Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 16 ianuarie 2013

Democratia romaneasca dusa la culmi

Crin Antonescu: Eu nu am fost niciodată prieten foarte apropiat cu Andrei Chiliman. Am fost mai apropiat politic cu Ludovic Orban, dar în mod special cu Andrei Chiliman, nu. Nu cred că există vreo mare dispută între mine şi Andrei Chiliman, eu îmi văd de treaba mea. Domnul Chiliman a făcut nişte declaraţii şi în timpul campaniei, şi acum pe care fiecare poate să le judece în adevărul sau neadevărul lor, în inteligenţa sau prostia lor.

Aţi catalogat aceste declaraţii drept o trădare.

Crin Antonescu: În general, atitudinea pe care a avut-o şi o are Andrei Chiliman este trădare, chiar dacă este un cuvânt delicat de folosit. Dacă tot partidul hotărăşte suspendarea lui Traian Băsescu în vara anului trecut şi dacă tot partidul are o linie politică, votează nişte decizii, iar acum Andrei Chiliman şi în campanie spune exact ca adversarii noştri politici că ăsta a fost desfiinţarea statului de drept în România, că suntem un partid anti-occidental, exact discursul aberant al Monicăi Macovei, Traian Băsescu, Elenei Udrea, eu consider că asta este o trădare.

Multe nu am de comentat. Am si spus ca nu o sa ma chinui degeaba, pentru ca sunt convins de faptul ca votacii vad cu ochi foarte buni asemnea declartii. In mintea lui Antonescu politica depinde de prietenie. In timp ce ideile si convingerile pot fi numai cele ale partidului, adica al conducatorului iubit. Pentru ca, deocamdata, in Romania conducatorul este partidul, caruia eu ii spun clan tocmai din aceasta cauza. Oamenii se schimba partidele si ideologia raman nu poate fi asadar valabil in Valahia.

Pentru ca, aici, o data cu oamenii se schimba si ideologia, precum si profilul partidului, prin vointa de fier a conducatorului iubit inconjurat de lingai profitori. Care traseaza impreuna liniile de conduita ale "tutulor" tovarasilor.

In asemenea conditii pana si un fost presedinte de clan, precum Tariceanu, se poate simtii umilit. Pentru ca umilirea oamenilor, pentru parerile diferite pe care le au, a devenit in Romania un sport national ca si furtul. Sincer sa fiu habar nu am cine e Chiliman, in afara de faptul ca i-am auzit numele, si, pana la urma nici nu ma intereseaza. Stiu insa foarte bine cine sunt eu. Si stiu la fel de bine ca am avut aceiasi parere despre actiunea Ponto-Antonesciana din vara trecuta pe care a avut-o si Tariceanu si Chiliman. 

Hai sa presupunem ca as fi fost si eu un membru al asa numitului partid liberal, si ca mi-as fi expus in public convingerile personale, pentru ca despre asta este vorba. Si nicidecum despre linia partidului, pe care un om, o opinie, nu o va putea schimba niciodata. As fi fost zburat din clan exact asa cum a fost zburata si Adriana Saftoiu. In numele democratiei antonesciene, care ii permite in schimb orice idei maidaneze noului "liberal" Gheorghe, atata timp cat ele coincid exact cu cele ale lui Crin. 

Si dupa cum se vede ele coincid de minune. Observa si definitia pe care marele somnoros o da tradarii! Tradarea=opinie diferita de cea a partidului, adica cea a conducatorului. Schimbarea clanurilor de la o zi la alta, in functie de interese proprii=verticalitatea a unor oameni de nadejde. Pentru ca, altfel nici nu se poate explica acceptul pe care l-au primit hoardele de traseisti in clanul PNL. Te mai mira atunci de ce UDMR a fost la guvernare, sub o forma sau alta, din ziua in care s-a nascut? Doar prin a trece simplu dintr-o barca intr-alta pe o banda rulanta?

7 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Chiliman alimenteaza pupinbasismul, fara prea mare legatura cu... "bratienii". In general, cand unul o ia pe aratura il trimiti in concediu de odihna, iar daca ai porniri dictatoriale... il excluzi.

Chiliman are deja doi ani de cand e cu musca la arat.

"Limitele" democratiei cam ce spun? De cat timp e nevoie ca liderul unui partid sa pretinda "ori eu... ori el?"

Si in vara a fost lovitura de stat cam tot atat cat n-ai ajuns si tu un... pupinbasist.

Horea spunea...

Costele esti ca o moara stricata!

In viziunea pe care o ai tu, daca Basescu afirma ca Bucurestiul este capitala Romaniei, tu vei afirma ca este de fapt judetul Teleorman, asta numai ca sa demonstrezi cat de antibasist esti.

In mintea ta totul se limiteaza strict la doua lucruri: basism si antibasism. Nu stiu sincer daca e de ras sau de plans? Eu cred ca este mai degraba de plans.

Nastratin spunea...

Horea....Antonescu ar putea avea dreptate doar intr-o singura privinta: toti membrii ar trebui sa respecte linia partidului atunci cind ies in public cu declaratii. Divergente de felul asta au fost si la PDL unde oportunistul fara cap Cristian Preda iesea cu critici la adresa colegilor de partid, cu ocari tipice Antonescu, dar n-a avut niciodata un program politic. Problema mare a lui Antonescu e ca dovedeste cit de paranoic este: in interiorul PNL ar trebui ca deciziile sa se ia in grup si nu doar de capul lui, al Antonescului, dupa logica "nu faci ca mine, zbori din PNL"! Deciziile trebuiesc luate in interiorul partidului de toti membrii, nu doar de tatuca Porumbacul (Crin sekuristul), ci si de alti fosti sekuristi (Tradiceanu, Patriciu) sau membri normali la creier...Dar in Romania modelul cultului personalitatii e acum adoptat in fiecare partid mafiot (clan interlop de fapt)...

Nastratin spunea...

Horea....cultul personalitatii s-a vazut si la Ponta care a folosit functia in care era pt a se razbuna contra fiului de sekurist, Geona, zburat imediat din partid...iar ilici e alt exemplu de cult al personalitatii, acest sekurist dovedit si unealta diavoleasca a PSD aruncind Romania intr-un jaf de neimaginat de la 89 pina azi...De fapt ce au cultivat sekuristii ilici si felix este o anarhie sociala si un jaf national cum numai in america lat(r)ina si in africa se mai poate intilni...Inca pe vremea lui Ceausescu societatea romaneasca era mai curata si mai organizata decit haznaua parlamentara de azi...ce sa mai vorbim de jaful pe bani publici cu vilele RAAPPS adica vilele de protocol de pe vremea lui Ceausescu! Practic actualii escroci politicieni se lafaiie in ceea ce s-a creat pe vremea comunista, absolut nimic nefiind creat dupa 89, cind efortul noilor nomenclaturisti a fost distrugerea si jaful tarii in interes personal!

Horea spunea...

Nastratin, linia de partid este una, opinia mea putand fii alta, nu insa in Romania, ci doar in tari in care mai este dram de democratie.

Daca te inteleg bine ai dreptul sa spui in partid ca ceea ce fac colegii nu este bine in opinia ta. Colegii sa caca in gura ta. Dar tu trebuie sa o ti inchisa public ca sa nu fi impotriva liniei de partid si de stat.

Hai sa fim seriosi. Ne-am intors la era Nicu. Pentru ca linia de partid nu este trasata de imobilul in care se afla sediul. Ci, de niste oameni cu, care, poti sau nu poti fi de acord.

Deci, in opinia t daca eu as fi fost membru PNL si as fi spus intr-o sedinta ca nu ar trebui sa calcam institutiile statului in picioare, o idee in care majoritatea si-ar fi bagat picioarele. Ce ar fi trebuit sa declar public, daca ma intreba cineva? Ca trebuie sa nu am nici o parere pentru ca ma da afara din partid daca am.

Cum vrei tu si cum ai putea sa formezi o opnie publica, despre orice, din momemt ce spui ca discutiile se pot face doar sub pres in partid. Partidul este votat de oameni! Si oamenii trebuie sa afle ideile celora care il compun.

Si daca sunt de acord cu ideile lui Antonescu si Becali, care au voie sa circule si public, mai ales public, atunci voteaza ce au votat, lasand idei ca ale mele, ale lui Chiliman si ale lui Tariceanu in umbra. Chiar in pofida unui verdict european care spune acelasi lucru. Deci carle e prloblema?

Daca Tariceanu se simte umilit si a spus cu siguranta acest lucru in partid. Ce sa faca? Sa taca public doar pentru ca umilinta a devenit noua linie politica a PNL? Si de frica ca un costel sau altul il va face pupinbasist? Tocmai pe omul care s-a paruit cu Traienuc cat a putut.

Tu nu vezi ca nu mai poti vea nicio parere fara sa fi facut pupinbasist?
Un lucru care a devenit mai rau decat cancerul in Romania. Crezi cumva ca mentalitatea lui costel este izolata? Lumea, natura, tot ce misca in aceasta tara, si chiar pe aceasta planeta, are conform entalitatii amintite strict doua radacini, foarte bine definite: Basism si antibasism. Atat!

Anonim spunea...

@costel,
sa ma pupi in CUR !

Stefan spunea...

Un argument foarte interesant "daca unul are o alta opinie e impotriva noastra (a se citi a mea liderul suprem) trebuie exclus". Unde am mai auzit asta?
Cand Horea a scris pe blogul lui de fascism am ras usor si am zis ca la un popor (sau populatie) atat de fraier e greu sa apara astfel de grozavii. Ei uite ca nu e asa.
Dupa zilele astea cand o televiziune a devenit locul unde cine nu e cu noi e impotriva noastra, campanie care o poarta la comanda altui lider ma intreb cand apar lichidarile fizice ca cine sa apese pe tragaci exista, srie chiar aici.