Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 2 februarie 2013

Imagini care spun mai mult decat o mie de cuvinte

http://www.zerohedge.com/news/2013-01-30/chart-quarter-312-billion-debt-adds-negative-5-billion-gdp

Si inca trei care arata reusita lui Bernanke care nu trebuie subestimat. 

In primul tabel de mai sus vezi cifra oficiala a somajului la care se uita toti, in crestere si ea, spre marea surpriza a expertilor monetaristi, ca intotdeauna. 

Cifra U6, ultimul tabel, este cea despre care am mai vorbit, dar pe care nimeni nu pare sa vrea sa o bage in seama. 

Observa! Nici U6 nu ii include pe cei care nu mai cauta de lucru pentru ca nu gasesc oricum, deci pe cei scosi de catre oficiali de pe lista somerilor. Ca in Romania. Cand nu ne place ceva ne facem ca nu exista.

Sa vedem ce a facut bursa in ultimul timp? Din decembrie, de exemplu? Graficul reprezinta indicele Dow Jones Industrial Average, indice care a rectionat precum se vede la auzul stirilor minunate despre somaj si GDP, Vezi ultima lumanare verde, cat un carnat, obtinuta vineri. Care pare sa vrea sa mearga mai departe spre linia alba trasa anapoda, ultimul meu bastion. Care pare a fi totusi si un magnet. Valoarea ei a fost calcuta conform teoriei celor trei valuri. 

Tinand cont de faptul ca pretul actiunilor trebuie sa oglindesca castigurile sau pierderile companiilor pe care le reprezinta, lucrurile par beton. Ba mai mult! Si economia trebuie sa fie beton, din moment ce indicii bursieri, barometrii economiei, se bat cu maximele absolute atinse vreodata. Deci repet! Cum Scaraotzchi ar putea cineva sa-l subestimeze pe Bernanke? Sa vedem totusi cum va reactiona bursa la linia mea trasa anapoda? Mai avem pana acolo nu o ultima suta de metri, ci o ultima suta de milimetri.

8 comentarii:

Nastratin spunea...

Horea...daca dolarul american cade, toata lumea se scufunda pt ca talentul american masonico-evreiesc a fost de a lega moneda americana de intreaga economie mondiala....asadar, mai devreme sau mai tirziu sa ne fereasca Dumnezeu de lansarea unui nou razboi mondial, punctul forte al americanilor...

Anonim spunea...

Salut Horea,

vad pe graficul USDX saptaminal o posibila formatie head and shoulders.
As fi curios de parerea ta,despre efectele in caz ca se declanseaza.

Cu stima,
ML.

Horea spunea...

Ml, in caz ca se declanseaza toti cei care au citit analiza tehnica stiu consecintele. Dolar spre 76-74. Mai interesant este totusi atunci cand nu se declanseaza, sau, cel mai interesant atunci cand se declanseaza fals. Avem deci trei posibilitati! Si vom vedea cu siguranta una dintre ele.

Gelu spunea...

este la a 4-a incercare de spargere a acestui nivel..poate rezista!!

Anonim spunea...

Salut Horea.
Parerea mea e ca va sari peste maxime si in cazul Dow si in cazul SP500. Chiar crezi ca daca Bernanke a bagat bani in fundul pietelor va lasa pietele sa nu dea impresia ca se duc pana la luna? ...spargand maximele multianuale? O sa vedem noi maxime. Eu astept perioada 15-20 aprilie cand se va da PIB-ul pe q1/2013 pe SUA... e posibil sa vedem niste date destul de negative (poate chiar recesiune tehnica) si toti sa fie prinsi cu chilotii in vine pe maxime ...atunci cred ca incepe marele circ .

Vali

Anonim spunea...

inca ceva Horea :arunca o privire pe linkul asta:
http://evilspeculator.com/?p=33697

prin qe4 Infinity FED pompeaza in piata usd prin operatiuni nesterilizate (la fel ca in cazul qe1 si qe2=nesterilizate/dar QE Operation twist a fost STERILIZATA) ...

vor sa umfle piata si s-o treaca dincolo de maxime si asta cel putin tot anul 2013, daca nu si in 2014.

Este clar ca piata de capital e complet decuplata de economie in SUA, dar lasand asta la o parte, ti-am dat linkul asta , te rog sa te uiti atent pe el si (daca imi permiti desi ai mult mai multa experienta de trading decat mine) te rog de asemenea sa nu te atingi de shorturi pana nu incepe piata caderea in cascada. Adica sa nu mergi inaintea pietei. Astia de la FED sunt nebuni la cap vor sa urce piata de capital pana la cer. Chiar daca trendul va mai avea ajustari de-a lungul timpului , directia pe care o vor ei e una singura: in sus.

Salutari ,
Vali

Horea spunea...

Totul este posibil Vali, dar nu conform analizei mele, care are ultimul bastion acolo unde il vezi. Daca dow trece de top am gresit ca dracu. Nu inteleg insa cum vezi tu ca Bernanke va face una sau alta? Si, ce are GDP din aprilie cu bursa?

Nu stiu daca ai auzit ce a spus ministrul muncii din Franta, adica ce a scapat din gura:http://www.independent.co.uk/news/world/europe/france-is-totally-bankrupt-french-jobs-minister-michel-sapin-embarrasses-francois-hollande-with-shocking-statement-on-state-of-the-countrys-economy-8471077.html

Si cred ca ar trebui sa stie ce vorbeste. Tara falimentara este un lucru mult mai serios decat un GDP negativ, mai ales la marimea pe care o Franta. Ai vazut ce facut euro, inclusiv bursele europene la auzul acestor stiri? Ce facut si bursa din SUA la stirea cu GDP si cu somajul.

A fost cumva Bernanke present peste tot?

Eu cred mai degraba ca prezenta a fost doar psihologia euforica! A tuturor acelora care nu mai vad nici un risc. Si atunci bursa nu poate face altceva decat sa urce. In orice colt de lume. Cand optimistii se vor speria intr-o zi, de un eveniment subit, cazut parca din nori, se vor speria asa de tare incat la Bernanke ii va cadea barba.

bursierul spunea...

dupa cum arata graficul lui us.30. vor avea loc unele corectii.pentru ca unii au castigat suficient pe pozitii long si isi vor marca profitul.asta nu inseamna prabusire(mult anuntata) ci o corectie tehnica temporara.de abia daca graficul o va lua mult in jos si va depasi linia mediana a ceea ce seamana a bollinger bands,vom putea sa ne gandim la o schimbare de trend.este scenariul cel mai putin probabil...nu imposibil.
in ceea ce priveste somajul din romania,cred ca e un cliseu preluat de la televiziunile alarmiste.pur si sinmplu somajul...aproape ca nu exista.m-am uitat in agenda telefonului mobil(cca.200 persoane)si nu am gasit niciun somer.va rog faceti acelasi exercitiu.