Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 7 ianuarie 2013

Inmormantare ”organizata de masoni” in ropote de aplauze si huiduieli

Unde? Nicaieri altundeva decat in tara unde mai traiesc si azi oameni primitivi, de grota. Despre Sergiu Nicolaescu s-au scris in zilele astea tone de articole si s-au facut la fel de multe emisiuni. Ce as mai putea adauga eu la aceasta avalansa de informatii? Nimic mai mult decat o parere personala. Filmele nu i le-am vazut, deci nu pot sa le comentez. Ca a fost un om cu doua fete se vedea de pe luna, din tocmai interviurile pe care le-a dat. A spus ca cea mai mare greseala pe care a facut-o vreodata a fost  intrarea sa in politica. Cine l-a oprit oare sa iasa de acolo? Si cine l-a silit oare sa tolereze un parlament pe care il descria ca fiind format din ”obedienti si profitori”? Nimeni in afara de romanismul sau! Cel cu doua fete. Una spui alta faci.

Cu toate acestea regizorul a devenit eroul omului primitiv din pesterile romanesti, si, probabil, si al altora, mai temperati, totusi. Omul primitiv din tara romanesca nu s-a desmintit nici cu aceasta ocazie. Stim foarte bine ca ajuns sa conduca tara de cateva luni, prin USL, care il reprezinta. Si, cand conduci, conduci, nu te joci. Permitandu-ti astfel bagarea nasului in orice. Chiar si in ultima dorinta a omului pe care zici ca l-ai admirat. Aplauzi asadar ca la fotbal cand ii vezi sicriul, huiduind vaduva in acelasi timp. Pentru ca a indraznit sa faca exact ceea ce i-a cerut defunctul. Nicolaescu a fost un oportunisto-comunist de marca in opinia mea, dar, dupa cum se vede a fost si ateist. Un idol ateu este insa un concept inacceptabil pentru omul primitiv! Care a ajuns in 2013 sa se calce in picioare chiar si in fata bisericilor. Cu toate acestea el este singurul care le stie pe toate, romanul geniu si suprainitiat.

Valahul este singura fiinta de pe glob care stie mai bine decat tine pana si ceea ce simti si ceea ce gandesti. Am vazut asta chiar si pe acest blog, cat si in relatia cu prorii mei parinti, din pacate.  Un lucru care nu face altceva decat sa scoata si mai bine in evidenta primitivismul in care se scalda. Ce spun vecinii este in schimb un lucru foarte important pe aceste plaiuri. Si vecinii au intotdeauna ceva de spus, chiar daca nu i-a intrebat nimeni. Se zbat si ei pentru un cuvant! Un lucru pe care l-au invatat probabil de la domnul Frunda. Eu, in schimb, am fost dezarmat total in ultimele zile. Pentru ca nesimtirea unor oameni din aceasta tara ma lasa pur si simplu fara cuvinte. Ramas mut am reusit totusi sa-i urmaresc tot timpul pe masoni. Care au decis sa-si vare coada si in organizarea bobotezei.
 
Rezultatul este descris foarte bine in ziarul basist gandul. Personal as dori sa evidentiez totusi un citat:
 
”Nu am înţeles niciodată cum poţi să zici că ai credinţă în Dumnezeu şi în cele bisericeşti, dar în clipa următoare să te îmbrânceşti şi să încerci să păcăleşti alţi oameni, chiar şi prin inocenta fentă de a te băga în faţă la o coadă unde nişte oameni, credincioşi şi ei, aşteaptă de 5 ore cuminţi, în picioare.”
 
Eu am inteles! Este facatura masonilor. Care au inceput sa-l inebuneasca si pe premier. Din moment ce ultimul incepe sa aiureze despre austeritate. Citat tot de un ziar basist, adevarat. Unul in care pana si citatele sunt falsificari ale masonilor si ale lui Basescu. Interesant este totusi faptul ca, eu nu am vazut nici un mason. Nici inainte, si nici in timpul alegerilor. Toti dusmanii de clasa al omului din pestera si al guvernului care il reprezinta au rasarit ca printr-o minune dupa alegeri. Fapt pentru care micul Titulescu s-a apucat deja de antrenamentele necesare pentru viitorul campionat national de explicatii.

Care, vor fi servite votacului prin intermediul unui minister intreg. Reprezentantii lui fiind gata sa explice pana vor parai lemnele din padurile defrisate de prietenul domnului consilier Frunda, Verestoy. Exact asa cum au explicat si  plagiatul.” Erau alte vremuri atunci!” O explicatie absolut corecta de data asta. Pentru ca, azi traiam intr-adevar in cu totul alte timpuri. Nu in cele premergatoare alegerilor. Atunci, trebuia sa afirmi, pentru ca sa-l poti ademeni pe omul din grota la vot, ca vei scoate tara din impas fara nicio masura de austeritate. Bai mai mult!
 
Tovarasii afirmau ca o vor pune pe sine prin daruri. O promisiune pe care porcul inghitit de Basescu a respectat-o cel putin partial. Pentru ca, grohaitorii de langa el, precum si cei din parlament, nu vor simti nici macar o adiere de vant din uraganul pe care il pregatesc alesii poporului votac. In timpul dictatorului cateva mii de oameni au dobarat guvernul Boc. Acest guvern nu-l va dobara insa nimeni. Stim astazi si de ce! Am aflat vestea direct din gura fiului poporului votac. Care a devenit atat de viteaz incat nu se mai teme de nimic.
 
"Nu ma tem. Nu imi doresc, Doamne fereste! Dar nu ma tem. (...) Sigur ca vor fi si tensiuni sociale, dar de-aia am un ministru pentru Dialog Social, de-aia eu sunt un social-democrat. Incerc pe cat posibil sa le explic oamenilor ideea ca Guvernul, de fiecare data cand sunt niste oameni in fata Guvernului, trebuie sa cedeze? Nu, asta nu va functiona si nu o spun in niciun fel amenintator, o spun realist", a precizat liderul PSD. Si eu o spun realist! Pentru ca de data asta il cred. In fascism cand cineva carie ii explici. Daca nu intelege ii dai pur simplu cu lopata in cap, pana ii sare proteza din gura si pana intelege. Si nu pentru ca ai vrea sa-l ameninti. Ci, pur si simplu pentru ca, pentru tine, sef de clan, este mult mai bine daca fiecare cetatean votac si nevotac isi tine fleoanca.
 
Sa tariti asa cum meritati!

21 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Grămăjoara aia de babe proaste și moși nedințați arată mai degrabă a electorat OTV. E vorba de alegătorii inteligenți care nu s-au lăsat înșelați de mizeria PDL=USL. :)

Justițiarul statului, cu_cărticica sfântă-n mână, tocmai a porumbit despre legea neconstituțională a sfintei Macovei, da' nici mie nu mi s-a părut relevant darămite... ție.

În privința austerității cred că ți-au scăpat doar esențele și detaliile.

Horea spunea...

Ma bucur ca-mi vi in ajutor costele. Ma gandeam eu ca tu stii ceea ce deocamdata nu stie nimeni.

Ar fi foarte dragut din partea ta sa ne dezvalui si noua esentele si detaliile pe care numai tu le sti.

Free Drive Ro spunea...

unrelated:

ma gandeam ca e aberant sa sustii cat e de buna o crestere economica (ca in Letonia de de exemplu) cand tara a pierdut vreo 40% din populatie.
dupa logica asta si foamea cartofilor din Irlanda a fost buna, desi populatia s-a injumatatit (au murit de foame sau au emigrat) doar pentru ca productia de carne de vita a crescut.
...
in rest, despre morti (Sergiu Nicolaescu) numai de bine.
a facut si filme bune, (Oglinda, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte sunt doua filme care imi vin acum in minte).
...
doar replicile astea cu masonii nu le prea inteleg, adica vreai sa zici ca nu exista sau ca nu si-au bagat degetutele in placinta romaneasca?

Vali spunea...

Ntzzz bai Horea, nu esti deloc atent la nuante!
Tu chiar nu intelegi ce-ti explica tovarsul costel in stilul eclectic voicuesctian ?! Cum iti mai arunca el("pupai-as creerul de telectual") niste idei geniale prin strungareata imensa cat cartierul Pacurari.....

In rest ce dracu" "vreai" sa zici cu ideile tale musonice..aaa pardon, masonice. Ca mi-ai dat explicatii de juma" de kilometru la niste aberatii pe care le-am scris acum 2 zile si ca eu tot n-am inteles nimic?! Adica ce vrei bai musonule sa ne depo-pulam aci in romanica ,numai ca sa-ti tina tie argumentul.?!

ps. e inutil Horea, zau asa ...e prea numeroasa subspecia...

Horea spunea...

Free drive, mi se pare ca tu vrei sa explici ca avem poporul pe care il avem si societatea pe care o avem din cauza masonilor.

Spor la treaba! Pe mine nu o sa ma convingi niciodata.

M-ai convins insa de cu totul altceva. De faptul ca majoritatea romanilor raman cu mentalitatea de acasa oriunde s-ar duce.

Treaba cu Letonia nu mai doresc s-o comentez. Pentru ca pentru tine se pare ca am comentat-o degeaba si pana acum.

Horea spunea...

Tot free drive, ”de morti numai de bine”.

Te-ai gandit vreodata ce implica aceasta anomalie dobitoceasca fabricata in Romania? Pe care tu se pare ai dus-o pana in Canada?

Free Drive Ro spunea...

unde am scris eu ca avem societatea asta din cauza masonilor?
daca aveam alta societate crezi ca nu era penetrata la fel?
uita-te la unguri, ca vorbesti limba, alta societate acelasi program artistic.
ce legatura are sula cu prefectura?
de ce crezi ca finanta mondiala da doi bani pe cat de indobitocit e "boborul"? sau tu crezi in misiunea "sfanta" a fondului in Romania?
chiar crezi ca "boborul" a semnat acordurile cu FMI si s-a "privatizat" (a se citi trecut in proprietatea finantei mondiale a ceea ce a cosntruit comunismul timp de 50 de ani)?
daca boborul e prost si-n ceata inseamna ca nu exista masoni? cre' ca tre' sa-ti revizuiesti un pic logica.
FMI-ul si finanta mondiala au urmarit si realizat un program de dezmembrare a economiei, ca sa poate fi preluata mai usor.
romanii au ajuns chiriasi in propria tara.
sclavi pe plantatie.
exact ca intreaga Europa de Est.
si cu diferente de forma intreaga planeta.
ma mir ca tu care ai petrecut atatia ani in strainatate mai crezi in basme gen "crestere economica", "privatizare in beneficiul poporului", "bunastare dupa interventia FMI-ului", si asa mai departe.
"privatizari" am avut si in Canada, in Ontario de ex. compania de electricitate era "de stat", mafia politico bancara au privatizat-o cu promisiuni de "eficientizare" si "preturi reduse". In cinci ani factura de curent electric s-a triplat.
Exact asta o sa va faca finanta mondiala si in Romania, o sa va cocoseze de-o sa va saturati de "crestere economica" si "eficientizare".
...

Horea spunea...

Free drive, avem un subiect comun, zburatoarele. Numai ca, tu, vorbesti despre avioane, iar eu despre vrabii. Un punct de plecare deosebit de prost pentru orice dialog.

Eu nu cred ca, tu, sau costel, va sinchisiti sa cititi macar ceea ce am scris. Pentru ca va pasa prea putin de argumente sau de ideile altora. Lui Costel mai ales. Veniti doar si va gloti parerrile pe care nici o dovada nu le poate schimba asa cum golesti o latrina.

De aici rezulta monologul! Care prin definitie nu mai poate fi niciodata dialog.

Free Drive Ro spunea...

dimpotriva, eu citesc cam tot ce scrii - cu exceptia analizei tehnice care nu ma intereseaza :) (sa prezici cum, cand si cat se va devaloriza dolarul sau daca va creste indicele S&P mi se pare un exercise in futility, no offense) - si in general sunt de acord cu ce scrii.
am vazut ca prezinti situatia si vrei sa identifici cauzele pentru care Romania a ajuns unde a ajuns si eu am expus niste idei (mai mult speculatii ca informatii "pe surse" nu am :/ ) in completare.
n-am comentat des si nu intotdeauna la obiect, dar dupa parerea mea avioanele si pasarile de care vorbesti tu au legatura unele cu altele.
cheers and have a great day!

Horea spunea...

Sigur ca au. Pentru ca ambele zboara. Dar cam atat. Asa am si inceput comentariul, daca spui ca l-ai citit.

Si, ca o analgie, masoni exista, precum exista si bancheri care vor sa dirijeze. Numai ca, realitatea ne demonstreaza clar si ce, dar si pe cine pot dirija cel mai bine.

Romania nu a ajuns asadar in halul in care se afla din cauza masonilor. Ci, mai degraba din cauza unui popor care devine ciocolata pentru oricine care vrea sa i-o traga.

Asta, pentru ca se afla pana si sub nivelul celor 7 ani de acasa. Un lucru care nu-l impiedica totusi sa se creada cel mai destept de pe pamant.

Free Drive Ro spunea...

da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine de data asta.
cine e la butoane nu poate sa dea la infinit vina pe altii, conducatorii au o responsabilitate pe care trebuie sa si-o asume.
tocmai de aia nu-i vezi pe adevaratii papusari (tot zici ca nu vezi nici un mason) ci doar marionetele (Baselu, Ponta, etc.) pentru ca cei din umbra vor sa conduca/dirijeze, dar nu vor sa-si asume consecintele.
...
toata istoria Romaniei, Europei si a lumii pana la urma e rezultatul actiunilor acestor personaje.
tu chiar crezi ca taranul roman s-a unit la 1859?
sau ca "revolutia" l-a dat jos pe Ceausescu?
...
acum n-are nimeni nici o dovada si tu, daca vrei, poti sa continui sa crezi in democratie, desi stii prea bine ca banii nu se supun controlului democratic ceea ce o invalideaza (democratia, vreau sa zic) instantaneu.
follow the money, Horea :)

PS: poti sa citesti o scurta istorie a romanilor de Neagu Djuvara cand mai faci o pauza de la indecsi, iti mai faci o idee, cat traim invatam :/

Horea spunea...

Free drive observa!! Am spus ca actiunea din 89 a fost o lovitura de stat, nu o data, de o mie de ori. Dar tu ma intrebi daca cred in "revolutie"

Am spus ca exista masoni si bancheri care incearca sa-si bage coada unde pot, de aici si starea actuala alumii, tu spui ca eu nu vad masoni.

Am spus ca, calitatea democratiilor variaza, si ca in Romania nu a existat niciodata democratie.

Dar, am dat si exemple clare cu democratii reusite. Tu, imi spui ca pot sa cred in continuare in democratie daca vreau......

Ce dialog se poate infiripa in opinia ta pe asemenea afirmatii?

Free Drive Ro spunea...

pai atunci am ajuns deja la un consens: masonii exista! :|
hai sa facem pasul urmator sa vedem daca suntem pe aceeasi lungime de unda: bancile centrale, care emit si controleaza moneda cu care boborul opereaza zi de zi, chiar in democratiile cele mai reusite, sunt sau nu sunt deasupra controlului parlamentelor, se supun sau nu se supun vointei alegatorilor?
hai sa incepem cu moneda de rezerva mondiala, dolarul american, are votacul american cu votul lui care schimba ca oaia din patru in patru ani pe cioban (sau asa isi inchipuie) vreo influenta in politica monetara a Federal Reserve?
hai cu argumente ca citesc ce scrii si te ascult!
...
si daca banii care controleaza fiecare aspect al existentei umane in secolul XXI nu se afla sub controlul majoritatii, ce inseamna democratie reusita?
nu cred ca putem vorbi de democratie, dar as vrea sa-mi poti demonstra contrariul!

Nastratin spunea...

Horea...parerea mea e ca securistii romani de ieri au devenit peste noapte masoni...Nu stiu sigur de Felix, dar stiu citeva nume care au distrus si continua sa distruga Romania care au trecut din banca comunistilor cu putere sau securistilor, in cea a masonilor: Isarescu, Basescu, Boc, Daianu, Bombonel, Tariceanu, Patriciu, ilici, Vasilescu, Videanu, Berceanu, Baconsky, si multe alte lepre, unele chiar din lumea artei: Puric, Nicolaescu(sa-i fie tarina usoara), Beligan, Malaimare, etc...O coincidenta oare? nu, pt ca aceste lepre si-ar vinde si mama pt putere si bani...chiar daca de fatada apar unii cu apartenente politice diferite, de fapt clanuri interlope care se bat pt suprematia ariei de jefuit...Uite un scenariu de fictiune SF: sa se intoarca in tara toti romanii emigrati si sa fie promovati cinstit dupa competenta peste tot in politica si economia Romaniei...asta ar salva Romania de la un dezastru al deficitului si datoriei publice fata de finantele internationale (asa cred eu)si ar readuce tara nu numai pe linia de plutire, dar si poate in primele 6 din UE (dupa UK, Germania, Franta, BNL si tarile scandinave). Dar asa ceva e IMPOSIBIL!...vezi aranjamentele lui Marga care si-a plasat acolitii de partid, lipitorile USL, in functiile ICR din strainatate pe bani multi...

Nastratin spunea...

Horea...imi vine in minte si replica unui mare actor, Victor Rebengiuc, la adresa comunistilor care au luat puterea dupa 89: sa se stearga la gura cu hirtie igienica inainte sa vorbeasca...Personal, cred (si sper) ca Victor Rebengiuc uraste la greu comunistii de ieri si de azi, si desi a aparut si pe la tv in zilele "revolutiei", n-am auzit sa fie declarat "revolutionar", adica profitor escroc ca sutele de mii de azi platite de USL si PDL...
Cit despre ateismul sau crestinismul lui Nicolaescu, ma lasa rece si cu scirba adinca, mai ales lupta pt "ciolan" (avere) a sotiei si rudelor lui. A facut si filme "bune" asta in perioada in care romanul era ca un sioarece inchis la intuneric intr-o cutie si n-avea cu ce compara filmele care i se "livrau" la comanda conducatorilor "iubiti", ca cei de azi votati de USL. Cind am revazut peste ani filmele lui dupa experienta "occidentala" ca emigrant, si am comparat cu viata si filmele de aici, am avut puterea sa vad si lucruri bune, dar si rele, adica manipularea comunista caruia i s-a vindut pt bani si putere si acest "Nicolaescu", care doar a ajuns nume de brand cu patent OSIM, ca doar familia vrea sa stoarca bani si de aici ca sa nu "moara de foame"!

Nastratin spunea...

Horea...iar dintre marii actori romani, unii au fost deja deconspirati ca fosti colaboratori cu securitatea: Besoiu, Mircea Albulescu, etc...si inca ii vezi semeti in viata publica...Altii au chiar tendinte paranoice gen Mircea Diaconu odata ce a pus botul la ros de ciolan...Unul asupra caruia m-am inselat crezindu-l de mare valoare etica a fost Caramitru care la "lovitura de stat" a pactizat cu ilici si securistii lui. Cit despre Mircea Dinescu, asta intra in aceiasi categorie de gunoaie umane ca si Paunescu si Vadim sau Ponta, pionierasul de "viitor" al "omului nou". Da, au fost revelioane cu emisiuni mult mai reusite decit cele "servite" dupa 89 pline de pornografie si dovezi ale dezmatului national care ne bintuie. Mi-a placut de Toma Caragiu, AmzaPellea, de Florin Piersic, de Marin Moraru, Victor Rebengiuc, Ilarion Ciobanu, Draga Olteanu, Tamara Buciucianu, etc si chiar daca Ceausescu a fost un tiran, societatea era mai bine "organizata" fata de jaful la care asistam azi. Partea teribila a fostului "regim" a fost incalcarea grava a drepturilor omului legat de libera exprimare si circulatie. Pt asta a fost executat "dictatorul"? eu i-as fi dat inchisoare pe 20 de ani cu eliberare conditionata dupa 5 ani. In schimb Bombonel si "politicienii" de azi au jefuit tara pe fata in dispretul legilor si ne rid cu dispret...

Horea spunea...

bancile centrale, care emit si controleaza moneda cu care boborul opereaza zi de zi, chiar in democratiile cele mai reusite, sunt sau nu sunt deasupra controlului parlamentelor, se supun sau nu se supun vointei alegatorilor?

Nu sunt! Pentru ca pana si cel mai barbos bancher este numit de catre politic. Ca sa nu mai vorbim de rolul politicului in infintarea bancilor centrale. Politicul poate astfel sa puna punct la orice.

Care politic? Cel ales de popor.

Il tradeaza oare alesul pe votac vreodata? Mergand mana in mana cu bancherii pe care ii sustine si care il sustin? Da! De multe ori.

Exista oare strazi peste tot in lume, ca sa iesi si sa protestezi pe ele asa cum au facut islandezii? Pana cand politicul a facut exact asa cum au dorit.

Exista!

Si acum cea mai importanta intrebare! Exista multe popoare educate, ca islandezii, de exemplu, care stiu ce vor tocmai pentru ca sunt mult mai educati decat cei care habar nu au. Si care inteleg tocmai din aceasta cauza modul de functionare a societatii in care traiesc. Nu ti se pare ca ultima cerinta este una minima pentru un popor?

Nici poveste! Tocmai de aceea spuneam ca democratia mai functioneaza asa cum trebuie doar in tarile scandinave. Observa!Un lucru la fel de important pe care l-am prezis! Carentele democratiei sunt direct legate de crizele economice, si se adancesc o data cu ele. Am prezis asadar slabirea democratiilor pretutindeni pentru am stiut sa leg acest fenomen de slabirea economiiei mondiale.

Exista oare o democratie perfecta?
Nu exista! Nicaieri in lume. Pentru ca nu exista nici oameni perfecti. Asta neinsemnand ca eu nu pot sa prefer un sistem bazat pe principii democratice in fata unuia care iti pune pumnul in gura.

are votacul american cu votul lui care schimba ca oaia din patru in patru ani pe cioban (sau asa isi inchipuie) vreo influenta in politica monetara a Federal Reserve?

Are! conform acelorasi principii enuntate mai sus. Faptul ca nu te implici nu inseamna ca nu te poti implica. Si neglijenta unora inseamna victoria altora.

Lumea nu aratat intotdeauna asa cum arata azi. Desi nu va fi perfecta niciodata, din moment ce ea depinde de oameni imperfecti.

Banul a existat intodeauna, precum si avaritia omului. Uite totusi ca societatile au evoluat. Pana si in Europa de est, unde numai Romania mai are si azi multi oameni cu mentalitate din paleolitic.

Democratia secoclului 21 sau al oricarui secol depinde asadar numai de oamenii care o aplica.Pana va exista planeta Pamant, vor exista si cel doua grupari antagoniste. Vanatorii de bani si privilegii, cei mai putini, si restul lumii, cei mai multi. Numai pasivitatea celor multi le poate da pana la urma castig de cauza celor putini. O afirmatie dovedita de istorie, prin insasi evolutia mentala si sociala a popoarelor.

Horea spunea...

Nastratin, faci constatari. Si pe urma vi si cu o solutie. Cea a romanilor de peste hotare.

Eu nu cred ca e nevoie doar de ei din moment ce recunosti si tu rolul competentei si a seriozitatii. Sunt inca romani destui si in tara care corespund criteriilor amintite. Ce folos atata timp cat 60% din populatie este pasiva, si 40% se duce si voteaza penali. In timp ce cei de la putere sa straduiesc sa curete si ultimele ramasite de competenta si verticalitate. Vezi cazul judecatorului zburat din csm pentru ca a indraznit sa puna mana pe buba mafiotismului multilateral dezvoltat.

Free Drive Ro spunea...

imi permit sa repostez un comentariu de pe blogul lui Cristian Paun, dupa care eu nu mai am nimic de spus; enjoy! :)

gogo a spus:

Dn Paun,
grupul de indivizi care controleaza de fapt din spatele cortinei aceste banci centrale gen FED&BCE (si implicit sucursalele lor zonale pline de executaci din “provincii” gen Romania) nu cred ca sunt idioti sa joace cu cartile la vedere, adica sa se declare transparent drept actionari privati ai acestor entitati, ca asa e bine si frumos si corect in capitalism&democratie. Ce interes ar avea? Baietii destepti au experienta de zeci/sute de ani in manarii gen SOVantu, slabind statul si anexandu-si bucati din el, prin interpusi, marionete, paravane.

Regula de baza e urmatoarea: directiile si hotararile le iau intotdeauna cei care sunt cu o etaj mai sus pe conducta cu bani “din nimic”. Cine da banul face regulile, cine ii primeste executa ordinele. In BNR intra bani de la FMI+BCE+BM, deci consiliul bnr nu hotaraste de fapt mare branza, sunt acolo de decor, sa dea bine, sa arate profi, sa gestioneze situatia in teritoriu, sa “lupte cu speculatorii”, cu inflatia, cu cartoful, etc.

Bnr in tandem cu bancile private au grija prin felul in care il hranesc cu bani ca statul/puterea politica sa ramana intotdeauna la stadiul de badigard retard. Rolul statului/politicienilor e de interfata/buffer intre cei condusi si adevaratii conducatori, de gestionare/mentinere a acestui sistem (cu forta daca e necesar), de perpetuare a ignorantei si de incasare a scuipatilor. Boborul trebuie sa aibe ceva sa injure, sa se descarce… statul incapabil, clasa politica nemernica.
Politicienii au rolul unor consumabile, ne vrajesc o perioada, boborul se satura de ei si se razbuna alegand pe altii… si ciclul se repeta. Adevaratii papusari care conduc show-ul ramanand de fapt mereu in spate la butoane (vezi Isarel guvernator de 24 de ani, cel mai de incredere roman potrivit sondajelor).

Dupa parerea mea tandemul BNR-banci e deasupra statului roman ca putere de decizie (parlament-guvern-institutii). Statul e captivul acestora, o anexa.

Sa presupunem prin absurd ca avem de maine o alta clasa politica avand in spate majoritatea populatiei. Ambele educate si constiente de problema acestor entitati care au monopolul productie de bani din nimic, ambele doritoare de a schimba situatia. Trimitem tot BNR-ul la plimbare, punem altii si reparam sistemul si regulile lui. RMO 100%, moneda sa fie bazata pe ceva fizic, real… aur, argint, margele,etc. Pai in secunda 2 am fi al doilea Irak, a doua Libia, inamicii democratiei si capitalismului.

Anonim spunea...

interesanta discutie.
am o observatie de facut: mie mi se pare ca marimea populatiei influenteaza calitatea democratiei, daca stau sa ma gandesc, Islanda, tarile nordice sunt destul de mici. Cu cat creste marimea, cu atat democratia este mai diluata, cu atat influentarea de catre votanti a conducatorilor este mai greu de facut.
China nu o vad functionand ca o democratie.
Chiar si SUA ca si democratie... mie mi se pare ca se indreapta spre ceva trist.
Acum vorbind de tara noastra, cei care sustin neimplicarea gresesc deoarece tinand seama de numarul lor, chiar s-ar putea produce schimbari, fatalismul pasivilor ii avantajeaza hoti, pe "teleormanezi",etc. Aici iti dau dreptate. Nici mie nu-mi place fatalismul multora sau ipocrizia acestora, dar ce sa fac? Sper ca se vor trezi ceilalti si incerc sa le deschid ochii, atat cat pot.

dROp

Horea spunea...

drop, observatia pe care o faci este absolut corecta. Pentru ca in tarile mai mici si gradina lui Dumnezeu este mai mica.

Acolo unde populatia este mai numeroasa, creste dupa cum se vede si diversitate de idei, un lucru care ingreuneaza considerabil gasirea unui consens necesar.