Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 15 decembrie 2012

Leul dintr-o revista plina de surprize

Capital, desigur, plin si de jurnalisti profesionisti. Care iti dau intotdeauna informatiile si explicatiile cele mai exacte. Ce putem afla chiar acum de la acesti titani al stirilor economice. Fenomene deja intamplate, pe care dobitociile lor incearca sa le explice in stil politicienesc dambovitean. Dand astfel votacului exact ceea ce merita si in materie de economie. Pentru ca, votacul, nu ar crede oricum, nici macar o vorba dintr-o explicatie normala data unui fenomen. Sigur ca, cei cu creierele spalate, trebuie sa isi aduca aminte de ceea ce spuneau aceisi experti revistei in cauza asta vara. Cand se straduiau din rasputeri sa explice cauza deprecierii leului. Pusa in toata splendorea ei pe spatele guvernului Ponta.

Nu paradoxal, pentru ca in Romania nimic nu mai poate fi clasificat ca fiind un paradox, pe spatele aceluiasi guvern care insemna instabilitate, atunci, dar care inseamna stabilitate de beton azi. 

In aceasta stabilitate au decis sa revina investitorii care au fugit de instabilitate. Descoperind ce? Randamentul leului, spune aceiasi revista. Care, este exact acelasi, daca nu mai slab, acum, decat a fost asta vara. Atunci cand, conform aceleiasi reviste, investitorii fugeau de el ca de ciuma. Incurajata de "experti" revista a mai descoperit si interesul investitorilor fata de obligatiunile de stat denominate in lei.  Asta pentru ca lucrurile vor merge struna cu FMI. Si paralel si cu poporul votac, caruia Ponta i-a promis luna de pe cer (nota subsemnatului). Nu stiu daca observi doua lucruri care se bat cap in cap. FMI si votacul. Oricat ar minti si oricat ar mai plagia Ponta, el nu va putea satisface cele doua tabere simultan. Un fapt care ar putea zgudui usor stabilitatea, instabila, imbibata in stabilitate, pe care o vede capital.

Numai ca, romanul care mai numara si azi in milioane nu se uita inainte. Ele se uita inapoi spre un punct in care doreste sa ramana pentru intotdeauna, un lucru care dupa parerea mea ii reuseste de minune. Pe langa furt, minciuna, si lipsa de verticalitate. 

Eu sunt dupa cum v-am mai spus o amestecatura de roman! Cu ingrediente bozgoricesti cat cuprinde, asta pentru ca mama mea este maghiara. Din pacate, nu de la ea am invatat sa ma uit inainte, si nici de la tata. A trebuit sa ajung in "strainezia" penrtu a putea asimila gandirerea mai iscoditoare pe care o am in momentul de fata. Mama mea saraca se uita si ea mai mult inapoi, pentru ca a trait pe aceste meleaguri o viata. Ca si tatal meu de fapt, fie-i tarana usoara. Am observat totusi ca am critici pe aceasta pagina, tocmai pentru gandirea pe care am prezentat-o. Asta dupa ce am prezis foarte multe lucruri adeverite mai pe urma de realitate. Ba mai mult! Am fost acuzat ca ma las manipulat de ziare declarate basiste. De catre oameni care pretind ca le stiu pe toate. 

Este adevarat! Am dat nu o data citate din ziarele autohtone care au indraznit sa scrie despre lucruri implinite, multe dintre ele fiind lucruri pe care eu le-am vazut foarte probabile cu mult timp inainte de aparitia articolului pe care l-am citat. Dar, asta nu va face niciodata pe nici un "atotstiutor" sa schimbe placa. Pentru ca, pentru el exista doar o singura placa care conteaza, a lui.

Asa s-a facut ca am prezentat asta vara probabilitatea unor lupte crancene pentru ciolan, dupa alegeri, in alianta. Un fapt care pare a fi in curs de indeplinire, si, care a fost semnalat tocmai de acea si de catre gandul. Asta pentru ca gandul mai are din fericire niste jurnalisti care nu s-au vandut intereselor politicienesti, incercand de aceea, pe cat sa poate, sa-si pastreze verticalitatea pe care altii  au pierdut-o de mult. Culmea este ca romanul votac nu stie sa aprecieze verticalitatea, fiind convins ca toata lumea gandeste ca el. De aici a inghitit si galusca cu ziarele straine basiste, intr-o Europa pur basista. Precum au inghitit si galusca lui Severin.

Care in loc sa-si dea demisia, imediat, asa cum au facut ceilalti doi prinsi cu mata in sac, a venit cu povesti tipic romanesti. In care se vedea urmarit politic in mijlocul Europei, la Bruxelles. Numai el, desigur. Pentru ca numai el a fost roman intre toti cei prinsi cu frauda. Exact la fel fac si cei de acasa. Fura in prostie pana cad in plasa. Asa de vazul lumii, sa nu crezi ca pentru altceva. Vazundu-se inhatati se imbolnavesc, absolut toti, fara nici o exceptie, cantand fiecare melodia rasuflata si arhicunoscuta. Cea a persecutarii politice. Pentru ca sunt foarte constienti de mentalitatea votacului. Care, este convins si el pana in maduva oaselor, de faptul ca in tarile europene cu democratie functionala, inca, democratia functioneaza in acelasi fel ca in Romania. Adica de loc.

O minte iscoditoare s-ar intreba! Cum mama dracului poti fura atata daca esti persecutat politic? Romanul nu intreaba insa nimic, pentru ca morala nu a fost niciodata punctul lui forte. A demonstrat asta clar atunci cand a votat fara sa clipeasca un presedinte care pleseneste copiii, precum si un premier plagiator. Ca sa nu mai vorbim de toti penalii pe care i-a bagat acum de curand in parlament.

Tangenta votacului roman cu morala este asadar zero. El se uita in jur, si il voteaza pe cel care-i promite luna de pe cer, asta chiar in cazul in care respectivul ar avea un teanc de dosare penale. Inghitind pana acum de mii de ori, aceiasi galusca pe care scrie: toate dosarele penale facute unui politician sunt de fapt dosare politice. Daca toate dosarele penale ale celora care ne jefuiesc tara sunt politice, mai putem prinde oare un hot vreodata? Nu! Desigur. Dar intrebarile de genul celei puse de mine sunt absolut neinteresante pentru votac. Care, continua s-o ia tocmai de aceea in gura, de mai bine de 20 de ani, de fiecare data, si cu ocazia fiecarui scrutin.

Dupa ce a citit stirea din capital votacul se va linisti de tot. Pentru ca ii place la nebunie stabilitatea. Chiar in cazul in care ea este foarte instabila. Daca va mai auzi si la televizor de izbanzile leului, prostia sa va da cu siguranta navala la casele de schimb, exact ca atunci cand i s-a spus ca un euro va ajunge la 7 lei. Iata cauza pentru care pleaca si vin investitorii. Vor sa ia bani de la dobitoci. Pentru ca de la altii banii se iau mult mai greu.

11 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Am iesit din dolar pe 1 iunie 2012. Daca te uiti pe USD/PLN ai sa intelegi ce inseamna... nirvana.
De dragul lui mihai, reamintesc ca intrasem, initial, pe 5 mai 2011. (Double_nirvana)

Deprecierea leului din luna iulie a fost legata exclusiv de prostirea cretinacilor cu scenariile "lovitura de stat", "Rusia", "RoBăsia Ieuropeana".
Daca Isarescu nu si-ar fi facut "datoria", cretinul statului ar fi fost aruncat la cos cu cvorum realizat chiar si raportat la 19 milioane de... fantezii.

Ca sa evit confuziile, :D repet, BNR a manipulat cursul in luna iulie 2012.

Iar daca vrei sa identifici si celelalte momente in care BNR a manipulat cursul, suprapune pe rand zlotul si forintul, iar apoi oricare dintre ele cu leul. Vei remarca de fiecare data "educarea" politrucilor, pupinbasistilor si electoratului, in general, cu ajutorul sperietorii... "curs stabil".

Legat de celelalte băseli, găsești aici... realitatea.

Romanii incearca doar sa scape de o jigodie. Iar daca ai memoria scurta, iti reamintesc ca Nicolae Ceasca a chinuit parte importanta a populatiei Romaniei mai bine de doua decenii.

La inceputul lui 2012 cateva mii de romani au iesit in strada cand chiorul si-a manifestat tupeul in fata unui om de bun simt, apoi cateva milioane au spus Da la referendumul din vara, iar luna asta cateva milioane au votat chiar si usl pentru a scapa de un cretin.

Poa' sa faca ponta orice promisiune, poa' sa-l coopteze pe bernanke la ministerul de finante, etc.
Pana nu dispare jegul statului, romanii vor avea un scop comun.

Timp în care tu vei vorbi despre plagiat, promisiuni electorale si alte gogorite basiste cu impact nul in raport cu obiectivul de baza.

Anonim spunea...

@costel_cacatul,
alo , prostul satului , de-aia crezi ca am scapat de comunism , ca sa ne conduca varanul si alti mizerabili ???
jegurile statului sunt nastase , iliescu si restul gastii de lipitori usl-iste lingaule !
cu stima , sorinelp

Horea spunea...

Timp în care tu vei vorbi despre plagiat, promisiuni electorale si alte gogorite basiste cu impact nul in raport cu obiectivul de baza.

Obiectivul de baza al cui? Al tau si al celorlalti ca tine. Dar in nici un caz a celora pe care ii sustii.

Daca vrei sa-l scoti pe Basescu din circuit ia bazuca si pleaca la Bucuresti in loc sa-ti pirezi timpul in Iasi facand comentarii si agitatie pe net. Daca tu il vei impusca poate dispare.

Daca vei astepta ca sa-l scoata cei pe care i-ai votat tu din cadru, iti garantez ca vei astepta pana pleaca el. La PSD sau la PNL poate, ca sa-l poti vota si tu data viitoare.

Florin spunea...

> El se uita in jur, si il voteaza pe cel care-i promite luna de pe cer.

Horea, tu chiar crezi ca romanii mai voteaza pe "promisiuni"? Un proverb spune ca "dusmanul dusmanului meu imi e prieten". Cine crezi tu ca este dusmanul bugetarilor cu -25% in timp ce se construiau stadioane in panta si se cumparau frunze?

>Obiectivul de baza al cui? Al tau si al celorlalti ca tine. Dar in nici un caz a celora pe care ii sustii.

Horea, Boc il chema la sedintele de guvern, Ponta nu l-a lasat sa se duca la Bruxel, dupa cum comentai si tu la momentul respectiv.

deciziilor.

Florin spunea...

PS. http://www.catavencii.ro/Apel-catre-lichelul_0_6591.html

Horea spunea...

Florin, nu cred! Sunt convins, din moment ce toata asa numita campanie a fost bazata pe Basescu si pe scaderea salariilor. Altceva nu a discutat nimeni. Dar stim cat de diferit putem vedea noi doi acelasi lucru.

Daca campania a fost bazata pe jos Basescu. Nu ti s-ar parea normal ca aceasta promisiune sa fie "implinita"? Macar asta, din toate minciunile pe care le-a vehiculat USL. Pentru ca asta a fost de fapt si programul de guvernare pe care tovarasii ar trebui sa-l implineasca, pentru cei 4,4 milioane de data asta.

Vei vedea ca Basescu va sta bine mersi, pentru ca, cu stampila pusa, "marii lui adversari" vor avea cu totul alte priorotati. Ale lor, nu ale votacilor care au participat la scrutin, avand in cap doar salariile si eliminarea lui Basescu din ring.

Dar, Basescu nu difera de cei de la USL cu nimic. Pentru ca daca era diferit isi dadea de mult demisia.

Florin spunea...

Horea, esti o persoana cu vederi foarte largi, dar cateodata te bagi in niste unghiuri stramte si nu vrei sa mai iesi din ele nici batut.

Cand a contat in Romania ce se promite in campanie? Poate in 90 si 92. Dar nici atunci nu sunt sigur. In rest crezi ca a pus cineva botul la cei 15 000 specialisti, mii de km de autostrada sau alte bazaconii anuntate cu surle si trambite? In Romania votul se da ANTI, si nu PRO. Daca contabilizezi comenatariile o sa vezi ca nimeni nu lauda vreo parte, ci injura adversarii. Asta e nivelul dezbaterilor politice din Romania.

Ca tot insisti pe aceasta chestiune, eu nu am auzit in campanie ca s-ar planui o noua suspendare. Ca presupun ca asta intelegi tu prin Jos Basescu - sa fie demis din postul de presedinte. Daca USL-ul _il lasa_ inca 2 ani presedinte, dar ii iau toata puterea de decizie, consideri ca si-au respectat promisiunea Jos Basescu?

Horea spunea...

De ar considera toti ca tine, Florin, ar fi minunat.

Numai ca, atunci cand lucrurile se vor imputi ele vor fi puse ca intotdeana in carca asa numitului adversar. Pentru ca responsabilitaea este un termen care nu-i prea place romanului. Si pentru ca votacului trebuie sa i se prezinte un tap ispasitor intotdeauna.

Sigur ca Basescu va fi anihilat, total, de majoritatea zdrobitoare. Si, ca atare, nu ar trebui sa i se puna in carca nimic. Prin definitie un om anihilat nu poate face nimic. Tu ai observat acest lucru foarte corect. Intreaba-l insa si pe costel si pe altii ca el ce parere au.

Tocmai de acaee spuneam ce am spus. Daca lui Basescu i-ar fi mai draga tara decat scaunul, pleca de mult. Pentru ca si in opinia mea sta acolo degeaba.

In campanie, jos Basescu era echivalent cu suspendare, multe voci au propagat conceptul zi de zi,am auzit eu cu urechile mele. Termenul de anihilare sau luarea intregii puteri il aud prima data acum de la tine.

Vali spunea...

@pishiday" emisiune de profil economic cu Guran si costei. Leul se devalorizeaza dincolo de orice inchipuire nevrotica. Dar ce naiba face mai marele Isarescu de nu intervine in piata?!! Ba dimpotriva se pare ca BNR impinge si mai mult leul pe tobogan. Ne-am prin de figura...e mana lui Basescu ! Tradare striga Guran acompaniat din fundal de corul de costei > Bubulii sunt de vina! Exista o conspiratie intergalactica impotriva Romaniei.
Ce mare lucru daca vrem sa dam jos un presedinte?! Credeti ca economia nu va merge la fel de "bine" ca si inainte?! Evenimente de genul asta se petrec aproape in fiecare luna si in Polonia. Ba chiar si in Germaia si USA. Si acum investitorii si speculatorii astia chiar se fac ca nu inteleg....se dau fete mari...Ei lasa ca-i invatam noi ce inseamna normalitatea...

Deci sa va fie clar, suspendam pe cine vrem, cand vrem si la o adica ne facem singuri cursul de schimb..."rati ai dracului de capitalisti basisti!

Horea spunea...

Vali, ca sa intelegi mecanismele acestei economii trebuie sa ai putin mai multa minte decat are votacul.

Emisiunile lui Guran se potrivesc asadar de minune cu oamenii care il urmaresc.

Nastratin spunea...

Horea...Romania de azi e bolnava moral...si nu prea vad sa se vindece curind...Cite locuri de munca au creat "politrucii" romani? zero...in schimb au creat 588 infractori penali asezati in scaune de parlamentari pt a avea imunitatea si a continua furturile...Stai sa vezi cind va creste pretul la gaze, curent, apa, alimente asta dupa ce tocmai au marit taxele...Basescu e bine-mersi ca doar si-a cocotat fiica analfabeta pe post de europarlamentar iar el ca presedinte va beneficia de locuinta de protocol si paza personala plus pensie regeasca si dupa incheierea mandatului, dupa cum e cazul bolsevicului kgb-ist ilici...Iar Ponta si alte maimute sunt deja la putere sub bagheta magica a sekuristului felix...urmeaza progeniturile lor, ca doar nepotismul e ceea ce poporul roman a invatat de la Ceausescu...Numai ca Ceausescu e mic copil pe linga infractiunile penale savirsite de politrucii criminali de azi