Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 29 ianuarie 2013

Pachetul Pandorei

Spuneam dupa prima prezentare pe care a facut-o Ponta despre buget ca mi-a placut pachetul. Fiind insa foarte interesat sa-i vad si continutul. Iata ca nu a trebuit sa astept prea mult pana cand a fost deschis. Concluzia? Basescu si guvernul Boc au fost securist imputiti care au luat banii poporului. Adevarat? Adevarat din moment ce pensiile si salariile au fost ciuntite cu 25%. 

Sa vedem acum ce face noul guvern? Care este trup si suflet cu poporul. Asa au declarat cei care il compun, declarandu-i in acelasi timp pe ceilalti, care mai nou au disparut de tot, ca fiind importiva aceluiasi popor.  Pai ce sa faca? Face totul perfect! De ce? Pentru ca este antibasist! Nu chiar cat ar trebui, din moment ce Voiculescu incepe sa vorbeasca de fraternitate, nu de coabitare, cu un usor tremor in picioare. Ci mai degraba cam cat ziceam eu ca va fi, asta vara, atunci cand am fost facut basist cu creierul spalat. De catre toti cei care conteaza in aceasta tara, antibasistii.

Dupa ce s-au asezat in scaunele de piele mult ravnite, noi alesi, penali, carora luxul le place la nebunie s-au apucat de lucru. Si in Romania cand muncesti nu te gandesti! In nici un caz nu la magarii pe care i-ai fraierit. Pentru ca a sosit momentul sa te gandesti la tine. De fapt, tot la tine te-ai gandit mereu, pana si in campania electorala, asa cum spuneam eu descreiratul. Numai ca Einsteinilor din Romania promisiunile le ajung cu varf si indesat. Ajung si 100 de lei in plus la salarii si la pensii, mai ales in cazul in care uiti sa le explici "primatelor", ca acest "dar" ii va costa de fapt 200 de lei.

Uitandu-ne la ce fac "ai nostri" oare ce concluzie puetm trage? Eu va spun concluzia mea, voi o veti avea pe a voastra. Populatia din Romania are trei perechi de cizme gaurite. Pe ele scrie: PDL, o pereche care ajuns in pivnita, UDMR, o preche care sta dupa usa, si o perche USL, cu numarul 60, pe care poppulatia o are in picioare. Pentru ca sunt foarte mari, cizmele USL vor lua multa apa. Si atunci ce e de facut? In nici un caz ceva prin care le-am putea inlocui cu o perche noua. Gategoric nu!

Rezolvarea este aducerea cizmelor mai mici din pivnita, care conform unor presupuneri ale primatelor ramase in epoca fumului, vor lua mai putina apa. Din cauza marimei mai infime pe care o au. Numai ca, mamiferul primitiv din Romania uita un lucru foarte important. Incaltamintea purtata mult se largeste. Si daca are gauri ele se maresc. Asa ca procedurile pot fi luate din nou de la cap, ca si pana acum. In acelasi fel, desigur, ca sa poti sta mereu cu piciorele in apa. Eu nu inteleg un lucru! De ce mama dracului iti mai trebuie cizme? Probabil pentru ca vrei sa pari mai european. 

Acum cand vine raportul comisiei in cauza care va arata foarte probabil ca nu esti altceva decat un vertebrat, fara sirea spinarii si fara cap. Dar, ce ne pasa noua, oamenilor care au corpul facut din creier pur, de ceea ce spun sau nu spun niste basisti imputiti din Europa? Nu ne pasa de loc! Atata timp cat ne dau bani. Dar cand nu vor mai da? Ne vom da noi imbolduri, unii altora, asa cum mi se sugera intr-un comentariu. 

Ca sa facem ce? Sa ajungem la culmea celui mai inalt munte in postura de alpinisti. Cum? Romaneste! In pielea goala, cu mainile goale, si cu picioarele in cur. Daca nu vom reusi, asa a vrut Dumnezeu. Dar de rugat o sa ne rugam. Oare cand o sa ne dam seama ca daca ne cacam in proriul nostru asternut vom dormi in putoare? Asta chiar daca am sta ingenunchiati in ruga toata noaptea in fata patului. Fiind invidiosi mai apoi pe cei care si-au depus excrementele in WC, si care au reusit sa doarma astfel intr-un asternut curat. In alta ordine de idei! L-am vazut ieri pe Ponta la televizor.

Mie imi pare tot mai basist pe zi ce trece. Nu stiu totusi ce zice Costel, specialistul in basisme? Si, Ponta nu-si face chiar de cap in PSD. Trebuind sa mai aiba niste basisti pe langa el. Deocamdata, totusi, el trebuie sa aiba calificativul un basist bun, pentru ca este prieten cu Crin.

Tariceanu a fost facut si el basist de catre somnorosul grabit, pentru ca oricarui om cu o idee sau cu o opinie diferita, aceasta injuratura i se mai poate agata si astazi cu succes de gat. In curand se va gasi alta, pentru ca poporul sa poata invia cadavrele politice pe care a calcat nu demult cu picioarele. Mi-a placut si securistul bun si drept! Intra si iesie din parlament asa cum intru si ies eu de la buda. Numai ca pe mine nu m-a facut nimeni "demn" pentru asa ceva. Cei 60% care au votat motan il fac insa demn fara sa clipeasca. Pe tocmai reprezentatul care i-a lasat cu ochii in soare.

Asta pentru ca stie sa explice. Sau, si mai bine, pentru ca boii inghit prin definitie orice explicatie data de motan. In curand iese, mai viu ca oricand, si cadavrul Nastase! Care va starni foarte probabil invidia lui Severin, neglijatul. Facandu-l pe cel din urma sa se roage ca sa fie bagat si el la zdup. Si rotatia va continua la infinit, trecandu-i pe oamenii care trebui, cei cu stampila de politician vesnic pe cur, din faza de politician viu, in faza de cadavru, si de acolo in faza de cadavru reinviat. Sub ochii bulbucati al dobitocului votac care a ales sa stea cu piciorele acoperite de apa, in cizme gaurite.

Ps. Ai vazut ieri copii legati de pat, in Romania anului 2013? Ai auzit explicatiile? Ca sa nu-si scoata branulele! Explicatii similare cu cele date de Voiculescu votacilor. Adica, vointa sa neabatuta de-a lasa justitia sa-si faca treaba. Iti poti inchpui cum ar fi fost daca era vorba de copilul tau? Ar trebui sa incerci, pentru ca ai putea intelege deodata mai multe lucruri pe care nu ai vrut sa le intelegi. Cine e de vina? In opinia expertilor antibasisti, Basescu. In timp ce in opinia expertilor basisti vina este pusa in carca ministerului sanatatii, in frunte cu marele Eugen Nicolaiescu. Vrei sa auzi si parerea mea? Stiu ca nu vrei, dar eu ti-o spun! De vina sunt oamenii care lucreaza in acel spital, manati de mentalitatea lor sclavagista. Directorul nici nu vroia sa apara in imagini. Nu pentru ca subalternii lui au legat copii de paturi pline de urina, ci pur si simplu pentru ca asa ceva nu arata bine la televizor. Hai sa ne imboldim ca sa urcam muntii, noi oamenii cu gandirea in paleolitic.

15 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Ah, dar bine ca tu ai facut campanie pe fata... antiopozitie. :)

Nefiind spalat prin cap stiai ca alternativa la Basescu nu exista.
Mai mult, intervenise si lovitura de stat care te scosese din minti.

PDL-ul poate fi sters cu radiera. Nici pupinbasistii nu mai trag nadejde de la el.

Sistemul securist functioneaza pe baza de dosar.

Tariceanu, ca prim ministru, a adunat niste biletele. In lipsa de optiuni poate sa spuna si prostii. Si numai lucru inteligent nu poate fi sa emiti pretentii de prezidentiabil dupa ce altii au castigat alegeri cu securistii impotriva lor.

Pana si oierul Becali merita o soarta mai buna decat amenintari cu 11 ani de la procurorii ceausisto-basisti. Isi permite sa faca propozitii intr-un stat de drept cu institutii puternice? Oh doamne... easy stuff.

Dar stai, tie personal... securistii nu ti-au facut nimic.

Good point!!!

Anonim spunea...

@AristoCUR ,
tatacul voiculescu inca ii mai stie de frica lui basescu ... si asta nu e bine !?!

Horea spunea...

Costel, eu te-am intrebat din nou ceva, ca pe un expert ce esti, la care nu-mi raspunzi. Te invarti in jurul rahatului spanad nimic.

Te-am intrebat daca Victor Ponta este basist sau nu?

In rest ai memorie scurta, pentru ca eu de lovitura de stat nu am vorbit niciodata, doar de incercarea calcarii in picioare a institutiilor statului, o diferenta de la cer la pamant, chiar si pentru un antibasist ca tine.

Securitatea cum sa-mi faca rau, mie, din moment de o reprezint. Prin a fi basist, in opinia ta de expert.

Anonim spunea...

pensiile nu au fost micsorate cu 25%, numai salariile

dROp

Horea spunea...

drop, o fi cum spui. Dar m-am pierdut si eu deja. Nemaistiind daca sunt basist sau antibasist. Alte variante nici nu am de fapt, pentru ca deocamdata atata imi poate oferi vasta democratie romaneasca.

Anonim spunea...

horea, euro explodeaza , bursele la fel si noi ne pierdem vremea cautand argumente cacatului de costel ...
pentru cei interesati poate ar fi buna o intrare pe dolar ! sau mai e de asteptat ?

Vali spunea...

Anonime...si tu si sorinel s-ar putea sa aveti dreptate..


http://www.marketwatch.com/story/us-growth-in-fourth-quarter-turns-negative-2013-01-30?link=MW_home_latest_news

Horea spunea...

Vali, doi oameni care au percptii diametral opuse nu pot avea dreptate amandoi.

Ai auzit probabil explicatia FED in privinta economiei care schiopata:vremea.

Poate pot tiparii si niste soare.

Dan spunea...

Profunda rau asta cu tiparitu, cred ca n-ar strica sa stie si ei de aceasta posibilitatea.
(nu au luat-o in calcul........)

Nastratin spunea...

Horea....dolarul american nu poate muri....simplu: daca dolarul american moare, toate monedele o iau razna...Chair si yuanul chinezesc, mai ales ca China detine bonduri de trezorerie americane intr-o veselie...Partea inteligenta a Chinei e ca investesc in nestire in Africa bogata in resurse....la fel cum si UE cumpara la pret de nimic resursele Romaniei contra spaga la sekuristii si interlopii penali care ne conduc...la prapastie evident!

Vali spunea...

Da Horea, indubitabil ca vemea trebuie sa fi fost. Nu vremurile....care uite ca au reusit sa impinga yieldul bondurilor pe 10 ani la peste 2%.

Se pare ca soarele nu va fi suficient si va trebui ca barbosul sa apeleze la NASA pentru "explorarea unor noi orizonturi". Financiare desigur...

AristotelCostel spunea...

Big Brother in Action: EU Wants Power to Sack Journalists; Prime Minister Rajoy Threatens Newspapers Following Corruption Articles

Horea, ai ajuns în poziţia fatală. Situaţia asta se numeşte... şah-mat.

Trustul lui Voiculescu şi Nigel Farage luptă pentru libertatea presei.

Băsescu şi ceilalţi cretini PPE din CE sunt porci orwellieni demonstraţi.

... pupinbăsismul justiţiard a ajuns în faza în care nu mai poate fi susţinut decât de cretini.

Anonim spunea...

@AristoCUR,
decat o presa propagandistica cu A3 si irealitatea mai bine lipsa ! Libertatea presei inteleasa gresit , implicit controlata de moguli corupti gen tatucul voiculescu e mai daunatoare societatii decat cenzura comunista !!!
oare "ziaristii" aia gen gadea etc de la A3 platiti cu mii de euro pe luna sa manance cacat la tv reprezinta libertatea presei ???
cu stima sorinelp

Horea spunea...

Costel! Eu am cinci picioare!

Pentru ca o spun eu sunt absolut sigur ca nu o sa ma crezi. Daca iti va spune Voiculescu ca are si el cinci il vei crede. Pentru ca tu ti-ai calibrat mintea exact in acest sens.

Si ca de obicei vi si cu niste afirmatii care nu au nimic de-a face cu subiectul discutiei.

Farage, desi a fost declarat extremist de catre cei pe care ii deranjeaza, spune o groaza de adevaruri. Este posibil, si foarte probabil ca si in Spania se incearca o sufocare a presei ca peste tot in lume, si prin asta asta adevarului care irita.

Am prevazut acest lucru atunci cand vorbeam de consecintele crizei provocate de ”vremea urata”.

De aici si pana la lupta lui Voiculescu pentru o presa libera, este distanta de la cer la pamant.

Voiculescu poate sa faca un numar infinit de trusturi. Ajunge sa te uiti doar la unul, pe care il are deja, antena 3, ca sa vezi cu ce se ocupa motanul.

Cu dezimformare ordinara. Cu minciuni strigatoare la cer. Nu pentru tine,desigur, ci doar pentru cei care isi folosesc creirul pentru gandire.

Sunt absolut constient ca imi pierd timpul degeaba, dar mai repet pentru ultima data. Caracterul si moralitatea unui om ii determina acestuia faptele, indiferent de ceea ce spune.

Deci daca hotul securist, turnator de rangul unu, va spune ca va continua sa jefuisca si sa manipuleze, il voi crede imediat, tinand cont de prestatiile pe care le-a avut pana acum.

Daca imi va spune in schimb ca lupta pentru libertatea presei, ma voi caca pe mine de ras, sau de plans, te las sa alegi tu varianta cea mai placuta pentru tine.

Fiind conform spuselor tale intr-o situatie sah mat, voi astepta rabdator pana vei dori sa incepi o alta partida de sah, dar la subiect.

In cazul in care vei continua sa joci pocker pe tabla de sah, eu ma retrag.

Gelu spunea...

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2013/01/31/miscarea-antitaxe/