Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 29 noiembrie 2012

Porcul-pisica fiul motanului

Daca ar mai existat cineva care sa fi avut dubii fata de faptul ca Romania este tara ”tutulor” posibilitatilor, acel cineva trebuia sa se trezeasca acum doua zile din somn, odata si pentru totdeauna.

Cine crezi tu ca a fost cel mai elvetian ceas desteptator din tara romanesca in ziua respectiva? Presedintele, desigur! Care, invitat de Robert Turcescu, a rupt tacerea in care s-a afundat adanc dupa suspendare. M-am bucurat cand l-am auzit pentru ca a intarit o idee pe care eu am vanturat-o pe acest site de la inceput. Ne-a spus ca avem un un porc in scaunul de premier, un lucru pe care il stiam, noutatea pentru mine a fost ca este unul care miauna. Ascultandu-l pe Basescu am intele si de ce. Pentru ca taticul lui este un motan.

Cum oare a putut ajunge o asemenea pocitanie sef de guvern intr-o tara in care un om responsabil ca Basescu este inca presedinte. Destul de usor, din moment ce ambii isi duc traiul in tara in care totul este posibil. Tu cel cu creierul spalat, care te-ai asteptat poate ca Ponta sa se simta jignit de noua sa identitatea felino-porceasca, dezvaluita de insasi seful suprem, te-ai inselat armanic. Pentru ca premierul a raspuns imediat acuzatiilor fara sa clipesca. ”Pisica blanda zgarie rau” Cu creierul scaldat in Dero cred ca ai observat profunzimea dezbaterii. Care, tesuta in timpul unei campanii electorale devine automat o parte al acesteia.

Cred ca cea mai serioasa parte de pana acum, din moment ce este mult mai bine sa sti de catre cine esti condus. Decat sa afli ca Geoana stie sa pupe moaste, sau, ca, MRU, impreuna cu ala mic cu capu mare, si cu Sasalau, au ciuntit procentajul pe care il avea clanul vamesului, in loc sa-l ridice. Cand ne adunam cu toti, in tara asta suntem mai putini decat atunci cand am fost fiecare de capul lui!
 
O matematica numita calcul variabil, practicata cu mult succes de poporul de daco-romano-saso-hun si de alte nationalitati de majoritate roma. Din acest popor divers se nasc si mutantii precum Victor Ponta, adica un porc genuin care miauna. Provenit dintr-un tata motan si un socru Sarb. Cu obrajaori facuti din talpa de cizma.

Dar, eu cred ca asa mutat ”care este”, premierul nu-i produce chiar fiori de greata presedintelui. Ceea ce il deranjeaza cel mai mult, cred eu, este ca pisica-porc este manipulata de un securist bun si drept. Sunt asadar aproape sigur ca felinele nu-i displac presedintelui, pentru ca daca i-ar fi displacut le-ar fi ocolit. Il vad chiar avand o afinitate fata de ele. Felina flasneta, Boc, si felina cu grade, Oprea, din vechiul guvern. Primarii feline, 30 la numar, daca nu ma insel. Sau, de ce nu cei cca. 20% din totalul membrilor PDL care au demonstrat ca sunt feline in toata regula, atunci cand si-au luat zborul grohaind spre cuibul USL. Asta pentru ca in Romania, atat pisicile cat si porcii au aripi. Porcii-pisica au si elice.
 
Basescu i-a spus asadar o groaza de lucruri, ca de obicei, lui Turcescu si celora care l-au ascultat. In opinia mea a vorbit mult spunand de fapt foarte putin, exact asa cum face aproape fiecare politician de pe malul Dambovitei. Cu cateva lucruri spuse de Basescu sunt totusi de acord. Ponta este uns cu toate unsorile asa cum ii spuneam lui Costel, si este un mincinos lipsit de caracter de talie mondiala. Unul care incercand sa linga in dreapta si in stanga isi va rupe pana la urma limba. Deocamdata nu! Pentru ca nici macar doctoratul nu i-l poate rupe nimeni. ”Este demnitar”! A spus doamna profesor universitar, ministru, doctor, docent, docent, doctor, ministru, de maidan, Ecaterina Andronescu.

Ai auzit? Este demnitar. Si, in timp ce in alte tari demnitarul trebuie sa fie cel mai precaut in ceea ce priveste onoarea si cinstea, macar de vazul lumii, aici demnitarul e scutit de orice lucru impus celorlalti. Pentru ca votacul accepta ca demnitarul sa fie tratat ca un supra om.
 
Din ceea ce a spus Traienuc mai sunt de acord si cu afirmatia: USL vrea justitia si putere absoluta, incurajata de Voiculescu si altii ca el. Pentru ca banditilor le este intotdeauna frica de racoare. Clanul din care face parte securistul bun si drept si-a demonstrat foarte clar intentiile in aceasta vara. In rest totul e cancan, ca sa-l citez pe filozoful democratiei romanesti Fenchiu, un om care ar trebui sa filozofeze si el de dupa gratii. Astea sunt asa numitele partide din Romania, formate din oameni corupti care scriu carti despre combaterea coruptiei. Din baroni cu conace si dosare penale, care sunt totusi cu poporul. Din oameni apartinand unor structuri mafiote pentru care legile nu inseamna absolut nimic, pentru ca sunt demnitari.
 
Si, nu in ultimul rand! Asta este poporul care ii voteaza, acelasi care l-a trimis pe Vadim, pe Gigi si pe Eba in parlamentul european ca sa reprezinte tara . Eu nu pot sa le urez decat ”sucesuri” tuturor fanaticilor din orice tabera. Nu ma refer la cei votati, ci la cei care ii voteaza si care se lupta ca sa fie votati. La cei votati, cu mici exceptii, pentru ca mai exista printre ei si cate un ratacit, le urez sa-si rupa gatul.  Exact asa cum au rupt ei  tara in bucati. Tuturor celor mentionati le pot garanta un lucru. Faptul ca in Romania, in urmatorii 100 de ani, nu se va schimba nimic in bine. O noua dictatura, fascista de aceasta data, bate in opinia mea la usa.  Lui Basescu ii urez pofta buna, atunci cand va inghiti broscuta felina care grohaie. Pentru ca nu am nici o iluzie. Ii va fi si lui foame dupa alegeri. Poate ca pana la urma ii va ramane mancarea in gat. Dar asa se intampla atunci cand nu te uiti la ceea ce bagi in gura. Acelora cu creierul inmuiat in Dero vreau sa le mai spun.
 
Este adevarat ca justitia a inceput sa miste in timpul domniei lui Basescu, dar, din pacate, producand nu odata vant si in panzele presedintelui. Basescu a mai spus ceva ! Un lucru pe care eu l-am spus cu mult timp ianintea lui. Adormitul nu va ajunge niciodata presedintele ales al acestei tari. Este adevarat ca nu este un lingau precum Ponta, dar este si mai periculos decat premierul. In timp ce Ponta incearca sa faca slalom, dand impresia ca ar vrea sa multumeasca pe mai multi deodata. Antonescu merge pe drumul drept. Pe cel al securistilor buni de tipul lui Voiculescu si Dragnea. Sustinut de filozofi precum Fenechiu si Ghise. Problema Romaniei, asa cum o vad eu in momentul de fata, este ca acest drum pare a fi fara nici un obstacol. Asta pentru ca  Europa, singurul garant al libertatii din Romania se clatina. Va rog totusi inca o data sa nu confundati libertatea cu democratia. O ”supa” din care romanul nu a gustat din pacate niciodata. In orice caz nu pe teritoriul tarii sale de bastina.

Ps. Stiri arzatoare de ultima ora. Tariceanu halucineaza! L-a atacat pe Antonescu spunand ca nu are un program economic pentru Romania. Cum poate fostul premier sa afirme o asemenea anomalie? Exista cel putin doua asemenea programe. ”Jos Basescu” si ”afara Nastase”, mai pe urma sus. Or mai fi si altele dar fara tangente directe cu economia si cu Romania. Cele doua mentionate sunt totusi cele mai importante! Pentru ca dupa cum se vede par a fi si cele mai apropiate de sufletul alegatorului educat.

11 comentarii:

Florin spunea...

>Pentru ca nici macar doctoratul nu i-l poate rupe nimeni. ”Este demnitar”!

Horea, corect ar fi fost sa nu te rezumi doar la "Este demnitar", ci sa continui argumentul, asa cum a fost prezentat( este demnitar, deci conform legii lui Funeriu, este judecat de o anumita comisie, care a declarat ca nu a plagiat).

PS. Nu discut de faptpul ca Ponta a plagiat sau nu(clar a plagiat), ci ca are o hartie semnata si asumata de singura comisie abilitata de lege sa se pronunte, in care se spune ca nu a plagiat.

Horea spunea...

Florin eu cred ca din ceea ce am spus reiese clar si ceea ce doream sa scot in evidenta.

Valoarea de supraom pe care si-o acorda demnitarul roman.

AristotelCostel spunea...

... da... în general Băsescu e securist și tot Băsescu zice despre Antonescu că doarme mult.

... toți e la fel ...

Horea spunea...

Nu costel, nu e toti la fel! Trebuie sa-ti dau pana la urma drepate.

Unii pupa moaste, altii se multumesc cu o rugaciune, unii fura mai mult, altii mai putin, unii promit raiul si slujbe, altii salarii si pensii, si autostrazi. Unii impart batiste, altii prezervative, pentru ca au invatat sa ti-o traga si fara protectie.

Nu tie! Poporului. Tu esti de-al nostru. Sau de-al lor. Le mai incurc si eu cateodata.

Diferenta este la fel de mare si intre votaci!

Fanaticii USL isi tin orificiile in directia aliantei, ceilalti le ARD la soare. O diferenta de la cer la pamant.

AristotelCostel spunea...

Pai, deja am spus pe blog ca MRU e un labagiu. Imparte prezervative? El ce sa faca cu ele?

Uite, asta e de pe site-ul Evenimentul (Iasi) (fara legatura cu EvZ-ul basist):

Cine seamănă mai mult cu Ceauşescu?
72.55% Victor Ponta
27.45% Traian Băsescu

Deci, "ceilalti" sunt mai mult de la... STS.

Si, daca vad un porc securist, mincinos și prost grămadă, pe măsura consilierilor lui, numindu-i astfel pe cei care l-au... facut (demonstrat), iar obosesc repede sa mai ascult clănțăneli băsiste cu iz... obiectiv.

Dar revenind la... diferențe, în timp ce în spatele securistului cretin stau de-al de Cotoi Voinescu, Lăbăroiu, ăăă... hau tu sei Fota, sleepy e susținut/consiliat de ăsta.

Și, pt. mine, apariția unui OM în politica românească chiar mi se pare miraculoasă.

Horea spunea...

Costel! Cand esti obosit nu asculta nimic culca-te.

Daca nu-ti place vreo clantaneala, chiar atunci cand esti odihnit, nu o baga in seama. Nu stiu cine e Barbu nu am auzit de el, dar mi-a placut mult ceea ce ai pus pe pagina.

In Romania eu nu m-as avanta totusi sa-l confund pe consiliat cu consilierul. Pentru ca faptele consiliatului graiesc asa de tare incat nu pot auzi cuvintele consilierului.

Nastratin spunea...

Horea...Ce parere ai despre dezvaluirile lui Cristian Sima? eu inclin sa spun ca omul e destept si spune adevarul...WBS Holding ca firma de brokeraj nu se putea misca fara stirea mirlanilor din politica si jurnalismul manipulator...Asta e recunoscut Sima precum si putregaiul moral adinc in care inca se zbate justitia si politica in Romania, de fapt intreaga societate romaneasca...Asa cum spune Sima singura sansa e sa-i maturi pe toti de la putere din politica si justitie si sa pui tineri sub 40 ani fara legaturi parentale sau de familie cu escrocii aflati la butoane azi...sau as spune eu, sa aduci numai romani din diaspora...

Horea spunea...

Ce parere sa am Nastratin? Din moment ce eu spun ce spune si Sima.

Sima omite insa cel mai important lucru.

Populatia. Uita-te la sustinatoarea USL si la prioritatile pe care le are exact inaintea unui scrutin electoral. Nastase! Si la felul in care vrea sa duca la bun sfarsit aceasta prioritate. Scoate-l domnule de acolo!

Crezi cumva ca e singura? Obsesia asta romanesca cu oameni tineri ma distreaza. De parca un tanar primitiv este mai putin primitiv decat unul mai in varsta.

Daca vei schimba poporul roman cu pensionari din Elvetia vei obtine cu siguranta rezultate elvetiene.

Romanul toarna cacat intr-o palnie si astepta sa curga din ea aur.

Mentalitatea Nastratin, mentalitatea! Pana va ramane romaneasca vei trai romaneste, iti garantez. Chiar daca vei pune copii de gradinita in politica.

Mentalitatea permite si politizarea fara hal despre care vorbeste Arafat. Prin care, din pozitia de ministru al unui resort poti face mai putin decat din afara lui.

Spui ca lucrezi sau ca ai lucrat in strainatate. Spune-mi sincer!
Ai mai vazut tu undeva oameni cu gandire romanesca? Oameni cu mentaliate atat de primitiva, in 2012.

Iti poti inchipui ca un premier dintr-o tara civilizata sa-i raspunda ”il scoatem” unui votac care habar nu are pe ce lume traieste.

Sau, un ministru al educatiei mintind porceste, spanand, tot in 2012, ca nu poate retrage un titlu fals unei persoane pentru ca este demnitar?

Cine tolereaza si incurajeaza un asemenea comportament? Nu populatia? O fi Sima destept dar ar mai trebui sa cugete o groaza.

Cateva mii de oameni au resusit asta iarna sa zgudie sistemul. Si nu pentru ca l-au perceput bolnav pana in maduva oaselor ci mai degraba pentru pensii si salarii.

Cand fundatia=populatia se clatina, se clatina orice sistem.

Cand fundatia nu se misca nu se poate misca nici sistemul. Punct!

rafael spunea...

Toata lumea stie de toate,haideti sa ne unim 1 mil de oameni si va arat ca vom face tara asta rai in lume,eu unul nu vreau functie decat comanda asupra banilor,nici sfanta treime cu tata din groapa nu v-a lua un ban,asta o garantez.Deci,vine careva?....Pula,nimeni,ca asa-i cetateanul acestei tari in ciuda faptului ca sunt dupa cum am mai spus,multi destepti in tara.

B spunea...

Bun Horea, daca noi ca natie suntem irecuperabili tu in ce tara vrei sa iti traiesti batranetile? Norvegia spuneai ca e o bula imobiliara care se aproprie de ac. Sa fie Elvetia sau Austria care are cel mai mic somaj si acea banca tiroleza cu expunere doar pe spatiul geografic al celor 2 tari mai sus mentionate?

Horea spunea...

B, nu stiu! Faptul ca am plecat din Norvegia, care va continua sa ramana in opinia mea una dintrecele mai sigure tari, indiferent de bule, nu se datoreaza economiei.

Am plecat de acolo din cauza climei, si sunt aici di cauza ca mama mea este inca in viata si are nevoie de mine. In rest, eu prefer soarele.

Romania imi place la nebunie, ma refer la tara, oamenii, cei mai multi, sunt insa foarte obositori. Pentru ca traiesc cu mintea intr-o alta era. Asta este de fapt tragedia acestei tari in opinia mea.

Deocamdata sunt aici si nu mi-am facut alte planuri. Pentru ca imi place si zicala latina carpe diem.