Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 13 decembrie 2012

Discrepante americane

Care sunt convins ca arata la fel sau cel putin asemanator si in Europa. Cu toate acestea aparatorul omului de pestrada Bernanke i-a mai dat ieri o dusca de rachiu tarii sale inecate in alcool. Necitind stiri am ajuns la un moment dat sa fiu surprins de ceea ce au facut indicii bursieri si valutele. 

Dax, indicele german, de exemplu, a urcat fara sa se odihneasca 17 zile. 

Ieri am inteles! Goldmanii au intrat cu siguranta din nou pe fir, pentru ca ei sunt intotdeauna informati despre ceea ce urmeaza sa se intample atunci cand este vorba de posibilitati de-a castiga maruntis. 

Ca intodeauna, stirea a facut ca totul sa salte din nou spre cer. Dupa ce oamenii au citit-o si dupa ce toti fraierii au sarit in piata, lucrurile s-au mai domolit. Oricum! Daca te uiti pe graficul alaturat vei vedea exact cum stau lucrurile in ceea ce priveste cheltuielile si veniturile lui homo sapiens americanus.  Precum vei vedea si bunastarea pe care a produs-o politica monetara dusa de FED. 

Asistati social, si asistenta sociala, asa cum viseaza fiecare teleormanez..

Cu o discrepanta de cca. 20%, intre cheltuieli si venitul mediu, in favoarea cheltuielilor, dar asta conteaza mai putin. In teleormaneza aceasta stare se numeste bunastare absoluta. Se pare ca si in americaneza.

Situatia prezentata, nu poate face altceva decat sa ne avertizeze despre faptul ca viitorul ne va fi mai mult decat stralucit. Din moment ce tot mai multi conducatori ai lumii trec de partea poporului. Este ca si cum tu produci 10 litri de apa, pe ora, dar bei 12 pentru ca asa vor muchii tai. Bei de fapt 10 litri de apa pura si 2 litri de aer pur, caruia tu ii zici apa. 

Asa cum face si noul nostru guvern! Creste taxele, dar zice ca le scade, pentru ca stie ca votacul are cea mai mare incredere intr-un plagiator care minte de parca ar citi. Eu cred ca votacul nu va crede nici cand va vedea cu ochii lui ca are o gaura in buzunar cat pumnul. Nici macar in momentul in care va constata ca nu mai are nici buzunar. 

Isi va baga mana in curand in taietura aia laterala de la pantaloni si se va prinde de putzuloanca, moment in care Ponta si Antonescu ii vor explica ca a pus mana pe banii noi. Care incepand de anul viitor vor fi moi si mai lungueti, putand fi numarati din nou in milioane si miliarde. Asa cum stie votacul sa-i numere si azi, dupa imediat 10 ani de la ultima reforma baneasca.

Si cine ar mai putea sa-l contrazica pe premier? Scaldat acum in popularitate maxima, pentru ca este cu poporul. Hot, mincinos, dar mai votat. Pentru ca asa-i la noi. Ca nicaieri in lume.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Atat cat se poate, ce parere ai despre actuala zburdalnicie a eur/usd: e de durata sau e doar o agitatie de moment? Multumesc, Ionh

RaduB spunea...

Salut Horea
Aceeasi nelamurire ma framanta si pe mine, care este explicatia pentru care raportul Eur/Usd a luat-o asa de vesel in sus?
E doar vreun joc de glezne? sau chiar se intampla ceva in piata?

Multumesc
RaduB

Horea spunea...

Pana acum mi se pare joc de glezne intetit si de Bernanke, ca de obicei.

Astea cu toate ca miscarile n-au fost neglijabile. Le-a sesizat pana si capital, dar la leu. Care s-a apreciat asa cum obisnuieste, atunci cand euro urca fata de dolar.

Exista un nivel cheie eurusd, care va trebui sa fie depasit, pentru ca jocul de glezne sa se trnsforme in joc corporal.