Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 14 noiembrie 2012

Observatorii

Nu am niciun fel de problemă să avem observatori, dar este neplăcut. Mă uitam cum preşedintele României radia de bucurie să spună că noi suntem o ţară de ruşine în care vin observatori. Nu este nicio ruşine, nu este plăcut”, a declarat Crin Antonescu.

Presedintele Basescu are perfecta dreptate! Precum are si Crin Antonescu. Este o rusine si o dovada a primitivismului romanesc, faptul ca dupa mai bine de 21 de ani, poporul votac condus de mafiotii alesi, nu au fost in stare sa invete nici macar conceptele de baza ale democratiei. Continuand sa se bata in asa numitele campanii electorale cu flegme si incalcarea oricaror reguli, in loc sa se bata strict cu idei, si intr-un mod civilizat. Observatorii vin pentru ca toti cei care au avut ochi sa vada au receptionat cu atentie cele intamplate in Romania asta vara. 

Venirea lor ar trebui sa fie asadar un lucru deosebit de neplacut si trist pentru orice tara care se pretinde a fi democratica. Nu si pentru un premier plagiator. Sef peste "oameni politici" care se scuipa in direct la televizor. Cu toate ca apartin in moemtul de fata, intamplator, de acelasi clan. Asa ceva se intampla doar la romani. Flegmele schimbate intre Mitrea si Becali in ultimele zile, nu arata doar nivelul acelora care au fost votati sa reprezinte tara, ci si faptul ca fiecare ales are murdariile sale. Ascunse cu multa migala sub toate presurile posibile si imposibile. 

Cunoscute insa foarte bine de catre cei mai multi "colegi". Aceste murdarii sunt scoase mai apoi la iveala pentru santaj, atunci cand interesele cuiva au de castigat de pe urma unui scandal. Pentru ca, toti, inclusiv Traian Basescu, au folosit metoda numita la nevoie. Tocmai din aceasta cauza avem nevoie de observatori la alageri. Pentru ca debandada care a inceput imediat dupa lovitura de stat continua fara intrerupere. Un om fara rusine ca Ponta saluta insa spravegherea de parca ar fi un dar. Sa vedem ce spune Nastatse? Omul care dirijeaza lucrurile din parnaie. Si care este citat de masmedia "independenta" in fiecare zi.

Sfaturile sale magistrale vin prin intermediul internetului la care detinutii nu au acces. Ne-a spus de fapt ca este in cantonament. Sa vezi miscare cand autoimpuscatul se va intoarce cu capul sus pe teren. Pe Ponta il mai stiu si ca pe un om care vorbeste de multe fara sa gandesca! Asa ca nu m-a surprins de loc faptul ca i-a tras o copita "fratelui" Antonescu. Prin simplul fapt ca a pretins a fi cel care a aranjat venirea ingerilor pazitori.

„Este foarte bine sa avem observatori OSCE. Este deranjant pentru cei care ţipă fraudă, cei de la PDL care spun că de aia o sa piardă alegerile. Eu am cerut domnului Corlăţean să ceară OSCE să trimită câţi mai mulţi observatori. Câţi mai mulţi observatori cu atât mai bine. Suntem în situaţia în care nu trebuie să ne mai fure arbitrul, aţi văzut câte anchete a făcut Parchetul la Neamt. La un vot corect, USL va avea majoritatea absolută în Parlament”, a declarat Victor Ponta. 

Un lucru pe care Antonescu il considera pe drept cuvant neplacut. Sa vedeti voi neplaceri dupa alegeri! Si nu produse de observatori. Ci mai degraba de lovituri sub centura, impartite de catre mebrii clanului USL intre ei. In bataie se va amestaca si FOAME-I. Pentru ca bancherii vad clar cu cine au de-a face. Pentru inceput au dat un bobarnac pensiilor electorale, dar, tinand cont de faptul ca vor sa-si mai vada banii imprumutati, bobarnacele vor trebui sa se inmulteasca. Cazand pana la urma tot in capul votacului analfabet, indiferent de clanul care va castiga alegerile.

Ps. As vrea sa redau aici metamorfoza ulciorului slujnicii fecundate. Din zicala bozgoresca pe care am folosit-o legata de o noua suspendare:

 "Nu putem coabita cu acest om. Am încercat în 45 de zile de mandat... E o personalitate incapabilă de coabitare"(10 iulie, 2012), la "Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea. Nu e vorba de o poveste de dragoste. Dar testul din vară ne-a schimbat pe amândoi pentru că, şi unul şi celălalt, am pierdut" (în interviul apărut astăzi, în Le Figaro).

Vezi mai sus citate originale din Victor, nicidecum ceva plagiat. Poveste de dragoste nu-i! Dar ar putea deveni o imbratisare la izvor, pentru un post de premier. Pentru ca Victor presedinte tot nu poate sa ajunga. Si, asa cum ii spuneam lui Costel, este uns cu toate alifiile. Fiind astfel un om mult mai periculos decat 7 boci pusi unul peste altul. Dar, despre asemenea lucruri nu vorbeste nimeni la sedintele de partid si de stat. Pana la urma am putea descoperi chiar si faptul ca Basescu e de-al nostru. O problema vom avea totusi. Pentru cine isi vor mai da votacii in cap?

Vrei sa fiu sincer? Voi fi, pentru ca altfel nu stiu sa fiu. Ponta incepe sa se comporte ca un politician adevarat.  Incercand sa-si faca singur un serviciu, si indirect si tarii in care mai este in momentul de fata premier. Destul de tarziu, poate prea tarziu, dar in Romania ii bine si asa rau. Ce va fi dupa alegeri? Eu mi-am spus parerea de multe ori. Si iata ca ea coincide foarte bine cu una pe care o are si un ziarist de la gandul platit de Basescu.

3 comentarii:

Anonim spunea...

desi am cam fost luat la misto in postarile anterioare nu pot decat sa spun din nou cu optimism ca un mic detinator de actiuni facebook , Bravo Mark ! ... si sa speram ca o sa revina mai bine pretul !
http://finance.yahoo.com/news/facebook-stock-lock-expires-largest-151051294.html

Horea spunea...

Anonim, ai inteles foarte putin din ceea ce scriu.

Vali spunea...

"Among the reasons cited for the stock increase Wednesday were pent-up demand for Facebook stock and a "squeeze" on those betting that Facebook shares would fall following the lockup expiration." WSJ

Deci baietii si-au ridicat mingea la fileu ca s-o poata tranti de cat mai de sus in capul guvizilor.

Vom vedea mintenas daca e vorba buy,buy!! sau bye,bye!!