Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 10 decembrie 2012

Domnul Dan pare a fi singurul politician roman care a citit istorie

Si, ca o consecinta, a pus un bir de 2 milioane de euro pe capul celora care s-ar gandi sa dezerteze din noua sa adunare. Ca sa nu existe discutii, candidatii au fost obligati sa semneze si un angajament in acest sens. Mi se pare normal intr-o tara in care tradarea a fost ridicata la rang de prestatie. Cine a mai intors armele impotriva aliatului sau in istoria asta destul de lunga a omenirii? Poate au fost si altii, pe langa romansi, dar eu nu am mai auzit pe nimeni care sa fi facut din tradare o bravada. Noi am facut-o si pe asta, invatand la istorie, chiar in timpul pantofarului, ca am fost foarte grozavi tradand.
 
Domnul Dan a dibuit totusi foarte bine” bravadele” de care este in stare romanul. Si ca sa nu ia o copita in gura cand ii va fi lumea mai draga s-a asigurat. Vom vedea in curand daca asigurarea despre care l-am auzit vorbind chiar pe un candidat al formatiunii condusa de Diaconescu, va fi una viabila. Pentru ca dupa aceste alegeri eu mai vad si alte dezertari incununate de ”succesuri”
 
In alta ordine de idei! Asta vara USL a calcat in piciore toate regulile jocului pe care l-a inceput, punandu-si in cap pe toti liderii occidentali, precum si presa de acolo.
Mai pe urma, liderii uniunii au mintit ca porcii, indrugand verzi si uscate despre politicieni si despre o presa occidentala platita de Basescu. Iata insa ca, adevarul iese pana la urma intotdeauna la iveala, mai ales pentru cei care doresc sa-l vada. Asta pentru ca USL a castigat alegerile de ieri absolut corect si zdrobitor. Asta cu toate ca vamesul nostru drag, Blaga, da din gusa strigand manipulare. Am pus aceasta intrebare intr-un comentariu si o mai repet. Ce a facut facut, dragi basisti, omul nostru cu fata mai rotunda decat o luna plina, pentru educarea alegatorului? A populatiei in general? In timp ce a fost la putere impreuna cu clanul sau. Asta pentru ca alegatorul sa nu mai poata fi manipulat.
 
Va spune mosu! Zero!!! Clanul care trebiua sa se implice in educarea populatiei s-a implicat in cu totul altceva. In furt, in minciuna, si in linsul de cur al lui Basescu, in pauzele ramase intre primele indeletniciri. Chiar dupa ce a pierdut puterea, prin montiunea de cenzura, ”Einsteinii” PDL s-au ocupat de ceea ce stie sa faca politicianul roman cel mai bine, de gargara. Am avertizat atunci, ca, daca, asa numitul partid nu va lua in serios cele intamplate, el va fi facut bucatele cu ocazia alegrilor.
 
Iata ca acest lucru s-a intamplat, din pacate! Si a lasat ca atare Romania fara opozitie. O situatie imbucuratoare probabil pentru adeptii USL, dar una foarte trista si serioasa pentru cei care inteleg si iubesc valorile democratice. Dragi tovarasi USL-isti! Veti vedea acum si reactiile occidentului ”basist”! Foarte probabil, felicitari pentru victorie trimise premierului Ponta, din partea tuturor politicienilor din occident ”platiti” de presedintele Romaniei. Si, articole care vor incerca sa analizeze situatia creata in urma unor alegri desfasurate asa cum trebuie, din partea presei ”aservite”, tot actualului presedinte.
 
Parerea mea o stiti! Toti cei care v-ati pierdut vremeea cu citirea acestui blog! Este neschimbata fata de cea pe care am avut-o asta vara. Sunt convins si acum, ca si atunci, ca am mai facut un pas spre fascismul care bate la usa. Numai ca, de data asta prin intermediul unor alegeri care au decurs corect.
 
Ce sfat i-as da eu actualaului presedinte? In cazul in care tovarasia sa ar tine cont de sfaturi? Sa demisioneze imediat si sa lase USL sa se desfasoare in fata alegatorilor sai dragi. Uniunea va face acest lucru oricum, dar totul ar iesi mult mai bine fara bete in roate. Sigur ca, presedintele nu va demisiona niciodata! Dar, atunci, ar face foarte bine sa-l numeasca cat mai repede pe Ponta premier. Rezultatele acestor alegeri sunt atat de clare, incat orice discutie este de prisos. Asta a votat poporul asta trebuie sa primeasca. Desi in Romania votul poprului se aplica deseori dupa bunul plac al politicianului mafiot.

Ps. Uite un gest, titpic romanesc, de inconstienta politica totala. Venita de la un UTC-ist curat de dreapta.

Pss. Chiar acum l-am, auzit pe UTC-ist spuand: Rezultatelele alegerilor nu reprezinta un esec, sunt o sansa. Una prin care ati putea sa dispareti de tot ( nota subsemnatului). Ai auzit ce spune politicianul roman dupa ce a fost decapitat? Este pur si simplu incredibil.

8 comentarii:

Vali spunea...

Eu unul i-as asterne covorul rosu plagiatorului. Si l-as incuraja public, i-as ura succes etc. Asta ar presupune o farama de luciditate politica din partea marinarului.

In rest ce naiba sa mai zic Horea....comentariile sunt de prisos.

Asta a vrut boborul asta va avea. Exact ca in ultimii 22 de ani.

ps. cu ajunsul in parlament e ca la loterie. Ca sa castigi trebuie sa cumperi si bilet.

De-a lungul timpului am avut cateva propuneri de itrat in "politica". Ultima chiar asta primavara de la un vechi amic, "liberal". Care din ianuarie va fi senator. Puteam sa fiu direct consilier local intr-o prospera comuna de langa orasul resedinta de judet.

Ar fi multe de povestit....dar mi-e sila...

Horea spunea...

Vali te cred, si mie imi este sila. Numai ca s-ar putea ca predictia ta sa se adevereasca. Si iata ca vom fi siliti cu totii sa devenim parlamentari.

AristotelCostel spunea...

Mie mi-e sila de presa basista ... mai mult decat de basescu... abia in ultimul rand fiindu-mi sila de... pupinbasisti.

Unknown spunea...

Bine ca a intrat Udrea si Anastase in Parlament. MRU Unguent vita de Kobe care era mai votabil la Tel Aviv sau Haifa s ar putea sa intre si el. Fost sef SIE care vorbeste ebraica ... roman gete beget Opozitia e tare.

Horea spunea...

Asta n-ar fi bai George, dar vezi si tu cat este de temerar.

Lupta si cu capul taiat. Alalalt frate isi tinea capul sus. Ce coincidenta si cate asemanare intre cei doi eroi!

Singura diferenta pare a fi doar locul in univers pe care s-au decis sa se plaseze. Dreapta si stanga.

CG spunea...

Daca ar fi disparut Udrea, Anastase, Ungureanu ar fi fost perfect , este extrem de clar ceilalti falnici ca brazi! Cu
De la dreapta ar trebui sa fie toti impecabili de la stanga, merge oricare!
Stanga cea curata si neprihanita. Stanga a caror politicenii de astazi
le-au sarit afacerile si profitul la firme de cateva ori, culmea pe regimul dictatorial!

PS. in acesta fost campanie am auzit de niste sume pentru Anastase, curat murdare! sa infierezi pentru asemenea sume cand ceilalti tranzactionau de x ori mai mult si sa nu fie deloc aratati este de-a dreptul spalare de creier frumos acceptata de votanti!

Stati aproape nici nu stiti cat veti pierde! dar deschideti putin fereastra spre socialismul din Franta relativ proaspat pus care aluneca pe tobogan, ba mai mult vor avea partea de manifestatii in masa.

Nastratin spunea...

Horea....de ce ti-e sila? poporul a ales sa invete pe calea cea grea....unii invata repede din prima, altii prefera sa invete din experiente dureroase...Poporul roman cu creierul spalat de comunistii din epoca de aur, au ales acum epoca de platina, de uraniu, de plasma daca vrei! Ponta e imaginea "omului nou", "doctor", "politician" de "renume" mondial...De ce ti-e scirba si sila mai Horea? asta e Romania...
A propos: poti sa remarci deja ca preturile la imobiliare sunt in scadere, iar oferta de imobile spre vinzare in crestere in Romania, semn ca romanii cauta sa faca deja rost de bani...Sa vedem cum se vor crea locuri de munca, daca nu cumva vom depasi Spania-Portugalia-Grecia la somaj...

Nastratin spunea...

Horea...
de fapt poporul care a votat e numai vreo 40%, ca restul nu s-au prezentat ca n-au ce vota...sau n-au putut ajunge la vot...