Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 12 decembrie 2012

Primul dar facut votacului de catre guvern

Crestera taxelor locale! Si iti garantez ca va fi urmat de alte cadouri, tot la fel. Numai ca, acest cadou precum si cele care vor urma sunt rezultatul unor minciuni "bune", cadourile lui Basescu au rezultat din minciuni "rele", diferenta de la cer la pamant. Sursa ziare basiste, deci cele care nu conteaza. Sa vedem totusi ce spunea ministrul Dusa in octombrie, atunci cand aceasta lege a fost retrasa cu viteza sunetului pentru ca tovarasii si-au dat seama ca e mult mai bine daca o vei da de capul votacului dupa alegeri.

Ulterior, Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a precizat ca proiectul nu poate intra in vigoare in 2013, pentru ca legea prevede modificarea taxelor si impozitelor cu cel putin sase luni inainte de inceperea noului an.

Corect! Pentru ca din octombrie pana in ianuarie sunt exact 6 luni. Sa le numaram si noi ca sa nu fim acuzati ca le-a numarat Basescu. Octombrie noiembrie, decembrie, astea 6.  Si, pana la urma, chiar daca ministrul Dusa mintea ca porcul, nu conteaza. Asta pentru ca minciuna era una "buna".  La fel de corect este si ceea ce a spus Ponta, un lucru la care se refera si presa basista straina. Observa totusi ca nici un jurnalist citat de Spiegel, nu pune la indoiala legitimitate alegerilor sau rezultatele lor, cu toate ca toti sunt platiti de Basescu. Ba mai mult! Unii il critica chiar dur pe actualul presedinte, facandu-l responsabil si pe el de cele intamplate.  Pe drept cuvant, si dupa parerea mea.

Pana si Baroso a declarat ca nu are nicio problema in a colabora cu Ponta. I-o fi zis Basescu ca est OK. Sau poate s-a gandit si domnul B la craciun, un porc in rezeva nu strica. Faptul ca este foarte gustos l-a aflat probabil tot de la actualul presedinte al Romaniei.
Newly re-elected Romanian Prime Minister Victor Ponta has vowed to lower taxes and push through constitutional changes. Restul articolului il poti citi aici.

Asta am auzit si eu, si nu de la Basescu, ci direct de la Ponta, si nici nu odata. A spus de mai multe ori ca el nu este de acord cu metoda prin care o criza se gestioneaza prin cresterea taxelor. Si, ca, tocmai din aceasta cauza tovarasia sa va gestiona-o prin scaderi. Incep sa-mi dau seama ca am urechi basiste pe care va trebui sa le operez cat de curand posibil.

Tocmai pentru ca premierul a promis scaderea taxelor, urmatoarea afirmatie a plagiatoriei sale mi se pare absolut normala:

"Ponta nu îşi asumă responsabilitatea pentru majorarea taxelor: Guvernul nu obligă, dar aprobă" 

O sa incerc sa traduc fraza de mai sus in dulce grai teleormanez. Guvernul scade taxele, dar aproba majorarea lor, care, nu este obligatorie, dar trebuie sa se faca.  Esti cu mine pana aici? Suna imediat altfel, exact asa cum trebuie sa sune o minciuna "buna". Bunica mea, odihneasca-se in pace, spunea. Kis fiam aki hazudik az lop is. Era bozgoroaica convinsa si uite ca iar trebui sa traduc. Copilasule! Mincinosul este si hot de obicei. Aproximativ! Dar, totul iese si mai bine in teleormaneza. Copilasule, asa suntem noi hotii, mai votati. Pardon! Asta a spus Ponta. Si dupa cate stiu el nu este inca bunica mea. In rest pentru ca simt bozgoreste trebuie sa fiu de acord si cu tovarasul Hrebenciuc.

"Este foarte bine că maghiarii vin la Bucureşti şi nu merg la Budapesta. Nu ar fi mare lucru un post în guvern", a spus liderul PSD. 

Sigur ca nu! Mare lucru ar fi fost daca UDMR nu intra la furat. Si, neaparat la Bucuresti, pentru ca la Budapesta este mult mai greu. Si mai departe. 

Vreau sa inchei prin al le multumi tuturor celora care si-au pierdut timpul raspunzand la intrebarea mea. Voi reveni cu un articol in curand la acel subiect. Mai astept pentru ca poate mai sunt si altii care vor sa-si exprime parerea. Sincer sa fiu am ramas impresionat de raspunsurile primite, care au demostrat faptul ca cel putin cititorii blogului meu sunt instare sa gandesca liber. Si ca au inteles foarte bine ceea ce se petrce in jurul lor. 

PS. In articol se foleseste termenul bail out. Pentru banii pe care i-au luat Basescu si Boc. Ai inteles desigur ca este o "minciuna". Boc si Basescu au luat o "centura de siguranta!" Asta-i "adevarul". Si Ponta va continua si el sa ia, ori de cate ori va fi nevoie. Ca sa nu cada cumva din scaunul de porc, pardon de premier. Am uitat sa-ti spun ce spunea Hrebenciuc despre suspendare. Nu il vom suspenda pe Basescu pentru ca este bine ca sa-ti vezi dusmanul in geam. De parca ar fi bunicul meu acest tovaras. Sau eu al lui? Pentru ca spune exact ce spuneam si eu. Ponta are nevoie de Basescu, Basescu are nevoie de Ponta. Ambii sunt cele mai bune tinte pentru scuipaturi. Usl fara Basescu s-ar termina in cateva luni. Cu Basescu totul va mai putea dura o perioada. 




19 comentarii:

Anonim spunea...

horea am citit pe un blog ca ar fi fost ok sa existe in buletinele de vot si o rubrica ;nu am cu cine sa votez' si sa fie numerotata ca partid . daca cei care nu sint convinsi de partidei voteaza aici .la contabilizare daca au mai mult de 50%din voturi se realege. partidele vor propune alte masuri si vor incerca sa convinga masele.dezbateri si iar alegeri . si asa mai departe pina partidele vor fi mai serioase si nu vor mai mintii atit. vezi horea multi au votat din ura sau au incercat sa aleaga raul cel mai mic. nu au avut alternativa. si de aceea eu cred ca propunerea asta ar fi ok . cu multa stima sorinelp

Horea spunea...

asta este votul in alb sorinel, care la noi nu va exista niciodata. Pentru ca el trebui inregistrat ca vot. Si, la, sa zicem 50% voturi albe, lucrurile s-ar ingrosa de tot pentru partide

N-ai mai putea iesi zambind cu afirmatia, asa suntem noi hotii, mai votati. Pentru ca ar fi imediat mai nevotati. Chiar si la acest scrutin, la care ma duceam si eu daca exista posibilitatea votului in alb.

Ar fi fost suficient cu 45% voturi albe, desi neparticipantii au fost aproape de 60%. Ca Ponta sa nu se mai simta un hot votat.

CG spunea...

Horea incep sa am impresia si nu mai sunt prea sigur ca in 2013 Basescu sa mai vrea a sta pe acolo. Eu i-as sugera sa fie jucator pana la capat si sa vada acel lucru evident! nu mai este dorit si lumea asteapta sistemul cel nou sa dea lapte, miere si pe milionarul in euro Nastase liber ca doar nu el a vandut resursele petroliere ale tarii!!

Sistemul mafioto-parlamentar ca in fapt asta este acest parlament care si cu 300 de oameni ar fi prea mare, trebui lasat sa 'lucreze' in folosul cetatenilor care l-au sustinut cu atata ardoare. Roadele se vor simti din pacate pentru toti... atentie pentru cei care stau pe leut ca se va face pisicuta!

Cum poti sa te simti ca ai votat USL si fix a doua zi astia dau drumul la mariri de taxe si impozite?! In extaz, fericit desigur...

In aceste alegeri am vazut si o diferenta de mentalitati, 2 Romanii in fapt! Daca pe ARD-PDL lumea i-a vazut cat sunt de fufe pe astia din USL votantii i-au sprijinit cu drag... cati din USL or fi fost corecti cu ei insasi sa vada ce au la 'usa' in mod real si sa zica 'nu multumesc'!?

Nastratin spunea...

Basescu il va numi premier pe Bombonel-Nascase...sau pe Antonescu! hei, ce-ar fi? adio somn pt Antonescu...:))....oricum Voicu e acum f aproape de scaunul de ministru de Interne sau de Justitie...Ia mai furati mai, hai, hai...

Unknown spunea...

Horea ... deci empatia ta (eu numesc compasiune) pentru mine si pentru restul care citesc sau nu acest blog... te determina sa te revolti impotriva furturilor politicienilor. Esti revoltat ca suntem furati sistematic. Suferinta asta a ta interna te revolta si te determina sa scrii pe blog. Tot empatia (compasiunea) te a determinat sa pleci din Suedia ... sa renunti la o viata mai buna (bunuri materiale achizitionate mai usor, vacante mai exotice etc.) pentru grija parintilor. Deci suferinta ta a determinat o anumita trezire a constiintei. Pe mine tot empatia ma determina sa va scriu. Eu am rezolvat empatia in raport cu parintii pentru ca ambii au murit de cancer. Eu am 40 de ani. Tata a murit in 1998 de ciroza hepatica decompensata la 62 ani... mama a murit anul trecut cancer ovarian la 63 ani . Amandoi au fost avocati. Spun asta pentru a demonstra ca nu am suferit material prea mult in viata mea. Deci am experimentat consumul de mic copil atat cat era maxim posibil in comunism si chiar mai mult in primii ani de capitalism ... perioade in care ai mei castigau bani la greu ... din procese cu retrocedari de terenuri si de proprietati si drept comercial. Tota viata am experimentat consumul si ce e ciudat nu am fost niciodata fericit decat pe perioade scurte de timp. Cumparam un obiect ma bucuram 1 ora ... pe urma iar nefericit eram. Mai cumparam un obiect iar eram fericit 50 minute pe urma iar nefericit. Din obiect in obiect achizitionat am ajuns de cumparam si nu eram deloc fericit. Cumparam ca vroia nevasta mea cumparam ca vroia feciorul meu. Nu e bine ... hai la munte... fericit 1 ora ca am ajuns acolo si mai mult de faptul ca eram impreuna pe urma iar ganditor ... ba hai la mare... o baie,un soare, o bere, o privire la altii ... iar nefericit. Ce ma determina pemine sa scriu este ca si eu caut fericirea si am empatie(compasiune) fata de nefericerea altora ... De aia ma voi apuca de odizertatie care o voi post mai acusi aici.

Unknown spunea...

Horea deci empatia sau compasiunea cum o numesc eu sau iubirea fata de oameni cum o numeste religia crestina ne determina sa scriem pe bloguri. Iubirea de oameni este o categorie teologica. De aia o sa tin o dizertatie “teologica”. O saincepcu un preambul. Bine ati venit pe planeta Tera a secolului XXI. Majoritatea suntem ortodocsi dar ceea ce voi scrie desi este o dizertatie “teologica” care se aplica tuturor indivizilor de orice rit si confesiune chiar si ateilor. Faptele care caracterizeaza cel mai bine situatia globala a Planetei sec XXI sunt urmatoarele: 1. Degradarea ecologica fara precedent in istorie aflata in plina ascensiune. 2 Sangeroasa nedreptate sociala la nivel global care mareste pe zi ce trece prapastia intre bogati si saraci atat in sanul aceleiasi natiuni cat si intre natiunile celor doua emisfere. 3. Cresterea fenomenului violentei in viata cotidiana ca si sporirea cazurilor de conflicte belice si armate aspect care ne situeaza permanent la granita izbucnirii unui conflict armat la scara planetara. 4. Existenta asa numitului fenomen al globalizarii care se manifesta mai ales printr o retea de dimensiuni mondiale prin care circula liber informatia, capitalul si marfurile … desi persoanele au inca ingradiri. 5 Cresterea continua a populatiei.

Horea spunea...

George, eu nu sunt din pavate religios dar te felicit. Uite ca putem vedea in pofida acestui fapt lucrurile la fel. Am mai spus pe acest blog si o repet. Am incercat sa traiec o viata de care nu-mi este rusine, si sunt absolut convins ca respectat mult mai bine cele zezce porunci decat multi oameni care se declara religiosi.

M a bucur din suflet sa aud ca ti-ai dat seama despre faptul ca lucrurile materiale care ne fac salbatici pe unii nu au nici o valoare. Am vazut multi oameni morti prin intermediul meseriei. Ei arata toti la fel, cei cu bani si cei fara bani.

Chinul la care ma refeream in aceast tara, bogata
, dar si batjocorita de mafioti nu tine doar de bunastarea financiara a cuiva. Pentru ca nici o cantitate de bani nu poate inlocui o bunastare psihica, lipsita de stres si de batjocura. Aici daca nu ai vrut sa te bagi in cercul care trebuie, te lovesti de lucruri care te consuma psihic, mai ales daca mai si posezi un intelect de nivel cel putin mediu.

Minciunile tradarile jaful la care vezi ca este suspusa aceasta tara minunata de catre o adunatura de gunoaie iti solicita nervii la maximum. Pe ei, pe mafioti ii inteleg. Isi urmaresc toti proriile interese. Ceea ce nu inteleg si nu voi intelege niciodata, este stupiditatea crasa al acelora care voteaza.

Sunt absolut convins ca suntem singura tara de pe tera, care a votat penali cu 70% din voturi.

Cum poate cineva fi asa cretin ca sa creada ca un asemenea individ va face legi pentru multime? Ai vazut si tineretul care vine. Cu stofa de barman, dar si mai multa stofa de politician, pentru ca tata are bani.

Asa putea continua la infinit, dar ma opresc aici. Urandu-ti din suflet succes in tot ceea ce faci. Mersi si pentru faptul ca imi citesti blogul. Alaturi de toti cei care au demosntrat ca mai exista in Roamnia oameni cu mintea sanatoasa.

Pasul urmator ar trebui sa fie cautarea solutiilor de infrangere a mafiotilor. Pentru ca o asemenea solutie trebuie sa existe. Din moment ce fiecare problema are si o rezolvare, mai buna sau mai rea.

Unknown spunea...

In ciuda faptului ca ceea ce am scris mai sus ... faptele acelea numerotate de la 1 la 5 sunt certe ceea ce caracterizeaza in realitate momentul istoric pe care il traim este aparitia unu sistem nou de valori si credinte a carui functie religioasa ramana ascunsa dupa ambalajul formei sub care ni seprezinta. Autenticul fenomen global ... unica religie cu adevarat mondiala ... extinsa intre toate punctele cardinale impregnand totalitatea institutiilor colective si pe cea a constiintei fiintelor umane este religia Zeului Economiei de Piata. Economia de piata este noua divinitate a timpurilor moderne. Economia este teologia sa iar economistii pe care ii are servesc drept teologi. Publicisti si mijloace de comunicare in masa sunt predicatorii cei mai iscusiti iar politicienii formeaza departamentul sau de relatii publice.Relatia productie consum reprezinta principalul rit religios iar acumularea de beneficii sub forma de capital,obiecte sau bogatii formeaza paradisul sau pe Pamant.Nu conteazace carei religii traditionale ar apartine cineva, nu are importanta numele divinitatii spre care se indreapta rugile sale. Nu conteaza carei etnii apartii, daca esti bogat sau sarac daca traiesti laoras sau intr un colt indepartat ... vietile noastre cotidiene au loc in sanul unui cult care plateste tribut Zeului Economiei de Piata. Traim interpretarilor date de economisti (prelatii acestei religii) vointei Zeului Economiei de Piata.Desi niciodata nu ne am facut o profesiune de credinta oficiala pentru a intra in randurile acestei credinte, am fost bagati cu forta in ea fara a necere parerea si fara macar sa ne dam seama. In toata istoria omenirii si a religiilor nu a avut niciodata un fenomen de manipulare a maselor de o asemenea amplitudine , eficacitate si viclenie ca acesta dat fiind faptul ca manipularea perfecta nu apare sub forma ei ci fiind prezentata drept ordinea mondiala normala.

Unknown spunea...

Religia economiei de piata reprezinta o religie moderna ... care pentru cea mai mare parte a populatiei mondialefurnizeaza celmai atractiv sistem de valori. Cea mai mare parte a oamenilor desi marturisesc a fi crestini musulmani budisti hindusi evrei sau atei etc. au adoptat si asumat aceste valori ca expresia Unicii Realitati Adevarate si ca Ordine Mondiala Naturala. Religia economie de piata este totalitara ce devasteaza nu numai societatea umana, mediul inconjurator si marile valori ale civilizatiei la care s a ajuns dupa secole de evolutie ci in acelasi timppulverizeaza principiile si practicile spirituale propavaduite de toate celelalte religii, care pana la ora actuala nu au fost capabile sa tina piuept puterii de seductie si influenta a acestui nou sistem totalitar. Desi razboaile si conflictele au existat dintotdeauna si foarte multe au avut si sunt de origine religioasa este suficient sa studiem geneza si dezvoltarea majoritatii razboaielor, conflictelor armate si a dezmembrarii diferirelor societati pentru a ne da seama c de fapt la baza acestora se afla religia economiei de piata. Putem sa vorbim mult despre cauza si procesul aparitiei acestei religii. Faptul incontestabil este ca religia Zeului Economiei de Piata exista aici si acum amplu extnsa. Tentaculele ei sau infiltrat in chiar inima institutiilor noastre... in sistemul nostru politic... in familia noastra ...in relatiile noastre si in sistemul nostru individual de valori ... adica in perceptia noastra asupra lumii si asupra functieipe care o indeplinim in cadrul acesteia.

Radu Ionescu spunea...

Cred ca Geoge Ionescu ar trebui sa se apuce de comedie stand-up ...

Unknown spunea...

Trebuie sa recunoastem ca am fost convertiti la o noua religie si asta cu sau fara stirea noastra Religia economiei de piata este o ideologie totalitara. Mai intai folosind persuasiunea (publicitate, televiziuni, radio, internet) mai apoi prin forta presiunii economice 8daca nu faci cum iti spunem noi ... nu vei supravietui, (nu muncesti ... nu ai nimic etc.) si in ultimul rand prin forta puternicelor armate puse in joc si a industriei de armament care lucreaza pentru ea (pentru cazul cand cineva s ar incapatana sa nu accepte principiile sale). Religia este bazata pe doua legi sfinte ... PRODUCTIA si CONSUMUL. Ceea ce asteapta ea din partea adeptilor este SA PRODUCA ... cu cat mai mul ... cu atat mai bine ... desi majoritatea lucruri din ce ea produce nu este de utilitate pentru viata si ... SA CONSUME. Cei ce urmeaza aceste legi sunt considerati membri cu drepturi depline si obtin viza pentru paradisul beneficiilor nesfarsite destinat celor alesi. Persuasiunea celor ce propavaduiesc aceasta religie este atat de subtila si eficace ca nu ne dam seama ca suntem obligati sa primim sfanta impartasanie comform riturilor acesteia. Mai mult... nici macar u ne dam seama ca ceea ce respectam sunt riturile sale ... nu rezultatul liberei noastre vointe. Daca cineva incearca sa iasa din cutumele ritualului impus de Zeul Religie Economiei de Piata se va pomeni marginalizat, fara serviciu, fara bani pentru a si plati mancarea sau un adapost deasupra capului ... fara card de credit... in final un proscris ... cum sunt atattea milioane de fiinte umane de pe Pamant care nu au fost INCA initiate in tainele acestui ritual modern.

Unknown spunea...

LEgile Fundamentale Ale Religiei Societatii de Consum.
1. MAXIMUM BENEFICIU ECONOMIC... capitalul, obiectele materiale, serviciile, bogatia materiala - reprezinta PARADISUL pePamant
2. Economia de piata este intruchiparea adevaratei ordini mondiale, adevaratul obiectiv, Cuvantul lui Dumnezeu . Economia de piata s prezinta ca fiind unica realitate posibia, expresia unei vointe supraomenesti emanata de la o autoritate de necontestat. Economia de piata este noua forma de monoteism. Orice interventie omeneasca este considerata contraproductiva, inutila, o adevarata amenintare pentru ordinea naturala a lucrurilor si prin urmare pentru bunastarea omenirii ... de vreme ce Zeul Economiei Mondiale nu se inseala niciodata. Prin urmare economia de piata este dreapta si corecta intotdeauna iar dictatele sale sunt porunci scare ce se gasesc deasupra oricarei alte morale sau valori.
3. Viata omeneasca este considerata ca timp de lucru... ca o capacitate productiva. Esti apreciat in functie dupe ce produci si cat de mult produci. Munca este evaluata in functie de cerere si oferta si este considerata ca fiind un cost anume in schimburile economice. Nu muncesti ca sa traiesit... ci traiesti ca sa muncesti.
4. NATURA nu este decat o rezerva de resurse necesare pentru bunulmers a procesului de productie sau o masa planetara cu care se poate specula. Natura nu este altceva decat un ansamblu de obiecte inerte a carei utilitate singulra este aceea de a fi exploatata ...poate pana la disparitia totala.
5. Patrimoniul social, cultural(opere de arta, carti, muzica, flme) si spriritual reprezinta un capital consumabil care poate fi vandut su cumparat.
6. Valoarea lucrurilor este reflectata exclusiv de pret.
7. Individul considerat in primul rand ca element producator consumator reprezinta obiectul principal asupra caruia se indreapta atentia economiei de piata. Individul are libertatea si datoria de a consuma tot ceea ce produce economia de piata.
8. Trebuei sa avem incredere in PROGRES... inteles ca fiind o crestere economico materiala nelimitata. In viitor se vor produce bunuri materiale mai multe si mai bune...vom putea consuma tot mai mult si vom cumula tot mai multe lucruri.
9. Dorinta de a consuma mai mult si de a acumula de fiecare data mai multe bunuri iti va permite sa obtii maximum de FERICIRE.
10. DOAR CEL MAI PUTERNIC INVINGE. Pentru a consuma trebuie sa acumulam. COMPETITIA este regula de aur. Principiile etice cum ar fi ... EMPATIA, COMPASIUNEA, altruismul, solidaritatea sau generozitatea trebuie sa fie considerate superstitii ale trecutului.

Unknown spunea...

Noua religie s a introdus in toate institutile care intra in alcatuirea societatii noastre moderne: prlamente, senate, guverne centrale si autonome, partide politice si universitati, sistemul educativ ... in mijloacele de comunicare (marii factori propagatori) inclusiv in unele institutii religioasesi ONG uri ( care isi pun la dispozitia economiei de piata capitalul obtinut prin donatii jucand la bursa si contribuind la speculatiile financiare). Noua religie a fost inoculata inmare taina in constiinteleindividuale prin intermediul celui mai mare sistem de propaganda, de seductie, de manipulare si de presiune cunoscut in istorie. Goebbels ministrul propagadei celui de altreilea Reich este mic copil in comparatie cu noii ingineri ai asa numitei "comunicari", o denumire eufemistica, ce nu este altceva decat un sistem gigantic de manipulare a maselor. Publicisti, televiziuni, ... fiind sau nu constienti de acest aspect ... reprezinta organul executiv al acestei propagande universale. Agentiile de publicitate si de stiri, industria de marketin au pe statele lor de plata cele mai stralucite minti specializate in psihologie si comportament uman. Misiunea lor nu este aceea de a educa specia umana in spiritul valorilor universale ci de a scotoci in sufletele noastre cu scopul de a pune la punct strategii comerciale capabile de a ne face sa cumparam orice lucru... sa alergam dupamori de vant. Iar asta se petrece cu o asemenea arta incat manipularea flagranta cu care avem de a face este traita de insusi subiectii manipulati sub forma unui exercitiu de libertate. Gusturile noastre muzicale, pasiunile, maniera noastra de a vedea lucrurile, romanele pe care le citim, stirile dinpresa scrisa, din cea vorbita si din cea vizuala, filmele la care avem acces, culoarea peretilor casei noastre, podoabele care ne impodobesc barul di sufragerie, tot ceea ce este corect din punct de vedre politic, conceptia noastra despre bine si rau... totul este fructul unei programari la distanta... adica al unei tele programari. Suntem teleprogramati. Ceea ce traim este un fel de MAtrixsi nu ne dam seama de acest lucru. Mai mult CREDEM CU CONVINGERE CA SUNTEM LIBERI. Suntem convinsi ca realmente utem sa alegem sa fim ceea ce vrem sa fim.

Unknown spunea...

Realizarile Economiei de Piata
1. Dezvoltarea economica restransa. Este imposibil de negat dezvoltarea tehnologica la care au fost martore multe din tarile lumii mai ales cele din America de Nord si Europa... datorita stimularii generate de imbogatirea nelimitata pe care o promite economia de piata. Totusi trei sferturi din Planeta este exclusa din cadrulbenefic al marilor progrese tehnologice.
2. Bunastarea materiala restransa Aplicarea tehnologiei la diferite domenii ale vietii noastre cotidiene ... sanatate, habitat, educatie, accesul la informatie ... a implicat o crestere nemaiintalnita a calitatii vietii materiale. Insa desi speranta de viata a sporit considerabil in unele tari dezvoltate acest lucru se afla mult mai putin frecvent intr o mare parte a populatiei
3. Comunicare restransa lanivel global.
Impresionanta transformare pe care au suferit o comunicatiile ata in ceea ce priveste deplasarea persoanelor si a marfurilor, cat si fluxul de informatie au dus la aparitia unei constiinte planetare. Este totusi paradoxal ca tarile dezvoltate sa aiba deschise granitele pentru materiile prime si capitalul provenit din tarile mai putin dezvoltate si nu in egala masura si pentru fiinteleumane care aspira prin migratie sa isi gaseasca un nivel superior conditiilor de viata.

Anonim spunea...

George S
Uite cine sunt USL-istii :

http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/47195

parca "conlocuitorii" de Locic si Mizil sunt / erau in PSD ?
Sa nu spunem de Negoita & Co.

Unknown spunea...

Efectele colaterale ale econmiei de piata
Realizarile sunt evidente ...dar este bine sa ne intrebam daca retul real pe care ilplatim pentru aceasta ... pagubele colaterale ...merita efortul. Multi spunem ca a da foc casei ca foscul sa ne protejeze de frig ... nu e cea mai buna solutie.
1. Criza ecologica... este fara precedent
2. Deficitul democratic.
Aparatorii economiei de piata afirma ca acesta si sistemul democratic sunt doua notiuni inseparabile. Ca expansiunea economiei de piata aduce cu sine si expansiunea sistemului democratic. Departe de adevar! Pe de o parte companiile multinationale si marile agentii financiare reprezinta puteri transnationale ce nu sunt supuse nici controlului politic... nici vointei democratice. Pe de alta parte aceste puteri nu isi pot permite controlul cetatenesc nici macar in interiorul unei tari fapt pentru care strategia lor se indreapta intotdeauna spre subminarea oricarei puteri care s ar interpune in fata scopurilor sale, fie ele parlamente, sindicate, asociatii de vecini, de consumatori, partide politice.etc. asa cum poate sa verifice orice observator lucid al realitatii actuale.
4. Scindarea sociala.
Acest deficit democratic caracteristic economiilor de piata duce in mod inevitabil la o scindare sociala, in care indivizii izolati sunt mai usor de manipulat, pentru a fi condusi orbeste spre indeplinirea unei productivitati si a unui consum exacerbat. Singura colectivitate ingaduita de lege este cea formata de masa de consumatori compusa din indivizi izolati. Institutiile publice au o unica misiune acea in rol de jandarmi care sa asigure functionarea productiei si consumului.
5.IMPACTUL CIVILIZATIILOR . Aceasta incercare de dominatie ideologica, economica si militara duce inmod natural la ceea ce a fost numit cu cinism "Impactul civilizatiilor" ... o exprimare nefericita care incearca sa ascunda ceva mai prozaic: lacomoia si justificare ideologica formulata de cei care considera ca fiind proprietate personalaorice rezerva de materii prime ... indiferent unde s ar afla aceasta.Vezi Ciocnirea Civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale a lui Huntington.

Unknown spunea...

7. Conflictele armate
Conflictele armate sunt inerente economiei de piata. Liderii economiei de piata recurg la razboi atunci cand ambitiile lor se vad impidicate a se realiza. Resursele materiale fiind limitate, iarreligia economiei depiata fiind bazata pelacomie fara limita sipenecesitatea imperioasa de a recurge la aceste resurse... razboaiele devin un fapt obisnuit.
8.Nesiguranta globala.
Toate celedemai sus genereaza acelclimat de nesiguranta globala
in care ne am obisnuit sa traim. Nu maiexista alte legi decat celeale beneficiului, acumularii, productiei si consumului. De fiecare data ne simtim totmai putin in siguranta. Tema securitatii se repeta cu obsesie. In ciuda realizarilor obtinute in ultimele doua secole senzatia globala este aceea ca balonulpoate sa explodeze in orice clipa. Si in cadrul generalalunei viziuni lipsite de limpezime la nivelmondial , suntem facuti sa confundam si noi la randul nostru simptomele unui fenomen cu cauzele acestuia. Este oare terorismul international si celnational sau poate somajul, sau precaritatea locului de munca si dificultatea de a avea un acoperis deasupra capului, fluctuatia pietelor financiare sau saracia vietii ceea ce ne face sa ne simtim nesiguri?? Sau aceste aspecte nu sunt altceva decat simptomele unui sistem ideologic, economic si aproape religios, autentic generator de nesiguranta si incertitudine globala?
9 Nefericirea globala.
Este cert ca economia de piata a generat un nivelfoarte crescut de bunastare materiala in anumite tari unde este pe deplin stabilita. Dar ce pret platit pntru aceasta bunastare care este doar materiala? Poate aduce fericirea bunastarea materiala prin ea insasi sau acea bunastare existentiala la care aspiram cu totii in calitate de fiinte umane. Europa cunoaste un nivelcrescut alcazurilor de dezechilibru mental. Depresii.. stari de anxietate, suicid,alcoolism, afectiuni neuropsihice droguri sunt tot ataea efecte ale sistemului.
Mda ... cam asta a fost dizertatia. Nu sunt ideile mele. Le impartasesc intru totul. Mai multa documentare in cartea "Zen Calea de a fi in era globalizarii" de Dokussho Villalba Editura Elena FranciscE 2009

Unknown spunea...

Concluziile mele personale.Nu vreau sa hranesc economia de piata. Nu sunt angajat nicaieri si desi am avut firma 16 ani am lichidat o ... nu mai mergea nimic din 2008. Am facut bani la greu in perioada de "crestere economica",1996 - 2007 am consumat la greu dar am si facut achizitii imobiliare. Am vandut tot ce aveam in oras...3 apartamente (in anul 2009) . M am mutat la tara dar aproape de oras sa nu consum prea mult combustibil. Mi am facut casa luat tractor mic si 8 utilaje, mi am facut casa, solarii si m am apucat de legumicultura pe o suprafata de 1,5 ha. Am 3 ha pe care pun porumb sa cresc animale. Sunt producator agricol mic. Am 2 vaci 3 porci si 30 gaini. Nu am nevoie de fonduri europene,nu am nevoie de credite... nu am avut credite la banca in viata mea si nu am depozite bancare. Nu vreau card uri de debit. Cand aveam firma plateam facturile numai cash. Nu ma incalzesc folosind gaz metan. Nu cumpar nimic nejustificat... tot ce cumpar o privesc ca o investitie. Cumpar utilaje, seminte ...inputuri pentru agricultura in general. Cumpar paine, ulei, zahar si cate un suc si o ciocolata. Nu imi cumpar haine costisitore. Nu platesc CAS, nu platesc sanatate ... nu ma intereseaza pensia. Nu vreau sa mai am PF, AF, SRL, SA. Nu ma intereseaza sa speculez nimic nici pe Forex nici pe bursa ... nimic nicaieri. Masinile sunt de litraj mic si cu consum mic de combustibil. Vreau sa nu mai platesc facturi la curent electric si caut sa devin independent in directuia asta. Nu sunt hotarat inca ce sa imi cumpar (panouri solare, eoliana). Nu prea am vant pentru eoliana. Muncesc alaturi de nevasta cumnat cumnata si socrii. Socrii inca mai au pensie. Cumantulmeu e tot "somer". A venit din Italia inapoi de bine ce era in Italia. Cumnata mea inca mai lucreaza la Posta Romana pana o vor privatiza probabil ... urmand sa faca disponibilizari si cine stie ce se mai intampla. Cartofi, varza , vinete, ardei,rosii , castraveti, dovlecei, gogosari, ardei iuti le produc personal atat pentru consum propriu cat si pentru piata unde imi vand produsele. Bani fac vanzand lapiata si la piata de gross la aprozare. Anul asta pun si tutun pentru ca fumez. Oricum fumez tutun cumparat de pe okazii.ro Daca am un ban in plus cumpar aur :D sau argint. Asta e povestea mea. Asta e stilul meu de viata incepand cu 2010. Ajut pe oricine doreste cu orice informatii in domeniul agricol ... de la constructie solarii si organizare la informatii tehnologice ... absolut orice. Nu se fac bani multi din agricultura.Traiesti ... ai toata mancarea facuta si poate raman in jur de (depinde de an, deproductie si de preturile de pe piata) 1000 Ron pe luna de om. Oricum multi bani din astia ii folosesti la refacerea culturii in anul urmator. Asta e povestea mea. Asta e modulmeu de a protesta fata de sistem. Asta e modul meu de ama linisti. in 2008 am facut depresie ... am facut tratament... de 1 an nu mai am nici o treaba. NU MAI MERG IN VIATA MEA LA VOT.

Unknown spunea...

Aaaaa... mai era ceva. Daca mai cumpar ceva ...in special alimentare sau obiecte de igiena personala ... le cumpar de la producatori romani si vanzatori romani. Niciodata de la corporatii. Niciodata dela producatori straini Am renuntat la abonamente cu Orange si Vodafone. Sunt pe prepaid. Oricum nu prea mai am cu cine sa vorbesc la telefon. Negociez la sange televiziune si internet. Cat mai ieftin si oferte de fiecare data cand expira contractele cu ei. Nu ma intereseaza Kaufland, Carefour, Real, Selgros ... ma pis pe ele. Eu asa protestez. Atat pot face. Asa protestez in fata politicului si a sistemului.