Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 6 decembrie 2012

Adevaruri care iti dau viata si adevaruri care te ucid

"It is incumbent on every generation to pay its own debts as it goes.
A principle which if acted on would save one-half the wars of the world."

     ~Thomas Jefferson

Un adevar spus de Jefferson care a fost dovedit de realitate. Unul care da viata celora care au hotart sa  tina cont de mesajul pe care il contine, pentru ca omenirea poate tine cont de ceea ce doreste ea, in orice clipa din istorie. Faptele fiecarui om in parte influenteaza mersul societatilor intr-o directie sau alta.

Iata un alt adevar, unul romanesc, care se afla totusi foarte departe de cel a lui Jeffersson, din cauza consecintelor diametral opuse. "Victor Ponta nu uita, Romania e a ta". Asta striga votacul din Romania si are perfecta dreptate. Cei ce spun ca politicienii ne-au luat tara sunt niste imbecili. Nu au luat nimic, tara le-a fost donata de aceeiasi analfabeti care mai cred si azi ca au participat la o revolutie, dupa care l-au votat pe Iliescu presedinte. 

Un om care n-a fost securist dar care i-a protejat pe toti securistii. Cand pui degetul pe rana aratand ca din ea tasneste sange, in Romania ti se spune ca nu esti bine informat. Esti la fel de prost informat in ochii votacului analfabet ca atunci cand afirmi ca un porc are 4 picioare. Da, da, dar, va fi intotdeauna raspunsul boului cu sau fara doctorate. In Romania adevarul nu mai este un argument acceptabil, minciuna, in schimb, a devenit un argument facut din beton.

Daca ii spui romanului ca reteta ochiurilor este acea prin care trebuie sa frigi un ou intr-un vas pus pe o soba, cu putin ulei, el iti va raspunde ca iese mai bine daca incerci sa-l frigi pe cur. Facandu-te imediat neinfoarmat

La fel iti va spune daca ii vei vorbi de o alte retete, economice, de exemplu. De una pe care a folosit-o Letonia pentru a iesi din criza. Observa tot o tara fost comunista, dar cu alt popor si alta mentalitate. Pentru roman nu conteaza deloc faptul ca reteta a reusit sa dea rezultate impecabile. Pentru ca cei mai multi habar nu au daca Letonia este o tara sau o planeta. Nici nu-i intereseaza! Pentru ca, el, romanul, va avea intotdeauna o reteta mai buna decat oricine. Aceiasi pe care a folosit-o si pana acum si prin care s-a inecat in cacat. 

Letonia, este un exemplu mult mai apropiat de Romania, prin faptul ca tara a gustat cizma sovietica ca si noi. Uite totusi ca au reusit sa-i uimeasca pana si pe cei de la Foame-i, care dau prognoze fara sa nimeresca niciodata nimic. Tot articolul il gasesti aici

"Latvia’s economy continues to recover strongly. Following real GDP growth of 5.5 percent in 2011, growth is expected to exceed 5 percent again this year despite recession in the euro area. Labor market conditions are improving. The unemployment rate fell from 16.3 percent at the beginning of the year to 13.5 percent at the end of the third quarter, despite an increase in participation rates. Real wage growth remains restrained. Consumer price inflation has declined sharply, easing to 1.6 percent at end-October after peaking at 4¾ percent in mid-2011. Robust export growth is expected to keep the current account deficit at about 2 percent despite recovering import demand."

Adevarul Letoniei este tot un adevar care salveaza vieti, dar ce folos, atunci cand romanului ii place mai mult sa se inece. Costel ii compara o data pe Liviu Voinea si pe Florin Georgescu cu cei dinaintea lor. Pentru ca asa face romanul care se crede mai destept ca toti ceilalti. Hai sa presupunem ca cei doi ar fi dorit sa aplice si in Romania reteta reusita a Letoniei. Li s-ar fi pus cacat in gura si ar fi zburat din posturi ca niste pasari. Arafat ne-a explicat foarte clar cum merg treburile in ministerele politizate, in tarisoara care i-a fost donata de catre votac lui Victor Ponta plagiatorul.

Citeste articolul ca sa vezi cum si-au redus in primul rand politicienii din Letonia salariile cu 35%, ca sa reduca mai apoi si salariul celorlati cu 26%. Observa deasemenea cum au reusit aceiasi politicienii, care au ales sa spuna adevarul poporului, sa reduca si sectorul bugetar producator de nimic cu o treime. Avand pentru aceasta masura chiar sprijin din partea alegatorilor. Numai ca, poporul Leton nu se compara cu poporul roman si cu poporul teleormanez. Care nu gandeste ci munceste, ca sa fure cat mai mult. Nu cred ca in Letonia, sau in vreo alta atara de pe glob, presedintele iese vreodata la televizor, ca sa-i roage pe alegatori sa nu voteze oameni cu dosare penale. 

Suntem unici fratilor! Majoritatea dintre noi! 

Prin insasi mentalitatea unica de care dam dovada in fiecare zi. Una adanc ancorata in adevaruri pline de venin. Prin care cauti cu lupa firul de par in ochii altora fara sa observi vreadata barna din ochii tai.

10 comentarii:

AristotelCostel spunea...

The moral for Europeans is that a Latvian economic and political model can work only temporarily, and only in a country with a population small enough (a few million) for other nations to absorb émigrés seeking employment abroad.

bară

The IMF head, Christine Lagarde, proclaimed Latvia “could serve as an inspiration for European leaders grappling with the euro crisis.

gol

Adevarul Letoniei e ca au avut o bulă care i-a scuzat până şi pe români, iar când ajungi şef în minister peste hoarda de pedelişti mafioţi... nu-ţi rămâne decât să preiei toate lăturile... "obiectivilor"... băsişti.

Horea spunea...

costel, intersant cum intorci tu argumentele, exact asa cum spuneam in articol, adica, exact ca si guvernatii actuali. Totul trebuie sa se potriveasca cu felul lor de-a gandi, din moment ce alt fel de gandire nu este permis.

Pentru ca este nociv si pentru ca poate leza telul suprem pe care il au. Posturi le de unde sa poata fura cat mai usor si cat mai bine. Precum si protejarea banditilor care ar trebui sa putrezeaca in inchisori, nu sa dea lectii de conduita asa cum face Nastase.

Ceea ce ai scris, spune cine? Cei care au distrus mai multe tari din Europa, asa cum va distruge alianta ta Romania.

Daca nu ar fi guvernat niciodata as fi steptat sa vad rezultatul. Dar, in cazul de fata prognozele voiculicesti suna ca cele ale FMI in urechile mele.

Asa ca de la om la om. Nu te cunosc dar imi dau seama ca trebuie sa ai o constitutie anatomica identica cu a mea, din moment ce suntem amadoi homo sapiens.

Stiind asta voi afirma ca ai doua picioare. Ma intreb. Nu ti-e jena totusi atunci cand incerci sa-mi explici ca ai 7?

Vali spunea...

Horea, sincer sa fiu, nu stiu daca Letonia e un exemplu potrivit pentru Romania. Eu cred ca nu, cel putin in momentul asta. Ca sa iti pice in cap economia cu 17-20-25%(depinde de cine numara) intr-un singur an inseamna ca ceva a fost putred rau de tot acolo. A fost o economie pur speculativa, mai abitir decat a fost la noi. A fost putred inclusiv dpdv politic. Nu uita ca in Letonia coruptia e destul de mare, nu ca la noi ce-i drept, dar conform standardelor europene cel putin, e foarte mare.
Crestrea ulterioara a PIB-ului e cel putin hilara. Are loc efectul pendulului, dar la revenire se pare ca pendulul are vantul in fata.

E de admirat, nu zic nu, ca politicienii au incercat sa castige populatia de parte lor, taindu-si ei insisi salariile, chestie pe care la noi nu o vad intamplandu-se nici in 1000 de ani de acum incolo.

Au redus sectorul bugetar cu o treime...si mai admirabil. Poate asa au pus bazele unei economii care ar putea creste sanatos long term. Oricum, cert e ca ei au luat niste masuri care ar putea in viitor sa-i ajute sa ramana cu capul deasupra apelor involburate. Oare lor le-or fi "intregit" salariile si pensiile?!

Pe cand la noi...Basescu a fost varza (de Bruxelles)iar astia care vin varza (neaos romanesca).

ps. amicul nostru costel iar incearca sa ne convinga ca rata impunge. Oare chiar nu ai observat ca de fiecare data cand a sarit ca...din baie, uitand sa-si ia halatul, are 7...?!
Pai cu ce mama masii ar putea sa se incheie la suman?!




Nastratin spunea...

Horea....cred ca decit sa te enervezi in tara ta in care Ponta si Dragnea fura voturi pt ca securistii penali ai USL sa scape de dosarele penale pe care le au, ar trebui sa te intorci frumos in Norvegia impreuna cu mama ta careia sa ii oferi o viata linistita si lipsita de griji...Mascarada din Romania depaseste romanul lui Kafka...

Horea spunea...

Vali! Letonia este un exemplu ca in carte. Pentru ca, eu am vrut sa scot in evidenta in primul rand mentalitatea dintr-o o tara fost comunista. Ca sa nu spuna cineva ca as compara oua cu boi. Islanda cu Romania.

Caderea economica a fost dura, dar revenirea s-a facut intr-un mediu in care foarte multe tari din lume au probleme. Un fapt pe care nu poti si nu ai voie sa-l neglijezi.

Daca Europa va continua sa aiba probleme, Letonia va avea si ea.

Este totusi o diferenta ca de la cer la pamant intre politicienii care paticipa alaturi de popor la greutati, prezentand informatii corecte, viziuni, masuri, idei, care ar putea contracara un eventual declin.

Si banditii de drumul mare care te jefuiesc si te mintesc porceste, numai ca sa le pui o stampila. Trimitandu-te mai apoi in aia a matii, cu un scuipat peste ochi.

Mentalitatea tarii baltice este una de pret, pus pe alegator si patrie. In timp ce mentalitatea romanesca este una plina de dispret total, fata de aceleasi lucruri. Precum spui, poate nici in 1000 ani Romania nu va ajunge sa fie la nivelul tarilor civilizate.

Asta pentru ca romanului nu-i pasa de loc de tocmai nuantele care conteaza.

Horea spunea...

Nastratin, o femeie de 84 de ani nu mai calatoreste, dar mai ales nu-si schimba domiciliul cu usurinta. Norvegia mai are si clima pe care o are. Pe toate nu le poti avea nicaieri.

Sa stii ca, magar cum sunt, eu m-am implicat in prblemele romanesti pentru oameni si pentru tara. Tara merita, oamenii nu. Punct. In rest eu o duc aici la fel de bine ca in Norvegia. Putand sa plec oriunde cand imi doreste inima.

Anonim spunea...

Buna ziua,
Va urmaresc de mult timp, am inceput cu Balonul imobiliar si am continuat cu cele "adiacente". Voi merge la vot pentru a-l anula, votand pe "toti" de pe hartie, ca sa nu-si poata face mendrele la inchiderea urnelor cei din comisie. Dar USL e formata din aceeasi PSD-isi care au distrus tara din 1990 incoace. Cine crede ca vor "face" ceva e imbecil sau postac de partid. Si eu stau in tara pentru doua persoane trecute de 75 de ani, dar nu mai am pe nimeni aici in afara de ei. Aceasta e singura solutie pentru un om educat, moral si cinstit. Si sa nu uitam ca Letonia nu a "intors armele"....niciodata...

Horea spunea...

Anonim, exact cum spui. Noi am facut si atunci bravada din lasitate.

Anonim spunea...

Scuze, am uitat sa m aprezint ; George

Nastratin spunea...

Horea...
traianbasescu@presidency.ro

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/presedintele-basescu-declaratii-la-cotroceni-ora-16-00-live-1205910