Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 17 decembrie 2012

Flegme date Costeilor

Ceea ce se intampla in aceasta tara este pur si simplu grotesc. Chiar de aceea nu o sa mai consum timp si energie incercand sa dezbat fiecare anomalie in parte. Dupa parerea mea ajunge cu varf si indesat faptul ca votam de 20 de ani incoace penali si tradatori, facand din lasi eroi nationali. Am spus deja asta vara ca singurul program de guvernare a fost jos Basescu, pentru ca gunoiele si-au dat seama de faptul ca un asemenea program aduce multe voturi. Mult mai multe decat o dezbatere corecta si responsabila despre situatia tarii. Dar, de ce sa-l interesesze pe pe politician tara, atunci cand pe votac il doare in cur de ea.
 
Cortina a cazut! Cei 7,4 milioane s-au facut 4,2 milione. Oamenii costei putand sa se pregatesca pentru scipaturile venite de dupa cortina. Nestiind insa de acum incolo de la cine le vor primi. Pe Ghise nu-l vei mai vedea niciodata cu pancarte sau cu tricouri protestatare, pentru ca meciul s-a inchiat. In favoarea mafiotilor tradatori, ca intotdeauna, si in defavoarea poporului costelian. Care ar face mai bine sa se ocupe de valute. Pentru ca acolo pare sa fie cel mai aproape de Nirvana. Conform propriilor afirmatii.
 
In cocina de porci viata grohaitoarelor va continua ca inainte. Vom asista la inghitituri, de laturi, de cacat, de orice. Si chiar la mese copioase cu meniul principal carne de porc servita la tava. Ultima bucata consumata, desertul, mai gustos decat oricand, va fi votacul. Cel care in Romania anului 2012 mai crede in penali si tradatori.
 
Acelasi care a crezut ca eroul national s-a impuscat in gat, eveniment dupa care Bradisteanu a vrut sa-i faca o operatie pe cord, ca sa-l poata tine spitalizat o vesnicie. Ca sa intelgi cum se portivesc cele doua, impuscatul in gat cu operatia de cord, trebuie sa fi putin mai mult decat roman.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat pentru gândul că între USL şi UDMR a existat o înţelegere pentru debarcarea guvernului Boc, dar că maghiarii „nu s-au ţinut de cuvânt”.„Trădarea UDMR a fost la începutul anului când au negociat cu noi, cu USL, să trântească guvernul Boc.
 
Si culmea? Nu-i nici o culme, in Romania este absolut normal. USL negociaza din nou cu tradatorii. Pentru ca cine se aseamana se aduna dupa cortina cazuta. De unde flegmele aruncate in votac de catre oameni ascunsi in umbra nu mai au nici o culoare, doar miros. Si inca nici nu de oricare. Un miros de fecalii putrezite. La mai mare fratilor! Culegeti exact ceea ce ati semanat. Pentru ca nici savantii nu au reusit sa schimbe pana acum legile naturii. Cu atat mai putin niste analfabeti. Care vor din rasputeri sa se erijeze in savanti.
 
Incet incet nici Basescu nu o sa mai deranjeze pe nimeni, ma refer la cei din concina. Ceilalti din afara putand continua sa latre exact asa cum latra cainele la luna, pana vor ragusi. Inecati pana la urma de explicatiile pe care le vor primi de la toti plagiatorii si penalii pe care i-au votat. Pe mine nu m-ar mai mira nici daca Basescu s-ar inscrie in USL, ca sa poata fi votat macar premier la alegerile urmatoare. De catre exact aceiasi oameni care au vrut sa-i dea acuma in cap. Tovarasia sa stie foarte bine ce inseamna sa fi cu poporul. La fel cum stiu si eu ca acest articol ii va face pe costei sa sara ca arsi. Timpul le va rezolva insa pe toate, ca de obicei. Turnanad ca intotdeauna cantitatea de apa rece necesara peste focul care arde sub curul celor exaltati. 
 
Am vazut in zilele trecute ca plagiatoria sa, Ponta, isi face buget pe o crestere economica de 1,8%, pentru 2013, o cifra copiata foarte probabil de undeva, pentru ca la copiat se pricepe de minune. O minte iscoditoare trebuie sa-si puna totusi macar o intrebare. De unde oare o sa copieze Ponta bani? In cazul in care cresterea va fi cu un minus in fata, asa cum obisnuieste sa fie de obicei. Bani de care va avea o nevoie absoluta, in cazul in care va dori ca votacul sa se lase scuipat si in continuare. In caz contrar tovarasia sa ar putea da de-o flegma, venita exact de acolo de unde se asteapta mai putin. Pentru ca nu trebuie sa uitam istoria! Care ni l-a prezentat pe Basescu intr-un cadru mai mult decat pitoresc tunzand oi, aclamat atunci de acceiasi votaci care il scuipa astazi. 
 
 

24 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Cel care nu-l numea pe Ponta prim-ministru tocmai l-a numit. Cel care nu trebuia să înghită porci a înghițit tot ce i-a dat... poporu'.

Eu văd flegmele din altă perspectivă. Dacă votau la referendum încă 1 milion de plătitori de rate, nu mai era nevoie de reînghițirea UNPR. Practic, atât a putut să facă Băsescu... bun de tot, să scoată crema securiștilor din partide. Dar când să scăpăm de ei... i-ați salvat, că voi sunteți inteligenți... foc.

Anonim spunea...

toate partidele la fel sunt..mai are cineva incredere in unii sau altii? au furat si-aia si-aia..tara s-a afundat si pe vremea unora si pe vremea alorlalti..ce rost are sa va contrati pe tema specimenelor astora de politicieni..ei nu se gandesc o secunda la voi...dar nici macar o secunda.Se gandesc numai la ei.

Horea spunea...

Cel care nu-l numea pe Ponta prim-ministru tocmai l-a numit. Cel care nu trebuia să înghită porci a înghițit tot ce i-a dat... poporu'.

Corect, un lucru la care ma asteptam si pe care l-am si comentat, exact dupa magistralul interviu pe care asa numitul presedinte i l-a dat lui Turcescu.

Spuneam atunci ca, daca tacea filozof ramanea si ca va inghiti si cacat la nevoie. Dar in Romania nu mai conteaza daca te faci de balega asa cum s-a facut Basescu.

Am mai prezis asta vara scindarea USL dupa alegeri, precum si ghilotina pentru ambii conducatori. Eu am rabdarea necesara pentru a putea vedea aceste lucruri implinite, va trebui sa o ai si tu, din pacate

Sunt pe jumatate maghiar si nu am nimic cu natia in sine, fiindu-mi chiar draga. Cu mama vorbesc numai ungureste de cand m-am nascut.Am o groaza in schimb cu lichelele care spun ca ii reprezinta pe maghiari, care sunt din pacate la fel de chiori ca si romanii.

Salut totusi atitudinea asa numitului PNL de-a rupe alianta in cazul in care UDMR va intra la guvernare, pentru ca este o decizie corecta si absolut normala tinad cont de rezultatele alegerilor.

Cartitele astea ordinare, care s-au erijat in reprezentantii maghiarimii, si care tradeaza pe banda rulanta pe oricine pot, se baga oriunde, numai ca sa poata fura si ca sa poata provoca tensiuni intre romani si maghiari.

Si, nu culmea in Romania! Ocarasc fara menajari tara din care si-au furat averile. Asta pentru ca Boc ar fi fost in stare s-o chiar vanda, cu conditia ca sa poata ramane la ciolan. Incurajat de marele presedinte Basescu, adevaratul premier din acea perioada. Si acum Ponta plagiatorul mincinos

Mi-e grata!

AristotelCostel spunea...

Tie ti- e greata pentru ca esti virusat cu basism obiectiv.

Te-ai grabit cu concluziile in privinta... UDMR. Probabil ai dat repede peste cap textele lui CTP.

... acum se vede marea diferenta dintre securistul statului si politrucul slab Ponta, parte dintr-o alianta.

A trebuit sa gandeasca mai bine ceea ce... decisese.

Mai multe capete de guma functioneaza mai bine decat unul singur.

Horea spunea...

Nici nu am citit textele lui CTP, dar tie iti spun lucruri degeaba. Tu crezi ce vrei tu oricum.

bursierul spunea...

"De unde va copia Ponta bani?" Din cursul Eur/ron din luna ianuarie.Pana atunci Sarbatori Fericite!

Horea spunea...

Acum dupa ce am venit de la o tura de patinaj am vazut ca UDMR nu este in guvern, si ma bucur. Era normal ca alianta sa nu se rupa pentru o formatiune care are 5%. Am salutat decizia asa numitului PNL intr-un comentariu precedent.

Nu-ti fa insa nici o iluzie! USL se va rupe din alte cauze. Atunci cand lucrurile vor incepe sa se cace de-a binelea in economie.

Pentru ca, in acel moment cineva va fi facut responsabil de catre votac. Si eu nu vad nici clanul lui Ponta dar nici pe cel al lui Antonescu inghsuindu-se la "ciolanul" inexistent al responsabilitatii.

Si uite am mai invatat ceva de la tine. Un lucru pe care as dori sa-l uit cat mai repede. Faptul ca pana si obiectivitate poate fi basista.

Sper sa n-ai nimic in Iasi basist! Parcuri cinematografe teatre. Ca va trebui sa te inchizi in casa. Intr-o zi poate vor deveni si alimentele basiste, si atunci vei risca sa mori de foame.

Cu cele mai bune intentii! N-ar fi rau sa vorbesti cu un psihiatru. Pentru ca mie imi miroase a obsesie maniaco depresiva ceea ce expui tu tot mai des.

Stefan spunea...

Cu cele mai bune intentii! N-ar fi rau sa vorbesti cu un psihiatru. Pentru ca mie imi miroase a obsesie maniaco depresiva ceea ce expui tu tot mai des. :)))))+

Nu-i da idei, lasa-l asa ca e cel mai bun indicator al starii societatii romanesti.

Anonim spunea...

@COSTEL , cand deschizi gura miroase a cacat la greu ... oare de ce ???

Nastratin spunea...

Horea...
E f adevarat ce spui...Si eu astept cind votacii fericiti azi vor iesi disperati in strada sa demonstreze pt mai multi bani de pensii, medicamente, salarii, locuri de munca, etc...Hahahaha...taxele tocmai ce s-au marit...urmeaza pretul la gaze, curent, apa, iar ulterior preturile la alimente, etc...Romania azi nu produce decit hotie prin exponentii ei zisi "politicieni", dar de fapt banditi la drumul mare, criminali si sekuristi mai periculosi decit 1 milion de Ceausescu...Pina si Ceausescu e mic copil si paleste fata de ilegalitatile savirsite de actualii infractori penali din "politica"

CG spunea...

Deja o banca a anuntat ca va da afara 1600 de oameni, deja sunt oameni de la firmele de constructii care nu si-au primit salariile si in primavara se considera ca si someri ... ma astept la anticipate si nimic mai mult cu o constitutie care sa rada jumatate din parlamentari! Nu avem nevoie absolut deloc de atatia (Ponta mintind fara jena ca bugetele de la Camere nu se modifica desi Finatele au ~13% in plus cerute fara numarul de 110 in plus), Polonia are 560 si au 38mil. de locuitori. Cand vor fi mai putini atunci si frica lor va creste la maxim ca nu vor mai avea locuri si vor fi ridicati si bagati prin puscarii asa cum merita. Tot la fel nu vor mai putea cumpara voturi la gramada de ex. copilasii aceia care au castigat cu 70% cumparand oamenii ca pe sclavi.

Bugetarii inca nu au vazut ca un pensionar este in ochii lui Ponta mai valoros primind marire de 4%?!

Cristi spunea...

E interesanta de observat stapanirea cu care se sfadesc HM si AC! Si sunt foarte funny reactiile furibunde ale chibitilor de pe margine. :)))
Horea, in locul dvs. as face un pas inapoi, enviromentul din Ro te dezechilibreaza daca nu esti atent...
Cu respect....

Nastratin spunea...

Cristi...nu stii ce vorbesti sau te bagi singue in seama? Costel e musafir pe blogul lui HM, iar daca nu-i convine ca si tie ceva, puteti sa dispareti urgent...poate ca nivelul discutiei nu e de nasul vostru care-l aparati pe Felix...Mie mi s-a parut Horea destul de echidistant si cu un punct de vedere f bine argumentat. Restul alde costei fara motive sunt doar baliverne la umbra unei "functii" nemeritate poate platita chiar de USL...

B spunea...

Horia si Costel. Calmati-va. Amandoi sunteti oameni la o varsta, inteligenti, merita oare sa va certati fara miza? Cred ca ambii realizati ca politicienii actuali in totalitatea lor isi au originea in securitate indiferent de generatia din care fac parte (ma refer aici la Ponta si Basescu si nu numai). Tara, suntem toti de acord, nu are decat sa se afunde mai mult in cacat asa cum a afirmat plastic Horia. In loc sa va certati hai sa descoperim daca mai sunt oameni dispusi sa iasa in fata (si nu ma refer la simulacrul Noua Generatie) pentru ca la revolutia trecuta au furat startul numai lichelele. Putem sa facem ceva ca la urmatoarea care e dupa colt sa facem ceva sa impedicam o repetare a istoriei?

Horea spunea...

Cristi, mentalitatea de care dai dovada este cauza principala a dezechilibrului de care vorbesti.

O mentalitate care in Ro vede cearta in opiniile contradictorii. Faptul ca am spus ca costel este obsedat nu este o jignire, este un adevar pe care il vede chiar si orbul.

Am pornit un blog ca sa propag niste idei. Asta neinsemnand ca cei care subscriu sunt "ghibiti". Pentru ca vorbim de fapt de soarta tarii in care traim cu totii, nu de oule lui Nastase. Ceilalti trebuie sa se poata exprima si ei, chiar daca ideile noastre se ciocnesc cap in cap.

B, discutiile de pe acest site, dar mai ales de pe altele, arata clar ca nu putem sa iesim in fata cu nimic. Pentru ca, mai exista inca romani, o majoritatea a vontantilor, care cred ca cacatul este ciocolata.

Ca sa poti iesi in fata cu ceva trebuie sa ai o cauza comuna, de care trebuie sa fi foarte constient. Nu salarii, nu Basescu, ci insasi forma de societate pe care o doresti.

Basescu este rezultatul societatii actuale, ca si ceilalti de fapt. O astfel de cauza comuna nu poate fi nici incoronarea unui las cu titlul de erou national. Precum nici bagarea penalilor in parlament.

Pana cand aceste concepte de baza ale unui stat functional creaza divergente, cei care s-au straduit sa scindeze acest popor needucat au reusit intocmai.

Anonim spunea...

George S.
Uitati-va va rog la lista guvernului Ponta 2, se poate si aici :

http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/47626

Chitoiu e polivalent (Industrii, acum Finante, Pogea 2 sau 3 ), Fenechiu :) , "tradatorul" de Oprea coordoneaza ...culmea ! Apararea si Internele....Doamne D-zeule te doare "inteligenta". Pivniceru...amanta socrului lui Cristi David, s.a.m.d.
Macar Udrea e mai good looking !
Ce usurare, nu mai am de ce sa regret viitorul ales.
Romania da-i inainte spre realizari marete !
Nu am mai fost la vot din 1996...dupa ce am luat teapa cu CDR-ul. Asta ca sa nu fiu acuzat de basism.
Sarbatori fericite tuturor !

ioan spunea...

horea, ia uite ce fac unii au pus democratia in cui si vor sa-si traga retea decomunitati sustenabile si sa fie cica independenti de sistemu actual prezentari festival

Horea spunea...

Ioan este mai mult decat am facut eu.
Ii felicit. Daca altfel nu merge va trebui sa-ti iei soarta in proriile maini, ca sa nu ti-o ia altii.

Sper sa se extinda. Daca se va forma ceva mai apropae de Tg-Mures au tot sprijinul meu. Pana atunci sa vedem cum merg videoconferintele.

Ceva trebuie facut pentru ca cevedem nu mai merge. Si nici un suces nu se naste dintr-o data. Daca ar esua macar ai incercat. Pentru ca stand cu mainile in san vei fi desfintat.

Petru spunea...

La festivalul ala au fost reprezentanti de la mai multe comunitati din tara care s-au format deja. Flavian l-a organizat pentru ca voia sa faca ceva si langa Brasov. Daca vrei Targu mures sau alte zone vezi harta asta: Romania altfel

Vali spunea...

Ioane, exprimarea ta pare usor peiorativa sau mi se pare mie?!

Oricum multumesc pentru stire, nu stiam de acest demers care mi se pare de toata lauda. SiStemul oricum se va dezmembra SI ca tecerea prin aceastaa faza, cea a organizarii de mici comunitati(la inceput) va fi inevitabila. Am sa ma interesez si eu daca exista asa ceva in zona mea. Sper sa nu fie totusi un falanster.

Sa urmaresc si expunerile de la festival...

Cristi spunea...

Horea, ai inteles total gresit, m-ai judecat pripit! Eu spuneam ca "sfada" voastra e civilizata, in schimb ghibitii, nu spun prea multe dar jignesc intr-una, se exprima....:) Unul dintre ei nici macar nu a citit cu atentie ce am spus si m-a bagat in trupa lui Voiculescu, m-a facut suporter AC etc...
Dezehilibrul de care vorbeam....iar m-ai inteles gresit: eu te vad ca fiind destul de echilibrat, avand o alta perspectiva, a unuia care nu crescut in noroiul din Ro(de aceea mai putin tolerant la el). Implicarea emotionala in cearta cu AC si altii, te face sa iti pierzi acest echilibru...dar nu e treaba mea.
Cat despre mentalitatea mea....nu ma mandresc cu ea...am crescut in Romania, nu am cum sa posed mentalitatea unui neamt, nu? Asta nu inseamna ca ma multumesc cu actual status....

ioan spunea...

vali, tu chiarcrezi ca flavian poate sa duca la capat un proiect nemtesc asa cum viseaza el pe acolo model de comunitate ? mai vrea si moneda alternativa ca aia de la findhorn si damanhur, ia vezi ce zice in prezentarea economica te duare capu.

Horea spunea...

Cristi, reiese ca te-am inteles gresit, acum dupa ce te-ai explicat.
Nu este intotdeauna usor sa prinzi tot ceea ce doreste sa spuna un om prin intermediul a catorva randuri.

Tocmai de aceea oamenii discuta ca sa clarifice lucrurile care par neclare. Eu cred ca noi doi le-am clarificat acum. Ceea ce este foarte bine.

Ioan, nu conteaza ceea ce reuseste sau nu reuseste cineva. Este bine ca incearca. Pentru ca un drum, chiar gresit, poate sa te duca pe altul, mai bun, si daca tu nu mai apuci sa-l parcurgi pot eventual altii duce la capat ceea ce ai inceput tu. Poate altfel sub alta forma.

E mult mai trist cand oamenii stau cu mainile in san. Iti garantez ca stand asa nu se va intampla nimic in jurul tau.

Nastratin spunea...

AristotelCostel...pt tine ia o flegma si de la mine...:))