Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 9 ianuarie 2013

”Starea natiunii”

Eu muritor de rand nu am de unde s-o stiu, pentru ca a devenit secret de stat exact pana maine. O voi afla si eu asadar impreuna cu toti ceilalti oameni care nu conteaza, dupa conferinta de presa pe care o va tine joi plagiatorul” mai votat”. Printre prietenii nostri pe acest blog exista insa si supraoameni. Care, prin definitie le stiu pe toate. Unul din ei este Costel!

Nu prea prietenos totusi, din moment ce nu a vrut sa ne dezvaluie nimic din ”detaliile si din esentele”  pe care el le cunoaste foarte bine.

Eu, si probabil si cei care urmaresc atent evenimentele din aceasta tara, am putut observa cu siguranta alte detalii si esente. Care nu sunt totusi legate de starea natiunii. Pentru ca nici Ponta dar nici oameni precum Costel nu le-ar lega de asa ceva.

Sunt legate in opinia mea doar de fascismul in curs dezvoltare, care nu poate avea nici in clin nici in maneca cu natiunea sau cu starea ei. Pentru ca el va fi instaurat de mai marii zilei, sub ochii holbati ai poporului votac, resemnat in cele din urma, ca intotdeauna. Mai ales dupa ce ministrul explicatiilor publice va face un gest tovarasesc pentru salariul pe care il ia.

Ca sa observam si noi ca suntem pe ”drumul cel bun”, curatenia putinilor oameni care mai aveau un dram de demnitate, din orice post care conteaza, continua. Si va fi intetita cu siguranta in viitor. 

Adriana Saftoiu a fost deja zburata, si zborurile din asa zisul PNL vor continua. Pana cand toti vor gandi ca Antonescu ”el lider somnoroso” si precum Costel, el nonlider admiratorio. Din CSM a fost zburat mai nou Danilet, care a avut curajul sa-si puna degetul pe rana mafiota a tarii, Dar, daca Costel ne spune ca e de bine, atunci este cu siguranta de bine. Pentru ca numai ce spune el poate fi adevarul absolut. Daca mai tin cont si de comntariile pe care le-a facut prietenul nostru la ultimul meu articol, ma simt impins de insasi Mefisto sa intreb. Oare pana unde poate fi dus penibilul in aceasta tara?

Deci, aflandu-ne pe drumul cel bun, catre fascism, vom afla maine alte detalii despre natiune, legate exclusiv de economie. Ceea ce stim pana acum despre acest subiect, este doar ceea ce ne-a spus premierul nostru drag. Si anume: faptul ca oamenii de la institutul de calcul al prognozelor nu stiu calcula. Ce nu stiu ei calcula? Prognoze, si nici macar PIB! Dar, salariu au primit, si sunt convins ca ar vrea sa primesca si mai mult. Ponta a dat imediat cu seful de pamant, pe drept cuvant. Pentru ca sa poata arunca capul tapului ispasitor votacului. Care nu-si va mai pune astfel nicio o intrebare despre miliardele disparute. Cu atat mai putin despre PIB. Cand PIB-ul este in crestere, prestatia este atribuita intotdeauna politicului, de catre politic. Cand este de cacat, se gasesc imediat tapi ispasitori, care nu sunt niciodata oameni politici.

Ca o consecinta nu m-ar mira deloc daca vom vedea in curand si un minister al prognozelor si al calculelor. In urma unui sfat primit de premier de la noul sau consilier. Atat de profesionist si plin de prestatii, conform spuselor tuturor, incat nu a putut ramane nicicum in afara cercurilor de influenta politice.

Nimeni dintre cei ce l-au laudat pe fostul senator, Frunda, nu a spus insa nimic despre ce prestatii ar putea fi vorba. As vrea sa aud si eu numai una! Facuta cel putin pentru maghiarii pe care pretinde ca ii reprezinta. Am auzit idea prin care juristul politician vesnic ne explica ca Romania nu este de fapt un stat national. Daca tot nu traim intr-un stat national, avem nevoie imediat de doua facultati de medicina la Tg-Mures. Una maghiara, pentru ca sectie maghiara exista si azi, si una romana, pentru ca exista si o asemena sectie. Uite cum se nasc noile locuri de munca platite de contribuabil! Acelea de unde ai si un cuvant de spus, un decanat, un rectorat etc. exclusiv pentru clientela formatiunii din care face parte consilierul premierului. Pentru ca, studentul va castiga ca intotdeauna doar o moneda din Botsvana! Dar, din pacate, nici maghiarul nu este cu nimic mai descibalit decat romanul.

Deci, frati maghiari, si de ce nu si romani! Ma poate ajuta cineva si sa-mi spuna? Ce a facut Funda senatorul pentru voi in 22 de ani? Pentru ca daca doriti sa vedeti ce a facut pentru el, va invit, de oriunde ati veni, la Tg-Mures. Asa cum v-as invita de fapt in orice oras, sau chiar orice loc in care respira un politician. Cu exceptiile de rigoare, ca intotdeauna.

Daca tot vorbim de locuri de munca create de politic, si conform unor barbosi si de banci centrale. Ca o paralela la cele spuse pana acum, ne-am putea uita la niste grafice din SUA. Care graiesc mai puternic decat orice cuvant rostit. Dupa ce le-ai vazut, tu cel cu creierul spalat, poti sa te intrebi. Poate oare politicul, cu sau fara ”ajutorul” unei bancile centrale, sa creieze locuri de munca? O putea! Dar numai locuri de munca precum cele ale domnului Frunda. Unde nu faci altceva decat sa mergi sa-ti ridici salariul, producand nimic, in cazul fostului senator, sau, in cel mai bun caz, producand birocratie, cazul bugetarului. Sigur ca, pe Frunda, si pe toti ceilalti ca el, salariul ii intereseaza in ultimul rand. Ceea ce ii intereseaza, in schimb, la maxim, este cuvantul pe care il au de spus din aceste pozitii, un cuvant care vine de obicei cu sporuri materiale infinite. Inchei prin a va marturisi ca de abia astept ziua de maine. Ca sa pot afla si eu de la ccei care stiu in ce stare ma aflu.

Ps. In grafice se vede clar ce au creat Obama, politicianul, si Bernanke, bancherul. Cu toate monetizarile si vorbele pompoase puse una peste alta. Daca ai probleme cu interpretarea graficelor intreaba! Cu Ponta nu o sa ai cu siguranta nici o problema! Pentru ca va veni maine la marea inforamare despre starea natiunii cu tot ministerul explicatiilor dupa el.

12 comentarii:

Vali spunea...

Si daca tot ai adus vorba de esente, uite una tare....

http://www.curierulnational.ro/Actualitate/2013-01-09/UPDATE-+ADRIAN+NASTASE+ar+putea+fi+eliberat+inainte+de+termen.+Comisia+de+la+Jilava+a+dat+aviz+pozitiv!!!+

Ultimul paragraf e bestial.

Costicaaaaaa, ma baieteee, ma tutereee...ai pregatit florile alea sau ce naiba faci?!

Horea spunea...

Vali draga! Cel care sta 10 ani pentru ca a furat niste cartofi nu scrie carti. Daca Nastase scria 10 in loc sa se impuste in gat poate nici nu intra.

Pe mine nu ma mira de loc. Ponta a spus doar clar ca ”il scoatem”. Si in asemenea cazuri eu nu l-am auzit mintind niciodata.

Ma mair doar ca nu s-au intalnit imediat judecatorii, dupa terminarea cartii nr.3, in miez de noapte ca sa-l scoata. Asta a fost de fapt punctul doi din programul de guvernare. In marie il vor baga in politica pentru ca pana atunci va face poate si un film. ”Cum sa te impusti in gat si sa-ti crape inima.

Eu nu am nici un dubiu fata de faptul ca Romania va fi in curand o dictatura fascista. In care Nastase va incerca sa le taie moneda din Botsvana ”tutulor” celora care nu-l iubesc si nu-i citesc cartile. Asa ca e mai bine daca incepi sa te dai pe langa Costel. Poate pune el vreo vorba buna pentru tine.

Lasand gluma la o parte este foarte trist sa vezi cum un popor isi poate taia singur craca de sub picioare. Asta pentru ca atata il duce capul.

ThinkAgainRo spunea...

Hore(i?)a sunt uimit de neadevărul în legătură cu Cristi Dănileț.Mi-arplăcea să fie exclus din CSMși din MAgistratură nu fiindcă e băsist pupuincurist ci fiindcă e idiot și cretin!Numai că tu ai strecurat o minciună DĂNILEȚ ESTE (încă) MEMBRU CSM! E regretabil astfel de inadvertențe de la un norvegian român!

AristotelCostel spunea...

Mă invoci destul de exagerat pe niște teme care n-au legătură cu mine, ci_cu_costeii... poporenii neaoși.

1. Independența justiției nu se apără prin "rocada cadrelor"... între parchete sau în fruntea CSM atât cât să rămână aceleași curvete sau aceiași penali șantajabili, dar cu dosar la prezident.

2. Danileț și-ar fi asumat dosarul Hăinelei ceea ce arată cam câtă stofă de specialist veritabil e. Problema_mare nu-i asta, ci faptul că-i cel mai prostălău pupinbăsist din CSM și de pe contributors. Oferindu-mi un astfel de exemplu nu-mi rămâne decât să-ți las dream-team-ul de pupinbăsiști să te soarbă din fiecare tastă.

3. nu a vrut sa ne dezvaluie nimic din ”detaliile si din esentele” pe care el le cunoaste foarte bine.

Spui prostiile pupinbăsiştilor când vorbeşti despre promisiunile lui ponta.

Invocarea "austerităţii surpriză" e de un pupinbăsism inegalabil.
A tăiat Ponta salariile uniform? A majorat TVA-ul? S-a opulat sau s-a opulit în timpul aplicării măsurilor de austeritate?

Nu!

Evaluează de unde să înceapă... reforma statului fără a-i rupe în două pe săracii de la care au furat pedeliştii pentru îngrăşarea sponsorilor de partid.

În esenţă, nu-i vorba de acea austeritate, iar în detaliu, vor face reducerile în principal din zonele în care au pompat băsiştii.

Deci, asta e... am dreptate.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@vali

Ţuţer eşti tu, unul cretin de altfel.

Subiectul Năstase nu prezintă interes pentru mine. Dacă a furat... şi ştim toţi că mafia pesedistă a făcut ravagii înainte de 2005, să-l condamne justiţia independentă până nu mai poate, dar cu o condiţie. Să recupereze şi prejudiciul.

Câte zile de puşcărie face Năstase nu poate fi de interes decât pentru un pupinbăsist prostuţ ca tine.

Ciprian spunea...

Chiar nu inteleg de ce totul este basist sau antibasist... Eu inca mai sper sa apuc ziua in care sa putem vorbi de bine sau de rau fara a fi acuzati de partizanat despre orice persoana publica, de principii liberale si principii socialiste si nu de pseudoideologia unor partide, de alternative si nu de acuze de dragul acuzelor.

Free Drive Ro spunea...

complicat si cu binele, ca e relativ, pentru unii muma pentru altii ciuma.

CG spunea...

Ce de glume citesc ... Nastase este un grande capo!! cand te-ai luat de mafie si reusesti sa-i dai un sut la parnaie macar asa ca exemplu ghici ce puteau ceilalti sa faca?reactia previzibila.. sa se apere, sa rupa pe cei care au cutezat sa puna la respect. ce tot o dam cu basism, cu dreapta si pamfletism ieftin!

Realitatea este evidenta se stie din alte tari cu aceleasi metehne mafia cum reactioneaza doar ca in tara asta romanul primind lectia in atatia ani de comunism pleaca capul ca .... nu are curaj sa ceara gata restart. De ce nu iese romanul si acum in strada ii merge mai bine ca acum un an cumva?
in spitale este vai de mama lor - trag si ei pisica de coada, aduceti de acasa, cumparati, spaga, un act medial de subzistenta; ce sa mai zicem de traiul zilnic care nu s-a imbunatatit in termeni reali.

cand te scalzi in bani pe care nu-i ai cum poti sa mentii asa ceva ca timp? ce-mi place placa cu tva-ul scazut... dar pe aici cu confiscare de bani gen de la matusi si altele care ar aduce mai multi bani la buget nu vrem sa o bagam in seama! nu nu .. ca ar aduce atent in buzunarele 'amaratilor' cu tspe case.

Justitie independenta nu a fost, nu va fi e clara treaba cu cadre gen pivnicereasca si altii ca ea care stateau dupa cum s-a vazut la ros de oase si sapat de tuneluri! faptul ca se incearca o iesire din zona cenusie a justitiei este altceva!!

Ne bucuram insa ca specialistii din BNR dau dobanzii pe leut la investitori externi de zici ca Romania este mai rau decat Grecia!

Free Drive Ro spunea...

pai asta-i modelul prin care financiarii externi cu bani din nimic, folosind clasa politica (aleasa cica de romani dar pe care de facto ei au pus-o acolo),
jefuiesc tara.
in mod caracteristic Ponta vantura zilele trecute un dosarel pe care scria 'Program de masuri pentru realizarea angajamentelor asumate prin scrisoarea de intentie cu FMI, UE, BM'- adica, deci, asadar, prin umare, asta e prioritatea dumnealui.
...
http://www.evz.ro/typo3temp/pics/05_Ponta_rzv_a05320d51e.jpg
...
cand angajamentele nu mai pot fi realizate, se mai privatizeaza un Petrom, o hidrocentrala, un CFR, care, (nu-i asa?) nu sunt rentabile decat daca sunt ale altora :|
...
concluzia nu poate fi decat una: sa traiti bine! ;)

Anonim spunea...

George :
Diferenta de 1000 de ani de inteligenta, intre inteligenta nesfidatoare si madrie prosteasca :

http://jurnalul.ro/stiri/observator/arma-norvegiana-impotriva-zapezii-633541.html

Anonim spunea...

Adica intre o tara cu adevarat civilizata (care da si in prostie cateodata, avand in vedere cazul Breijvik) si noi, falnicii urmasi ai daco-romanilor.