Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 22 noiembrie 2012

Lovit de lumini

M-am luminat de tot, lovit de raze din toate partile. Pana azi m-am simtit bagat in bezna, pentru ca nu stiam de ce s-a impuscat Nastase. Nu stiam de ce nu se tremina la noi niciodata autostrazile, asa cum se termina in alte tari, precum nu stiam ca birocratii europeni vor dezbate nimic in ceea ce priveste Grecia. De unde sa fi stiut atunci ca Spania va fi inecata in murdarii, din moment ce mi s-a spus ca nu este Grecia? Iata ca o sosit totusi clipa adevarului!

Am aflat chiar multe lucruri intr-o zi! Si nici nu stiu daca creierul meu spalat va face fata la atata lumina. Era o perioada in care vroiam sa angajez un detectiv particular ca sa aflu de ce s-a impuscat Nastase. Nu am putut dormi din aceasta cauza o singura noapte de cand s-a intamplat "tragedia". De acum incolo chinul meu s-a sfarsit si o sa dorm beton, ca un bebelus. Pentru ca am aflat chiar din gura impusacatului cauza adevarata a gestului sau de "martir". 

Noteza-ti ti si tu cu atentie ceea ce a spus eroul national! A spus ca s-a impuscat pentru ca a vrut sa ajunga la morga.  Ai priceput? Este important, pentru ca in general oamenii care se impusca, vor sa ajunga la teatru, in Romania, de cele mai multe ori la circ, ultima prestatie reuseste de fiecare data. Ma refer mai ales la aceia care inainte de a se impusca au fost implicati in politica, calare pe cei mai mari cai. De la circ pleaca mai pe urma in cantonament, la inchisoare. La una pe care simpla lor prezenta o poate transforma in palat.

Este vorba numai de partea unde locuiesc ei, Pentru ca un erou national, social democrat, nu poate fi tratat chiar oricum. Gurile rele spun ca o duce ca acasa. In timp ce ochii sanatosi vad ca s-a transformat intr-un Confucius al social democratiei romanesti. Debitand noi filozofii politice, pe pe care le publica in fiecare zi pe internetul la care nu are acces. Citind despre Nastase m-am gandit o clipa la Tage Elander. Omul care a fost declarat patriarhul Suedeiei dar si al socialdemocratiei suedeze. 

Acelasi care a refuzat resedinta construita special pentru premier, mutandu-se intr-un apartament cu trei camere, de unde calatorea cu tramvaiul la slujba. Pentru ca asa faceau cei mai multi dintre cei pe care spunea ca ii reprezinta. Lucrurile par sa fi evoluat de atunci. Social democratul roman, ma refer la votac, umbla cu body garzi. Fapt pentru care si familia Nastase a venit la proces tot cu body garzi. Care i-au imbrancit asa parinteste la iesirea din sala pe jurnalistii care s-au gandit ca ar putea pune niste intrebari eroului national aflat in cantonament. S-au inselat. Socialdemocratia romana nu merge cu tranvaiul si tine doar pana la pumnul unei gorile.

Ma bucura totusi comentariile de la articolul cu Nastase. Care arata ca vinerea neagra a devenit si mai neagra pentru multi romani in ceea ce priveste marfa numita Bombonel. Poate incet, incet, lumea se va trezi si in aceasta tara. Daca nu altii macar cei care stiu sa scrie si sa citeasca. Pentru ca macar de atata ai nevoie daca vrei sa intelegi de ce nu se termina niciodata autostrazile din Romania, ca de fapt nimic din ceea ce este alocat firmelor de partid si de stat. Daca se termina totusi ceva, cu ani intarziere, pretul a ajuns dublu. Si daca este vorba de un drum el va fi cu siguranta unul vulcanic. Cu multe cratere care apar imediat dupa inaugurare, pentru ca cei cu apocalipsa pe limba au prezis si o groaza de catastrofele naturale, chiar in viitorul apropiat.

Toacmai din aceasta cauza au inclus firmele de partid si de stat catastrofa direct in proiect. O firma austriaca si-a pierdut totusi mintile, venind pe aici prin Valahia ca sa le strice firmelor autohtone sustele. Firmele din occident sunt una, politicienii cu totul alta. In timp ce firmele lucreaza, politicienii discuta. Si, despre ce sa discute daca nu despre Grecia? Care, asa "salvata" cum este, are nevoie de bani in fiecare luna. Ieri n-a primit un cent pentru ca nu s-a discutat destul, dar, luminile care m-au lovit imi spun ca va primi oricat, exact pana in momentul in care elnii vor hotara singuri ca nu mai vor sa primeasca nimic. Scufundati de tocmai greutatea darurilor primite de la salvatori.

Pentru care bancile sunt mult mai importante decat lumea intreaga. Apropo de banici! Am mai aflat un lucru pe care nu-l stiam, fapt pentru care luminez in momentul de fata ca un dovleac sculptat si umplut cu lumanari. Bancile din Romania ar putea sa aiba pierdri uriase! Spune capital. Auzi tu povesti? Bancile romanesti, care, ca nicaieri in lume, au pus biruri pana si pe respiratie o duc prost. Eu care credeam ca sunt falimentare. Si, sunt convins ca randul celora care ar crede la fel s-ar ingrosa, in cazul in care aceleasi banci ar fi obligate sa-si declare bunurile din bilant mark to market. 

Chiar cu bilanturi scoase din pix, uite ca ar putea sa aiba pierderi foarte mari. Dar nu pentru ca au avut un menagement mai slab decat cel al unui cotet de porci, ci, pentru ca ar putea apare un nou cod de procedura civila, care, eu nu cred va va apare pana la urma. Pentru ca daca se va implementa, el ar da  niste drepturi cetateanului de care bancile si-au batut joc pana acuma asa cum au dorit. Si, cetateanul, ma refer la cel de rand, este oricum doar un deseu de care nu trebuie sa-i pese nimanui. Bancile au facut deja contestatie. Si dupa o analiza minutioasa la care va participa poate si Nastase, se va trage concluzia ca noul cod este unul politic. Facut intentionat de dusmanul de clasa impotriva bancilor. Cauza pentru care va trebui revizuit. 

Precum ar trebui revizuita si situatia Spaniei. Care nu este Grecia. Dar, care a ajuns totusi sa fie plina de murdarii si la propriu si la figurat. Tot din cauza bancilor! Care, au dat cu hiperinflatia si in spanioli. Si la la iberici, ca si altundeva in Europa, hiperinflatia se manifesta prin lipsa de bani, si prin pretul ridicat al cartofilor, sau poate a prunelor. Hiperinflatie exista asadar, conform celora care nu stiu nici macar cu ce se mananca, banii pentru plata salariilor sunt insa mai putini. Datoriile fiind si ele exact asa cum trebuie, pana peste cap. Fapt pentru care gunoierii au spus ca s-au saturat de deseuri, inclusiv de cele politice, lasand murdariile pe care le cara de obicei, in strada. 

Daca te uiti la poza expusa, nu vezi un politician printre gunoaie. Pentru ca locul gunoiului politic este in parlament. Trebuie sa sti ca nu numai eu am fost luminat in aceste zile, ci si investitorul de la burse. Pentru ca iuresul din ultimele zile l-a afectat si pe el, si l-a scaldat in lumina. Totul s-a intamplat incepand cu o zi de vineri si dupa o alerta pe care am dat-o abonatilor. Spunandu-le sa-si inchida pozitiile scurte, sau sa stramptoreze stopul la maxim. Apple a saltat vreo 7% de atunci! Eu cred ca Bernanki o fi cumparat vreo cateva actiuni. De ce o fi cumparat la aceste nivele de 500$? Si nu la 705 dolari actiunea, stie numai barba lui. Poate s-o fi gandit si el ca 500 de dolari pare a fi mai putin decat 705. Si un om care da drumul la qe-uri infinite trebuie sa stie sa numere. Uite ca s-a asternut seara peste luminile in care aeram scaldat pana acum. Va trebui sa aprind becul!

Care o sa lumineze toata Romania. Pentru ca l-am auzit pe Ponta vorbind de pregatirea unui nou acord stand by, de tip preventiv, desigur, cu FMI. Un acord de care Romania nu avea nevoie de loc, atunci cand Ponta si Antonescu se aflau in o pozitie. Numai ca de data asta institutia a inceput sa traga din nas. In timp ce Ponta va trebui sa lupte pentru un lucru de care nu are nevoie. Nu ti se pare interesant? Acord stand by preventiv. Sti ala cu forma de centura de siguranta care se rupe ca ata de cusut. Aici m-au bagat din nou in ceata. Cum mama dracului poti avea atatea acorduri preventive? Poate poti, dar numai intr-un singur caz! In cazul in care preventivele anterioare au fost consumate tot preventiv. Un lucru care ar speria pe oricine. Pe romanul votac, care habar nu are pe ce lume traieste, nu-l sperie insa nimic, si nimeni. Pentru ca Ponta si USL sunt cu el. Este foarte preventiv sa vezi un colac de salvare, mai ales atunci cand te uiti la el de pe fundul oaceanului, mort pe jumatate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nici un comentariu de la costel pana acum ??? idolul lui este tavalit prin noroi si nimic ??!! nu se poate si nu-mi vine sa cred !!! asteptam, asteptam ...

Anonim spunea...

sant oameni care se cred mai destepti de cat sant [vezi [N]nastase],dar devin penibili de fapt asa ei devin mai prosti decat prosti. cred Horea ca este o boala sa crezi ca tu esti cel mai destept.cum este si cleptomania[furat] , asa se poate explica comportamentul individului. altfel cat de nesimtit ai fi trebuie sa te opresti odata. individul nu se opreste deci este bolnav[la cap cu siguranta]. cu respect sorinelp