Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 1 februarie 2013

Racnete inabusite in praf

De unde crezi ca vin? De la PDL! Care s-a facut intr-adevar praf si pulbere. Dar, asta in Romania nu iseamna nimic, pentru ca, conform dragului Stolo, munca de reconstruire a inceput deja. Prin reforme ai vrea sa spui, poate, in cazul in care ai fi un om cu capul intreg. Nici poveste! Prin reinvierea vechilor cadavre politice in stil clasic romanesc. Cel descris de mine intr-un articol precedent. Adica, prin reinvierea a tocmai acelora care au reusit sa distruga clanul si sa-l faca praf.

In stil maret antonescian, PDL-ul facut praf, mai pare sa aiba totusi puteri neinchipuite. Nu fata de actuala putere, ci fata de cativa membrii ai sai care au inteles natura si cauza dezastrului. Remediul? Amenintarea lor cu excluderea din clan, asa cum face si marele somnoros. Care este asadar diferenta dintre aceste clanuri? Care se perinda de mai bine de 20 de ani la putere si care duc poporul votac de nas? Nici una! Asemanarile fiind insa izbitoare. Fiecare se face praf, ca sa renasca mai apoi din proria cenusa.

Cum? Incercand sa racoleze tradatori, un lucru pe care draga Stolo l-a numit munca asidua. Ne-a explicat frumos si faptul ca o asemenea munca poate dura cu anii. Cat? Nu a stiut sa raspunda, dar uite ca eu stiu. Pana se vor eroda cei de la putere, dupa ce au trecut si ei prin ciclul obisnuit de devastare a Romaniei. Exact in acel moment se va sfarsi munca asidua a lui draga Stolo si a colegilor sai care au fost declarati morti. Pentru ca, exact in acel moment vor fi gata si tradatorii de o noua tradare. Din moment ce vor observa ca barca in care s-au urcat a inceput sa fie plina de apa.

Tot in acel moment va fi intocmit si un program de guvernare! Ceva cu jos, nu are importanta ce. Pentru ca fiecare clan este constient ca romanului ii place sa mearga in directia amintita. Dar,  neaparat ceva care sa poata insemna sus pentru ei. Iti aduci aminte de ultimul program de guvernare al PDL? Jos sistemul ticalosit. Ei au ajuns sus, sistemul ticalosit a ramas pe loc, poate a chiar facut si niste pasi in sus. Votacul in schimb si-a urmat ca intotdeauna vesnica cale, in jos, exact asa cum si-a dorit.

Compara acum programul de guvernare amintit, cu programul” jos Basescu”cel prin care USL a ajuns sus, Basescu a ramas pe loc, si votacul in valea pe care si-doreste. Vezi cumva vreo diferenta? Pentru ca eu vad doar aemanari izbitoare. La ce lucreaza asadar PDL in momentul de fata? La un nou program” jos”, unul gandit cu migala, prin care ei sa vina sus.

Ca sa-i putem aplauda din nou pe Udrea, Blaga, Videanu, Berceanu si alti banditi, reinviati, si mai gata de jaf ca nicodata.
 
Privindu-i intotdeauna de jos, din pozitia care ii place asa de mult votacului. Care, tolanit pe toboganul pe care l-a ales cu proriile lui maini, se poate delecta chiar si in momentul de fata. Uitandu-se la marea pace din Romania. Care, va dura si ea pana in momentul in care va fi din nou vorba despre cine sa urmeze la jaf, unul pe care alegatorul il valideaza cu stampila sa de vot.

Din moment ce de la experti nu am primit nici un raspuns, voi incerca sa raspund eu la intrebarea pe care am pus-o in legatura cu actualul premier. Cea prin care vrioam sa aflu daca este basist sau nu. Victor Viorel Ponta nu este basist, asta pentru ca nu a fost nici antibasist niciodata. Exact cum nu a fost nici Liviu Dragnea. Amandoi sunt doi oportunisti care prin lozinca jos Basescu si-au atins scopurile. Postul de premier, respectiv vicepremier si ministru.

Tocamai din aceasta cauza Dragnea a taiat recent elanul motanului suspendator prin urmatoarea declaratie:  "Cred că liniştea care există acum pe piaţa politică şi colaborarea instituţională dintre Guvern şi Preşedinţie nu fac rău României. Toată lumea este mulţumită că instituţiile şi oamenii colaborează. Nu văd de ce trebuie să ajungem acolo. (...) În concluzie, USL nu are în plan aşa ceva, nu s-a discutat şi nu vrem să ajungem acolo". Prietenul lui Ponta vede asadar  o suspendare: "doar dacă Băsescu ia Constituţia, o rupe, o calcă în picioare, îi dă foc şi nu mai ţine cont de nimic".

Securistul bun si drept a luat-o peste bot, in timp ce lupta infocat si pentru liberatea presei, dar mai ales pentru libertatea sa, din moment ce precesul i-a fost amanat din nou, cu toate ca el a demisionat din postul de demnitar, ” pentru ca justitia sa-si poata face treaba”. In asa  fel incat tergiversarile  sa poata duce la prescrierea cazului ( nota unui creier spalat). In cazul in care faptele sale nu vor fi prescrise, pisicul o sa se impuste in coada, in asa fel incat glontul sa-i poata ocoli fiecare oscior, efectul final trebuind sa fie totusi cel putin un infart, daca nu si un diabet, provocat de bubuitura.

Ce as mai putea spune despre Victor Ponta? Omul care reprezinta in momentul de fata guvernul Romaniei la cel mai inalt nivel. A fost si va ramane un oportunist, dar care comparat cu ceilalti idioti, are din fericire pentru el si destula stofa de politician. Si nu de politician din paleolitic, ci stofa de politician modern. Care a invatat sa dea macar impresia ca s-a nascut cu urechi pentru a le folosi ascultandu-i si pe altii.

Ba mai mult! Ponta incearca sa-si asume cel putin public raspunderea unor greseli, neincercand sa explice asa cum faceau predecesorii ca zapada e neagra. Un lucru care il poate face simpatic in fata multora. Intentiile lui adevarate nu le stiu, pur si simplu pentru ca nu-l cunosc personal. Constat doar, ca, dupa ce si-a atins telul, scaunul de premier, Victoras este mult mai diplomat decat cei mai multi membrii ai cocinei din care face parte. A mintit cam cat a trebuit in campanie pentru ca sa fie ales, minciunile fiind de fapt un dar electoral folosit tot mai frecvent pretutindeni. Un lucru nu prea incurajator pentru nicio democratie. Sper deosebire de Ponta, Antonescu este in opinia mea un descreierat, un om la care puterea i-a intunecat mintile de tot.
 
Dar hai sa nu ne pripim! Si sa asteptam cu rabdare reinvierea PDL.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

"De unde crezi ca vin? De la PDL!"
...
"Antonescu este in opinia mea un descreierat, un om la care puterea i-a intunecat mintile de tot."


Ai citi și Gândul?

Vali spunea...

Costele, uite care-i treaba....cu prima ocazie vin sa te calc pe cap in cel mai pur stil romanesc. , Nu Basescian, repet romanesc!

Esti deja un JEG cu care trebuie sa discut personal. Voi fi in Iasi in maxim 2 saptamani,

Securitatea vegheaza!! Dar nu-ti fa mari griji, eu fac parte din aripa "soft" adica te voi obliga doar sa sugi "m"elul". Chestie cu care tu esti obisnuit deja....

Anonim spunea...

@vali,
daca ai nevoie de ajutoare da un mesaj !

Unknown spunea...

Horea eu inteleg un lucru ... pe mine ma bucura ca din site economic ai devenit unul politic. Rebranduieste, schimba numele ... fii capitalist... lupta te cu sitemul. Nu iti plac politicienii ... ei se duc in politica dupa bani dupa bani ... fii antisistem. Toti fura nu ... nu te du la vot si nu vota. Fumezi si acciza la tutun e de 85 % din ... lasa te de fumat sau cauta tutun si masina de injectat pe okazii.ro. Fura TVA la curent ... baga becuri cu led.Cumpara de pe alibaba.com si deschide o afacere, aduci din China orice. Tie frica de dolar ... lucreaza deirect cu yuani. Foloseste banci chineze pentru a aduce marfa din China. Acciza si TVa la benzine si motorine este de 55 % din pretul respectivului combustibil... mergi pe bicicleta, mergi pe jos, foloseste autobuzul. Masina o folosesti cand e optim o folosesti... transporti marfa si ai mai mult de 3 persoane in masina. Ai grija la criza ecologica. Mancati natural din piete, evitati economia fiscalizata ca sa le taiem TVA la alimente. Scoate sucurile sunt daunatoare pentru sanantate. Fa sucuri naturale. Vrei carne ... carnea produce colesterol ... aia de curcan e buna si aia de peste.Mananca pui de tara si oua de tara. Apar urzicile acusi. IN CONCL§UZIE ... nu te intreba ce fac politicienii ... fa ce poti face tu. Ce ti am propus e non violent. "Mamaliga" nu explodeaza dar e buna si hranitoare ... e o solutie de criza. Vorbeste cu prietenii ... sunt curios cate accesari ai pe blog. Fii mai social... citeste capitalismpepaine a lui Mircea Giurgea. El doreste o societate fara taxe deloc. A avut 23 000 de mii de accesari intr o zi la un articola prin care cere ... evitarea platii taxelor inspre stat. Omul se organizeaza ... vor sa faca o intalnire. Au nevoie de steag si simboluri. Poate contribui si tu cu ceva? Exista solutii la orice in viata asta. Numai ca fiecare trebuie sa le faca personal si non violent. POLITICIENI AU NEVOIE DE BANI CA SA MENTINA SISTEMUL ASTA INFECT. TAIE LE TUPERSONAL FINANTAREA ... pentru ca finantarea o face fiecare dintre noi prin consum fiscalizat. Actioneaza personal si lasa contrele cu altii. Asta poti sa o faci pentru ca o faci tu personal.

Unknown spunea...

Ai auzit de bitcoin? Poate tranzactionezi bitcoin pe un site. Sau creeaza tu o noua moneda electronica alaturate lui Mihai Giurgea si finanteaza proiecte de investitii pentru Romania. Fa ceva util. Voi folosi produsele produse cu aceasta moneda de tip nou si voi evita taxele impovaratoare din Romania.

Anonim spunea...

@george ionescu absolut de acord cu tine 99%. ramane 1%,giurgea ala e un excroc patentat care a dat tzepe de cateva sute de lei! cauta pe net si o sa afli

Gelu spunea...

Salut Horea! USD a spart suportul 3.24,il mai putem considera pe trend ascendent?

Horea spunea...

George, nu pot sa te contrazic, mai ales ca si eu am spus de multe ori ca totul incepe de la individ. Cu beatcoin ai insa de grija! Pentru ca daca tie iti place, eu sunt aproape convins ca bancilor centrale nu la place deloc.

Beatcoin putand fi o amenintare la hegemonia pe care si-au luat-o singuri in tiparit. Ca o consecinta, nu m-ar mira ca moneda electronica sa fie interzisa la un moment dat, iar cei care au cumparat-o sa piarda tot ce au investit.