Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 16 noiembrie 2012

Constatarile numite prognoze

Medicina nu este nici pe departe o stiinta sigura. Foarte multe lucruri legate de sanatatea omului sunt in continuare in ceata. Dar, daca medicii ar trata bolile asa cum trateaza economistii economia, lumea ar fi plina de cadavre. M-am referit desigur la medicii profesionisti. Nu la cei care au bagat din nou in mormant o tanara de 15 ani. Nefiind in stare sa diagnostizeze o meningita. Dupa atatea gafe medicale am observat si reactia aparatului de partid si de stat. Denigrarea medicilor din strainatate. Pentru ca asta este arma principala a romanului. Atunci cand are o problema serioasa, in loc sa se ocupe de ea, cauta cu lupa problema altora.
 
Nimeni nu este perfect! Nici medicii din occident. S-au facut, se fac, si se vor face gafe peste tot. Atata timp cat factorul uman nu poate fi scos complect de pe teren. Aparatul de partid si de stat din Romania, influentat serios de medicii politicieni care s-au facut de cacat, nu este insa interesat de statistica. Precum nu este interesata nici mas-media Sherlok Holmes.
 
Pentru ca, daca ar fi, ar trebui sa precizeze si numarul total al gafelor medicale in decursul a 10 ani, de exemplu, din exact tara pe care a ales sa o puna sub lupa. Dar, si mai important. Sa prezinte exact si consecintele pe care le sufera cel care a facut o eventuala gafa. Sa compare mai apoi cifrele din tara respectiva cu cifrele romanesti, unde mai mult decat jumatate din numarul gafelor dispar, din cauza ca nimeni nu le raporteaza, si sa discute rezultatul intr-un mod echidistant si nepartinitor mai pe urma. Asa ceva nu se face insa in Romania.
 
Asta pentru ca cifrele ar face maciuca si firele de par din capul unui chel. Ar fi suficient pentru asa ceva doar numarul de decese raportate corect. Ca sa nu mai vorbim de consecintele pe care le sufera ”macelarii”. Bolnavul e de vina, punct. Cam la fel este si in economie. De vina este intotdeauna predecesorul, sau vecinul, sau capra din gradina zoologica. Atunci cand economistii raporteaza de fapt constatari. Care, in Romania, tara tutulor posibilitatilor, sunt numite prognoze. Vom intra din nou in recesiune, conform acelorasi economisti care raportau nu de mult foi verzi si flori de busuioc.
 
Asta da prognoza! Vezi ca te scufunzi si prognozezi. Ne scufundam! Oare ce salar are cel, cei, care sunt capabili sa faca asemenea calcule magistrale?
 
Asta pentru ca plagiatorul sa poata fi optimist, cel putin in ceea ce priveste postul de premier pe care doreste sa il recapete dupa alegeri. Doctoratul l-a copiat! Dar limba buna si originala pentru curul lui Basescu se pare ca are. De ce sa nu aiba atunci si niste optimism in ceea ce priveste cresterea economica?  De fapt, o depresiune! In care am vazut eu Romania tot timpul. Pentru ca, totul depinde doar de definitii. Pornind de la cartofi am avut inflatie. Pornind de la definitia din Webster a deflatiei, avem si asa ceva.
 
Sigur ca avem! Nu suntem noi un popor daco-roman? Avem de toate in acelasi timp daca dorim, si, sigur ca dorim! Pentru ca vin alegerile. Crestem economic, scazand, traim bine, rabdand de foame, foarte multi din pacate. Si, suntem linistiti pentru ca un plagiator cu o cota foarte inalta de incredere in randul maselor ar putea ajunge din nou premier. Lingand acum cu grija acolo unde a scuipat. Lasandu-l probabil pana si pe prietnul nostru Costel fara saliva.
 
Pentru ca saliva de cea mai buna calitate este fabricata tot de partid si de stat. Ca sa fie aruncata mai pe urma doar in directiile pe care le traseaza conducatorul iubit. Cand tovarasia sa nu mai doreste sa scuipe, da un semnal. Pentru ca toti sa-si poata inghiti flegmele pregatite pentru atac in aceiasi clipa. Pana la urma un scaun de premier este mult mai important decat tot programul de guvernare: ”Jos Basescu”. Care poate fi cosmetizat si in sus Basescu, la nevoie. Asta pentru ca si Basescu poate numi un premier ”care sa serveasca interesul national”, pe nume Pontacus Victorus Plagiatorus.
 
Oricum zarurile nu au fost aruncate inca. Pentru ca dupa alegeri sunt posibile si niste rocade dure, chiar in interiorul clanurilor. Doamna Palanetz ar trebui sa se grabeasca cu dosarul fiului, tanarul Placinta. Pentru care a schimbat PDL cu PNL. Din primul clan nu mai putea face nimic pentru odrasla. In PNL, in schimb, a devenit de-a noastra. Si atunci nu mai conteaza ca tanara prajitura a dat cu masina peste oameni. Trebuie judecat din nou, pana scapa. Jos Basescu! Sau? Sus? Uite ca ma incurc si eu.
 
Asta este poporul nostru iubit si drag, smecher din nastere. Votaci, politicieni, economisti, juristi, muncitori etc. Cu exceptiile de rigoare, foarte putine la numar, din pacate. Fiecare cu ale lui. Si cu dorinta de-a i-o trage celuluilalt. Pana in momentul cand un pupat de cur este mult mai benefic.Tara s-o bage economistii unde vor ei. In crestere economica, in recesiune, si chiar in p..anzele masii. Atata timp cat votacului ii pasa doar de visele pe care le are despre conducatorul iubit al clanului pe care il simpatizeaza. Cu oameni primitivi nu poti avea altceva decat o societate primitiva, chiar daca ai ajuns sa faci slalom urias printre gropile strazilor cu borduri si impanzite de viloaie, la volanul unor gipuri cat tancurile.

12 comentarii:

AristotelCostel spunea...

... eh, te amagesti c-ai inteles, da' nu-i cazul.
Citesc in continuare cretinismele de pe contributors doar pt. a fi in tema cu ultimele spalari pe creier ale celor de teapa lui miki/mihai/puleac si alti cretinei d-astia posibil de dus de nas cu textele unor retarzi gen Vlaston sau Tismaneanu.
Inca de la inceputurile criticilor lansate impotriva regimului securist basist am sustinut "decat" ca de-al de ponta n-ar face laba linistit, cu unguentul rectal la locul potrivit, cand populatia s-ar confrunta cu jandarmeria in urma provocarilor galeriilor dă-n bucale.

În rest... stai si tu flacara democratiei aprinsa.

Horea spunea...

Costel! Clanul precum poporul, si, conducatorul clanului precum mebrii care il aleg. Asa inteleg eu ceea ce nu am inteles.

Vali spunea...

Eu nu stiu ce ai inteles sau nu, dar nu ai inteles un singur lucru, Si anume ca costelus(pardon de cacacofonie) al nostru e un fel de oracol din Delphi reincarnat cu un supliment de oracol budhist la a doua tinerete......

Domle....cum le vede omul asta...e ceva de speriat.

Anonim spunea...

de indata ce vad comentariile lui costel deja imi vine sa salivez , flegmele curg de la sine si se lipesc de fata lui de comunist platit , sluga a lui voiculescu pupincuristul de serviciu al lui nastase 7 case !
marsh de aici caine , iar spalatii pe creier sunt cu mult peste cei care nu-l mai au deloc !

Horea spunea...

sorinel! Vrei sa ama ajuti sa inteleg si eu un lucru? Care este diferenta intre ura ta si cea a lui costel?

Anonim spunea...

horea , imi pare rau ca n-ai inteles pana acuma si voi preciza din nou ... eu ii urasc in egala masura pe coruptii din PDL si pe cei ai USL , in plus am ajuns sa-mi fie scarba de toata clasa potitica romaneasca mana in mana cu societatea ( votantii acestora ) din romania !
in legatura cu costel ma enerveaza ca e un propagandist nenorocit care vede numai coruptia din jurul lui Basescu ! Asta e diferenta !
cu stima sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, ura buna si ura rea nu exista, asa ca am inteles destul de bine pozitia pe care o ai. Si eu ii detest pe hoti, pe,oamenii fara caracter, pe smecheri etc.

Dar nu pentru ca sunt propagandisti sau pentru ca se declara de o culoare sau de alta.

In ceea ce il priveste pe costel eu nu am dovezi ca ar fura, sau ca ar fi fara caracter etc. Am doar dovada ca face propaganda pentru ceva in care ar putea sa creada intr-adevar.

In opinia mea, un crez, sau altul, nu ai dreptul sa-l urasti, in cazul in care crezi in libertatea ideilor, ci il discuti. Fara sa fi suparat in cazul in care nu ti-ai putut convinge interlocutorul.

Hotia, lipsa de caracter, smecheria nu tin asadar de convingerile oamenilor.

Ele sunt vicii indiferent de unde ar veni, cu rezultate nefaste pentru orice societate. Fiind de aceea supuse pedepselor chiar si in cele mai democratice tari.

Pe Nastase si pe oamenii ca el ii destest din adancul sufletului, dar nu pentru ca s-au declarat de o culoare politica sau alta.

Ii detest pentru caaracterul murdar pe care il au. Pentru lipsa de respect si pentru inchipuita superioritate cu care isi bat joc de concetateni.

Pentru lasitatea de carea dau dovanda, incercand sa para demni. Asemenea oameni sunt in fata mea niste gunoaie. Si am vorbit despre ele nu o data pe acest blog.

Sa stii ca nu incerc sa-ti dau lectii. Ti-am spus doar parerea pe care o am eu si felul in care gandesc.

Anonim spunea...

Inainte citeam cu interes articolele dumeavoastra. Acum nu reusesc sa urmaresc prima fraza. Sper sa luati in considerare. E mult prea politizat site-ul. Asta este . Multa bafta.

Anonim spunea...

horea , ceea ce face costel pe bloguri se numeste manipulare si uneori e mai rea decat furtul mai ales in cazul unei populatii majoritara de naivi ( cum e cazul romaniei ), la inceput daca nu-l cunosti te convinge , pe urma iti dai seama cu cine ai de a face ...
chiar crezi ca in romania a mai ramas cineva in politica , care sa o faca din convingeri doctrinare ??? traseismul si coruptia sunt la ordinea zilei iar mediul politic e doar o rampa de imbogatire ...
cat de convins ( ca sa nu spun spalat pe creier ) trebuie sa fi ca sa crezi din convingere in "bunele" intentii ale unora gen nastase sau voiculescu ??!!!
cu stima , sorinelp

Horea spunea...

sorinel, Din comentariile lui costel, cel putin pe aceasta pagina, nu a reiesit pana acum ca ar crede in bunele intentii ale lui Nastase si Voiculescu.

Ceea ce nu insemneaza ca nu si-a putut manifesta o pozitie partinitoare fata de susnumiti in alte parti.

Aici eu l-am vazut plin de ura fata de Basescu si PDL. Eu ma straduiesc sa tin situl meu decent si liber pentru idei, exprimate tot decent.

In rest nu-mi cunosc cititorii, neputand garanta astfel pentru nimeni, in ceea ce priveste intentiile pe care le au.

Anonim! Iau in considerare tot ce mi se spune. Dupa o strecurare pe care o fac de obicei oricarei afirmatii, urmeaza sa tin, sau sa nu tin cont de ea.

In cazul tau nu inteleg treaba cu "prima fraza"

Inteleg totusi ca percepi situl ca fiind unul prea politizat.

Politizat, nu cred ca este. Din moment ce incerc sa fiu echidistant fata de orice clan. In rest, eu nu consider ca cineva ar face in Romania in momentul de fata polotica. Circ da! Mai mult nimic.

Si, pentru ca vorbesc destul de mult de economie, simt ca trebuie sa scot in evidenta efectele circului asupra acesteia. In sens negativ desigur.

Pentru ca sunt convins in continuare ca tara ar merge mult mai bine fara nici un clan mafiot. Clanuri pe care romanul le numeste din pacate partide, iar pe membrii acestora politicieni.

Cum as putea sa dezbat starea si prestatiile unui motor, de exemplu fara a vorbi de carburantul care il pune in miscare. Sau, de ce nu? Despre carburantul care il poate distruge. Te-ai gandit vreodata ce se poate intampla cu un motor pe bezina, alimentat cu diesel? Si mai rau cu apa.

Vali spunea...

"Din comentariile lui costel, cel putin pe aceasta pagina, nu a reiesit pana acum ca ar crede in bunele intentii ale lui Nastase si Voiculescu."

Nu zau?! Incep sa cred ca incepi sa capeti accente romanesti!

Deja m-ai ostilizat prin spiritul suuuuuperdemcratic pe care il manifesti. Eu pana la un punct, am inteles ca ai nevoie de antiteza, dar...

Nu urasc pe nimeni, dar macar imi place sa cred ca inca mai am cel putin un neuron jumate si ceva gandire critica astfel incat sa mai pot calcula rational anumite chestiuni.

Altfel spus, Horia, te rog nu ne lua de papagali....

Horea spunea...

Vali!

"Nu urasc pe nimeni"

Un punct foarte bun de plecare in opinia mea.

dar macar imi place sa cred ca inca mai am cel putin un neuron jumate si ceva gandire critica astfel incat sa mai pot calcula rational anumite chestiuni.

Cred ca ai, si sper ca am si eu, gandire critica.

Numai ca, pentru mine gandirea critica nu este totuna cu parul critic, sau scuipatul critic. Deci, ma simt foarte departe de accentele romanesti despre care vorbesti.

Am spus ca, cred in libartatea cuvantului, si eu nu obisnuiesc sa-mi calc in picioare proriile idei. Si, chiar de aceea, nu pot fi nici perfid ca Nastase&comp,luptand doar pentru libertatea cuvantului meu.

Din cate am observat avem idei si perceptii destul de asemanatoare, cel putin in privinta subiectelor dezbatute pe aceasta pagina, ceea ce ma face si pe mine atomat papagal.

Vreau sa raman totusi papagalul care am fost tot timpul. Unul care face ceea ce spune. Asta chiar in cazul in care ii pot irita uneori si pe cei care gandesc ca mine.