Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 18 ianuarie 2013

Verzi si uscate

Dallas Federal Reserve Bank President Richard Fisher said Wednesday. 

“Rates are the lowest they have been in a lifetime, but they have not come down as quickly as I would like. We have not seen as robust an effect as we would like to see,” Fisher told reporters after an evening speech here. Fisher said that in his own view, the Fed’s quantitative easing seems to be “having a lesser impact as we go through time.” 

Cu alte cuvinte! Cine pune nivelul dobanzilor? FED? Pai daca le pune de ce cresc si nu scad asa cum vrea banca federala? Have not come down as quikly as we want! No because they went up! Sir. (Nota sussemnatului.)

Manufacturing in the Philadelphia region unexpectedly contracted in January, an indication companies are becoming more concerned about across-the-board U.S. government spending cuts that could slow growth.

Unexpected? By who? (Nota subsemnatului)

New car registrations fell more than 8% to just over 12 million last year -- the lowest total since 1995, the European automotive industry association ACEA said Wednesday. It was the sharpest decline in demand since 1993, when Europe was again lagging the world in recovering from a global downturn.
  
Bank of Italy cuts 2013 Italy GDP forecast to -1.0% vs -0.2%
 
Europa a iesit din criza si va avea crestere economica. Conform spuselor lui Barosso si Draghi. Trambitate mai departe de Emil Hurezeanu. Conform spuselor mele Barosso si Draghi sunt cu capul in nori. Hurezeanu cu capul in Romania.

The joint statement is likely to be issued on Tuesday. Likely to mention 2pct target. Progress on achieving 2pct inflation target will be ongoing dicussed at CEFP. No decision on timeframe for achieving 2pct inflation target. No decision yet made on whether to add BOJ employment mandate. Wants BOJ to embark on bolder monetary easing – specific steps are up to BOJ.

Dorinte perverse, in opinia mea, din partea mai marilor japonezi, din moment ce o crestere de dobanda, cat de mica, ar putea sufoca datoriile de 230% din PIB ale tarii soarelui apune. Se pare totusi ca noul premier Abe nu s-a uitat la dobanzile americane, cele pe care Benbarba Barbulernanke nu le mai prea poate influenta nici cu 85 de miliarde aruncate in piata lunar.

In Romania, pentru ca economia merge ca pe roate, si pentru ca tara noastra a fost atacata de cumparatorii de obligatiuni de stat, prima prioritate a parlamentului nu mai sunt banii. Ma refer la cei care ar trebui sa intre in economie. Ei par sa vina de-a valma. Justitia schioapata, in schimb, si, ca o consecinta, ea va trebui sa fie preluata de parlament, ca sa fie pusa in ghips, cat mai repede, si ca sa fie vindecata numaidecat, odata si pentru totdeauna.

Sigur ca, penalii care au gandit aceasta miscare magistrala nu sunt basisti si explica de le sar protezele din gura, asa cum s-au obinuit sa explice intotdeauna. Dar, din moment ce nu sunt basisti, tot ceea ce fac nu poate fi decat drept si bine. Noroc mare de fapt ca nu sunt, pentru ca daca ar fi fost, antibasistii i-ar fi trimis direct la esafod.

Pe piete bunastarea generala se manifesta prin preturi in urcus la tot ceea ce este legat de risc. Pe mine insa Hurezeanu nu m-a convins de loc, chiar daca a plagiat o idee vanturata de catre cei mai influenti oameni din UE. Ba mai mult! Eu i-am alertat chiar azi pe abonati despre posibilitatea imensa pe care o au indicii americani de a da cu capul in bara, chiar in aceasta dupaamiaza. In rest, sa fim sanatosi ! Pentru ca ajunsi la medic am putea inflori si noi asa cum infloreste Europa.

3 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Tinand cont de gradul tau de dezorientare ar trebui sa respiri putin aer curat cand mai preiei surse de informare basiste.

Revocarea loazelor băsiste tocmai se petrece prin votul majorităţii covârşitoare a magistraţilor. Că sunt printre magistraţi şi băsisto-securişti n-am nicio îndoială, dar nu pot pleca de la premisa că "s-a gândit voiculescu" să compromită justiţia.

Vasilică Danileţ a declarat că alegerile pentru noua conducere a CSM reprezintă „o chestiune strict internă şi nu e admisibil ca vreun politician, cu atât mai mult unul cu funcţie de conducere importantă în stat, să dea sugestii sau ordine în această privinţă”. Însă domnul Danileţ nu a avut nimic de comentat atunci când primul politician al ţării, Traian Băsescu, a venit la şedinţa CSM din 4 ianuarie 2013 şi a început să dea indicaţii şi să şuşotească cu Oana Schmidt-Hăineală.

Poate.... totuşi... magistraţii chiar nu se simt reprezentaţi de acest puţoi prostuţ.

Iar scenariul securist şi tema "nu dau usl-ului justiţia" chiar sunt easy stuff şi pentru averigi.

Aş putea să mai fac propoziţii, dar mai bine citeşte citatul ăla de 2-3 ori ca să înţelegi ce fel de oameni consideri tu că fac... reforme.

Stefan spunea...

Ce indicatii a dat ?

Horea spunea...

Dragul meu costel eu vorbeam de imunitatea parlamentarilor, care, in curand vor incepe sa se judece ei pe ei. Si am facut asta dupa ce am respirat o groaza de aier.

Tu vorbesti sprijinindu-te probabil pe aerul pe care l-am expirat dupa inspiratie.