Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 27 decembrie 2012

Trai si investitii fara nici un risc.

Sageata verde=nivel minim atins din 80 incoace, sageata rosie=nivel zero. Asta este perceptia actuala despre risc al investitorului, cu bine sub zero. Tu care ai ochi sa vezi uita-te la consecinte, aparute din "neant" cu ocazia fiecarei minime. 

Dar, nu de data asta, pentru ca "this time is different". Investitorul pare sa aiba memoria votacului din Romania. Care se pare ca a inceput sa oscileze din nou intre cauciucurile gaurite care i se ofera atunci cand da de o pana. 

In timp ce Traian jucatorul creste din nou in popularitate, dupa ce eu spalatul la creier am prezis renasterea marinarului vesel, Mircea Diaconu face o radiografie excelenta a situatiei politice din tara noastra. Adriana Saftoiu, singura persoana care si-a dat demisia din parlament atunci cand ceilalti PNL-isti spuneau ca si-o vor da toti, nu mai prea face nimic. Pentru ca democratii fascisti din clanul din care a facut parte au scos-o din circuit printr-o singura miscare. Gandesti ca noi, bine. Nu gandesti ca noi, ia o lopata in cap si dute in aia a matii.

Dupa ce am vazut si reactiile pe care le-a avut romanul votac la mesajul de craciun al rgelui Mihai m-am hotarat s-o las mai moale. De ce as mai umple eu pagini cu lucruri clare ca lumina zilei atunci cand este la fel de clar ca romanul iubeste bezna. Este adevarat ca nimeni nu cunoaste exact mentalitatea majoritatii care nu a votat, dar totusi. Asta vrea poporul asta are. Pentru ca nici moastele si nici Dumnezeu nu vor cobora din cer ca sa voteze in locul lui. Repetand aceleasi proceduri nimeni in lumea asta nu va obtine vreodata alte rezultate. Dimpotriva! Avand asteptari de la oameni care nu au dovedit niciodata nimic, vei ramane intotdeauna cu nimic.

Important este totusi ca riscul pe care il vad oamenii in societatile de azi este sub zero. Cei mai multi cred in continuare ca bancile centrale si politicul sunt raspunsul la problemele create de tocmai cei mentionati. Eu nu am de facut altceva decat sa astept rabdator o copita de cal in gura. Una care va scoate multi dinti si multe proteze din tocmai gura votacilor. Vazand graficul expus m-a lovit un gand. Total diferit de cel pe care l-am expus intr-o postare precedenta. Asta pentru ca eu nu pot da cu piciorul in dovezi, pastrand aceiasi convingere pana in sicriu. Dovezi care graiesc clar despre faptul ca stanca fiscala le-ar putea cade foarte usor in cap celora care o vedeau rezolvata.

Ps. "Poza": Cata ipocrizie! Tipam pe toate canalele ca avem Parlamentul rusinii nationale, dar noi insine am creat legi diabolice prin care li se refuza atator oameni de valoare, buni profesionisti, profesori, artisti, medici, functionari dreptul de a candida si a detine calitatea de ales! 

Cat de bine se aseamana aceasta poza a lui Diaconu, facuta din interior, la fata locului, cu cea expusa de mine in randuri repetate. Cu toate ca eu am facut-o de la mare distanta si din afara sistemului. Asta pentru ca totul se vede foarte clar chiar si de pe luna. Dar, numai pentru cei care isi folosesc ochii pentru vedere.

37 de comentarii:

RaduB spunea...

Cata dreptate.
Eu personal nu cred ca ne mai facem bine ca natie, prea curand. Vom invata ceva doar (daca...) cand ne vom ridica din praf, cu dintii imprastiati . Si un by pass coronarian nu o sa ajute prea mult atunci...

PS
ce parere ai de scenariul 4 al baietasilor din link?

http://www.forexcrunch.com/4-scenarios-for-the-fiscal-cliff/

Sanatate
RaduB

votezcunimeni spunea...

@Horea
Cred totusi ca nu "noi insine am creat legi diabolice prin care li se refuza atator oameni de valoare, buni profesionisti, profesori, artisti, medici, functionari dreptul de a candida si a detine calitatea de ales!"
Cred ca cei mai multi dintre cei aproape 60% din populatia Romaniei care nu au participat la vot fac parte din catogoria celor care nu pot fi atat de usor influentati. Totusi, au nevoie de cineva care sa ii uneasca + acea scanteie + credinta ca se pot realiza schimbari.

Horea spunea...

RaduB, nu m-ar mira un scenariu 4 pentru baietii care nu mai vad nici un risc in nimic. Daca s-ar fi uitat la dobanzi ar fi constat ca ele cresc in pofida celor 85 de miliarde lunare pe care FED le baga in piata ca sa nu creasca.

Cei mai multi interpreteaza aceste semnale ca apartinand unui nou ciclu inflationist.

Eu le interpretz altfel!
Ca fiind semnalele unui ciclu "panichist". Pentru ca si Grecia a ajuns la dobanzi de 300% fara un gram de inflatie. Prin deflatie si neincredere mai degraba.

Votez nimeni, s-ar putea sa ai dreptate dar garantii nu exista. Pentru ca cei care nu au votat par a fi pasivi pe toate planurile.

Poate ca vad ceea ce vedem si noi, dar sunt prea comozi pentru a se gandi la felul in care s-ar putea remedia problema.

Daca cineva i-ar putea unii, problema ar fi ca si rezolvata. Numai ca pentru asta ar trebui sa aiba un ideal comun, nu doar o repulsie comuna.

bursierul spunea...

nu am inteles.de ce cresc actiunile europene?are legatura cu perceptia despre risc?o clarificare,va rog.

Free Drive Ro spunea...

se vede cu ochiul liber ca nu conteaza cine cum voteaza, programul de guvernare vine de la Bruxelles.
cine mai crede in gargara cu democratia? (si aici nu-i vorba doar de Romania)
asa se explica neparticiparea la vot; si chiar daca ar fi 99,99% voturi nule, pana la urma conteaza cine numara nu cine voteaza si pana la urma tot asa cum am stabilit ramane.
vorba lui Lapusneanu,"..daca voi nu ma iubiti, eu va iubesc pre voi si voi merge ori cu voia, ori fara voia voastra.."
asa spun si guvernantii nostri, care tot aia sunt.
deci n-are rost sa mai certam poporul ca n-a votat cum trebuie, sa-i certam ca "aia ati votat, aia meritati"
si daca ies in strada , tot asa se termina, vezi grecia, spania, cu manifestatii de milioane de oameni. s-a schimbat ceva?
nu!
singura speranta e ca masinaria asta de propaganda si cartelul asta politico-bancar mafiot se vor prabusi de la sine.
nu ne ramane de facut nimic altceva decat sa-i ignoram si sa incercam sa facem cumva sa ne delimitam complet de ei si de sistemul lor.
sa nu-i luam in serios si sa nu ne facem inima rea degeaba :/

votezcunimeni spunea...

@Free Drive Ro spunea...
Exista o cale democratica de a schimba lucrurile (vezi blogul meu).
Chestia cu varza de Bruxeles - ei cer doar lucruri elementare cum ar fi: nu cheltui mai mult decat iti permiti etc.

Horea spunea...

Free drive, no free drives, they don't exist. Conduci pe drumuri gresite dupa parerea mea.

Uita-te ca una din tarile baltice a facut cum a vrut ea, atunci cand politicul si "boborul" s-au suit pe acelasi cal.

La fel in Islanda. Numai ca Islandezii nu s-au speriat ca grecii de propaganda. Grecii si-au sapat proria gropa ca romanii. Doar sunt si ei in Balcani. Trebuind sa aiba apucaturi asemanatoare.

Istoria Spaniei nu s-a terminat inca!

Nastratin spunea...

Basescu-Ponta-Crin pe o insula pustie (Romania?):

Băsescu, Crin şi Ponta naufragiază pe o insulă pustie. Aflaţi pe plajă,Crin se erijează în conducător al grupului şi propune ca fiecare să o ia în altă direcţie ca să-şi mărească şansele de a găsi resurse pentru supravieţuire.
Se despart: Crin merge ce merge prin pădure, caută,ciuleşte urechile, dar degeaba! Nici urmă de ceva comestibil, cât de cât. Într-un final, ajunge
într-un luminiş, în care Băsescu deja îşi făcea un grătar! Fericit, se duce la el şi îl îmbrăţişează!
"Bravo, Băsescule!"
"Măi Traiane, eu întotdeauna te-am admirat. Ştii să te descurci în orice situaţie, se vede că ai fost marinar. Ce mai, eşti tare! Auzi, între noi fie vorba, mie Ponta ăsta nu mi-a plăcut niciodată!"
La care Băsescu răspunde sec: "Nu-ţi place, nu minca!"

Free Drive Ro spunea...

Islanda are 300 000 de oameni, mai putin decat judetul Mures.
Tarile baltice sunt si ele nesemnificative si finanta mondiala si-a permis sa renunte la aceste teritorii si sa le lase sa-si faca de cap.
In schimb in tari ca Romania, Grecia, Spania, etc. sunt investite interese, nu vor fi lasate de capul lor. Ceausescu de exemplu a facut de capul lui si a ajuns unde a ajuns. Aviz amatorilor.
Finanta mondiala are resurse, are bratul lung si reprezentanti (guvernatori) pe teritoriul Romaniei. Romania nu mai e tara, e provincie, iar poporul a fost redus la nivelul de populatie, vorba lu' Paler.
In '89 mai exista o coeziune, o directie (buna sau rea), acum manipularea a atins cote fara precedent si dam toti din maini si din picioare fara sa stim unde ne indreptam.
Stiu altii in schimb.

Horea spunea...

Free drive ro, daca inteleg bine, in opinia ta, manipulatorii straini au redus poporul roman la o populatie, l-au bagat pe Becali,pe EBBA, pe Vadim etc. in parlamentul european.

Pe Becali mai apoi in parlamentul Romaniei, in comisia juridica a parlamentului. Ei l-au pus pe Dragnea penalul vicepremier, si pe ceilalti penali in parlament, si pe Ponta plagiatorul premier.

Dupa ce acelasi plagiator a facut un angajament in fata acelorasi manipulatori, promitandu-le ca nu avea penali in guvern.

Un angajament pe care l-a respectat asa cum isi respecta toti plagiatorii promisiunile.

Unei tari mici ii poti da mult mai usor un bobarnac, in cazul in care ar fi populata de o populatie. Numai ca, in Islanda si in tarile baltice traiesc popoare.

Dar, romanul este maistru in gasirea explicatiilor identice cu ale tale, in numele carora altii ne persecuta mereu, noi fiind in schimb minunati. Interesant totusi ca am ajuns unicat in Europa si poate in lume.

Punand diagnostice total eronate, veti trata vesnic boala eronat. Polonia este tara mica? Vrei s-o compari poate cu cocina de porci din Romania? Tot dusmanul de clasa din strainatate i-a dictat poate lui Diaconu ceea ce a spus despre parlament, si azvarlit-o tot el pe Adriana Saftoiu din clanul PNL?

Diagnostic corect ati auzit de mai multe ori de la destul de multi romani carora le pasa de tara. Dar voi stiti una si buna, punct.

Daca tot te-ai decis sa conduci liber. Deschide-ti mai frate ochii! Pentru ca altfel te vei baga in stalpii din sant.

Free Drive Ro spunea...

hai s-o luam pe puncte.
in opinia mea, parlamentul Romaniei are rol decorativ.
tocmai d-aia Gigi, Eba si restul n-au nici o relevanta.
puteau sa fie niste gaini si calul lui Caligula in parlament, nu era nici o diferenta. legile se dicteaza in alta parte si sunt aduse in Romania pe tava de Jeffrey si restul.
zici ca nu-i asa?
la fel si executivul, executa la fel ca presedintele, si din cand in cand se mai reped sa faca sluj pe la inaltele porti ale cartelului politico bancar cand unul cand altul.
niste caini care maraie unul la altul daca se baga celalalt sa linga mana stapanului.
nu esti de acord?
chiar tu ai spus ca au modificat legile sa nu poata candida/intra la guvernare altii in afara de ei, ei fiind bratul executiv al masoneriei si, da, manipulatorilor straini, totul facandu-se cu acceptul si acordul papusarilor din afara. pauparii au nevoie de exact astfel de lingai sa-si poata promova agenda. tocmai de aia nationalismul e pus la colt si infierat.
acuma, eu urmaresc cu interes ce se petrece in Romania si sunt la curent cu ce se intampla, dar de 14 ani traiesc in Toronto, si pot sa-ti spun ca si aici, ca peste tot in lume, nu mai crede nimeni in democratie.
diferentele sunt de forma nu de fond.
si da, Islanda e asa un satuc mai mare, finanta mondiala n-avea nimic investit in gheizere, asa ca i-a lasat in plata domnului.
da' uite ca pe iranieni si pe venezueleni nu-i slabesc deloc.
in Polonia n-am fost sa vad cum e, ai fost tu sau ai vorbit cu polonezii sa vezi ce zic?

George spunea...

Horea, toata lumea are o mica parte de dreptate dar trebuie sa vedem care lucruri ne-au adus aici in rahat iar dupa parerea mea de roman cu spirit autocritic cred ca mai multi factori ne-au adus aici, si anume: pozitia geografica, finanta mondiala, comunismul, capitalismul, religia ortodoxa, samd dar toate astea au gasit un teren fertil pe poporul roman care a invatat sa fenteze cam toate regulile impuse de aceste sisteme politico-economico-religioase si a ajuns sa se fenteze pana si pe el, crezand ca daca acum cineva il fecundeaza in dos iar maine ii vorbeste frumos inseamna ca s-a pocait de faptele lui si ca poimaine o sa fie om de caracter lucru care nu se intampla cu oamenii fara caracter.
Din pacate la noi totul este de ochii lumii, suntem "credinciosi"(pupam scheleti) ca asa face majoritatea, respectam regulile doar daca suntem in public, dupa, incalcam toate regulile. Ma refer acum la majoritate care da trendul, pentru ca altfel sunt foarte multi romani care sunt opusul dar care satui fiind nu-i mai intereseaza decat bunastarea si linistea lor si a familiilor lor.

Horea spunea...

hai s-o luam pe puncte.
in opinia mea, parlamentul Romaniei are rol decorativ.
tocmai d-aia Gigi, Eba si restul n-au nici o relevanta.
puteau sa fie niste gaini si calul lui Caligula in parlament, nu era nici o diferenta. legile se dicteaza in alta parte si sunt aduse in Romania pe tava de Jeffrey si restul.

Corect pana la un punct, pana la legi dictate si aduse pe tava de Jeffry. Ceausescu a lasat dupa el o tara fara datorii. Nu a existat nici un Jeffry atunci cand analfabetii hoti au inceput sa faca legi, speciale pentru ei. Jeffry vine numai acolo unde simte boala, la tari de pe care hotii au tras trei randuri de piele. Nu am vazut nici un Jeffry in vreo tara skandinava.

Slugi? Acum da! Pentru ca au furat totul, si nici macar Romania smechera nu poate functiona fara bani.

chiar tu ai spus ca au modificat legile sa nu poata candida/intra la guvernare altii in afara de ei, ei fiind bratul executiv al masoneriei si, da, manipulatorilor straini, totul facandu-se cu acceptul si acordul papusarilor din afara.

Eu nu cred ca am spus asa ceva! Pentru ca nu legile ci calitatea oamenilor ii opresc pe cei cu bun simt sa se bage. Dictatura interna care se profileaza nu este stipulata asadar prin nicio lege. Cei ce au fost exclusi si vor fi exclusi vor fi loviti de legea bunului plac al sefului si al lingailor penali din jurul lui.

traiesc in Toronto, si pot sa-ti spun ca si aici, ca peste tot in lume, nu mai crede nimeni in democratie.

Un lucru normal in conditiile in care psihologia umana este tot mai negativa intr-o lume aflata pe marginea prapastiei. In viitor democratiile vor fi zguduite si mai zdravan, din aceleasi cauze, dar, in tari precum Canada nu vor ceda niciodata. In Romania nu are cum sa cedeze ceva ce nu a existat in veci. Trecerea spre fascism se va face in opinia mea destul de usor.

Am fost in Polonia si am vorbit cu polonezi. Este o alta planeta.

In satucul Islanda era vorba de sume enorme de bani, informeaza-te pentru ca poti. Asta pentru ca veniturile si banii care se invart intr-o tara nu sunt relatate la marime, ci mai degraba la bunastarea tarii respective.

De aici au rezultat si presiunile enorme si amenintarile la care au fost suspusi islandezii. Pana in momentul in care presedintele a chemat poporul la referendum. Dupa referendum nimeni nu a mai indraznit insa sa scrasneasca, pentru ca si-ar fi dat cu proria leuca in cap.

Geoge, evolutia mentala a oamenilor nu poate fi oprita nicaieri, in cazul in care oamenii nu aleg ei insisi involutia. Suntem totusi in 2012, asa ca am putea s-o lasam putin mai moale cu istoria. Ea are un rol dar nu la infinit. De foarte multi romani care au trecut granita nu s-a legat nimic. Pentru ca asa au vrut ei.

Au ales inschimb sa duca cu ei smecheria romanesca, in loc sa invete ceva de la cei care au reusit mai bine. Luminarea oamenilor nu poate veni de la sine. Fiecare om in parte trebuie sa-si doresca si sa depuna un efort in acest sens. Iluminismul a lovit Danemarca inainte de-a lovi Franta, cu toate ca Rousseau era francez.

Asta pentru ca danezii au fost mai deschisi si mai receptivi la ideile noi decat francezii. Care aveau de fapt sursa acasa la ei.

Horea spunea...

Tot George, exista destui romani care gandesc altfel, in opinia mea foarte sanatos. Oare de ce? Nu fac si ei parte din acelasi popor lovit de aceiasi istorie? Eu cred ca da, numai ca, la cei din urma vei gasi trei deosebiri importante. Ei isi folosesc ochii ca sa vada, urechile ca sa auda, si creierul ca sa inteleaga.

Nastratin spunea...

http://www.dcnews.ro/2012/12/strategia-prin-care-sotia-lui-dinu-patriciu-ar-putea-recupera-averea-batalia-se-da-la-spital/

Free Drive Ro spunea...

Ceausescu a lasat in urma o tara fara datorii.
intrebarea care se pune aici e cine l-a dat jos pe Ceausescu.
tu sustii punctul de vedere ca a fost revolutie urmata de alegeri (mai mult sau mai putin) libere si noi romanii ne-am dat cu leuca in cap pentru ca am ales prost conducatorii (daca am inteles bine).
eu, dimpotriva, sustin ca n-a fost nici o revolutie, schimbarea de regim a fost efectuata exact cum spunea Ceausescu de agenturi, fraiele au fost preluate de oamenii masoneriei antrenati in afara iar Romania (la fel ca intreaga Europa de Est) a intrat pe un traseu prestabilit de "democratizare" si jaf generalizat in beneficiul finantei mondiale.
trepadusii de la guvernare in Romania, o repet, sunt irelevanti in sensul ca traseul ar fi fost acelasi.
exact ca la americani unde castiga cand democratii cand republicanii dar pana la urma politica ramane facuta de rezerva federala si cartelul bancar.
ca peste tot in lume.
doar pentru ca lumea o duce mai bine decat in Romania nu inseamna ca e democratie nici aici.
...
in Islanda am avut o schema Ponzi, cum e de fapt tot sistemul financiar mondial.
exact de aia s-a prabusit pentru ca sumele erau imense pentru marimea tarii.
poti sa vezi aici exact cum statea treaba (in the money Geyser):
http://www.youtube.com/watch?v=JjglR2KYz5o
....
pana la urma perception is reality, tot sistemul financiar mondial e o schema Ponzi, dar atat timp cat inchidem ochii si nu punem intrebari, si mergem in fiecare zi la lucru bagand capul in nisip ca strutul, nu ne afecteaza :/

Horea spunea...

Free drive, eu nu am rostit niciodata cuvantul revolutie, ci am numit procesul din Romania lovitura de stat.

Am mai spsus ca atunci cand pleci de la definitii gresite obti intotdeauna rezultate gresite.

Nu am nici energie si nici timp de pierdut ca sa discut a o mia ora ceea ce am mai spus. Iti pun totusi un articol scris pe fundatie sociologica, pe care eu il vad foerte pertinent.

http://www.ziare.com/politica/parlament/invitatii-ziare-com-vasile-dancu-parlamentul-o-romanie-in-miniatura-1209277

Din pacate nici acest articol nu vorbeste de rezolvari ci mai degraba despre cauzele catastrofei romanesti. Dar pentru discutia noastra mi se pare suficient. Din moment ce ea a fost pornita tot de la cauze.

Ma mir ca stai de 14 ani in Canada pentru ca mie mi se pare ca le cam amesteci. Observi corect niste adevaruri incontestabile, dar tragi concluzii eronate. Pentru ca nu toti o duc la fel, si nu toti au o societate ca cea din Romania, cu toate ca bancile si marile finante au incercat sa lucreze peste tot.

Cum ar rectiona poporul "canadianez" daca partidele ar sosi la vot cu liste pline de penali? chiar si in lumea asta plina de masoni. Cam cum ar reactiona orice alt popor normal, in afara de cel teleormanez si de alte nationalitati din Romania.

Nu uita ca fiecare boala are o cauza. Si, nici ca vindecarea oricarei boli se obtine exclusiv doar printr-o singura metoda. Tratamentul cauzei.

Iti garantez de aceea ca, in tara in care traiesti, poporul va iesi pana la urma bine din incercarile grele la care va fi susupus in viitor, in pofida masonilor, a bancilor, si a tuturor uneltitorilor reali si fictivi.

In Romania nu! Asta fiind diferenta de la cer la pamant.

Nastratin spunea...

Horea...tragedia romaneasca e ca tara noastra ar fi putut s-o duca f bine cu oameni corecti care sa fi facut politica din 89 pina azi in folosul poporului si al tarii....Romania e binecuvintata cu de toate: resurse, munti, mare, terenuri agricole si totul pe o suprafata relativ mare raportata la nr de locuitori, si intr-o pozitie geografica apropiata binecuvintata, chiar daca aproape de Rusia...Oameni destepti are tara asta, dar politica romaneasca de dupa 89 e una catastrofala...Parlamentul romanesc face de rusine Romania in Europa si in lume, iar televiziunile nu ne sesizeaza inca suficient desi ar trebui sa ofere interviuri oamenilor politici din alte tari care sa-si spuna parerea pe fata despre Romania...Ar trebui mediatizat pe canalele romanesti zi de zi parerea strainilor fata de noi, pt ca poporul sa cunoasca ce au votat macar asa daca altfel nu vor sa priceapa...Romania a ajuns o tara de risul lumii, desi are tot ce-i trebuie si e un pamint binecuvintat de Dumnezeu cu de toate exceptind conducatorii...

Nastratin spunea...

Horea....inca ceva...nici eu nu am fost la vot cu gindul ca n-am ce vota dintre penalii unui partid sau altuia, la putere sau opozitie...Dar se pare ca tocmai acest gest a adus la putere penali mai rai ai USL...Cred ca era bine sa votez fie si alegind raul mai "mic" (raul "mic" din tara noastra e "urias" in orice democratie vestica)...Asa insa doar 40% de oameni manipulati de USL la sate sau din patura extrem de saraca a oraselor au hotarit pt viitorul tarii si asa f sumbru dupa datoria enorma de la FMI si distrugerea multor locuri de munca din 89 pina azi...E drept ca unii au votat si ca razbunare pt taierea pensiilor si salariilor bugetarilor vs. salarii enorme ale politicienilor care furau pe fata...Ramin la parerea ca rolul televiziunii si media ar trebui sa fie mediatizarea larga zi de zi a parerilor dezastruoase ale strainilor fata de Romania si mai ales conducatorii ei ca proba ca toti cei ce se perinda la cascavalul banului public din politica si ministere au fost si sunt "useless", adica imutili, oameni fara pic de valoare, daca nu profesionala, macar etica....dar nu se vede nici macar atit...

Horea spunea...

Nastratin, lovitura de stat a confiscat si mas-media, asa ca la noi nu mai este vorba de televiziuni, ci de puncte de propaganda. Sa ia interviuri de la straini?

Care sa spuna ca toate normele unui stat de drept au fost calcate in picioare. Interviurile au fost luate intotdeauna in sens opus. Ca sa-i poata picta pe hoti in culorile curcubeului. Cei care au incercat sa spuna totusi adevarul au fost acuzati de Basism.

Romanii au votat. Acum trebuie sa sufere si consecintele acestui vot descreirat in opinia mea. Pentru ca pasii spre o societate fascista sunt tot mai clari pe zi ce trece.
Eu am avertizat despre acest deznodamant foarte probabil. Iata ca acum ne bate la usa.

Anonim spunea...

horea , pentru a fi fascisti e nevoie de o ideologie , parerea mea e ca o sa alunecam inapoi in comunism la cum am votat , acolo ne meritam soarta impreuna cu toti pensionarii pomanagii care au votat majoritar leprele usl-iste !!!

Stefan spunea...

Bai frate cand citesti comentariile unora te ia cu suparare. Cum sa nu fie asa cand zi de zi primesc cu polonicul informatii de cacat si nu sunt in stare sa zica "gata baaaa, hooooo ca mi-e greata de la atata kkt pe care il mancati in direct si eu ca fraierul stau si va privesc".
Bai free drive sau ce oi fi.Cand o sa te revolti si o sa inchizi televizorul poate o sa ai sansa sa intelegi ceva.
Ia naiba telecomanda aia si vezi ca are un buton sus cu stop joc. Foloseste-o si dupa aia baga neuronul in priza pentru sanatatea publica.

Horea spunea...

Nastratin, eu nu cred, nu am crezut, si nu voi crede niciodata in teoria cauciucului spart, inlocuit tot cu unul spart, dar mai putin.

Ceea ce vedem azi este exact rezultatul alegerii raului cel mai mic, care se transforma aproape intotdeauna intr-un rau mai mare.

Free Drive Ro spunea...

in general, ai dreptate, cu o singura exceptie, cand pui atata baza pe democratie.
parerea mea e ca nu exista democratie in tarile pe care le-am vizitat si am trait pana acum.
democratie in sensul de vointa poporului infaptuita de alesi.
politicienii de aici ca si de aiurea au alta agenda si urmeaza alte directive decat sa stea sa vada ce doresc alegatorii.
in alta ordine de idei, ca sa mai astec putin :) ,
lumea o duce mai bine aici dupa cum spuneam, dar e o bunastare pe credit (canadianul obisnuit are pe la $30 000 datorie si asta nu include ipoteca pe locuinta). Spre deosebire de Romania, aici functioneaza insa legea falimentului personal, asa ca lanturile invizibile ale slcaviei financiare sunt un pic mai relaxate :/
...
in fine, mie imi plac dezbaterile astea, chiar daca trebuie sa ma repet de 100 de ori, poate intelege si alta lume lucrurile la fel ca mine, sau daca gasesc o idee interesanta poate o adoptez. Proudhon de exemplu avea o rabdare extraordinara sa stea sa-si explice ideile (nu ca m-as da Proudhon acuma)
ma duc sa citesc articolul cu Vasile Dancu; tu ai vazut filmuletul cu Mas Keiser si geizerul cu bani?


Horea spunea...

Nu am vazut filmul de care vorbesti al lui Keiser. In ceea ce priveste democratia exista multe de dorit precum spui, in multe tari.

Numai ca, de la dorinte pana la calcatul total in picioare aindividului drumul este deosebit de lung. In Roamnia, nu stiu cand ai fost aici ultima data, exista o singura lege. Banul.

El fiind miza suprema tocmai de aceea si in politica. Si nu oricum, ci prin frauda si furt. Pentru ca banditii nu stiu alta cale prin care ar putea face bani.

Free Drive Ro spunea...

la multi ani in 2013 pentru Horea si cititorii blogului
...ce e scris si pentru noi, bucurosi le-om duce toate... :/
...
dupa ce ne trezim din aburii euforiei (si sampaniei) poate raspunde cineva (daca stie) la niste intrebari pe care mi le-am pus. intrebari educative.
cine e Isarescu si cine l-a pus la carma bancii (asa zis) nationale?
de ce de 22 de ani incoace vreme trece, vreme vine, multe (guvernari, partide politice) trec pe dinainte, in auz ne suna multe, dar la banca (asa zis) nationala avem aceeasi conducere?
are vreo putere (reala) parlamentul/guvernul sa se bage peste guvernarea bancii (daca tot e nationala)? sau e "independenta" (vorba vine), si face politica monetara dupa indicatii venite din eter?
si daca guvernarea aleasa "democratic" nu are control asupra monedei "nationale", cate parale face democratia?
si nu vorbim doar de Romania.
...
daca refuzam sa vedem ce-i sub nasul nostru si sa spunem lucrurilor pe nume, ce rost mai are sa ne lansam in speculatii si sa ne amagim ca am elucidat care-i natura realitatii in care traim?
nu ne ramane decat sa credem ca Isarila indeplineste (ca Blankfein ) lucrarea Domnului, si sa-l privim (cu adoratie) pe Becali cum imparte sacii cu bancnote de sarbatori (ca si Bernanke dolarii din elicopter).
nu exista nici o legatura intre aceste personaje bineinteles, iar asemanarea (foarte suspecta) dintre pupitrul lui Basescu pe care scrie "Administratia Prezidentiala" la fel ca pe pupitrul lui Obama, doar ca in engleza, in timp ce ii vedem pe amandoi prezentand acelasi program artistic numit "starea natiunii" dupa acelasi format - te-ai gandi ca astia ar putea un pic mai originali (sau romanii e prosti oricum, nu ne mai deranjam) - e de natura sa ne intareasca increderea in democratie si votul popular si in faptul ca poporul roman (ca si celelalte popoare) isi tine (strans) in mana soarta.
buahahaha!!!

RaduB spunea...

despre ce vorbim noi aici?
Asa, la un google rapid...

http://www.ghimpele.ro/2012/09/sondaj-imas-mugur-isarescu-cea-mai-de-incredere-personalitate-publica/

Asta-i patria, asta-i poporul...

si din poza aia este foarte interesant de analizat cati si care din ei sunt purtatori de sortulet si de manusi... :) stiu, surprizaaaaaa.

asa ca, doar La Multi Ani, ca bani.....
RaduB

Horea spunea...

Free drive si Radu, la multi ani!

Din sondajul pe care il expune Radu reiese foarte clar cine sunt cei mai mari masoni. Cei care au facut din strugurescu o icoana. Aceiasi care s-au dus la vot ca sa scape de Basescu, prin intermediul marilor lideri adormiti si plagiatori ai aliantei.

Carora Basescu le-a devenit mai nou chiar simpatic de cand se da cu sania.

Un lucru pe care l-am prezis. Asta pentru ca creierul meu spalat m-a ajutat sa inteleg adevarata miza a alegerilor. Cea din totdeauna. El ciolano.

Trebuie sa fi cretin daca te mai miri de faptul ca alianta va face exact ce au facut si ceilalti, numai ca si mai "bine". Pentru ca s-au dublat la numar.

Banii dati, vor fi luati de fapt, ca la radio Erevan, ca si toate promisiunile mincinoase. Ceva mai trebuie sa le ramana si celor 588. Si nu in ultimul rand lingailor din jurul lor. Astea vor fi de fapt si noile locuri de munca create, promise de Ponta si Antonescu.

Free Drive Ro spunea...

concluzia logica e ca mergi degeaba la vot, jocurile se fac in alta parte; la concluzia asta au ajuns si aprope 70% dintre romani.
astia se mai joaca de-a democratia pentru ca ofera iluzia de legitimitate si mascheaza ceea ce tot mai multa lume intelege; peste tot in lume democratia a murit de mult (daca o fi trait vreodata, ca eu n-am prins-o), iar oligarhia financiara din spatele cortinei ne guverneaza prin proxy (pe care unii dintre noi se iluzioneaza ca l-au votat).
...

Nastratin spunea...

http://www.cebr.com/wp-content/uploads/WELT-press-release-EMBARGOED-00.05-GMT-26-Dec-2012.pdf

Nastratin spunea...

Horea....iata o gindire inteligenta care arata ca romanul e inteligent...

http://noraiuga.blogspot.ca/

http://www.ziare.com/cultura/scriitori/nora-iuga-scriitoarea-interzisa-de-ceausescu-pentru-ca-scria-prea-erotic-interviu-ziare-com-1209796

Horea spunea...

Nastratin, gresesti profund!

Arata eventual ca Nora este o femeie inteligenta. O diferenta de la cer la pamant.

Cate Nore are oare Teleormanul?

Si daca are, oare cate isi folosec inteligenta constructiv pentru societate? Pentru ca o inteligenta distructiva nu este de folos nimanui, decat celuia care o poseda, si familiei lui.

George spunea...

La Multi Ani tuturor!!!

Horea spunea...

Mersi la fel!

Nastratin spunea...

La Multi Ani! tuturor si multe "succesuri" in 2013...

Nastratin spunea...

Horea...ai dreptate...nu toti romanii sunt inteligenti, dar am vrut sa spun ca sunt si romani inteligenti

Horea spunea...

Anonim, iti garantez ca nu mergem spre nici un comunism, ci spre fascism. Asta pentru ca fascismul permite proprietatea privata, comunismul nu.

Ii vezi tu pe cei care au jefuit tara pentru ca sa-si construiasca cetati si sa zboare in avioane atat de idioti incat sa tanjeasca dupa o oranduire care le confisca furtul prin definitie?

Nu-ti bate capul cu asta! Fascismul este tot dictatura.