, Bogdan Glavan, autorul a unui numar insemnat de lucrari in reviste cu relevanta ZERO, ca mai toti economistii... romani de inalta anvergura (Imi permit sa-l bag aici si pe nea Cristian Paun, alt nimeni pe lume).

Daca il urmareste cineva cu atentie, extrapoleaza liniar exact cand se schimba trendul.

Horea spunea...

sorinel, atitutinea lui Flavian o apreciez si astazi. A spusa ca nu va mai comenta articolele mele imediat dupa ce argintul a inceput sa cada, si nu a mai comentat. Nu consider ca atare ca i-as fi tras-o. Doar ca perceptia mea s-a adevarit corecta, a lui nu!

Poate si de aceea se ocupa acum de ceea ce stie mai bine, si nu ca romanul "standard", de ceea ce crede ca stie, adica de toate. Sincer eu mi-as dori mai multi Flavieni in Romania.

Costel! O mica paranteza privind o disctie anterioara.

Din moment ce ai pus un articol scris de "consilier" pe pagina ta, ca exemplu, si nu ca un subiect de critica, inteleg ca trebuia sa fi de acord cu ideile expuse.

Acele idei mie mi se par par foarte apropiate de ale mele, adica spalate cu Dero.

Trebuie sa ma intreb! Cum de nu ai observat acest lucru atunci cand te-ai hotarat sa pui articolul pe pagina?

Plec totusi de la premiza ca l-ai pus acolo pentru ca ai considerat ca spune aceva. Trebuind sa constat astfel ca, pe vremea aceea foloseai si tu Dero.

Dero spala bine creierii pentru ca de aceea este un detergent. Dar, crede-ma! Ar spala la del de bine si societatea romanesca daca ar fi folosit de mai multi si mai des.

Horea spunea...

Anonim cu intrebarea privind metalele.

Trebuie sa repet ideea corecta al anonimului cu raspuns.

Scrie undeva ca trebuie neaparat sa cumperi metale pentru a-ti putea prezeva standardul?

Daca tot vrei sa le cumperi, neaparat, straduieste-te sa le cumperila un nivel de la care te poti astepta si la un profit.

Asemenea nivele sunt atinse de obicei atunci cand schifii detesta metalele. Asa cum au detestat dolarul, care, de cand expertul i-a sapat groapa nu a dus-o chiar asa de rau.

AristotelCostel spunea...

L-am pus acolo in timp ce Basescu i-o tragea PSD-ului bagat, chipurile, la guvernare.
In mai 2009 "antonescu" si usl-ul nu existau. Chiar daca facuse primul pas corect refuzand "cooperarea" cu securistii, antonescu era inca... pe jos.

A fost nevoie de un an intreg de campanie electorala cu oi pe dealuri pentru ca Basescu sa-i mai prosteasca odata pe romani. Cum era de asteptat, pesedistii si-au luat sub geoana din toate partile.

Cu o saptamana inainte de marea alegere Basescu vs Geoana, am spus ca nu pot... alege, ambii fiind securisti, atat doar ca unul e complexat din cauza cucului mic, Basescu, iar celalalt... mult prea retardat, Geoana.

Ar fi frumos din partea ta sa recunosti ca niciun alt cretin de pe planeta asta n-a reusit sa faca intr-o "democratie europeana" ceea ce a facut Basescu.

Si... repet, vreau sa-i vad morti de foame pe Turturica, Cristian Campeanu, Tapalaba, Labaroiu, Pora, Giurgea... etc.

Revenind la citatele spalate cu DERO, Barbu e in politica si-l sustine pe Antonescu.

... securistii moare :)

Horea spunea...

Am inteles ca Barbu este in politica si ca il sustine pe Antonescu, ceea ce nu-i face ideile de atunci mai putin valabile. Timpul trece, ideile se schimba.

Si, eu vad din pacate ca Antonescu si Ponta au facut-o pana acum si mai lata decat Basescu. Cu tara! Vei vedea si continuarea foiletonului in curand.

Pentru ca, despre democratie poti vorbi doar in tarile in care exista, deocamdata nu in Romania.

Horea spunea...

sorinel, apropo de Falvian.

Nu este mai corect sa te apuci sa vorbesti despre altceva decat sa stergi un video prin care te-ai facut de cacat?

Continuand totusi fara jena sa dai sfaturi economice chiar si azi.

AristotelCostel spunea...

A fost nevoie de intervalul 2010-2012, cand Basescu a intins coarda ca nimeni altul.

Nu-i putin lucru sa castigi alegerile cu promisiuni de majorare a salariilor pentru a le taia imediat dupa. :)

Si nu, Antonescu si Ponta n-au facut-o mai lata decat Basescu, cu exceptia perspectivei basiste... pe care o expui public cu o usoara inconstienta. :)

Foiletonul nu se va incheia decat cu Basescu la pârnaie, singurul sfârșit rezonabil.

Ceea ce nu vrei să pricepi tu ține de acceptarea mecanismului schimbării. Minuni-minunate nu există. Așa cum "Securitate" nu s-a evaporat in seara lui 22 decembrie 1989, nici "clasa politică" nu se poate transforma peste noapte.

DAR... să-l consideri pe Băsescu un factor de echilibru în raport cu înroșirea României ține foarte mult de... ignoranță.

Până în prezent, incompatibilii politicii românești sunt Mona Muscă și Mircea Diaconu. În ambele cazuri, poziția ta este incorect, iar raportat la regimul băsist, ipocrizia acestei poziții devine... ușor grețoasă.

... time will tell...

Anonim spunea...

costele , iar ti s-a facut pofta de cacat ? nu te-ai saturat cat ai inghitit si pe gura si pe nas pana acuma ? o sa ti se scurga balele de bucurie cand o sa-l scoata plagiatorul pe tatucul lui si al tau din inchisoare , nu-i asa ?
mars de aici , lichea ...

CG spunea...

Atat de mult adevar spui Horea, "eu vad din pacate ca Antonescu si Ponta au facut-o pana acum si mai lata decat Basescu". Dar Horea ce facem cu un popor care cauta vina doar spre acel om si nu spre ce au promis si nu fac ceilalti? ceilalti care din 1989 sunt la butoane in cea mai mare parte a timpului si au tinut poporul acesta prizonier in saracie ca sa-l poata controla! au fabricat un comunism cu fata 'umana' ce l-au numit democratie!

Sa mai spunem ca atunci cand te doare mai tare de unu in speta bloggerul Nastase decat de popor...nu-i deloc bine.
Un slogan USl-ist zice: "dreptate pana la capat" hmm o fi aia imprastiata de Iliescu directiei a 5 sa se traga in oameni ca asa este la o revolutie(desi Ceausescu fugise)?! Ah dar nu ne mai intereseaza de mortii revolutiei ce daca au murit, fraierii....au trecut 23de ani din 1989 si tot ne mintim ca o clasa politica se transforma! in ce sa se transforme Voiculescu sau alti tovarasi? decat in vise catre lumea cealalta.

Care ma dreptate? aia in care 1600 de profesori universitari cer retragerea titului de doctor ca este plagiat mare cat casa de se vede de la Berlin numai Antonesca nu-l vede - ca deh are schelete in dulap! o fi dreptatea bunului simt pana la capat!?!

Horea spunea...

Costele! Oi fi eu ignorant, dar se pare ca tu ti-a pus ochelari fumurii, absolut voit, sunt convins, de aia care permit vederea in doar o directie.

Omul ocoleste de obicei adevarul ca sa poata visa. Si pentru ca adevarul le zdruncina multora iluziile.

Tu, in schimb, esti mai treaz ca oricare. Numai ca incerci sa explici un lucru care nu iese nici cum: ca negrul este alb.

Atatea minciuni nesimtite ca de la la USL nu am mai auzit de la nimeni, desi nici basistii nu stau rau in acest sens.

Daca vrei sa convingi pe cineva ca niste mincinosi notorii vor rezolva problemele Romaniei ar trebui sa incerci altundeva, nu pe aceasta pagina.

Pentru ca din cate am observat eu foarte multi dintre cei care o citesc nu inghit chiar orice.

Exista destui care inghit si cacat si sunt absolut convins ca veti castiga alegerile tocmai din aceasta cauza. La acei oameni nu va trebui sa le explici multe.

Te-as ruga totusi sa nu-mi insulti inteligenta aia spalata cu Dero, crezand co o sa ma faci vreodata sa vad alb in loc de negru, sau invers.

Este adevarat ce spui privind salariile. Numai ca ele au fost taiate din nevoie. Daca eram eu presedinte faceam exact la fel in acel moment.

Asta nu inteleg cei care au ajuns sa vada alb in loc de negru.

Nici macar un securist rau si stramb precum il vedeti pe Basescu, nu-si taie voit craca de sub picioare. Mai ales cand stie foarte bine ca putea sta linistit daca dadea cu mititei in popor.

Daca nici macar atat nu intelegeti este destul de trist. Pentru ca argumentul cu salariile tine in opinia mea doar ca slogan electoral.

Tot basistii au revenit asupra acestei decizii in prag de alegeri, asa cum Usl se va departa de carnatii promisi odata ce se vede in scaun.

Asta nu pentru ca Ponta este mincinos sau pentru ca este rau. O fi el ambele, dar nu sinucigas.

Se va atinge de aceea de banii populatiei poate sub alta forma, pentru ca va fi obligat de imprejurari ca si ceilalti. Dar, si cu aceeiasi speranta ca basistii. Care tine exclusiv de memoria scurta a alegatorului.

Lumea se scufunda din cauza cheltuielilor exagerate ale politicienilor care au vrut sa se mentina la putere dand cu bani si cu promisiuni in populatii. Acest lucru ar trebui sa se vada destul de clar chiar si prin ochelarii fumurii pe care ti i-ai pus.

AristotelCostel spunea...

Ho...pa cu tata.

Blogul tau a aparut un an mai tarziu fata de balonul lui manole si cam la acelasi interval dupa forumul lui alex dumitrascu.

In timp ce "noi" vorbeam despre incompetenta guvernului tariceanu, dar si despre fanteziile cacatului uman numit Basescu, cacat care vorbea cu nonsalanta despre necesitatea majorarii salariilor profesorilor... in rasetele "noastre", acest blog nu exista. In plus, mult timp ai facut doar analiza tehnica... fara influente din gandul.live.

"Ai fi taiat daca ai fost", dar probabil n-ai fi vorbit despre majorari in prag de faliment si prabusiri de curs.

Mai usor cu useleul pe scari. Eu vorbesc despre un cacat ale carui musculite trag la blogul tau mai ceva decat la materia... despre care vorbesc.

Pana una alta, tonta, pus in dificultate, se balbaie, bate in retragere, cauta solutii de iesire din situatii penibile. Pe de alta parte, El Senor minte intr-atat de odios ca nu m-as linisti nici dupa ce i-as impinge si a mia gheata in gura.

Si in timp ce eu vorbesc despre dictatorul pulii mici, prostovetii de partid mike/mihai/vacaru/vala pun discul cu... nastase. Dar au si ei utilitatea lor. In ziua in care vor divaga de la subiectul nastase, facand referire la dolar, nu-mi mai trebuie nicio.... analiza tehnica. :)

Vali spunea...

Horea, deci esti spalat pe creier, esti usor incostient pentru ca mai apoi sa fii pur si simplu ignorant.

Si aaaa...ca era sa uit....ai un blog mai de cacat decat cacatul.

Anonim spunea...

... si cum nu ma mira ca costel e prieten de catarama cu alt comunist ... manole ! baietii au nimerit-o cu criza de la inceput , l-au prins la inghesuiala pe base si acum dau lectii si limbi in cur lui nastase ! ho , ho , ho !!!
mike/mihai/vacaru

Horea spunea...

Baieti! Blogul l-am pornit dupa ce Dan Valcu, un om care a trait printre altele si in Suedia, analist tehnic cu care am colaborat, mi-a spus ca el nu vrea sa ameste politica cu analiza economica.

Am respectat aceasta parere si am pornit pe cont proriu.
Pentru ca, am considerat, si mai consider si azi, ca politica merge din pacate mana in mana cu economia. Desi nu ar trebui sa faca acest lucru.

In rest, totul porneste la un moment dat. Si, pana la urma, nu data la care a pornit face un lucru relevant sau nu.

In cazul acestui blog cel important si mai relevant lucru va ramane pentru mine numarul mustelor. Pentru ele am lucrat si mai lucrez. Atata timp cat vor mai veni la cacat si atat timp cat voi avea si eu cheful necesar pentru lucru blogul va merge mai departe.

Costel! Corect ceea ce spui. Nu as fi mintit in legatura cu pensiile si salariile chiar daca mi-as fi piedut postul de presedinte. Si tocmai de aceaa ma irita la maximum sa vad miciunile care curg pe banda rulanta din partea USL.

Ma consider jignit! Pentru ca a minti pe cineva in fata nu este altceva decat batjocura.

Si nu mi-a placut niciodata sa fiu batjocorit de nimeni, cu atat mai putin de niste semianalfabeti scaldati in doctorate.

Nu stiu daca ai observat? Eu ma ocup de obicei de cei care guverneaza. Pentru ca ceilalti nu mi se pot caca in cap din opozitie, desi poate ei ar dori s-o faca.

In ceea ce priveste gandul ti-am spus ce am avut de spus, dar se pare ca degeaba.

Pentru ca pari convins in continuare, vad, de faptul ca eu nu pot gandi singur si ca as avea nevoie de un tutore.

Se spune ca fiecare porneste de la sine. Noroc totusi ca parerea pe care o ai nu ma afecteaza de loc. Si foarte sincer, nici macar nu conteaza.

Anonim spunea...

Horea
Chiar daca nu am comentat niciodata, chiar daca de multe ori nu sunt de acord cu tine, chiar daca de multe ori sunt de acord cu Costel(ref la ilegitim, desigur), te asigur ca voi continua sa bazai pe aici.
Ideile tale sunt totusi printre cele mai pertinente, in marea asta de inteligenti, suficienti, si agenti de influenta care populeaza azi tarisoara muma.
So, thanks and keep up the good work.

Anonim spunea...

horea,o intrebare care,scuze,nu are legatura cu articolul:traim ultimele zile de liniste pentru leu?intreb pentru ca nimic nu ne indreptateste sa credem ca aceste alegeri vor fi unele linistite.oricum nu mai linistite decat ultima vara fierbinte(politic).apoi sa maresti salariile bugetarilor pe timp de criza si cand nu ai buget nu-i o dovada de responsabiliate.

Horea spunea...

Anonim, mersi pentru aprecieri! Si pentru bazait.

Tot anonim, altul, ce bine ar fi daca ati pune un nume, chiar si unul precum: broscuta, porc musca etc.

Leul is va vedea de cicluri independent de cine vine, mai ales intr-o tara unde acest lucru nu mai conteaza de loc. Din pacate, aceste cicluri nu par a fi favorabile nici unui clan. Chiar daca aparentele pot insela in momentul de fata.

Vali spunea...

America s-a asezat pe baze solide dpdv economic. O sa fie bine si la vara cald.

http://blogs.marketwatch.com/thetell/2012/12/03/apple-and-3-financial-companies-account-for-half-of-sp-500-earnings-growth-in-2012/

Horea spunea...

Frate papagal! Si ce nu ajunge? Vine I phone 6! Si un Imac fara unitate optica, mai scump. Toata gama. Modelul de baza cu prestatii similare generatiei din 2011.

Toate modelele foarte sibtiri, ca atare cu sunet fara bas. Dar ce conteaza atunci cand subtire este la moda, chiar si pentru un desktop?

Daca aveam un magazin apple la tg-mures eu ma culcam in fata lui.

Nu-i rau nici faptul ca bancile par sa fie o alta parte a bazei solide sp 500.

vlad spunea...

Horea, din cate tin minte flavian a plecat de pe aici in urma injuriilor.stiu ca nu prea inghitea mistourile sii atacurile la persoana. aurul cumparat atunci probabil ca.l mai pastreaza inca pentru zile negre, nu cred ca il luase pentru specula.

Oricum treburile nus transate inca, nici ca el nici ca tine: aurul e sus, na venit nici inflatie da nici deflatie inca. so fi plictisit omul de asteptat si a gasit ceva mai bun de facut cu timpu liber

Horea spunea...

Vlad, eu l-am inteles pe Flavian si daca mai multi romani ar fi ca el am avea un alt fel de popor. Cu a doua ta afirmatie nu pot fi de acord.

Pentru ca eu am discutat foarte concret despre perspective de timp. Si argintul a pierdut in acea perspectiva de timp 50% din valoarea sa, aurul a pierdut mult mai putin.

Ceea ce am spus, imi mentin parerea si azi, este ca in acest mediu inecat in datorii de trilioane, hiperinflatia devine imposibila.

Ca sa nu mai spunem si nedorita de nimeni, pentru ca ar distruge insasi FED. In rest peste 10 ani poate porcii din parlamentul Romaniei vor avea elice. Dar ce folos pentru ca s-ar putea ca eu sa nu mai traiesc sa-i vad.

Ca atare, specula sau nu, o investitie devine una cu randament doar atunci cand este facuta intr-un moment oportun. In caz contrar iti blochaeza suma investita, lasandu-te astfel cu pierderi.

Deflatie am avut! Si vom mai avea. O spun cifrele nu eu. Si o spune insasi modul de functionare a pietelor de capital. Distrugerea creditelor, deprecierea valorii companiilor etc. sunt bani disparuti, adica deflatie.