Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 20 ianuarie 2013

Salvatorii Spaniei

Cu un somaj, care pentru tineri se apropie de 60%, partidul de guvernamant PP continua sa salveze de bubuie planeta. Buzunarele demnitarilor. Scandalul iscat in Spania a scos deocamdata cca. 1000 de oameni in strada. In vremurile "bune" si de "crestere economica" pe care le avem, pentru toti cacatii care au ajuns in pozitii cheie, lucrurile s-ar putea schimba rapid. Si eu sper sa se chiar schimbe. Sper ca spaniolii sa se trezeasca odata si pentru totdeauna din cosmarul in care i-au bagt politicienii corupti, impreuna cu bancherii la fel de corupti, basisti toti pana in maduva oaselor.

Sper ca cei o mie de oameni sa devina un milion, doua, sau trei, care sa poata lua la bani marunti pe hotii de drumul mare. Daca acest lucru nu se va intampla, acum, el se va intampla in curand. Pentru ca ceea ce spun Barosanul si Draghi, nu sunt altceva decat vise umede ale unor oamnei cu capul in nori, la fel de habarnisti ca si cei din SUA. Care, in timp ce bat din gura, se scufunda o data cu corabia pe care au gaurit-o. Eu multe nu mai am de adugat!. Vreau sa mai repet doar, inca o data, ceea ce am mai spus.

Cei care nu vad nici un risc in lumea de astazi, in general, si in ceea ce priveste investitiile, ar putea de la o zi la alta sa-si traga singuri buda in cap. Dar, fudulul nu este destul de basist pana cand nu reuseste sa-si gaureasca chiar propria barca. Atunci cand sapa, orbit de dorinte, cautand zilnic privilegii noi, si bani cu tona, fara de care nici respiratia nu-i mai poate functiona. 

Noi suntem totusi mai norocosi, pentru ca am terminat cu basismul. Pana si Crin si-a anuntat votacii ca nu mai trebuie sa se teama de presedinte, ci mai degraba de USL. In sensul bun al cuvantului, desigur, spunea somnorosenia sa. Eu as zice, in sensul real al cuvantului, mai degraba. Pentru ca, oricat ar mai fura cei din alianta, probleme nu mai putem avea. Din moment ce USL este dupa cum stim cu totii cu poporul. Fiind in acelasi timp si antibasist pana in maduva oaselor. 

Si atunci, mai poate  conta oare ceva? Poate doar inca un lucru! Vine Nastase "victima". Care ar putea ajunge primul presedinte puscariabil al romanilor. Antena 3 a inceput sa asfalteze deja calea celui mai las si mai murdar om dintre cei mai murdari. Noi, nu trebuie sa ne pripim, insa! Asa ne-a invatat si autoimpuscatul. Trebuie sa ne uitam entuziasti si sa aplaudam scenariul lui Voiculescu. Pentru ca daca nu facem asta, vom fi ridicati cu totii la rangul de basisti imputiti. O boala echivalenta cu ciuma pentru poporul votac. 

Basescu securistul imputit a avut 6 ani justitia in palmi, "susotind" cu ea in fiecare zi. Cum mama dracului mai este inca persecutatul politic Voiculesc si altii ca el, liber? Asta o stiu doar antibasistii! Probabil pentru ca sunt toti la fel de nevinovati ca Adrian Severin. De aceea a si intrat doar austriacul care a facut exact ce a facut si Severin la zdup. Ala o fost vinovat! Al nostru este curat ca lacrima, si victima politica ca si eroul national Nastase. Dar, pana la urma, fiecare popor are conducatorii pe care ii merita.

29 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Cu o justitie independenta Basescu ar fi ajuns in puscarie inca din timpul primului mandat.

AristotelCostel spunea...

Exemplu:

"Afacerea Băneasa, cel mai mare tun imobiliar dat vreodată în România, a fost „legiferată” cu largul şi nemijlocitul concurs al primarului general al Capitalei, Traian Băsescu."

sursa

ThinkAgainRo spunea...

Nu am înțeles de ce scrii la mișto despre băsism și antibăsism....tot aștept deflaâia aceea care nu mai vine și ''valul ucigător'' care iar nu mai vine! Petrolul nu va scădea niciodată sub 80 de usd....

Free Drive Ro spunea...

asteapt-o

Anonim spunea...

horea , in loc sa discutam probleme "serioase" , am ajuns sa ne contram cu lingaul costel ...
sper ca blogul tau sa-si pastreze linia informativa legata de criza mondiala si sa nu se transforme intru-n blog de contre cu propagandistul costel pe care iti spun eu , oricate argumente i-ai aduce tot nu o sa-i schimbi ideile "socialiste"
e adevarat ca acum criza oarecum "stagneaza" si "cheltuitorii pe datorie" scot capul la lumina dar totusi viitorul cum va fi ?
cu stima, sorinelp

Free Drive Ro spunea...

Viitorul si trecutul
Sunt a filei doua fete,
Vede-n capat inceputul
Cine stie sa le-nvete.
Cate-au fost ori o sa fie
In prezent le-avem pe toate
Dar de-a lor zadarnicie
Tu te-ntreaba si socoate.

...citat din memorie, probabil nu exact, but you get the gist :/

Horea spunea...

sorinel, vorbesti de ideile socialiste ale lui costel? Cine ar putea aduce argumente impotriva unor asemenea idei? Din moment ce orice om are dreptul sa vada o societate asa cum si-o doreste el.

Eu am incercat sa aduc argumente impotriva unor afirmatii care incercau sa demonstreze ca zapada este neagra. De ce ar conta ca cineva are idei socialiste sau liberale atata timp cat ele sunt benefice pentru societate.

Eu cred ca tu confunzi ideile dictatoriale cu ideile socialiste, din moment ce in acesta tara defintiile nu prea au nicio importanta pentru nimeni.

De aici rezulta si migratiunea popoarelor de la un clan la altul, din moment ce nici unul din ele nu cultiva doctrine politice, ci doar doctrina banului si a puterii, prin orice mijloace.

Ca o consecinta, in opinia mea, pasarea migratoare si tradatoare, nu este mai rea cu nimic decat clanul care o accepta. Si, o accepta tocmai din considerentele mentionate.

In cei 30 de ani petrecuti in nordul Europei, eu nu am auzit de nici un politician care sa-si fi schimbat partidul. Pentru ca definitiile intr-o tara functionala sunt bine cunoscute de toata lumea.

De catre cei care voteaza, in primul rand. Dar asta tine deja de educatie, un lucru absent deocamdata pe aceste meleaguri.

Anonim spunea...

Este un razboi economic global si de sfere de influenta la nivel global. Sunt cucerite resursele tarilor independente fara sa se traga un foc de arma. Cativa teroristi acolo este insignifiant. Romania este victima acestui razboi. As putea afirma ca asa cum China este un mare laborator social... Romania tinde sa devina la randul ei un laborator social al gradului de suportabilitate a unei noi politici (nu ma intereseaza cum se numeste ea) pentru tarile latine din zona UE. Portugalia este la vale, Spania, Italia, Franta se duc in aceeiasi directie. Romania este tara latina si este cea mai saraca. Parca cineva vrea sa vada cat suporta popoarele latine. S ar putea sa gresesc ... dar este o opinie. In ceea ce priveste politica de Dambivita nu ma intereseaza pentru ca politicienii fac parte din aceleasi "ateliere" si eu sunt "frati" in furtisaguri indiferent de culoarea lor politica. Mulumesc ... o zi buna!!!

Horea spunea...

anonim, ai dreptate cu atelierele, dar in opinia mea ai gresit restul calculelor.

Tari mici precum tarile baltice, care nu au de a face cu latinismul despre care vorbesti de loc au fost lovite de felul in care este conceputa econmia lumii de astazi.

Ca sa nu mai vorbim de Islanda, o tara foarte functionala care nu a avut nciodata probleme, pana in momentul in care a dat faliment asa din senin.

In tarile amintite s-a cautat totusi imdeiat cauza bolii, si nimeni nu s-a gandit vreodata la un tratament aplicat cu tocmai germenii care au provocat-o.

Teoria ta este din nou una a conspiratiei, pentru ca asta a devenit o tendinta in Romania.

Ea isi are radacinile la politic, care incerca sa-si salveze pielea de porc, prin povesti care nu ar trebuie sa prinda nici macar la copii. Iata ca ele prind si la dulti, din pacate.

Severin se vedea urmarit politic de catre europeni, pentru ca ar fi fost de rasul lumii, daca ar fi spus ca cei de la ziarul britanic sunt oamenii lui Basescu, din moment ce au cazut si altii in plasa lor.


Dupa parerea mea este foarte trist faptul ca romanul nu incearaca sa caute sa inteleaga cauza reala a problemelor. Pe care eu am subliniat-o nu o data. Daca citesti transcrierile FED vezi clar ca sefii institutiei vroiau bine.

Vezi insa ca, inecati in calcule sofisticate, ei n-au inteles lucruri simple. Faptul ca economia nu este o masina! Am repetat acest lucru de sute de ori. Ceea ce s-a intamplat, asadar, este ca metoda aplicata a fost aceiasi, tot timpul dupa criza din 29, numai ca acum paharul s-a umplut si da sa se verese.

Ca sa poata castiga alegeri politicienii au recurs la metodele lui Keynes si au aruncat de fiecare data cand au auzit cuvantul criza bani si credite in piata.

Este de fapt cea mai simpla metoda in societati in care bancile centrale, numai ele singure pot face acest lucru. La inceput totul a mers struna, in timp ce cei care au ajuns primii la bani s-au umflat. Aceasta procedura repetata de mai multe ori, nu putea da alte rezultate decat tot mai proaste, vizibile azi,pentru tot mai multa lume.

Uite ca mi-am racit din nou degtele degeaba, scriind, in loc sa fi repetat simplu, tot degeaba, inca o data, cauza pe care o vad eu, ca fiind cea reala, a problemelor de care s-a lovit lumea.

NU POTI CONSUMA MAI MULT DECAT PRODUCI FARA CONSECINTE FOARTE GRAVE PANA LA URMA!!!!!!!!!!!!!!!

Daca asta-i conspiratie, conspiratie sa fie, dar eu stiu ca nu-i. Este doar ignoranta umana ridicata ridicata la patrat.

Horea spunea...

Costel, presedintele are imunitate.

Dar, asta nu insemneaza ca nu poate fi judecat. Daca tu, sau altii, aveti probe privind hotiile pe care spuneti ca le-a facut, cele despre care vorbeste si antena3 zilnic.

De ce mama dracului nu-l dati in judecata? Ca sa vada tot poporul cum scapa de justitie pentru ca o are in mana. Pe voi nu va are in mana cu siguranta, deci sunteti liberi sa faceti sesizarile de rigoare instantelor.

Voiculescu isi poate cumpara si avocatii pe care ii doreste. Si atunci, cine il impiedeca sa mearga cu dovezile la tribunal? Pentru ca batutul din gura nu va pune niciodata pe nimeni dupa gratii.

Ca de obicei, eu am intrebat si de data asta una, in articol, in timp ce tu ai raspuns la orice altceva, decat la intrebare. In spiritul faimoaselor dezbateri romanesti.

Comunicam de minune!

Anonim spunea...

Horea, consideri intemeiata parerea celor de la BT Securities sau doar o alta intoxicare, cum sunt de altfel 90% din articolele de pe net?

http://www.economica.net/ce-sanse-are-leu-sa-ajunga-la-4-ron-euro-dar-bursa-sa-si-continue-cresterea_43572.html

Horea spunea...

Anonim, totul depinde de cursul euro-dolar, desi cei de la Bt se uita strict la leu-euro. Eu vad deocamdata urcarea euro dolar ca fiind o corectie. Si, pana cand va ramane o corectie euro-leu la 4 lei va fi un curs imposibil.

Daca euro va trece de anumite nivele fata de dolar lucrurile s-ar putea schimba. Fara sa aiba de a face nici cu investitorii care cumpara obligatiuni de stat romanesti si nici cu guvernul presupus stabil.

Ci doar cu cursul euro-dolar. Atat euro dolar cat si euro leu au dat de intervale cheie, pentru ca merg mana in mana. Deocamdata aceste intervale par sa reziste.

Anonim spunea...

horea , nu cred ca ai dreptate , intr-o lume in care dolarul e stapan se pare ca americanii pot consuma si o sa consume in continuare mai mult decat produc ... ce poate face lumea in fata lor atata timp cat dolarul e stapan ?!!!

Horea spunea...

ce poate face lumea in fata lor atata timp cat dolarul e stapan ?!!!

Sa produca un crash de tipul celui din 1929.

Si uite cate dreptate aveam cand iti spuneam ca am scris degeaba.

Eu spuneam ca nu poti consuma mai mult decat produci fara consecinte, pe care le vede si orbul. Tu imi spui ca mericanii consuma oricum din cauza ca au dolari. Unde dai si unde crapa? Am avut si cu tine un monolog precum m-am obisnuit sa am si cu costel.

Anonim spunea...

gecos a spus...
O scadere a cursului Euro catre 4 Ron este foarte posibila ... intrucat sistemul cedeaza ... lumea e in depresie. Eu spre deosebire de voi am mari legaturi cu oamenii din jur... oameni simpli. Multi inteleg ca acest consum nu este bun si in aceasta clipa practic isi fac propriile curbe de sacrificiu. Daca tie iti creste curentul cu 11% vei fi dispus pentru a salva din bani sa faci macar o economie de 11 % (becuri economice, nasini de gatit electrice mai putine etc). La orice crestere de preturi va urma o atitudine pasiva din partea consumatorului. Daca nu consumi leul se intareste. Daca mai si constientizezi ca trebuie consumat din productia interna cat de mult se poate .... o mai taraganezi. Eu sunt convins ca acesta va fi raspunsul pietii din aceste clipe. Sevor schimba obiceiurile de consum. Totul va trece in zona economiei gri si negre. Toti vor incerca sa eludeze statul pentru ca isi dau seama ca statul (politicienii) i au adus in stadiul asta. Daca nu se prezinta nici unul la vot ... totul merge in directia buna.

Anonim spunea...

gecos ... a spus
Lumea umbla totusi dar nu se hotaraste. Cauta momentan cel mai bun pret. Sunt in stare sa faca kilometri pe jos pentru a cauta optimul de consum. Eu asta simt si asta vad. Am descoperit cu surpriza ca aproximativ 70% dintre bacauani se imbraca de la second hand. Doctorite cauta cu febrilitate blugi cu eticheta la 15 Ron, geci la 30 Ron. Tot ce arunca altii la noi se cumpara pentru ca e ieftin. Nu dau drumul la bani oamenii deloc. Scade consumul la absolut tot. Orice cui vechi e un posibil cui refolosibil.

Horea spunea...

gecos, sunt de acord cu afirmatiile tale despre consum, pentru ca nici nu poate fi altfel. Faptul ca baronii politici au bani nu insemneaza bani pentru populatie.

Nu stiu de unde ai luat totusi afirmatia care leaga consumul de taria leului? Crezi cumva ca vara care a trecut s-a consumat mai mult? Sau ca atunci cand leul era la 3,20 fata de euro, in 2007 se consuma mai putin? E bine sa te documentezi putin inainte de-a face o afirmatie!

Io spunea...

Salut,

Treaba consumatului mai mult decit produci e cronica. EU a impus o limita a deficitului de maxim 3%. Chiar si cu 2-3% pe an deficit, asta nu poate duce decit la datorii imense ce se acumuleaza pe perioade mari de timp. Falimentul este inevitabil, povestea cu economia ce merge numai in sus, crestere economica anuala, totul merge bine se pare ca nu mai functioneaza.

Criza si aruncatul banilor in piata nu a facut decit sa accelereze acumularea acestor datorii si sa apropie deznodamintul.

Faptul ca dobinzile sint la minime istorice face ca acest lucru sa poata fi continuat si in aceste momente fara consecinte foarte vizibile in exterior.
O urcare a dobinzilor de referinta spre 3-5% cum au fost inainte de criza ar declansa un tzunami devastator. Probabil se va mai putea merge in continuare cu dobinzi apropae de 0 si cu rostogoliri de imprumuturi
dar la un moment dat se va sparge buba.

Ceea ce uita majoritatea este ca deficiul bugetar se calculeaza ca procent din PIB. Toate incasarile la buget se pot exprima si ele ca procent din PIB si in general se invirt intre 30% si 60% in functie de cit de capitalist sau socialist este respectivul stat.
Acuma pentru o tara ce a ajuns la 100% din PIB datorie si aduna 30% din PIB taxe, practic o dobinda de 3% pe an inseamna 10% din incasari.

Alta treaba ce este trecuta usor cu vederea este ordinul de marime, se vorbeste de miliarde, zeci de miliarde si trilioane de dolari / euro.
Omu de rind nu a vazut suta de mii si nici milionu de dolari, ce depaseste 100 de mii sint doar multi bani, perceptia oamenilor de rind despre milioane si miliarde de dolari este identica.
Grecia a papat efectiv in 3 ani vreo 200 de miliarde. Ca idee ca sa inteleaga tot rominul ce inseamna 200 de miliarde, la un pret si asa exagerat de 50 de mii de euro pentru un apartament in romania cu cei 200 de miliarde se pot construi
exact 4 milioane de apartamente, efectiv se poate caza jumatate din populatia romaniei in asa ceva. Bani care s-au papat :)

Se pare ca Spania are nevoie in prima faza de vreo 300-500 de miliarde, inca nu s-au hotarit analisti la o cifra exacta, faceti voi calcule.

La islandezi a fost simplu au venit bancheri cu bani ca sa ii salvez dar islandezi au apucat sa se numere inainte si au observat ca cei 3 islandezi care au mai ramas nu pot plati cele 5 miliarde oferite. Cifrele sint exagerate evident dar logica este aceeasi.

Succes-uri!

Horea spunea...

lo, corect!

Anonim spunea...

Eu spuneam ca nu poti consuma mai mult decat produci fara consecinte, pe care le vede si orbul. Tu imi spui ca americanii consuma oricum din cauza ca au dolari. Unde dai si unde crapa? Am avut si cu tine un monolog precum m-am obisnuit sa am si cu costel.

horea, din pacate , cel putin pana acum , realitatea te contrazice ... eu nu vad nici o criza atata timp cat cotatiile activelor bursiere sunt pe top , ramane de vazut DACA va avea loc o corectie in viitorul mai mult sau mai putin apropiat ...

Anonim spunea...

gecos a spus ...
Problema este ca ne trezim greu si in loc sa avem o imagine de ansamblu (satelitara) avem numai o imagine a unui domeniu in care ne suprapricepem si refuzam cunosterea care este in jurul nostru. Totul este legat si incorsetat ... totul este manipulat ... orice teorie a conspiratiei spune numai jumatate de adevar si restul este minciuna pervertita care induce ideea ca "am ai auzit eu prostiile astea". Istoria este ascunsa pe jumatate si partea de asa zis adevar este pervertita. Farmacia foloseste numai ideea de reactie chimica in organism uitand de biocurenti. Mahatma Ghandi care a determinat independenta Indiei fata de colonialismul britanic a avut o atitudine pasiv activa. Era super de bogat dar refuza sa se imbrace in postavul englezesc si isi cosea hainele proprii din bumbac indian in ashram la el. A facut marsul sarii ... pentru ca sarea era monopol de stat dar nu te putea nimeni impiedica sa te duci sa evaporezi apa din ocean si sa extragi astfel sare. Atitudinea pasiv activa este cea care poate fi folosita. Trebuie totusi sa ne gandim si sa constientizam ca nu putem unii dintre noi (din ce in ce mai multi)sa consumam tot, sa distrugem si sa gaurim solul in cautarea de resurse pentru a mentine un sistem care iti da o iluzorie stare de fericire pentru ca toti avem o parte de compasiune in noi. Vrem paduri ... nu trebuiesc taiate. Vrei industrie grea si poluatoare ... gandeste-te ca nu te mai suporta mama Gheea(Pamantul). Schimbari climatice. Caderi de sistem. Religii care se duc in cap (eu vreau sa fiu incinerat si nu vreau popa la capul meu daca mor si nu imi este frica de moarte pentru ca pot muri oricand). Mahatma Ghandi spunea: Trăiește ca și cum ai muri mâine și învață ca și cum ai trăi veșnic. Schimbarea vine din noi. Fiecare dintre noi trebuie sa aleaga, dar sa aleaga cu inima ce anume face. Sa gandeasca fiecare consecinta a actiunii lui si sa nu se teama daca este pozitiva si place Constiintei Universale. Trebuie sa ne autoanalizam foarte profund cu greselile noastre si cu fapte bune facute. Sa nu uitam ca OMUL este o celula intr un sistem perfect creat de o inteligenta uluitoare. Haos nu exista. Orice haos este un fractal... o funtie matematica.Exista o ordine in toate. Exista un plan pe care cineva il executa cu noi. Poate fi Constiinta Universala sau pot fi unii oameni. ALEGETI!!! HOTARATI VA CE FACETI!!! Dar alegeti cu INIMA. Sau lasati-va purtati de destin si lasati sa aleaga altii pentru voi.

Horea spunea...

Anonim, am avut o data o pacienta in Suedia, internata la boli interne, pentru diabet, care avea pe san o tumoare canceroasa Paget care arata ca un brocoli. Cu toate acestea ea nega ca ar fi avut ceva cu sanii.

A nu constientiza ceva nu inseamna ca acel ceva nu exista. Chiar si in Roamnia mergem spre fascism, in opinia mea, fara ca populatia sa constientizeze acest lucru, pentru ca este preocupata in continuare de Basescu.

Somajul mondial a atins ieri cele mai inalte culmi vazute vreodata. Si, conform definitiilor, un somaj in crestere nu poate fi un semnal al unei economii sanatoase.

Bursa a urcat precum spui, dar pana la nivelul pe care l-am expus de multe ori, pe acest site, cuprins intre 1520-1528, pentru indicele sp 500, eu consider urcarea o corectie.

Daca bursa va continua sa pufaie si dupa acest nivel, imi voi reajusta si eu perceptia. Si voi trece obligat de realitate in randul acelora care vad economia bubuind.

Pana atunci nu mai este mult, tinand cont de nivelele la care am ajuns, si tinand cont si de faptul ca prognoza mea de timp era legata de inceputul acestui an, primele doua trei luni. Vom vedea asadar in curand si un raspuns al burselor in ceea ce priveste economia.

Anonim spunea...

gecos a spus ...
Lumea este in depresie. E razboi psihologic, climateric, economic, ecologic, politic, social. Fiecare dintre noi nu s a intalnit cu aceasta treaba sau nu a cosntientizat o global pana acum. Spalati-va pe ochi. Analizati va singuri si actionati cu fiecare dintre voi personal in primul rand si vedeti ce puteti face cu cei din jur. Oamenii inteleg din ce in ce mai multi ce se intampla. In Spania au oprit executarile silite imediat dupa ce o persoana a sarit pe geam in momentul in care era scoasa afara din casa. Nu e o solutie ... dar e o tema de meditat. Faceti ce vreti fiecare. Dar fiti pasivi activi. Nu stiu ce sa va mai spun. Obosesc si plang ... plin de compasiune pentru tot ce vad in jurul meu. Pentru toata suferinta din jurul meu

Nastratin spunea...

Horea...cind sa ne asteptam la crahul financiar mondial??? mamaliga se umfla incet si continuu, dar cind prevezi explozia? si cu ce argumente sau semne prevestitoare? ...pina atunci remarca cum China deja investeste masiv in Africa de unde va acapara resurse naturale imense prin mituirea guvernelor saracite si corupte de acolo...China devine o caracatita care pune stapinire pe intreaga lume prin puterea sa financiara dobindita prin greselile occidentale enorme savirsite prin lacomia corporatiilor multinationale...Nu e trimestru anual in care sa nu aud ca China a mai cumparat ceva, de la concerne pina la investitii masive in continentul african, america de nord, europa, etc...Populatia lumii explodeaza, saracia occidentala e in crestere, agricultura va deveni curind o imensa problema si deja preturile alimentelor cresc in tacere...

Nastratin spunea...

Horea...pt ca vorbesti de Spania...Am lucrat de curind in Spania si m-a scirbit prostia si rasismul spaniolilor, mai ales ca lucrez in petrol...Sincer consider ca Spania isi merita pe deplin soarta ca si tarile latine in general toate f corupte si lipsite de educatie si mai ales de disciplina, Romania inclusiv...A compara o tara latina oarecare, inclusiv gigantul Franta, cu Germania sau Norvegia, e ca si cum a-i alege intre un paduche si o albina...

Nastratin spunea...

Horea....Ce linkuri de internet imi poti recomanda, pt ca sunt f lacom de informatii credibile de orice natura (financiare si sociale)...sunt intr-adevar momente in care omenirea va suferi schimbari radicale, chiar daca nu ne dam seama....totusi se simte ca sunt multe lucruri in neregula...Poate un razboi mondial sa rezolve criza financiara si instabilitatea generala care bat la usa??? e capabila SUA sa prepare asa ceva in laboratoarele ei? sau China va face primul pas in ura si dorinta de razbunare contra Japoniei slabite si fara vlaga economica?

Anonim spunea...

nastratin , pentru inceput iti recomand eu un link :
http://www.shopmania.ro/medicinale/p-xanax-0-25mg-30-comprimate-28781966

Somajul mondial a atins ieri cele mai inalte culmi vazute vreodata. Si, conform definitiilor, un somaj in crestere nu poate fi un semnal al unei economii sanatoase.

horea , sper ca nu te referi la germania unde se pare ca se intampla contrariul ... somerii de care vorbesti ingrosau sistemele bugetarea ale tarilor PIIGS de ex. asa ca mai bine sa stea acasa sa stranga cureaua ca oricum nu prea contau !

Horea spunea...

anonim, eu ma refer de obicei la exact ceea ce spun! Soamjul mondial=numarul somerilor din toata lumea!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nastratin, nu prea am ce sa-ti recomand. Pentru ca eu citesc si trag concluziile mele. Care sunt contrare aproape tuturor. Din cand in cand mai dau de cate un articol care vede lucrurile intr-un fel identic sau apropiat de al meu.

Asta nu inseamna insa credibilitate. Credibilitate inseamna sa citesti informatiile expuse si sa crezi ce vrei. Si de fapt asta face fiecare.

Viitorul dovedeste mai pe urma valabilitatea convingerilor pe care le avem. Eu am afirmat de mult ca, in opinia mea, Romania se indreapta spre fascism.

Este credibil ceea ce spun? Pentru cei mai multi garantat nu.

Pentru cativa poate ca da. Stiu eu sigur va va fi fascism in Romania? Categoric nu!

Dar legand evenimentele care se desfasoara in fata ochilor mei consider acest lucru foarte probabil. Fiecare eveniment care mareste puterea politicului imi intareste si mai mult convingerea.

Este ca si cum m-as uita la cineva care cred eu ca merge la starnd. Pentru ca are un costum de baie in mana. Probabilitatea exista, certitudinea nu. Cu cat vad ca omul se apropie mai mult de un strand cu atat probabilitatea se apropie mai mult de certitudine.

Cu toate ca vor exista oameni care nu vor crede ca individul merge la baie, chiar si dupa ce aintrat la strand cu costumul de baie in mana.

Nastratin spunea...

Anonim....recomandarea ta dovedeste ca esti pork....:))...no other comments...la cocina cu tine...