Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 19 decembrie 2012

Viitorul "care este"


Un interviu cu Kyle Bass care vorbeste despre ceea ce am vorbit si eu de mai multe ori, Japonia. Se pare ca el vede cu aceiasi ochi ca si mine ceea ce urmeaza. Cei care au investit in Grecia au pierdut deja 90 de centi din fiecare dolar investit, si eu repet ceea ce am mai spus. Grecia va incepe sa-si revina la anul. In timp ce alte tari vor urma sa dea cu capul in perete. Vreau sa-ti dau un link, fenomenal dupa parerea mea, care arata expunerea bancilor la derivate. Adauga acestor cifre ceea ce spune Kyle despre relatia dintre PIB, pe scala mondiala, si datorii. 350% in favoarea datoriilor. In cifre neplagiate: 200 de trilioane datorii, raportate la un produs intern brut de 60 de trilioane. Rezultat? O era numai buna pentru o guvernare cu 26 de ministere, 3 vicepremieri si 588 de parlamentari. Important este totusi ca ceea ce am prezis se va adeveri intocmai. 

Spuneam ca Ghise nu va mai purta pancarte niciodata si ca Basescu le va deveni chiar simpatic celora care au facut program guvernamental din eliminarea lui. Dar, care, in timpul cinei celei de taina au semnat un protocol cu dusmanul de clasa. Asta pentru ca in lupta pentru ciolan, Dragnea, Ponta si Antonescu ar fi semnat chiar si biciurea mamelor lor. Foarte bine totusi ca au fost votati, si, pana la urma, eu cred ca protocolul nici nu este chiar asa de rau pentru Romania. Ponta spunea ca va fi foarte bun si pentru leu. Eu am dubii, dar eu nu contez, el da! Pentru ca in plagiator are poporul votac increderea cea mai mare. Important este totusi ca votacenia sa si-a primit flegma! Una dupa care va fi, nu rugat, ci foartat, sa platesca salariile "tutulor" tovarasilor din parlament si din guvern. Si nu invers, asa cum credea dobitocia sa, in momentele de euforie maxima in care se inghesuia la vot. Am citit ca vom avea pana si un minister al marilor lucrari publice, pentru ca macar ministerul sa fie mare, in cazul in care lucrarile vor fi foarte mici sau chiar inexistente. 

Numele ministerului se portiveste cu radacinile premierului. Pe vremea cand era el pionier si Nastase UTC-ist, totul avea un format colosal, si se putea exprima in doar cateva cuvinte: marile realizari socialiste. Ce o sa faca trei vicepremieri, 8 ore pe zi, stiu doar cei care i-au votat, dar, raportat la cate 20 de vicepresedinti, in fiecare clan, sunt pana la urma o nimica toata pentru buzunarul lor. Pentru ca de produs vor produce ceea ce au produs si inainte de a-si prelua posturile. Paguba. In rest, uita-te, sau mai bine zis hoalba-te la ce au putut produce Isarestii din toata lumea. Cu Goldmanii in frunte, ca de obicei. Expunere la derivate in valoare de 1,5 qadrilioane, total. Le vei vedea ilustrate fotografic, nu pe toate, din fericire, ca sa nu amtesti. Zgarienori de bani. Ce s-ar mai urca Dragnea si ai lui calare pe ei. Dar uite ca saracii au fost osanditi sa se multumeasca cu ceea ce vor "deriva" de la votac. Ma apuca iar plansul hac, hac, hac.

4 comentarii:

Anonim spunea...

kyle bass mi se pare un super alarmist notoriu , dupa el ar trebui sa ne retragem in munti cu cateva gun-uri dupa noi !!!
merita sa-l credem ?

votezcunimeni spunea...

@Horea
Este clar ca, mai devreme sau mai tarziu sistemul va suferi, hai sa spunem "corectii". Intrebarea este, cum sa procedam astfel incat istoria sa nu se mai repete?

Istoria este plina de astfel de baloane care au condus la crize economice.

Mai grav este ca, la baza acestor baloane se afla natura umana, dorinta de inavutire.

Asadar, ce solutii am putea gasi pentru ca istoria sa nu se mai repete?

Nastratin spunea...

Horea...2013,,,anul votacilor...la cite ministere sunt toti atitia penali certati cu legea si ascunsi sub plapuma imunitatii parlamentare....Atentie insa: sub plapuma aceste capuse sug in continuare banii statului si ii sifoneaza in conturile lor off-shore...Boborul sa-i mai voteze si peste 4 ani, cel putin aia care vor mai supravietui erei de aur Ponta-Crin-Felix...Cit despre Baselu, eu n-am avut niciodata incredere in el (dovada analfabeta Eba propulsata europarlamentar), dar a fost un rau mai mic decit ilici-felix...Acum insa inclusiv Baselu se pupa voios cu plagiatorulescroc de Rovinari, Pontacu...

Horea spunea...

anonim? Ma intrebi pe mine daca sa-l credem? Pai, nu crede fiecare in lumea asta mare ce vrea el sau ea sa creada? Indiferent de ce spune Kyle, eu, sau oricine de fapt.

Votez nimeni, am putea sa ne schimbam mentalitatea! Solutia este chiar atat de simpla. Cine vrea s-o aplice poate sa inceapa cu persoana lui proprie.