Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 19 noiembrie 2012

Tepe trase romanului

Black friday! Reclama supta de la ”imperialisti”, unde un anunt de genul celui specificat are si substrat. In SUA reducerile sunt reale si le gasesti de obicei oricand, cu precadere intr-o vineri numita neagra. In Romania vinerea va fi neagra pentru cei fraieriti. Care habar nu au de preturi, de obicei, si inghit galusca reducerilor de pana la 80% , care, in unele cazuri ar putea fi chiar scumpiri fata de pretul real romanesc. Anul trecut Altex a inflorit cu aceasta teapa. Si de ce nu? Pana la urma.

Prostul nu este niciodata cel care incearca sa vanda la pret mare, ci mai degraba cel care cumpara.
 
Am vazut un articol intr-un ziar, care facea reclama evenimentului. Din comentarii am constatat totusi ca tot mai multi romani se trezesc. Un fapt deosebit de imbucurator in opinia mea. As fi si mai bucuros daca i-as vedea pe aceeiasi oameni trezindu-se in ceea ce priveste asa numita politica din Romania. Unde, pentru ca sa inegreasca orice zi de vineri si mai mult, viitorii candidati, impreuna cu cei din scaune, au inceput sa pupe moaste. Altceva nu prea au de oferit, dar se pare ca romanului ii ajunge si atat.
 
Un eveniment mult mai negru decat cel al comercialismului care a dus lumea de rapa, este ceea ce se intampla in fisia Gaza. Fenomenul fiind inca un clopotel pentru ceea ce ne asteapta. Spuneam daca iti mai amintesti ca Obama va castiga alegerile pentru a doua ora. Le-a castigat! Dupa ce i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, spuneam deasemenea ca, va fi foarte probabil primul inobeliat care ar putea porni un al treilea razboi mondial. Am specificat si regiunea de unde ar putea porni un aemenea eveniment tragic. Iranul! Atacat de Izrael.
 
Deocamdata nu suntem inca acolo, dar eu nu cred ca suntem nici prea departe. Nu mai avem nici un eveniment politic de anvergura care sa poata opri o asemenea evolutie, dupa parerea mea. Cine merge la Bruxelles din Romania nu are nici o importanta, si nici cine vine la conducere. Ceea ce conteaza este ca Obama a fost reales, si ca felul in care s-a comportat piata dupa Qe infinit a demonstrat odata si pentru intotdeauna ca bancile centrale ar trebui desfintate.
 
Nu au nici un rol decat unul distructiv in societate, fiind de fapt arhitectii catastrofei in care am ajuns. Impreuna cu politicul, desigur. Singura posibilitatea de a iesi din murdaria produsa este dupa parerea mea un razboi. Unul despre care eu vorbesc de ani de zile pe aceasta pagina. O revenire bursiera care a inceput vineri, si care ar trebui sa continue, nu va putea schimba cu nimic starea de fapte. Cu toate ca ”stirarii” vor veni ca de obicei cu fel si fel de explicatii.

18 comentarii:

Anonim spunea...

horea , razboi isi doresc toti creditatii ... dar de ce si-ar dori asta chinezii de ex ??? cu ce le rezolova lor problemele un razboi ???

Horea spunea...

anonim, crezi cumva ca un razboi fara China, deocamdata, nu este posibil? Pana si un razboi mondial porneste incet, vezi istoria celui de-al doilea.

Prin felul in care evolueaza atrage pe urma si alte natiuni. Care intra pentru ca sunt obligate. Vezi cazul SUA, tot in al doilea razboi mondial.

Anonim spunea...

Ma intreb din ce palarie scoti qestia asta cu al 3-lea razboi mondial? Ca presa de la noi ne tot bombardeaza cu amenintarea asta, ca si cu sfarsitul lumii, nu ma mira. Dar de la tine ma asteptam la alteceva.
Ca va fi razboi, e foarte probabil. Ca se vor implica americanii, eventual si NATO, e posibil. Dar pana la un razboi mondial e cale lunga. Ar trebui sa se implice inca o supraputere de partea Iranului, ceea ce nu e posibil. Nici China, nici Rusia, nu mor de dragul Iranului. Si chiar daca ar muri, nu ar risca o confruntare directa cu americanii. Posibil sa se implice, mai mult declarativ, Coreea de Nord si Venezuela. Poate nordcoreenii si chinezii vor profita de ocuparea americanilor pentru a se razboi cu sudcoreeni, respectiv cu taiwanezii. Dar cam atat.
Iar pe Iranieni, nu-i vad razboindu-se cu toata planeta. N-au fost in stare sa-i bata pe irakieni. Iar irakienii au demonstrat ce pot intr-o confruntare militara directa.

Anonim spunea...

@anonim,
razboiul poate fi o sansa pentru america sa iasa din rahat ! asta pentu ca datoriile nu si le poate plati altfel ...

Zyggy spunea...

A se vedea si http://www.marketoracle.co.uk/Article37585.html#comment212897

Horea spunea...

anonim, presa despre care vorbesti tu relateaza niste evenimente, dand impresia ca face prognoze asa cum fac si asa numitii analisti.

Palaria din care am scos eu treaba cu al treilea razboi mondial este foarte veche si mancata de molii.

Apartinand unei ere in care aceeiasi presa relata cat de bine si cat de linistit o duce lumea inflorita si ieisita din criza.

In spatele afirmatiei mele exista si o logica, personala, fara nici o tangenta cu presa de care vorbesti. Una pe care am expus-o de mai multe ori in decursul ultimilor ani. Fapt pentru care nu mai doresc sa o repet.

Am mai spus inca un lucru, tot de mai multe ori.

Asta dupa ce prognozele facute de mine s-au adeverit in cea mai mare parte, privind fenomene despre care presa autohtona si chiar si cea de peste hotare nici nu visau atunci cand le-am facut.

Am spus ca mi-as dori din suflet ca aceasta prognoza sa fie eronata.
Mai spui ca te asteptai la altceva de la mine. Ma mira!

Pentru ca in general ideile mele au fost intotdeauna in contratimp cu ideile gloatelor de jurnalisti si economisti. Faptul ca presa incepe sa vada de abia acum ceea ce eu vedeam probabil acum doi ani este doar o coincidenta, care nu ma poate face pe mine una cu stirile pe care le-ai citit.

In ceea ce priveste sfarsitul lumii lucrurile stau cu totul alfel. Privind acest subiect presa m-a depasit! Asta pentru ca eu nu am vorbit niciodata despre asa ceva.

Am avut un singur articol in care am argumentat importiva apocalipsei pe care de fapt maiasii nu au prevestit-o niciodata. Citand informatii venite direct de la o cercetatoare din Canada, care i-a avut ca subiect de cercetare tocmai pe maiasi.

Esti in opinia mea intr-o eroare destul de serioasa atunci cand amesteci probabilitatea unui fenomen care s-a mai intamplat pe scara larga, nu o data, un razboi. Cu stirile mistice scrise de oameni care stiu foarte bine ca romanul pupa moaste. Multi dintre cei care scriu pupa si ei.

Anonim spunea...

Razboiul are nevoie de doua tabere. In cazul celui mondial ar fi Rusia care constesta US si cam atat. Improbabil si neproportionat pentru a atinge o asemenea anvergura.

Horea spunea...

Sa-ti fie gura de aur! Dar eu vad din pacate altfel lucrurile. Si te intreb!

Cate tabere au fost cand a invadat Hitler Polonia?

Anonim spunea...

horea , buzaul s=a mutat la oslo , cum e posibil ca astia sa traiasca acolo in corturi , mai ales ca se apropie iarna ????

Anonim spunea...

scuze , link-ul
http://www.gandul.info/international/tabara-de-romi-romani-evacuata-de-pe-malul-unui-lac-din-oslo-10338313

B spunea...

Horea, si cand o sa vina razboiul tu in ce tara te vei afla... Presupun ca nu vrei sa te trezesti pe frontul de lupta tu ca persoana sau bunurile tale, nu? Intreb si eu sa stiu de ce tari sa ma feresc...

Horea spunea...

B, vezi? La asta nu m-am gandit inca.

Dar azi exista doar doua tari neutre in Europa. Suedia si Elvetia.

Anonim spunea...

Discursul cu al treilea razboi mondial il stim de pe vremea raposatului. Atunci erau 2 tabere grupate in jurul unor mari puteri si totul parea posibil. Acum vad o singura tabara. Cele cateva tari razvratite din lume sunt insignificante ca populatie, putere economica si militara si nu au cum sa atraga de partea lor o supraputere, astfel incat sa provoace un conflict global.
Paradoxal, China are tot interesul intr-o America puternica. Altfel isi pot arunca la gunoi dolarii care ii detin si planurile de hegemonie economica mondiala. Rusia, desi viseaza inca la epoca URSS, nu mai are tupeul si ambitiile de altadata. Acum mizeaza pe cartea enerigiei. In plus e condusa de o aristocratie dornica sa-si savureze averile, care nu are nici un interes sa se razboiasca cu cineva.
Asa ca nu vad posibil nici un scenariu de razboi mondial.

Horea spunea...

anonim, nu stiu care? sunteti multi fara nume. Discurs e una, realitatea este alta. Si realitatea lumii actuale nu are de a face nimic cu realitatea lumii ceusiste, ma refer intr-adevar la lumea mare si lata din acea vreme.

Dar ma rog. Tu ai gandirea ta, eu o am pe a mea, si vom vedea. Nestiind care dintre anonimi esti, trebuie sa intreb din nou. Ce tabere si ce grupari au existat in lume inainte ca Hitler sa invadeze Polonia?

Horea spunea...

anonim, cand o sa mostenesc coroana "maiestatii sale" "regele" Cioaba, sau halatul imperial al lui Iulian poate iti voi putea raspunde la intrebare.

Pana atunci pot sa constat si eu ca un muritor de rand urmatoarele: Tiganul din Romania, sa nu uitam ca mai sunt tigani si in alte tari, chiar in Norvegia, este atat de primitiv si de necivilizat incat poate sta probabil si intr-un cuib de pasari. Iarna, la fel de bine ca vara, sau ca oricand.

O sa supar pe multi cand voi spune: La necioplirea tiganului a contribuit foarte mult si mediul din care a plecat. Chiar daca el, mediul, este plin de universitari si oameni de stiinta formati la iarmaroc.

Care, din cauza ca sunt atat de educati si de scoliti, au ajuns sa conduca tara de bastina a emigrantilor din cort.

Cat si pe cea a acelora care fac slalom urias printre gropile drumurilor pline de borduri si viloaie, la volanul celor mai mari gipuri din lume.

Poate intr-o zi romanul va intelege ca lucrurile se leaga de fapt intre ele. Pentru ca daca nu s-ar lega tiganul norvegian, sau cel suedez, ar fi exact ca tiganul roman. Si uite totusi ca nu este!

Radu Ionescu spunea...

Erau mai multe tari neutre in europa pana la aderarea la UE, poate daca se mai sparge din UE redevin neutre desi daca le este respectata neutralitatea e alta poveste.

Horea spunea...

Radu, tari neutre vor exista, pentru ca pana si Hitler le-a acceptat. Probabil si din nevoie.
Trupele germane au tranzitat Suedia putand sa aiba acolo un respiro.

Tocmai din aceasta cauza au fost si discutii acerbe privind
neutralitatea tarii scandinave.

Este totusi corect ceea ce spui! Dupa razboi au aparut mai multe tari, dar mai degraba cu o neutralitate impusa de fosta Uniune Sovietica. Finlanda Austria de exemplu.

Irlanda a incercat o politica neutra dar este acum in Marea Bitanie. Fiind astfel indirect sub aripa Nato.

Ce va fi exact nu stie nimeni, dar eu tind sa cred ca cel putin Elvetia si Suedia vor fi acceptate din inertie ca fiind tari neutre, in cazul unui nou conflict.

Anonim spunea...

Un nou Yom Kippur care sa atrage marile puteri in joc cred ca este putin probabil.

Andrei