Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 18 februarie 2013

Povesti versus realitate

Compara in graficul expus ceea ce si-a propus sa obtina FED prin monetizari, cu ceea ce a obtinut in realitate. Observa deasemenea si ceea ce s-a intamplat cu aurul in urma celor mai salbatice monetizari.

Cu acelasi metal pretios care ne era prezentat ca fiind un hedge impotriva inflatiei si a hiperinflatiei. In timpul unui Qe de 600 de miliarde aurul a urcat ca o racheta. Cazand ca un bolovan in timpul unui alt QE, de 85 de miliarde pe luna.

Este aurul un hedge importiva inflatie? Daaaaaaa! Pentru ca asa o zas omul ala pe care il chema "Vapor Petru", care pare sa fi disparut in larg odata cu caderea metalelor. Va apare insa cu siguranta din nou, cu exact aceeiasi teorie, imediat dupa ce pretul aurului va incepe eventual sa creasca. 

Poate FED stavalii cresterea dobanzilor? Daaaaaaaaaaa. Pentru ca asa o zas aia care apara lumea, exact asa cum au aparat si Argentina si alte tari care au dat faliment. Aceiasi care nu vor putea sa se uite nepasatori atunci cand ea va vrea sa cada in bucatele. In urma exploziei unei bombe pe care i-au pus-o chiar ei la subsol.

Graficele spun ca nu! Dar ele reprezinta doar niste linii trase anapoda.

Poate FED sa faca praf dolarul asa cum ne spunea acelasi domn Vapor? Daaaaaaaaaa! Pentru ca graficele ne arata cu nu. Mai ales atunci cand piata vrea sa tina valuta americana la nivele mai ridicate.

Poate dolarul si aurul sa se miste in sincron, mana in mana? Nuuuuuuu pentru ca graficele ne arata ca da.

Poate FED influenta valoarea burselor? Daaaaaaa, pentru ca apple s-a facut tandari din cauza ca nu l-a cumparat Bernanke. Dar indicii au urcat si au cazut exact asa cum au vrut ei, sau mai bine zis cum au vrut vanatorii de risc, in timpul celor mai salbatice monetizarii pe care le-a vazut lumea vreodata.

Este graficul pe care il vezi expus reprezentant fidel al realitatii? Nuuuuuuu pentru ca nu reprezinta de loc visele magarilor de pretutindeni.

Este posibila o cadere in cap a burselor, de la nivelele actuale, incepand cu aceasta saptamana? Concomitent cu o apreciere a metalelor?  Nuuuuuuuuuuu! Pentru ca bursele pot merge numai in sus! Cu acest barbos Bernanke sofer de meserie la volan. Asta desi graficele care nu conteaza spun ca da.

Iti mai duci aminte cand spuneam ca FED se va putea impiedeca tocmai de dobanzile pe care vrea sa le tina in jurul nivelului zero, vezi linia galbena din grafic. Nuuuuuuuu! Pentru ca tu esti un basist imputit cu creierul spalat.

Este posibil ca doi indici care au mers mana in mana, tot timpul, sa-si separe la un moment dat drumurile, si sa o ia fiecare  in directii diferite, aflate la 180 de grade una de alta, in timpul celor mai salbatice monetizari din istoria omenirii. Nuuuuuuuuuuu! Pentru ca toti banii intra automat la burse. Exceptandu-i pe cei care ies! Conform graficelor care nu conteaza.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Un "incognito" in blogul romanesc , astazi AristotelCatel
Pentru cei care simt nevoia sa-i traga o flegma le recomand urmatorul link:
http://persenvir.xhost.ro/people/pavel_lucian.htm
in cazul in care vor sa repete experienta le dau si e-mailul:
lpav@ch.tuiasi.ro
cu stima , sorinelp

Anonim spunea...

Va multumim domnule sorinelp
acum va rugam sa ne faceti cunoscut si profilul dvs, ca sa ne hotaram unde dam flegma.

Anonim spunea...

@hanonim uselist,
eu , subsemnatul sorinelp , nu sunt membru cotizant , nu am blog , nu mananc rahat sau fac propaganda online/offline marca A3/Voiculescu ... de aceea profilul meu ramane privat ! In cazul in care il iubesti asa de mult pe Costel poti folosi pentru flegma oglinda !

Anonim spunea...

Ala din poza este carnatul de aristotel? :)
Are fata si comentarii de bugetar asa cum banuiam si parinti comunisti.
Stim si noi acum cine e marele geniu al moldovei.

Costele acum ca stim cine esti mai intri sa arunci cu flegme?

gecos spunea...

"Duduie" economia Americii. DJ ul a scos capul peste 14 000. E "optimism" pe piata. Apple a cazut dar Coca Cola HBC duduie. Interesant. Mai multa Coca Cola mai muta actiune :).

Horea spunea...

Gecos, totul duduie inaite de o explozie,care va fi stinsa probabil cu coa cola.