Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 25 ianuarie 2013

Pasi marunti spre fascism

Nastratin ma intreba daca i-as putea sugera adrese catre situri credibile. Iata ce i-am raspuns:

Nastratin, nu prea am ce sa-ti recomand. Pentru ca eu citesc ceea ce citesc si trag concluziile mele. Care sunt de obicei contrare aproape tuturor. Din cand in cand mai dau de cate un articol care vede lucrurile intr-un fel identic sau apropiat de al meu. Asta nu inseamna insa credibilitate. Credibilitate inseamna sa citesti informatiile expuse si sa crezi ce vrei. Si de fapt asta face fiecare. Viitorul dovedeste mai pe urma valabilitatea convingerilor pe care le avem. Eu am afirmat mai de mult ca, in opinia mea, Romania se indreapta spre fascism. Este credibil ceea ce spun? Pentru cei mai multi garantat nu. Pentru cativa poate ca da. Stiu eu sigur ca va fi fascism in Romania? Categoric nu! 

Dar legand evenimentele care se desfasoara in fata ochilor mei consider acest lucru foarte probabil. Fiecare eveniment care mareste puterea politicului imi intareste si mai mult convingerea. Este ca si cum m-as uita la cineva, care cred eu ca merge la strand. Pentru ca are un costum de baie in mana. Probabilitatea exista, certitudinea nu. Cu cat vad ca omul se apropie mai mult de incinta unor bazine de inot cu atat probabilitatea de care vorbeam se apropie mai mult de certitudine. Cu toate ca vor exista oameni care nu vor crede ca individul merge la baie nici chiar si dupa ce si-a platit biletul de intrare. 

Amatorii de conspiratii vor fi convinsi ca a mers acolo ca sa i-o traga caseritei. Din exemplul de mai sus vezi si tu ca oamenii leaga lucrurile in felul lor. Eu legandu-le la randul meu asa cum pot si cum ma ajuta capul. Din ceea ce vad ca se intampla zilnic nu pot deocamdata trage alta concluzie decat cea pe care am repetat-o de multe ori: Romania este in opinia mea in drum spre fascism. De ce fascism si nu comunism? Pur si simplu pentru ca majoritarii pot sa obtina dictatura pe care o doresc fara a fi nevoiti sa-si doneze averile furate nimanui, cu atat mai putin statului. 

Faptul ca se fac pasi zilnic spre dicatura nu poate fi contestat de nimeni dintre cei cu creierul spalat. Sporirea privilegiilor parlamentare precum si declaratiile marelui somnoros demasca foarte clar intentiile clanului unit. Care sunt pentru mine clare ca lumina zilei: Suntem majoritari, facem cum vrem noi, indiferent de faptul ca am criticat, tot noi, vechea putere pentru idei identice. Care au devenit deodata, idei foarte bune, azi, din moment ce ne favorizeaza. Sigur ca trecerea la o dictatura, mai ales cu UE in coaste, inca, se face incet si treptat. 

Pentru ca miscari dure, ar insemna pierdere de bani comunitari, fara de care marea coalitie USL devine un rahat la fel de mare. Opozitie nu mai exista in Romania. Postura ei fiind luata de niste figuranti penibili, care in loc sa se reinoiesca si sa faca reforme, acum cand au momentul cel mai prielnic, se agata cu dintii de trecut, asa cum fac romanii de obicei. Numarand si azi banii in miliarde si milioane, dupa 12 ani trecuti de la reforma baneasca. Nimeni nu a platit cu nimic esecul zdrobitor prestat de PDL! 

Pe care aceiasi oameni incearca sa-l explice in acelasi fel ca intotdeauna, adica: ei au facut totul "aproape" bine, altii sunt de vina ca din clan nu a mai ramas nimic. Am vazut-o pe Lenuta visand Boci, atunci cand vorbeste de sefia clanului din care face parte. Pentru ca nu ar putea fi romanca daca ar visa la ceva nou, la ceva schimbat din radacini. 

Pana la urma logica este destul de plauzibila! Cum sa viseze oamenii vechi, cu mentalitate si mai veche, feudala, la ceva ce nici nu-si pot inchipui. Pentru ca daca ar incerca sa-si inchpuie, ar trebui sa-si vada in fata ochilor propriile cadavre politice. Si asa ceva este un lucru tabu in tara in care unii oameni sunt marcati cu semnul politician pe viata. Chiar daca ni se va darama tara in cap. Mult nu mai avem pana acolo, cred eu, si de aceea se grabeste si Antonescu sa ajunga presedinte. Pentru ca birurile anuntate de guvern sunt doar un inceput "dulce" la ceea ce urmeaza. Voinea si-a facut bugetul pe crestere economica de 1,6%, birurile de azi rezultand din aceste calcule. De unde o sa scoata excelentele lor bani, in cazul unei scaderi economice? Foarte probabila in opinia mea. De la acelasi popor votac care inghite deocamdata orice cacat daca scrie pe el USL. 

Miscarea cu asa numitul timbru de mediu mi s-a parut geniala, ca si explicatiile care l-au inconjurat. Interesati doar de calitatea aerului curat, majoritarii au decis sa reduca si cu 90% taxa legata de masini de 150 de ani vechime, automobile pe care nu le mai cumpara oricum nimeni. Si, sa dubleze taxele la masinile cele mai vandute in Romania, euro 3 si 4. Genialitate nu s-a oprit aici! Daca totul va merge conform planului, si eu nu vad de ce nu ar putea sa mearga, cei care si-au recuperat banii castigati din procese, ii vor plati din nou, dublu, conform noi legi. Pentru ca, cumparatorul va trebui sa achite taxa noului timbru, ceea ce il va face pe acesta sa preseze pretul vanzatorului, sau, sa se lase de cumparat.

Dar hai "sa nu ne pripim"! Si sa asteptam "dezbaterea publica". Prin care inclusiv Ciutacu si Badea ne vor explica foarte clar despre ce este vorba, asa cum au explicat si imunitatea parlamentarilor. In ceea ce priveste timbrul vom afla in curand ca, o moneda botswaneza babana, pe care ti-o trage Ponta si Antonescu, in cur, produce cu totul alte senzatii decat una mult mai mica, pe care ti-a pus-o guvernul precedent. Pentru ca, unii, mai ales unele, continua sa afirme cu incapatanare ca marimea conteaza. Suruburile se vor strange de fapt peste tot si in ceea ce priveste libertatile cetatenesti, asta pentru ca suntem intr-un mediu economic infloritor. Si pentru ca politicianul doreste sa ai ciocul cat mai mic, din moment ce o duci asa bine. Interesant este ca eu am prezis aceste lucruri cu cativa ani unurma, exact dupa ce mi-am scos creierul din masina de spalat.

Ps. Uite cine este publicul de la dezbaterile publice! Unul care nu s-a dus la vot. Deci un basist imputit. Numai ca e basist de-l nostru, tine cu USL. Si Usl este cu poporul. Ai vazut cum se leaga lucrurile? Ba mai mult! Uite ce stie sa faca un plagiator mincinos care a promis numai miere, fara austeritati. Stie sa impoziteze fara ca populatia sa simta nimic. Pentru ca are cel mai bun anestezic cerebral: antena hotului Voiculescu. „Pe parcursul anului, nu vă ascund faptul că, dacă găsim alte metode de a avea venituri mai mari la stat fără a afecta populaţia, vorbesc în special de populaţia cu venituri medii şi mici, o să le introducem, o să le avem de discutat”, a declarat Victor Ponta luni seara la Antena 3. Dar, la asa popor alti conducatori de unde?

Vreau sa fie clar! Nu ma leg de impozitarea in sine, pentru ca spuneam si eu: acolo unde se produce putin, sau nimic, mai ales in timpul unei crize globale, alte cai nu prea exista. Ma leg pur si simplu de miciunile ordinare ale lui Ponta si Antonesc, care au promis una, facand exact pe dos. Numai ca, cine ar mai fi ales USL? In cazul in care Ponta le-ar fi vorbit votacilor pe limba pe care vorbeste astazi. Sa nu uitam inca un lucru foarte important! Bani de impozitat, dar mai ales de confiscat ar fi destui. Averile ilicite ale securistilor buni si drepti, dintre care primul ar putea fi chiar tovarasul Voiculescu. Numai ca, de el si de altii ca el nu te poti atinge. Pentru ca ei sunt cei care fabrica anestezicele de care are nevoie poporul votac. Care trebuie jupuit cu multa bagare de seama. Prin anihilarea sesibilitatatii creiereului! Pentru ca dupa aceea poti face cu corpul unui om exact ceea ce doresti fara ca el sa mai reactioneze.

25 de comentarii:

Anonim spunea...

horea , cum de reusesti sa vezi atata pesimism in evolutia viitoare a burselor ???...
tatucul lor le vede altfel !!!
Blankfein: Rally on Despite 'People Under-Invested'

Horea spunea...

Pentru ca eu nu ma consider a fi fiul lui Dumnezeu. Si atunci trebuie sa ma ocup de lucruri mai simple.

Cat ma ajuta si pe mine capul. Sa adun unu cu unu, si sa fac cumva sa-mi iesie 2. Nu cum le iese la sfinti, 3 sau chiar 5 cateodata.

Vom vedea in curand cine a adunat mai bine. Eu sau Blankfein. N-am pretins niciodata ca am dreptate. Am prezentat intotdeauna doar viziunile pe care le am. Strict ale mele, nimic altceva.

Nastratin spunea...

Horea...excelenta analiza, si spun asta nu pt ca vad ca m-ai inclus si pe mine (pseudonimul meu) in articol...
As adauga ca dupa 89 toate regimurile care au venit la putere n-au facut altcev decit sa vinda contra spaga sau sa fure ceea ce de fapt a construit Ceausescu-dictatorul-impuscatul...Cum e posibil ca cei care au preluat ani la rind puterea dupa 89 si s-au declarat "salvatorii si revolutionarii tarii" sa ajunga sa se imbogateasca nemasurat si paranoic in timp ce tara a fost adusa in prapastie si haos si la o indatorare si sclavie fata de FMI pt care si Ceausescu ar rabufni de indignare? scuza-ma dar dintre Ceausescu-dictatorul si actualii sekuristi si comunisti succedat la putere dupa 89, eu il consider pe Ceausescu "patriot"!!...Azi e doar ziua lui de nastere, si desi parintii si bunicii mei au fost persecutati politic (bunicului i-a fost confiscata averea dupa 46 fiind considerat chiabur, iar mama si unchiul meu persecutati in scoli ca copii de chiaburi) poti sa ma crezi nebun sa-l consider pe Ceausescu erou fata de escrocii din politica romaneasca de azi...Pe familia Ceausescu am considerat-o tiranica in timpul regimului comunist cind am facut si noi foamea pt ca nimeni din familia mea n-a fost membru de partid!...daca nu erau politicienii pe care ii avem dupa 89 pina azi, as fi continuat sa spun ca Ceausescu merita ucis. Cind vad insa ce a urmat dupa el, la ce dezastru si dezmat si ipocrizie si jaf avem zi de zi, ma crucesc si-mi spun ca (desi traiesc acum bine mersi in strainatate in comfort fata de Romania omului de rind supra-taxat in toate) cu siguranta fata de avansul pe care l-a luat China ca supra-putere azi, prietenia lui Ceausescu cu China ar fi fost un enorm avantaj pt Romania fata de mutrele jalnice de penali ale politicienilor escroci supra-imbogatiti de azi...Imi spun ca Ceausescu ar fi adus tara intr-o situatie incomparabil mai buna decit este azi, in ciuda educatiei lui de cizmar si a nationalismului propagat. Repet, nu sunt admirator al lui Ceausescu si familia mea a platit greu ineptiile comunismului, dar ce ifose de semi-analfabeti cu aere de doctori in ale economiei vezi in politica romaneasca incepi sa te intrebi daca merita sacrificiul celor ucisi in 89 pt ca falsi "revolutionari" si oportunisti, de fapt sekuristi si comunisti, sa ajunga iar la putere timp de peste 20 ani si sa se "dedice" jafului tarii! Ma intreb: oare nu era mai buna "disciplina" sekurista nationalista a lui Ceausescu cind nimeni nu misca si nu fura in ritmul de acum? fascismul asa cum il vezi, s-ar traduce prin faptul ca oricine din clanul puterii USL ar avea dreptul sa fure cu "acordul" tacit al "justitiei" calarite, iar cine ar ridica macar un deget contra lor ar fi zdrobit pt "indrazneala"...De fapt cum Ponta a fost pionierul de nadejde al patriei, poate ca si pe vremea lui Ceausescu ar fi ajuns tot prim-ministru! cu singura deosebire ca tara n-ar mai fi fost in halul de jaf de azi!

Nastratin spunea...

Horea...si mai constat inca ceva: din 89 pina azi tot ce s-a facut a fost vinzarea contra spaga si/sau distrugerea a ceea ce s-a facut pe vremea lui Ceausescu....altceva nimic...acesti "politicieni" escroci penali care s-au plimbat la putere pt a se imbogati din jaful bugetului de stat, n-au creat locuri de munca si n-au construit absolut nimic...au distrus locuri de munca si au vindut contra spaga tot ce avea mai de pret tara: bancile, resursele, telefoanele, etc...desigur urmeaza Rosia Montana, Sarea, Loteria, vilele RAAPPS, etc....Sa nu ne facem de ris spunind ca s-au construit supermarketuri unde se vind produse occidentale (romanul mindru ca e piata de desfacere a UE si nu mai exporta mai nimic exceptind poate resurse naturale cum e lemnul din defrisari!) sau ca s-a construit Stadionul National la un pret triplu pt a acoperi spaga acolitilor politici romani...Numai drumurile nationale au secatuit la greu bugetul de stat iar rezultatele sunt mai jalnice decit pe vremea lui ceausescu marea majoritate fiind neterminate sau facute de mintuiala la preturi exorbitante!...In ce tara "justitia" condamna cu suspendare pt crime grave (vezi crimele pe sosele ale celor cu bani grei si bolizi scumpi), sau trimit dupa gratii cu pedepse simbolice si fara confiscarea averii frauduloase pe cei care au jefuit fara limita (alde Bombonel si citiva alti mici trepadusi politici)sau tergiverseaza si amina la infinit dosare penale grele ani la rind pina cind ajung sa dispara dosarele cu totul nu numai dovezile din ele sau chiar martorii....In nici o tara UE, cu exceptia Romaniei!

Nastratin spunea...

Horea....parerea mea e ca tara noastra pierde an de an "creiere", oameni valorosi, tineri sau mai in virsta, oameni care desi mistuiti de dor vor refuza sa se mai intoarca cu astfel de "politicieni" la conducere ca cei de dupa 89 pina azi...Lasind la o parte jaful si distrugerea incalculabila materiala a tarii, marea pierdere sunt oamenii valorosi care au fost marginalizati si prost platiti si adusi intr-un hal de disperare in a alege sa isi ia lumea in cap...Desigur, mai sunt si navetisti care traiesc in Romania (inca) dar isi iau cite un contract in UE, apoi revin in tara, apoi iar un contract, samd...Totusi chiar si dintre ei au inceput sa dispara: am un coleg care era navetist si lucra in cercetare in UK, pina cind i s-a oferit un loc permanent la o celebra universitate si a plecat cu tot cu familie....A ramas Andronescu, Marga si alti securisti comunisti care n-au publicat nimic, iar cind au facut-o s-a dovedit a fi plagiat si impostura...gunoaie care inca sunt la "conducere"...

Nastratin spunea...

....inca ceva interesant...cum sunt amenintati cu puscaria, subit toti escrocii din politica se imbolnavesc si culmea, singura cale de vindecare este la....Viena, nicidecum in Romania!....Ce exemplu dau "politicienii" romani in frunte cu ilici care se trateaza de boli la Viena? mesajul pe care-l transmit e simplu: nici macar ei nu mai cred in competenta sistemului medical din Romania pe care l-au sufocat si distrus total...Am un coleg croat care-mi spune ca medicii croati sunt platiti cu 4000 euro pe luna, nu emigreaza si sunt competenti si mai ales nu cer spaga!...croatul s-a crucit cind a auzit ca in Romania bolnavul trebuie sa mearga cu plicul cu bani (cafeaua si cartusul Kent sunt de domeniul trecutului ceausist!) iar desi salariul lor la stat e relativ mic, cistiga enorm din banii negri platiti spaga de bolnavi!

Nastratin spunea...

Horea...ce zici de Soros care prezicea destramarea EU si a monedei euro? cred ca se pregatea sa dea citeva tunuri mari, dar acum a ramas cu gustul amar al vulpii care n-a ajuns la struguri!

Anonim spunea...

cu gust amar au ramas si multi "investitori" care vedeau dolarul la cer si restul valutelor la gunoi ... euro ramane pana la urma o valuta cat de cat solida !

Nastratin spunea...

Horea...http://www.ziare.com/social/spital/medic-pacientii-romani-sunt-folositi-drept-cobai-1214993

Stefan spunea...

1.5941 in 2008, 1.4987 in 2009, 1.4899 in 2011, 1.3471 in 2012.ar trebui sa treaca de ultimul maxim pentru a emite pretentii de schimbare a trendului descendent. minimul din 2012 ofera sperante in acest sens.

Gelu spunea...

mai ramane in picioare parerea ta despre evolutia USD pe termen lung?

Horea spunea...

Nastratin, unele constatri pe care le faci sunt corecte, dar ce folos din moment ce sunt doar niste constatari? Si din moment ce poporul votac a constatat cu totul altceva. Avem probleme cu rezolvarile, care nu vor putea veni niciodata de la o majoritate ignoranta si multumita de situatia actuala.

In ceea ce-l priveste pe papucar eu nu cred ca ar fi rezolvat ceva, si nici nu cred ca o fost mai patriot decat cei de azi, din moment ce si-a infometat poporul, ca sa duca la bun sfarsit un ideal bolnav, plata datoriilor. Un lucru care nu a servit la nimic dupa cum se vede. Ba mai mult! In opinia mea dictatura este dictatura.
Indiferent de numele dictatorului.

Concluzia? O zicala franceza: Comparaison n'est pas raison.

Gelu, gustul amar de care vorbeste anonimul este o realitate si in gura mea, si de fapt la asta se refera el cu atata bunavointa si subtilitate, voind sa-mi dea un bobarnac ucigator.

Din pacate, pentru mine, anonimul are deocamdata perfecta dreptate. Avand tot temeiul sa se bucure de esecul pe care l-am avut. Nu-i un gest prea frumos, dar este unul clasic romanesc. Si noi printre romani ne ducem traiul.

Eu interpretz, precum spuneam, grafice! Care imi arata ca dolarul continua sa fie intr-un trend ascendent, in pofida caderilor pe care le-a avut.

Ca o consecinta imi voi schimba perceptia fata de valuta americana in momentul in care acest trend pozitiv se va schimba in unul negativ, pe durata lunga.

Pana atunci, gustul din gura mea ar putea deveni si mai amar, inainte de a se indulci, eventual. Vom afla asta in curand, din moment ce bursele americane se apropie cu pasi marunti de maximele permise de analizele pe care le-am prezentat.

In eventualitatea in care voi avea dreptate, pana la urma, castigul pe care il voi face va fi totusi ciuntit destul de serios, din moment ce am intrat la dolar mult prea devreme.

Si mai corect!
Castigul in sine, va fi de fapt acelasi. Dar va fi ciuntit de timpul pe care l-am petrecut ca fiind posesor al unei valute cu dobanda mai slaba decat cea a leului.

Pentru ca, matematic, va trebui sa scad dintr-un eventual castig, diferenta de dobanda dintre dolar si leu pentru perioada in care dolarul a fost sub pretul meu de cumparare. Interesant este faptul ca eu n-am pretins niciodata ca fac analize perfecte, nimeni nu poate face asa ceva. Asta nu-i impiedica insa pe rautaciosi sa se delecteze.

Fie-le delectarea usoara!

Nastratin spunea...

Horea...cum explici ca in timp ce Japonia rasufla oarecum mai usurata prin devalorizarea yen-ului fata de dolar (pt ca le favorizeaza exporturile si cresterea economica), romanasii se mindresc ca au un leu puternic (cine stie prin ce manipulari ale lui Isaresku)dar nu produc nimiccare sa exporte si sa creasca economia...Este o virtute pt romani ca au un leu puternic atunci cind tara se zbate economic si in saracie lucie a peste jumatate din romani??? sau poate e mai bine ca leul sa se duca la vale unde ii este locul pt ca magnatii de carton pe care-i avem in politica sa poata fura in voie ce le-a mai ramas...

Horea spunea...

Nastratin, in opinia mea, faptul ca un idiot a decis sa porneasca un razboi valutar cu altii, repetand prin aceasta o procedura care a tinut Japonia in deflatie si depresiune timp de 20 de ani nu este o bravada si nu inseamana nici o rasuflare.

Ca o censecinta, lipsa de actiune a BNR este foarte bine venita. Demonstrand inca o data ceea ce am mai spus. Piata a dus leul la nivelul la care este nu Isarescu.
Ar fi de asadar vai de ploia roamnului, daca s-ar apuca si Isarescu de tiparit.

In rest vom vedea intr-o zi si rezultatul aventurii japoneze, care ar putea duce dobanzile la nivele nedorite de Abe. Ca o paranteza! Cum crezi ca arata acum preturile marfurilor importate in Japonia?
Si cum crezi ca va arata datoria Jaoniei in cazul ca piata va decide sa ridice dobanzile cu doar un procent.

Cum crezi ca ar arata buzunarul parintilor tai, daca in Romania se facea acelasi lucru, tinand cont de birurile guvernamentale, dar mai ales de distanta cosmica intre salariile din Japonia si cele din Romania. M-am referit la veniturile votacului idiot, nu la veniturile lui Dragnea, hotul, care a fost votat de tocmai cei cu curul gol.

Care calculand inca in milioane, cred ca 100 de lei dati de guvern, cu o mana, raportat la 150 de lei luati cu cealalata, va insemna plus in buzunarul lor gaurit. Trebuie sa fi si idiot dar si roman ca sa crezi asa ceva.

Unknown spunea...

gecos a zis...
Perfect adevarat. Mai merge vreunul la vot? Ok frate ... vorba multa ... depresie . Ceva, solutii? Idei? Fa Horia partid, miscare, creioneaza viitorul. Ai bani... baga banii in ceva ... fa ceva ... creeaza tu locuri de munca. Pune i la treaba pe 1 sau 2 cati vrei. Orice. Cat poti. Ce vrei fa. Fa o cu inima. Fa ceva productie ca asta lipseste in Romania. Forta de munca va fi la greu... si vor "muri" de foame (nu se moare unii rezista si 100 de zile in post negru si rugaciune). Un idealist cu care te incontrai in acu ceva timp in urma a reusit 7 zile si a fost si la servici. De ce se cumpara in draci aurul? E reclama pe toate site urile SWISSGOLD cumpara, cumpara, cumpara. E vorba numai de speculatie? Se intampla numai in Romania? Sunt mii de intrebari. E un puzzle urias. De ce vorbim mai mult de aia intram mai tare in tenebre. Schimbari climatice sunt. Charles a cumparat proprietati in Romania. Vara zboara avioane NATO deasupra Bacaului si lasa chemtrails-uri ci contrails -uri. Le vad cu ochii mei. Mai mult chemtrailsuri. Ai auzit de geoinginerie si de cum poti schimba clima? De ce?De ce? Vorbiti numai de votacul idiot. E si asta o discutie. Cum vrei sa fie o populatie indobitocita de lipsa de educatie, de deschidere pentru ca nu sunt bani la tara? Cu ce vrei sa execute lucrari agricole? Luni m am intalnit cu un arendas. In 2012 a cheltuit in agricultura 150000 Ron pe inputuri si a scos 90000. A fost seceta. Era deprimat. Nu stia ce sa puna. Nu se adapteaza hibrizii Monsanto, Dupont, Syngenta. A obtinut productie bunicica la porumb cu soi Olt produs de Fundulea. Unde sunt institutele de cercetare agricole din Romania? Toti fura ... corect...dar mai este ceva. Nu se face nimic ma ... nimic. Nu e nici o strategie in nici o directie. De ce? Trebuie sa fii tampit la cap sa nu pricepi ca daca nu investesti nu scoti nimic decat post negru si rugaciune.

Horea spunea...

George Ionescu, absolut de acord cu tine. Fiecare trebuie sa faca ceva si nu sa bata din gura.

Eu om de faceri nu sunt, deci nici la investitii nu ma gandesc. Incerc sa fac ceea ce stiu mai bine. Medicina, ceva analize economice si politica. Ultima trebuie sa o fac acasa, pentru ca aici am adepti, pe mine.

Recunosc inca un lucru: Nu am gasit inca nici o solutie prin care as putea schimba singur mentalitatea acestui popor. Pentru ca de acolo pleaca cheful de investitie, cel de munca, cel de vot, toate de fapt.

Daca ai tu vreo idee sunt numai urechi. Arunca totusi un ochi pe sitemul sanitar, unde as fi putut sa fac si eu ceva. Dar nu intr-un mediu in care 90% jefuiesc si in care 10% ar dori sa se ocupe de bolnavi.

Am spus ar dori, pentru ca asta este realitatea. Medicul care nu este in gasca celor 90% este un outsider, si in loc sa fie sprijinit i se baga bete in roate.

Ai incercat sa urenezi vreodata impotriva vantului?

Unknown spunea...

Iar eu prietene declar urmatoarele:
1.Romania este plina de resurse (aur,petrol,uraniu, sare, bazine hidrografice. Avem tot ce se poate in lumea asta inclusiv pamant arabil al greu.
2. Orice tara si sistem economic din lumea asta globalizata si le ar dori pentru ea
3. De 23 de ani se fura pe "ateliere" in mod programat si se distruge tot ce a insemnat economie romaneasca inainte de 1989
4. Suntem cel mai obidit popor din Europa. Suntem cu frica de D zeu(multi). Avem ego ul scazut. Obedienti. Daca suntem remunerati facem performante remarcabile. Am fost pelasgi, daci pe urma asa zis romanizati desi dacii vorbeau latina vulgara inainte de ocupatia romana(Densusianu).Pelasgii ocupau toata Europa pana in China. Dacii erau cel mai spiritualizat popor al Europei. Turcii ne luau 10% si ne lasau in pace.
5. La sfarsitul sec 18 elemente straine khazare(evrei) incep sa migreze in Moldova si incet incet pun stapanire pe orase, pe industrie si comert.
6. 1859 actul Unirii mici este facut de masonerie. Este permis acest lucru din afara tarii punandu se conditii de incetatenire a elementelor straine mentionate si crearea BNR ca banca in care 2/3 din actiuni sunt ale bancilor straine si 1/3 Romaniei.
7. Mihai Eminescu este asasinat tot de catre "ateliere"
8. 1918 este permis toto din afara tarii.
9. 1938 Corneliu Zelea Codreanu este asasinat la ordinul lui Carol al 2 lea tovarasul lui Lupeasca ... http://ro.wikipedia.org/wiki/Elena_Lupescu. Citeste e wikipedia nu e teoria conspiratiei.
10. 1939 incepe cel de al 2 lea razboi mondial. Khazarii sunt prigoniti in toata Germania(cine a finantat Germania pana s a pus pe picioare dupa 1918 Republica de la Weimar si 1933 aparitia lui Hitler). Khazarii saraci mor in lagare. Khazarii bogati o taie din timp in America si aiurea.
11. 1945. Romania e ocupata de bolsevici. Incepe comunismul. Khazarii sunt exportati statului Israel cu 5000 de dolari bucata (1948 infiintarea statului Israel)
12 . Anii comunismului. Suferinte mari. Transformarea taranului roman in clasa muncitoare (a fost o alternativa viabila... la tara traiai ca in Evul Mediu)
13. Anii 70. Ceausescu se imprumuta ... nu fura nici un ban si investeste ca un capitalist autentic in economia Romaniei. Producem de toate. Nu avem tehnologie vestica ca am fi super tari.
14. 1981 Ceausescu e nemultumit de FMI de Kissinger ... vrea sa dea banii inapoui la FMI(dobanzi mari, eu stiu ce alte pretentii ale "baietilor")
15. 1987 dam banii la FMI si ne pedepsesc ca 15 sa nu avem finantare mondiala (parai care inseamna tehnologie)

Unknown spunea...

16. 1989 Ceausescu este executat de Bruckner, Neulander, Ilici si prietenii pe motiv de "subminarea economiei nationale". Pun mana pe putere "baietii".
17 23 de ani in care alterneaza stanga cu dreapta. Stanga da pomeni pentru nemunca. Dreapta da afara si taie "mormanul de fiare vechi"
19. Adrian Nastase (alt "atelier") privatizeaza OMV, Sidex etc...
18. 2007 intram in UE. Exod biblic. 3 milioane de romani cei mai muncitori dar si mai saraci pleaca pe coclaurile Europei (cine stie cati ori fi de fapt)
19. Pamantul la tara a fost pana la aparitia arendasilor nemuncit. Cu ce sa il muncesti cand ai dsitrus toate CAP urile.
19. 2004 pana in prezent. Basescu... coruptia este in floare, justitia nu exista. Nimeni in parnaie pentru subminarea economiei nationale. Se doreste cumpararea de cosciuge zburatoare F 16. Se imprumuta tara la FMI din nou. Se mai privatizeaza alte chestii.
20 2012 vine Ponta. Sa vedem ce face ca nu are ce face. Cica si asta ar fi "baiat". Ne imprumuta iar la FMI (se discuta zilele astea)
21. Ce ne mai ramane... sa ne dam pamantul de sub cur si restul resurselor Romaniei?
Spunem cu ce gresesc? Tu vorbesti de fascism. Care fascism? Daca sunt roman si eu sunt in razboi economiic de 23 de ani cum sa actionez? Iti spun eu cum. Pasiv activ. Nu ma duc la vot decat sa votez NU AM CU CINE SA VOTEZ daca apare pe buletinul de vot. Daca nu apare nu votez. Nu mananc produse straine. Consum produse romanesti. Investesc euro in masina, dolari in tehnologie si ma dezvolt. Muncesc si le explic la toti ca numai productia de bunuri produce bani reali. Restul este vrajeala. Vorbesc deschis cu prietenii si cunostintele si pe bloguri ca ma doare in fund ca nu imi este frica de moarte.

Unknown spunea...

Deci poate eu am teoria conspiratiei si sunt un idiot. Nu exista in mod aparent nici un plan oficial pentru tara asta. Si tu in casa iti calculezi pasii... ai proiecte ... investesti... te organizezi. Ce se intampla la noi? Din doua una... ori e experiment social de globalizare pe o tara obedienta cum e Romania ... ori "astia" ne vor morti (razboi civil, revolutie) ca sa aiba terenul liber sa il cumpere pe degeaba. Judeca si spune mi daca sunt idiot.

Unknown spunea...

Si eu personal nu am solutii decat astea. Cresc animale, fac agricultura, sunt iesit din sistem. Nu vreau de la stat nimic. Nu vreau sanatate alopata. Nu vreau pensie ca nu va fi deci nu platesc pensie. Platesc impozite ca sa nu am probleme. Nu ma duc la vot. Muncesc. Imi fac produsele acasa si beau ceaiuri romanesti ca sa ma tratez. Postesc si ma rog in felul meu. Vreau sa fiu incinerat. Nu vreau popa la cap. Imi cresc cum pot copilul. Am arborat steagul Romaniei pe casa si acolo ramane. Caut sa brodez pe el lupul dacic. Imi pun cocarda tricolora cand ma duc la piata sa imi vand produsele. Merg cu bicicleta sau cu transportul in comun vara daca nu am bagaj mare de dus.

Anonim spunea...

horea , orice om e supus greselii , trebuie sa recunosti ca n-ai fi crezut cu cateva luni in urma o asa evolutie valutara si bursiera insa realitatea o confirma ... bernake cel mult hulit se pare ca a reusit , tiparnita de bani si-a facut datoria si frica de hiperinflatie ne-a scos din deflatie !!!
datoriile PIIGS "s-au evaporat" iar dobanzile au inceput sa scada !
incet incet , daca se instaleaza si o crestere economica solida suntem pe drumul cel bun
este trist ca inca tu nu vezi nimic pozitiv si ramai la ideile "fixe" deflationiste !
cu aceeasi stima sorinelp

Horea spunea...

George Ionescu, nu gresesti cu nimic,in opinia mea! Cei putini care nu gresesc nu vor putea schimba insa niciodata o tara intreaga.

Ai insirat o istorie ca sa prezinti pe urma ceea ce faci tu. Pai nu esti tot roman? Nu ai si tu aceeiasi istorie ca cei care nu fac nimic? Cum de tu faci si altii nu? In aceasi tara bogata, pentru ca Romania este intr-adevar bogata,chiar daca a avut o istorie ca cea descrisa de tine.

Cum au ajuns unii sa inteleaga, in timp ce 90% nu inteleg nimic. Ai avut vre-un tutore trimis de SUS? Vorbesti pe alta limba decat limba romana? Pasesti pe alt pamant decat cel romanesc? Eu nu cred. Cred insa ca faci parte din exceptii. Care de monstreaza ca se poate oriunde, atunci cand vointa si priceperea exista.

Sorinel, nu dadeam intervalul de 1498-1528 ca pret final la sp 500 daca nu ma asteptam la miscarile bursiere pe care le vedem.

Din nefericire pentru mine m-am asteptat si la caderea dolarului, numai ca, eu vedeam mai inatai o revenire, care nu trebuia sa depaseasca maxima precedenta, urmata de caderea la care asistam.

Privin dolarul perceptia mea a fost gresita si iata ca am platit-o.

Asa cum plateste fiecare om care se baga la bursa in urma unor concluzii eronate. In rest, o sa vedem in curand ce a reusit Bernake! Ma bucur totusi ca tu esti optimist. Pentru ca ai putea deveni omul care anunta furtuna.

Unknown spunea...

Hai sa facem un pariu ca Ponta isi va da mana cu Basescu intr o strangere de mana pe ateliere.

Horea spunea...

George, esti probabil nou pe blog. Pariu cu mine? Care am spus ca totul este un joc, ca de obicei. Pai daca astaia nu ar fi mana in mana, cum crezi tu ca s-ar plimba tradatorii de la unii la altii, fara nici o reactie din partea nimanui? Ca sa inteleagi un asemenea lucru trebuie sa ai o sfarama de creier.

Cei din clanuri au acea sfarama si au inteles ca poporul nu-l are, si ca poate vota de acea din greu cu oamani pe care i-au blestemat, daca schimba clanul. De ce sa-ti bati tu politician capul cu ceva "in sus", program economic program politic, cand vezi ca romanul vrea in jos.

Ti minte care era programul economic al lui Basescu si PDL. Jos sistemul ticalosit! Al USL jos Basescu, data viitoare jos altceva, pentru ca asta prinde de minune la magari.

Si in jos mergem. Antonescu parand in momentul de fata ultimul mohican antibasist. Intr-atat, incat l-a facut pe Tariceanu basist, pana va ajunge ajunge si somnorosenia sa in jilt, un lucru pe care continui sa-l vad ca fiind putin probabil.

Deci basist este in continuare o injuratura. Cand nu-ti convine ceva, la cineva, cu precedere ideile pe care le are, il faci basist, asa cum ma facea costel pe mine. Fara nici un temei doar pentru ca gandeam diferit.

In curand, cand toti cei care au inventat jos Basescu si-au ajuns scopurile, tradatorii vor gasi o alta injuratura pe care costel si altii ca el o vor raspandi prin diferite comentarii. Si iata cum se explica invierea oricarui cadavru politic din Romania. Rotatia!!!

Unul invie in timp ce altul se face ca-si da duhul. Dupa care invie si el, si "moare" altul, asa la infinit, si cu stampila de politician vesnic pe cur, chiar si la membri familiei daca se doreste. Cine ii invie pana la urma?

In nici un caz nu Cristos, ci tocmai poporul de imbecili care se duce la vot. Vei vedea cariera lui Nastase dupa ce iese de la parnaie. Poate Severin, neglijatul, va cere el sa fie inchis, dupa ce il va vedea pe "eroul national" renascand.

Anonim spunea...

Nastase Reloaded va fi urmatoarea flegma in ochii votacului pomanagiu roman !!!