Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 9 decembrie 2012

Cine se scoala de dimineata ajunge pe autostrada

Si poporul teleormanez, precum si cel gorjean au facut acest lucru. Totul pare ca merge ca pe roate. Cei 300 de parlamentari vor fi 520, si daca e sa-l credem pe tovarasul Hrebenciuc USL va gastiga cu 70% aceste alegeri. Pana la "democratia absoluta" de 100% nu sunt asadar decat 30 de procente. Asa ca, puteti sa stati  linistiti fratilor, ziua nu s-a terminat inca. La televizor am vazut si o vointa de fier a celora de la guvernare.

Atunci cand s-a vorbit despre pagubele pe care le-a produs viscolul. Atat plagiatorul cat si ministrul sau de resort au fost de neinduplecat. Pentru ca s-au facut chinezi peste noapte. Daca in China se ridica zgarienori in cateva saptamani, in Romania pagubele produse de un viscol nici nu ar trebui sa se vada. Tovarasul ministru a spus clar ca nu e interesat de promisiuni, atunci cand i s-a explicat ca interventiile de genul acesta necesita totusi un pic de timp. 

Tovarasia sa a vrut fapte! Indiferent de ce au incercat sa-i explice cei ce se ocupa de reparatii. Am simtit un fior ca pe vremea geniului Carpatilor. Ce viscol? Ce pagube? Socialismul multilateral dezvoltat este din beton. Si, tocmai de acea! Cel care n-a inteles acest lucru, inca, va fi dat imediat cu capul de pereti. Aceasi de care se va lovi intreaga Romanie, in timpul democratiei absolute care se profileaza chiar in aceste momente. 

Tovarasul presedinte ne-a averitizat. Putem vota autostrada, care duce catre Moskova, sau, putem vota UTC-isti si vamesi care duc psararicile si tigancile imputite spre occident. Eu am totusi, ca de obicei, o alta parere. Din ceea ce ni se ofera putem vota orice, pentru ca tot la Bucuresti vom ramane. Batand pasul pe loc, sau, facand chiar o groaza de pasi inapoi, in directia Teleorman, exact asa cum isi doreste alegatorul. Se pare totusi ca vremea iubeste mult mai mult Romania decat o fac alegatorii. Din moment ce ea, saraca, a incercat sa traga niste semnale de alarma.

3 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Bine.

Baconschi Teodor Anatol (nu e un neam de cacat sovietic, desigur :) nu ma va reprezenta.

In rest... yada... yada... yada...

P.S. La ambasada din Paris a lipsit entuziasmul... de altada. Inca un argument ca ai... dreptate.

Unknown spunea...

Imi place revolta ta ... cel putin asta mai noua politica care pare a culmina cu pierderea puterii de catre servicii. Pari a fi un nihilist din fire.Practic in multe cuvinte repeti urmatoarea idee nimic nu e bun in politica damboviteana iar cea suedeza este apexul sistemului. Iti dau dreptate dar in acelasi timp eu caut ca prostul solutii. Caut un lider care sa aiba idei si sa ma lumineze. In politica romaneasca nu il gasesc. Caut pe net de cativa ani. Sunt constient ca sistemul din Romania este jalnic. Injur zilnic clasa politica. Poate tu poti fi unul din lideri... macar de opinie daca nu politic. Eu nu am solutii momentan multe .desi am cateva in cap dar nu le pot aplica la scara mare. Lumea voteaza din disperare ... stanga sau dreapta se perinda la guvernare peste tot in lume. La noi cel putin s au rotit de cateva ori si tot un rahat au facut. Eu vad o chestie simpla. Daca toti platim taxe si impozite trebuie sa ne exprimam in mod obligatoriu parerea. Deci votul sa fie obligatoriu dar numai in conditiile in care se reformeaza si legea electorala si anume... sa apara pe buletinul de vot casuta cu partidul NU AM CU CINE SA VOTEZ. Asta ar rezolva problema votului in alb sau anularea votului in mod explicit prin aplicare de mai multe stampile. Daca tu nu te simti reprezentat de nici un partid politic inseamna ca te simti reprezentat de partidul politic NU AM CUC CINE SA VOTEZ. Daca la vot voteaza de exemplu 10% cu partidul X, 7% cu partidul Y, 3% cu partidul Z si 80% cu partidul NU AM CU CINE SA VOTEZ va fi o mare problema pentru ca partidul NU AM CU CINE SA VOTEZ nu are membrii, nu are politicieni... nu are nici solutii dar are reprezentare. 80% au votat cu el. Atunci anulam alegerile si revenim in campanie electorala si sa vina sa ne explice cum fac cu economia, cu locurile de munca, cu taxele, cu sanatatea pana cand partidele care au oameni propusi adica partidul X,Y,Z obtin majoritatea deci peste 50% si merita sa ne reprezinte. Daca gresesc astept critici

Horea spunea...

Costel, Baconschi este un imbecil si un lingau fara caracter. A demonstrat acest lucru de N ori. In rest, cum sa am eu draptate? Intr-o tara in care numai tu si USL poate avea asa ceva.

George sunt absolut de acord cu tine, inclusiv cu afirmatia privind solutiile. Eu solutii am, le-am si prezentat de mai multe ori. Numai ca, poporul teleormanez nu le agreaza de loc.

In opinia mea cand vrei sa-ti salvezi viata cu ocazia unui naufragiu, solutia cea mai buna este sa te agheti cel putin de un colac de salavare. Si mai bine este sa ajungi intr-o barca de salvare.

Poporului nostru daca ii prezinti o asemenea idee zice ca esti platit de Basescu. Pentru ca el vrea sa scape de naufragiu agatandu-se de vasul in scufundare.

Morala fabulei? Cand vrei sa faci ceva, oriunde in lumea asta, trebuie sa ai cu cine.