Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 6 noiembrie 2012

Obama sau Romney?

Nu stiu daca iti mai amintesti de convingerea pe care o aveam in privinta revenirii lui Obama la Casa Alba? Spunand tot atunci ca, pana la alegeri, bursa va avea mai mult ca probabil miscari laterale, atat in jos cat si in sus. 

Iata ca ne apropiem de momentul alegerilor! Un moment al adevarului cel putin pentru mine. Daca ai avut ochii deschisi si nu ai fost ametit de vinul lui Isarescu, ai observat probabil ca atunci cand bursa dadea de noi amaxime, cu ocazia anunturilor QE infinit, venite din partea FED si BCE, Obama conducea destul de degajat in sondaje.

Dupa anunturile QE aerul a inceput sa iasa totusi din balonul bursier, vezi graficul afisat ”care nu tine”. Interesant! La fel ca si din balonul lui Obama. Cei doi candidati se afla acum foarte aproape unul de celalalt, dar uitandu-ma la aceleasi grafice, eu imi mentin convingerea pe care am avut-o. Obama va castiga probabil alegerile. Nu pentru ca ar avea vreo importanta, desi lumea sta cu diareea in chiloti cu ocazia fiecarui tur de scrutin din SUA. Indiferent de cine castiga politicile vor fi tot aceleasi, in opinia mea. Adica cele care duc spre prapastie. Povestile canditatilor papusa, manuiti de papusarii care au insclavit lumea, le mai asculta doar copii mici. Si inca 90% din populatie.

Pe mine ma intereseaza totusi evolutia bursiera. Pentru ca bursa va da semnalul colapsului lumii in care traim, sau, semnalul zborului spre stele vazut de experti. In ceea ce ma priveste o explozie bursiera spre nivele de 1500, in cazul SP500, incape foarte bine in scenariul pe care il am. Asta neinsemnand nicidecum ca acest lucru va trebui sa se intample neaparat. Vreau doar sa subliniez ca o asemenea miscare nu altereaza cu nimic viziunea pe care o am. Dimpotriva! Este chiar unul din cele doua scenarii probabile pe care le vad. Dupa care valul devastator ar putea incepe. Fata de varianta expusa de mine ai varianta expertilor, o bursa in stele. Vom afla in curand care dintre aceste doua variante este cea pe care o va alege piata. 

In Romania! Nu e soare dar e bine, si e liniste pe drum, 
                     Arde tara in surdina, deocamdata fara fum.
                     Mafiotul iti zambeste, pana o sa mergi la vot, 
                     Dupa, pot sa vina dracii, sositi ca sa duca tot.
                     Si bancile sunt cu tine, goale pusca in buzunar, 
                     Dupa ce ai pus stampila poti sa urli in zadar.

Hai la votul cel mare, mafiotii sa-i unim. Si o lume plina de cacati, prin ei sa faurim.

Ps. Uite ca s-a trezit si CTP! Omul care umbla nedormit si in trecut, mai ales inaitea zilei de vot. Era nedumerit si nu se putea decide asupra gunoiului pe care trebuia sa-l voteze. Uite ca nu trebuia si nici nu trebuie. Poti sa-ti omori timpul scriind mai bine un articol despre ghiarele lui Nicoleta.

3 comentarii:

paul spunea...

horea,te urmaresc cu atentie pentru ca faci comentarii corecte,desi cam excentrice uneori.pai cum sa nu aiba importanta cine castiga?perechea eur/usd nu a fost la maxim istoric in mandatul lui bush?in vara lui 2008 parca.tot atunci si pretul petrolului.aceeasi pereche a fost la minim istoric pe final de mandat clinton(0.85).putem trage concluzia ca democratii priesc dolarului.pe cand republicanii invers.

Horea spunea...

Paul, tu tragi aceasta concluzie. Concluziile mele le stiu toti cititorii. Chiar si cei care nu le ageeaza.

Faptul ca afirmi ca dolarul a fost intr-un fel sau altul pe vremea cuiva, arata dupa parerea mea ca ai inteles destul de putin modul de functionare a pietelor.

Un lucru pe care eu incerc sa-l descriu si sa-l argumentez pe acest blog de ani de zile.

Chiar daca spui ca ma urmaresti cu atentie, se pare ca ai ramas la alte convingeri decat cele pe care le am eu. Eu iti urez cu toate acestea numai bine.

Anonim spunea...

chiar sa nu fie nici o diferenta intre cei doi ???
horea sa nu uitam ca socialistul obama e un mare fan al altui socialist : barbache !!!
http://www.bloomberg.com/news/2012-11-06/dollar-is-near-8-week-high-against-euro-before-u-s-poll-results.html?cmpid=yhoo