Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 14 decembrie 2012

Veriga cea mai slaba a democratiei

Este insasi democratia, pentru ca este un concept care se poate autodesfinta prin insasi definitia pe care o are. Toleranta totala fata de cei care vor sa o calce in picioare. In numele democratiei au devenit toate dosarele penale din Romania politice. Si tot in numele ei suntem si noi tolerantii in curs de desfintare. De catre cei care grohaiesc 25 de ore din 24 despre reguli pe care mafioteniile lor nu le respecta niciodata. 

De ce? Pentru ca noi cei care dorim si iubim democratia le permitem sa faca acest lucru, paradoxal tocmai in numele ei.

Acest paradox este unul incredibil pana la urma. Sa fi desfintat exact de un sistem pe care il sustii. Si sa-i vezi prosperand tocmai pe cei care il detesta, dar care ii invoca mereu numele, ca sa o poata scuipa cat mai bine. Grecii se pare ca nu au terminat definitia democratiei! Au uitat sa specifice cel mai important parametru. Societatea in care poate fi aplicata. Aplicata acolo unde nu trebuie si nu se poate, democratia va transforma societatea in anarhie. 

Pentru ca poti avea la indemana orice produs performant, daca nu-i cunosti regulile de functionare. Indiferent despre ce ar fi vorba. Daca nu te pricepi la ceva strici mai mult decat poti repara. Si te vei uita ca boul la poarta nou la orice produs performant, din punct de vedere tehnic, de exemplu, din moment ce nu-i cunosti, sau mai bine zis nici nu vrei sa cunosti modul de functionare. Ar trebui sa iasa foarte prost orice incercare prin care ai vrea sa-ti tai parul de pe cur cu un aparat de tuns iarba.

In Romania exista totuis oameni care incerca si acest lucru!

Felul in care functioneaza democratia in tara noastra a fost descris impecabil de un jurnalist platit de Basescu aici. Unul care fost platit totusi ca sa gandeasca cu capul, nu cu curul asa cum gandesc cei neplatiti de el. Articolul este urlator la cer si inspaimantator in acelasi timp. Dar, numai pentru cei cu creierul spalat, care nu pot sa nu moara de rusine intr-o tara in care majoritatea populatiei votace are nivelul pe care orice om normal il poate vedea de la o posta. 

Asta este poporul votac fratilor! Si cu asemenea oameni este o nebunie sa te poti astepta la minuni. Mie imi este rusine de imi crapa obrazul. Si nu voi intelege niciodata cum de am reusit sa ne scufundam numai noi in halul in care ne-am scufundat. 

Teriotoriul pe care traim este totusi plasat in Europa. Poporul votac care traieste pe aceste meleaguri nu.

Multumesc inca o data pentru toate comentariile. Pentru ca foarte multe scot in evidenta aspecte la fel de importante si de adevarate legate de democratie si societate. Intors in Romania pe mine m-a lovit insa tocmai paradoxul fundatiei deosebit de slabe pe care este construita o societate democratica. Care rezulta din pacate din insasi definitia pe care o are.

Ps. Inca un articol in ziarul basist gandul care le spune lucrurilor pe nume. Anti basismul va fi in curand istorie, pentru ca votacul nu mai trebuie ametit pentru o stampila. A votat deja, si gata. Acum ies cutitele care vor fi folosite pentru taierea ciolanului. Aceleasi cutite care vor impartii si pe baronii din clanuri in "buni" si "rai". Dragnea este cel mai sarac dintre toti, pentru ca este cu poporul. A ramas chiar de aceea mana dreapta a plagiatorului, in postura de baron bun. Cat de stupid poate fi pana la urma acest popor votac? Imi poate spune cineva?

12 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Si asta pleaca de la premisa basista ca ar exista o... majoritate tacuta, in baza statisticilor in care nici tu nu crezi... dar numai atunci cand te avantajeaza un astfel de argument.

Chiar sunt satul de basisme. Sper sa te tratezi.

S-a votat jos basescu. Interpretarile de nuanta sunt de... chichi. Negrutiu nu-i un basist veritabil. S-a vrut interesant si ti-a starnit... instinctele.

Horea spunea...

costel, ai inteles ca de obicei un rahat din ceea ce am spus. Dar asta nu ma mira pentru ca tu le sti pe toate. Eu nu i-am facut basisti pe cei care nu au votat.

Am pornit de la premiza mea. Nu am votat pentru ca nu am avut cu cine, si petru ca votul in Romania este doar o piesa comica de teatru. Care te face sa plangi in hohote atunci cand se sfarseste.. Ai vreo dovanda in sensul ca cei care au facut ca mine n-au gandit la fel?

Dar uite ce bou sunt. Cer dovezi de la un om care le stie pe toate.

Vali spunea...

costel, fa-ne te rog un serviciu. Impusca-te! Si poate mai convingi si alti cativa prieteni de-ai tai sa o faca, ca sunteti ai naibii de multi cretini in tara asta.

Anonim spunea...

Domnilor , daca nu ati afat inca ... basescu este pentru costel inamicul public nr.1 , tradatorul de tara care la bagat ( binemeritat ) pe idolul nastase la racoare , dictatorul care trebuie indepartat cu orice pret , chiar daca toata tara o sa fie ... rosie !!!
cu stima sorinelp
@papagalul_costel , vezi sa-i reamintesti lu ponta ca are promisa o flegma de la mine !

CG spunea...

Horea , se spune "ca tu ai dreptate in toate" nu ca le stie pe toate :) :)

Pai so fi votat si acum antibasescu dar sa votezi si impotriva propriei tari? sa-ti urasti in principu tara, pai tu nu casti gura ce este pus pe lista?
nu cunosti pe nici unul de acolo, bun invalidezi si gata!

Este cel mai de jos parlament posibil, bai Romania au murit in 1989 niste tineri s-a tras in ei ca in caini.
Au murit ca sa ne fie bine dar uita urmasii lor le este greu doar sa gandeasca putin, le este greu si au iesit ca ... votand, infractori - penali si copilasi care nu au nici o treaba cu politica decat sa fie niste papausi al unor papusari mai mari!!

Horea spunea...

Cg, unul care le stie pe toate, are intotdeauna dreptate. Prin definitie!

Si, a tot stiutorul, domiciliaza de obicei in Romania.

George spunea...

Horea eu ti-am spus sa nu-l mai iei in serios pe tov Costel, pentru ca el are probleme obsesive fata de Basescu si orice ai spune, pentru el Basescu ar trebuii exterminat, ars pe rug. Asa poti sa-ti dai seama cum au gandit nazistii, dictatorii, tortionarii care aveau aceeasi obsesie fata de cineva, fata de o rasa sau fata de o clasa sociala. Problema mai mare este ca ca chiar daca nu esti basist doar faptul ca nu-i iubesti pe ceilalti inseamna ca esti basist, dupa regula cine nu e cu noi e impotriva noastra. AC e exemplul viu de cum gandeste un tortionar, in cazul de fata doar psihic.

Anonim spunea...

@george ,
asta tot i-am spus si eu lui horea , dar el a crezut ca-l poate aduce pe costel pe linia dialogului normal , pana la urma s-a convins ca nu poate si probabil s-a resemnat ... costel e un tortionar ordinar care trebuie tratat cu flegme si bocanci in gura !
doar asa se poate purta un dialog cu sustinatorii varanului !

Horea spunea...

sorinel, eu mi-am dat seama de mult cum gandeste costel.

Numai ca eu nu-mi permit sa spun una si sa fac alta. Pentru ca as dori sa raman credibil, prin a face ceea ce am predicat, cel putin pentru mine insumi, daca nu si pentru altii.

Ma respect intr-atat incat sa nu-mi calc proriile teorii in picioare.

Horea spunea...

George, trebuie sa-l bag in seama pentru ca nu este singur. Si pentru ca in momentul de fata traiesc si eu in aceasta tara.

Dar, asta nu inseamna ca mi-am inchipuit vreodata ca o sa-i pot schimba felul de-a gandi. Asta nefiind ca atare niciodata telul pe care l-am avut cu discutiile duse. Am luat in considerare exact ceea ce am declarat. Faptul ca situl este unul de discutii.

Nespecificand astfel niciodata ca cei pe care eu ii percep fanatici nu sunt bine veniti.

Am spus fara sa ezit ca l-am perceput ca fiind tocmai un fanatic. Unul foarte "modest", adevarat, cum spunea si Radu.

La varsta mea "frageda" am invatat macar atat de la viata: O gandire fanatica este imposibila de schimbat, prin definitie. Pentru ca ea nu reactioneaza la nici un alt argument, decat la cel proriu.

George spunea...

Si eu sunt de acord ca fiecare sa-si spuna propriul punct de vedere dar atunci cand cineva o tine pe-a lui fara ca sa aiba nici o legatura cu subiectul, parerea mea este ca democratia se transforma in ospiciu. Cred ca de asta trebuie sa ne temem cel mai tare, ca democratia va devenii un ospiciu unde cei care socheaza cel mai tare sunt vazuti ca si lideri.

Horea spunea...

Pai asta si avem, si nu cred ca un site ca al meu va putea schimba ceva.Chiar daca ar fi unul plin de cenzura.

Subiectul este totusi unul foarte interesant.

Pentru ca ridica o intrebare cheie. Poate macar libertatea cuvantului sa fie prezervata intr-o societate plina de fanatici.

Si cum? Fara ca cei ce vor sa-i prezerve viata sa trebuiasca sa-si incalce proriile principii.