Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 21 decembrie 2012

The fiscal cliff

Bine v-am gasit inainte de sfarsitul lumii. Mai exista totusi niste probleme de rezolvat. Stanca fiscala din SUA si batalia pentru ministere in Romania, pentru ca Ghise nu a purtat pancarte degeaba. Relu penalul ameninta, pentru ca a fost lasat fara bani, ca si "pupila motanului". Si batalia a fost data pentru posturi cu bani nu pentru cele in care devi figurant. Stie Arafat ce stie, pentru ca a fost atata timp intre tovarasi. Nu stiu ce spune votacul atunci cand il vede pe Ponta asa de zgarcit cu ai sai. Eu spun ca-i vor crapa buzunarele, chiar daca marea spargere a aliantei mai trebuie sa astepte. Nemultumirea motanului de vede si la antena 3, care, a inceput sa uite incet de Basescu, si sa se ocupe de impartirea unor pumnisori, deocamdata, guvernului.

Guvernul nu se va ineca totusi cred eu ca tiganul la mal. Ar fi culmea sa se rupa dupa doar cateva zile. Cutitele de care vorbeam au fost totusi scoase din buzunar, un lucru care nu da a bine pentru viitor. Asa se intampla insa intotdeauna atunci cand te inhaitezi cu mincinosi si tradatori. Pentru o cauza suprema numita furt. Asa cum au tradat pe altii, tradatorii te vor trada si pe tine, exact atunci cand iti va fi lumea mai draga. Basescu i-a dat vreo 15 stele celui mai mare tradator, Oprea, care, a fost numit de catre Ponta chiar in zilelel trecute vicepremier.

Romanul este foarte probabil singura fiinta bipeda de pe Terra care poate sa treaca un asemenea eveniment cu vederea. Pentru ca este la departare de ani lumina de la un creier care stie sa faca legaturi. Am citit ieri un articol scris de CTP, in care se afirma ca romanul a fost in stare sa cumpere tablete pentru prostie. Daca acest lucru este adevarat,  si nu o gluma, cariera lui Oprea este si mai lesne de inteles.

Cum crezi ca vor reactiona acesti oameni jegosi, lasi, fara coloana vertebrala in viitor? Atunci cand situatia din jururl lor se va imputi. Daca-i vezi certandu-se deja in luna de miere. Asa cum am spus eu ca vor face, deja asta vara. Se vor scuipa ca la usa cortului, aruncand asa cum face romanul vina unul pe altul. In opinia mea sfarsitul lumii ii va ajuta totusi sa-si rezolve problemele macar pentru moment. Atat romanii cat si americanii. La yankei Goldmanii au mai trebuit sa faca niste bani, facand din stirile cu "stanca" meniul zilei. Orbii n-au observat ca bursa urca fara sa sufle, pe exact aceiasi stanca.

Ca si euro- dolar, de fapt, dar noi romanii am aflat si de ce. Din cauza guvernului stabil si serios a tovarasului Ponta. Metalele au fost batucite mai rau, dar cine mai vrea aur sau argint intr-o lume cu Ponta premier, si cu Antonescu pe drumul de-a deveni presedinte, pus de Becali. Ultimul a intrat in comisia juridica a parlamentului asa ca o justitie mai stabila decat la noi nu va fi la nimeni. Sa vezi cum o s-o zgaltie Gigi pe Mona la sedinte. In ropotele de aplauze al aceluia care l-a luat in clan si care mai viseaza si azi la scaunul suprem in care nu va ajunge niciodata. Pana atunci noi ceilalti, votaci, nevotaci, spalati, nepsalati la creier si de alte nationalitati, vom savura impreuna si prinsi de mana sfarsitul lumii, chiar azi. In timp ce Goldmanii vor mai incerca sa manipuleze bursa de cate ori vor putea, ca sa mai scoata si ei un ban. Ai vazut ce expunere au la derivate!

11 comentarii:

Nastratin spunea...

Horea...Am citit si eu chestia cu pastilele care te vindeca de prostie a lui CTP...Sa nu uitam ca CTP e fost nomenclaturist, ziaristul nomenclaturist de pe vremea lui Ceausescu...Un jurnalist patat la fel ca si Cristoiu, penali...

Nastratin spunea...

Horea...inca ceva....Iti doresc tie si familiai tale La Multi Ani! si un Craciun Fericit!

Horea spunea...

Mersi mult! La fel si tie! Dar nu inteleg ce legatura are faptul ca CTP au fost sau nu nomenclaturist cu pastilele.

Nastratin spunea...

Horea...pai n-are...dar trecutul lui patat ma face sa n-am incredere in el ca om...chiar daca printre rindurile scrise de CTP, unele lucruri (cum sunt pastilele contra prostiei) par spuse la obiect cu atingere la naivitatea romanilor care merg orbeste la vot creduli in promisiuni ieftine ale penalilor politici...Crisitan Sima vorbea chiar despre ziarul Gindul ca fiind creat de Dinescu-CTP cu banii de la SOV!...adica alte mizerii care ies la suprafata atunci cind apar rafuieli mafiote....Desigur unele "stiri" sunt manipulari ieftine, deci si aici trebuie sa faci slalom printre minciuni si putinele adevaruri servite cititorilor...

Horea spunea...

Nastratin, eu am auzit de CTP prima data dupa ce m-am intors in tara, in 2006.

Nu stiu cat a fost de nomenclaturist sau nu, dar este printre putinii jurnalisti cu coloana vertebrala.

Ca atare eu nu cred ca ca este un mincinos, asa cum sunt foarte multi politicieni.

Are destule idei, atat despre politica, cat si despre filmele pe care le comenteaza, pe care eu nu le impartasesc, dar, in opinia mea nu poate fi acuzat de rea credinta.

Singurul lucru care conteaza pana la urma.

Anonim spunea...

HOREA cu ocazia sarbatorilor de iarna iti urez sarbatori fericite si la multi ani cu stima sorinelp

Horea spunea...

Mersi sorinel, iti doresc si eu la fel!

Nastratin spunea...

Horea...iata o radiografie facuta Romaniei mai obiectiva decitCTP sau altii ca el...

http://jurnalul.ro/stiri/observator/radiografia-facuta-romaniei-de-ovidiu-c-andronesi-fizician-si-medic-la-harvard-632095.html

Horea spunea...

Nastratin, exact asa vad si eu Romania. Si exact asa am descris-o an dupa an pe blogul asta nenorocit.

Numai ca, oamenii care pleaca alungati de sistem, printre care mai gasesti si cate unul care termina o scoala serioasa in strainatate, fara spagi, prin munca cinstita, sunt prosti.

Ei nu inteleg cat de destept este romanul din tara care cumpara pastile pentru prostie.

Trist ce spune omul dar adevarat. Cei care vad, se vor evapora incet, lasand tara plina de orbi si de hoti bagati in politica.

Pentru ca nu toata lumea poate rezista la realitatea romanesca. Unde cei mai mari dobitoci iti explica zi de zi ca zapada este neagra.

Intr-un mediu in care un om cinstit, verical, si profesionist, este calcat in picioare de penalii bagati in parlament de catre popor. Culmea! Prin vot liber, nesilit de nimeni.

In care tara ar mai fi fost inghitita sarada pe care a facut-o porcul national Nastase? Si in care tara ar mai fi fost atacati tocmai aceia care au incercat sa deschida cu argumente solide ochii celor orbi si batjocoriti.

In Romania cel care vrea binele cuiva ia un spitz in gura. Cel care demoleaza este ridicat in slavi. Am cutreierat lumea in lung si in lat.

Dar atata fanatism si ata prostie umana ca in Roamnia nu am vazut nicaieri. Totul tine insa de nivelul la care a ajuns societatea. Prin insasi oamenii care o constituiesc.

La un nivel feudalo primitiv! Spun asta cu multa tristete pentru ca vorbesc din pacate de o tara care este si tara mea.

Stefan spunea...

La multi ani, Horea! Sarbatori fericite!

Horea spunea...

Mersi Stefan, iti doresc la fel.