Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 15 februarie 2013

Cand iti tragi un sut cu stangul in ambele picioare

Cine crezi ca va fi omul care va reusi o asemenea performanta? Qen Qernanke! Cred eu. Cum? Asa lejer si frumos, lupatand din greu pentru cauza  somerilor. Sa nu uitam! Poti prosti mai multi oameni de mai multe ori, dar pe toti la infinit niciodata. Nici macar cel mai barbos om din mediul bancar nu va reusi in opinia mea sa faca asa ceva. Hai sa presupunem ca lucrurile se imput, in viitorul apropiat, un lucru destul de probabil, tianand cont de situatia in care ne aflam. Ce va putea sa faca atunci Qen?
 
Sa arunce un trilion pe luna in piata? Si sa distruga insasi banaca pe care o conduce? Faca-se totusi voia Hristosilor si sa presupunem ca barbulea va face tocmai asa ceva. Cum crezi tu ca va reactiona piata la un asemenea eveniment? Eu cred ca va reactiona in asa fel incat bancherul nostru sa se poata simti cotonogit la ambele picioare. Pentru ca, marirea sumei de QE, i-ar speria pana si pe cei mai creduli, dintre aceia, care numai acum o saptamana nu vedeau nici un fir de risc in piata.
 
Iti amintesti probabil graficul cu sentimentul fata de risc la cca. minus cinci? O Intensificare monetizarilor nu ar face altceva decat sa le dea susnumitilor dureri de stomac, constituind in opinia mea un semnal foarte dur.
 
Aratand si celui mai orb om din lume ca aici nu mai este vorba de someri sau de alte zburatoare, ci doar de banci. Si din moment ce Bernanke ar arata ca mai vrea sa le dea un pic de barba, concluzia ar trebui sa fie doar una: bancile numai sanatoase nu sunt. In asemenea conditii eu cred ca nici o diaree de bani, venita din anusul tuturor guvernatorilor FED nu ar mai putea stavili panica, Chiar daca diareea ar fi aruncata peste popor din 20 de helicoptere, deodata.
 
Cand perceptia umana se schimba, schimbata ramane, pentru ca omul pus in panica nu mai gandeste rational. Adut-i aminte de perceptia romanului atunci cand l-a votatat de prima data pe Basescu presedinte, facand din acelasi om, acum, cel mai hulit fiu al tarii romanesti. La fel a fost si cu Nastase. Din hot si bandit nu-l scotea nimeni, doar acum cativa ani. Dar, iata ca, azi, printr-o perceptie schimbata cu 180 de grade, hotul de ieri a putut deveni erou national. Cu perceptia umana nu te poti juca! Asta in cazul in care nu vrei sa-ti tragi un sut cu stangul in ambele picioare. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

horea , blogul tau si presa "oficiala" au devenit doua lumi paralele :
http://finance.yahoo.com/news/goldman-sachs-housing-recovery-boost-191744357.html
divergente sa fie , pe ici pe colo dar nici chiar asa ... una alba una neagra ...

Horea spunea...

Anonim, sunt absolut constient de ceea ce spui. Citeste insa in lunkul pe care l-am pus catre zero hedge ieri, ce spunea Goldman despre criza bancara inainte ca ea sa fi devenit realitate.

Pentru mine specula cu case nu poate insemna revenire, decat eventual al preturilor. Manipulate din nou de catre cei care s-au bagat si la bursa. In timp ce multi oameni din criza subprime sunt inca sub apa. Vom vedea in curand ce ne va spune realitatea.

Pentru ca ea este factorul care conteaza pana la urma. Nu ce spun eu sau Goldman. Eu cred totusi ca pana la urma nu-i deloc rau ca oamenii sa poata citi si un alt punct de vedere.

Iti amintesti de aprecierea metalelor legate de tiparnita si hiperinflatie de catre aceiasi experti. Oare de ce cad metalele azi? In ceea mai monetizata era vreodata.