Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 7 decembrie 2012

O veste minunata

O sa avem un premier suedez. Am recunoscut imediat profilul lui, din moment ce am trait in Scandinavia timp de 30 de ani. Ce bucurie pentru mine! Voi putea vorbi cu el direct si pe limba lui materna, in cazul in care voi avea nemultumiri. Ba mai mult! Pe langa faptul ca va fi integru, proeuropean, nesantajabil, curat ca lacrima cu alte cuvinte, va merge cu siguranta la serviciu cu bicicleta. Iarna cu tramvaiul.
 
Asta daca nu va alege cumva sa mearga cu caruta, cu cea pe care  presedintele a pus-o ca tot romanul in fata boului care va trebui s-o traga. Jospans! Pentru ca nu-i stim inca numele, si nu stim nici din ce parte a Suediei provine. Dar, conform rutinei romanesti  ne vom multumi deocamdata si cu atata. Pentru ca am aflat totusi cum nu se va numi: Voiculescusson, Tariceanusson, si mai era un Sson, al carui nume imi scapa din cauza scle Rozeisson.
 
Important este totusi faptul ca presedintele ne-a spus cum gandeste, chiar inainte de alegeri. Lasandu-l probabil pe omul din Teleormanvik cu mititelu in gat si cu berea varsata direct in chiloti. Pentru ca, cel din urma s-a decis deja de mult sa voteze cu autostrada. Promisa de cel mai credibil plagiator, doctor in drept, care a pornit cu stangul, Pontasson. Oricum, eu sunt multumit cu oricare ar iesi! Numai suedez sa fie.
 
L-ar invata si pe Tabara sa nu stea mereu cu piciorul pe frana ca in parlament, pentru ca, cu masina risti sa te lovesti de un pod. Consider acidentul tovarasului parlamentar un eveniment trist, dar ma bucur totusi la nebunie de ceea ce am aflat legat de el. Un lucru care ne-ar putea scoate din criza. Am aflat ca Dacia nu lasa nici o urma atunci cand ii pui o frana brusca. Cu ocazia viitorului black frday, care va cadea pe ziua de luni, imediat dupa alegeri, voi da si eu navala sa-mi cumpar o ”craioveanca.” Volvo-ul pe care il am este prea suedez. Si premier si masina suedeza mi se pare totusi exagerat.  

13 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Vai... tovarasul presedinte a spus texte... si teleormanvikingu' s-a inecat pe loc.

Betivu' cretin... gandeste... si stim cu totii ca exista.

Nu vreau sa ma laud... tot timpu', da primele divergente dintre noi doi au aparut cand ai cazut pe spate la serbarile dreptei... cotoi-voinesciene. Acum, toata dreapta de la masa Popescu-stoica-macovei-baconschi-neamtu e la mana dreptei lui ungureanu, experimentat in labă.

Apoi, ne-ai spus cum face Boagiu... strazi, si "...ue ti-am spus" ca-s scumpe si se fura. Dar bine ca a facut ceva, mi-ai raspuns, iar realitatea e ca... a blocat fondurile europene. :D

Si de logan imi place sa vorbesc... mult de tot. Ma numar printre cei care au tinut cont de clasificarea caserolei in privinta sigurantei. Toata stima pentru... Volvo. :) Statisticile sunt doldora cu politisti... morti. :)

Si... in loc de premier suedez vom avea un biet plagiator, iar in locul betivului cretin, ne vom alege cu un adormit.

cristian dogaru spunea...

eu zic sa nu subestimam optiunea Maior, cel putin in prima faza...n-ati vazut cum a salvat intamplator natiunea de primul atentat terorist, chiar inainte de alegeri?...

Vali spunea...

Apropos suedezi...

Despre asta e vorba in propozitie...

http://www.gandul.info/financiar/cum-a-pierdut-romania-o-investitie-de-600-de-milioane-de-euro-nu-inteleg-de-ce-nu-au-vrut-10375024

Premierul ala suedez ar trebui sa vina si cu spaga in buzunar.

Horea spunea...

De ne nu au vrut? Pentru ca sunt cu poporul nu cu niste capitalisti spurcati veniti din scandinavia.

Daca ii mai aduceau un conac lui Dragnea putea fi alta poveste.

Deocamdata. Traiasca austarada sudului si poporul teleormanez! Pana dupa alegeri.

Costel tu nu vrei sa te lauzi tot timpul dar o faci. In ceea ce priveste Volvo! Ce noroc ca nu-s politist.

Anonim spunea...

tocmai de aceea ziceam ca o sa apara separatismul in romania ... poporul telormanez merita ceea ce e mai bun ponta/nastase/voiculescu si de ce nu antonescu ! ... restul niste fraieri , ce mai apuca ...

Horea spunea...

Tot costel. Intre doi oameni care vad aceeiasi realitate total diferit trebuie sa apara divergente.

Eu nu-i cunosc pe oamenii din PDL, precum nu-i cunosc nici pe ceilalti.

Atunci cand cineva a vorbit coerent si credibil am subliniat acest lucru.

Cand am vazut si fapte intr-o Romanie paralizata m-am bucurat, scotand faptul in evidenta.

Spre deosebire de tine am combatut ceea ce nu mi-a placut chiar la Monica Mcovei, pe care am laudat-o.

Dupa ce am vazut declaratiile cu lovitura de stat nu o mai consider la fel de laudabila, chiar daca s-ar muta in luna sau in buzunarul lui Nastase, eroul national.

Pe tine te-am vazut blestamand basisti, nimic altceva. Asa cum face alianta al carei program de guvernare l-ai adaptat si tu. Jos Basescu!

Cand cei in care ai tu incredere fac aceleasi lucruri pe care le-au facut predecesorii, voi USL-istii inchideti ochii, blestamandu-i tot pe primii. De parca ar conta numele celui care iti trage un glont in cap.

Ce discutii mai poate duce un om pe un asemenea fond. Pentru mine hotia este hotie indiferent de unde vine, ca si minciuna si nesimtirea de fapt. De ce as trage cu gloante in numai in Videanu si in Dragnea si alti hoti ca el nu? Doar pentru ca este antibasist.

Antibasismul asta fanatic are si el radacini. Frica de parnaie. Pentru ca au fost vremuri in care basistii si antibasistii s-au inteles de minune. Vremurile in care fiecare din ei putea fura dupa plac.

Acum cand materialul de furt s-a imputinat, din cauza crizei, lucrurile intre clanuri s-au imputit. Numai ca, tu vezi cu un singur ochi. Si asta este cea mai mare problema.

Anonim, din pacate si poporul teleormanez si fraierii vor apuca acelasi lucru cu aceasta clasa politica. Un guvern format din banditi, cu exceptiile pe care le poti numara pe degete, in alianta vesnica cu UDMR-ul, tot bandit, care spune ca lucreaza pentru unguri.

Parlamentul este si el fel. Cum sa fie altfel? Cand criterului de intrare este cel putin un dosar penal. Facand din cei care nu poseda un asemenea "trofeu" simpli spectatori. In care tara din lume ai mai auzit tu ca poporul se duce sa voteze condamnati?

Anonim spunea...

horea , asta cred eu ca e unul din meritele lui basescu in comparatie cu ceilalti ... a spart gasca prin faptul ca l-a bagat pe nastase la zdup ... clanurile bazate pe interese care se certau de ochii prostilor la tembelizor si pe la spate furau toti cat puteau au intrat in conflict , ceea ce sper ca o sa fie bine pe termen lung pentru romania !!! cu cat o sa vedem cati mai multi nastase sau udre sau videni sau pontisti pe la zdup cu atat o sa fie mai bine pentru romania !!!
cu stima , sorinelp

Unknown spunea...

Dupa ce citesc de vreo 3 ani acest blog imi permit si eu sa o postare mai lunga. Horia te rog sa ma luminezi. Sau altii care citesc acest blog. Nu joc pe Forest dar ma intereseaza in general sa stiu de toate.Primul post este o intrebare. Am un link aici http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/175179.html. Mai pe scurt Ministerul de Finante adica Guvernul adica cel care strange taxele si impozitele din Romania se imprumuta la banci cu scadenta la 15 ani cu o dobanda ... pardon mai "tehnic" cu un randament de 6,8%. Pun eu si eu o intrebare de tampit ... nu stiu economie multa, nu stiu monetarism nu stiu multe dar stiu sa fac calcule matematice si sunt atent la detalii. BNR emite moneda Romaniei ... leul. BNR e a Romaniei nu adica a Guvernului... ca de aia scrie ca e a Romaniei nu. Bancile imprumuta de la BNR cu dobanda aia de referinta parca 5.25 si conform stirii bancile la randul lor imprumuta Guvernul cu 6.8. Ba ok ... trebuie sa faca si ei afaceri ... sucursale, angajati, apa, curent electric, calculatoare etc. Acum intrebarea. De ce trebuie sa platesc eu din impozite si taxe dobanda la banci. Nu e mai "sustenabil" ca BNR sa imprumute direct Guvernul (desi ar fi o tampenie sa se imprumute cu dobanda Guvernul de la BNR daca BNR este a Guvernului) ... sau poate si mai tare Guvernul sa faca banii direct ca oricum ei pot controla mult mai bine banii din piata ... si ei accepta acesti bani pentru plata impozitelor. Pana la urma banii sunt buni sa platesti taxe si impozite cu ei si sa faci cumparaturi. De ce trebuie sa fie relatia asta BNR banci Guvern cand s ar putea evita dobanzile deci spolierea mea si Guvernul ar putea emite leul fara nici o dobanda inspre el. Ce este interesant este ca am postat aceasta problema pe site ul Capital la stirea respectiva si mi au sters postul desi nu am injurat pe nimeni. Sau am vorbit in biserica?

Horea spunea...

sorinel, un articol in le figaro vede lucrurile cam cum le vezi si tu.

Numai ca, le figaro este un ziar basist, precum sunt toti cei care spun ca porcul are 4 picioare, si ca ponta a plagiat.

Adevarul este ca Ponta nu a plagiat si ca porcul are de fapt 7 picioare. Un adevar neplatit de basescu, si, ca atare, singurul care conteaza.

Asa era si pe vremea pantofarului.
Inghetai intr-un apartament lasat in bezna, in timp ce adevarul era ca traiesti intr-o epoca de aur cu cel mai luminos viitor. Cei multi par sa tanjeasca spre acel trecut glorios.

George! te-ai legat de insasi existenta BNR. Deci, treaba cu biserica ramane valabila.
Subiectul este totusi prea lung ca sa fie dezbatut la o rubrica de comentarii. Pot sa-ti spun doar atat. Totul functioneaza asa cum au hotarat ”cei care trebuie”. Poate functiona si altfel si mult mai simplu? Sigur ca da!

E ca si cu scarpinatul in cur. Poti sa-l faci cu mana, dar, daca te-ai hotarat, poti sa-l faci si cu picioerele. Rezultatele nu mai vreau sa le discut, ca sa nu se spuna ca am fost platit de basescu.

Unknown spunea...

George Ionescu a spus ... Am 40 de ani ma uit in jur si vad ca toti muncim pentru acesti bani pentru a trai, a ne cumpara diverse servicii, mancare, toale ... toate se cumpara cu bani sub o anumita forma cash sau cu card uri. Inclusiv politicienii au nevoie de bani pentru campanii electorale, afise, spatii publicitare, secretare, masini pe langa restul de cheltuieli care le face orice om. Toate astea se achizitioneaza cu bani. Sa mi spui daca gresesc cu ceva ... repet poate sunt un tampit. As putea sa emit in sistemul meu de credinte ideea ca cine controleaza banii ... controleaza tot ... oameni obisnuiti inclusiv politicieni. Oricand BNR ul de exemplu care vad ca are un consiliu de administratie format din 9 oameni in frunte cu Isarescu asta de semneaza toate pozele numite bani... desi nu vad ce actionari are ... (o fi Guvernul Romaniei) poate controla Guvernul insusi ... pentru ca pana la urma BNR spune cati bani se produc ... care e dobanda, cine are voie sa-si faca banca sau nu. Deci eu cred ... poate gresesc ca sunt tampit repet ... ca BNR e mai tare decat politicienii care compun Guvernul ca este ala Ponta, MRU, Boc ca este de la ARD sau se la USL sau de la PPDD. Astia sunt niste agarici in raport cu BNR. Dupa parerea mea nu vedem padurea din cauza copacilor. Tinta este o prostie ... nu Ponta sau Boc imi regleaza mie banul ci BNR. As putea spune ca degeaba facem politica despre Ponta Antonesci si Basescu .... tot polititicile monetare conduc societatea. Cel putin asa pare la noi. Hore merci de primul raspuns... spune fratele meu unde este fisura in gandirea mea asta tampa.

Anonim spunea...

@George Ionescu & Horea
Sa presupunem ca cei care ne conduc (Guvernul / Parlamentul / Presedintele) ar avea posibilitatea sa faca cati bani vor =>
1.nici nu mai vorbim de imprumut!!! si implicit nici de dobanda
2.ar genera foarte multa inflatie.
3. Ar fi incorect ca banii sa fie generati de cineva care ii si cheltuie. Pai de ce nu as puea si eu sa fac niste bani??? De ce noi sa muncim iar X (Guvernul etc.) sa poata face bani pentru propriile cheltuieli?
4. NU ar mai fi nevoie de impozite (si eu m-am gandit la aceasta varianta) DAR ce s-ar intampla daca un descreerat vrand sa dea pensii si salarii bugetarilor de 2-3 ori mai mari ca sunt alegeri ar pompa intr-un an de doua ori masa monetara existenta?? Ce inflatie am avea? Care ar mai fi increderea in moneda? Cat de democratic ar mai fi faptul ca X (Guvernul etc.) imi impune sa utilizez o moneda pe care EL o genereaza cat il duce capulul? Nu ca acum prin banii injectati nu se genereaza inflatie care ne erodeaza economiile DAR cat de cat este mai limitata.

Unknown spunea...

Te rog eu scrie ne un articol despre BNR dar mai explicit un pic, presupun ca iti face placere sa scrii si sa oferi unele informatii ... presupun ca scrii pentru a fi citit si inteles ... eu sunt sigur ca te ar citi mult mai multi daca ai fi mai simplu in exprimare ca pentru unii mai inceti la minte care nu pricep economie si finante asa de bine ... cum umil ma consider eu. Ma uit ca boul pe site ul goldprice.org ... daca selectezi acolo un grafic pe ultimii cinci ani ... esti in fata unei revelatii. Acum cinci ani o uncie adica 31 si ceva de grame de aur costau 800 de parai. Azi o uncie costa 1 700 de parai aproape. In termeni matematici e o crestere de 2.125 ori adica 212 %. Dau pe google "cumpar aur" ... aoleu frate e plin de case de amanet dispuse sa iti cumpere aurul de orice fel de 12 de 14 de 24 karate... mai tare ... cumpara si argint care pana mai ieri erau bijuteriile saracului... dau 2.5 pe gram de argint. Deci eu daca bagam 800 de parai ... banii vacii( banii care ii tii acolo daca apare vreo boala, accident ... in finante parca se cheama provizion) in 2007 in banca aveam un "randament" de maxim 4% pe an. Asta inseamna ca in cel mai bun caz dupa cinci ani aveam 1000 de parai. Cheltuielile alea cu administrarea contului nu le mai pun... nu mai pun nici ca nu iese 1000 de parai dupa cinci ani de stat in banca. Deci daca bagam banii 800 de parai si luam aur ... turcisme din alea jegoase de 14 k acum cinci ani... daca le vindem vineri aveam dublu macar in parai.Profit de 212 %. N am decat o concluzie ... de ce dracu sa joci pe bursa in ultimii cinci ani ... cand creste ... cand scade ... mai tari jucatori sunt romii ... astia au lantzocele si salbele legate de gat si au obtinut 212 % tinand la gat aur. M a facut mama roman idiot... mai bine ma nasteam in satra si tineam aurul la gat. Daca gresesc te rog sa ma banezi ... sa nu ma mai lasi sa comentez ... sa imi spui pleaca fraiere de aici . Merci de intelegere.

Unknown spunea...

Te rog eu scrie ne un articol despre BNR dar mai explicit un pic, presupun ca iti face placere sa scrii si sa oferi unele informatii ... presupun ca scrii pentru a fi citit si inteles ... eu sunt sigur ca te ar citi mult mai multi daca ai fi mai simplu in exprimare ca pentru unii mai inceti la minte care nu pricep economie si finante asa de bine ... cum umil ma consider eu. Multumsesc pentru ca spun tampenii si m ai corectat stergandu mi o postare. @Anonym esti impecabil in exprimare dar nu inteleg de ce as avea incredere mai mare in BNR decat in Guvern. Oameni sunt peste tot si intr o parte si in alta. Am si eu un prieten simpatic tare ...omul e tare. Eu am avut intotdeauna respect pentru astia care au lucrat in servicii .. e si el acolo angajat. Iti dau 2 coordonate .... 1 parintii lui stau dinainte de 89 in Suedia... au ochii albastri ca orice viking 2. ce naste din pisica soareci si reciproca este valabila adica parintii pisicii tot soareci mananca. Intotdeauna in viata am spus ca nimic nu se intampla intamplator si cand se intampla intamplator in mod sigur a fost aranjat.