Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 14 februarie 2013

Securisti in culori diferite

Din moment ce dupa lovitura de stat din 89 securistii si oportunistii au preluat toata puterea de la pantofar, cei care se paruiesc si se scuipa azi cum s-au scuipta si in trecut, nu pot fi altii decat tot ei. Ceea ce mi se pare interesant este totusi directia din care incep sa vina loviturile.

Nu de la securistii rai al lui Basescu spre securistii buni ai lui Voiculescu, sau invers. Ci direct de la securistii PSD, de calitate amestecata, spre Voiculescu, Rosca, si Antonescu, desemnati securisti buni de catre agentiile care le fac rating turnatorilor. Eu am spus asta vara ca marea alianata facuta pentru popor va sfarsi la un moment dat in cosul de gunoi, ca si poporul care a votat-o. Numai ca, pana atunci, va trebui sa urmaresti o piesa de teatru regizata in stil romanesc. Cu titlul "cacatul zburator". Zburator pentru ca nici nu va avea timp sa aterizeze, din moment ce va fi aruncat in continuu dintr-o tabara in alta. Si, nici nu oricum, ci exact asa cum ii place romanului votac, prin intermediul televiziunilor. 

Mediul din care isi culege informatia fiecare om cu mintea ascutita precum coada briciului. Cacatul va zbura si intre ziarele producatoare de diversiuni, numai ca ele nu vor putea sa se bata niciodata cu ratingul televiziunilor. In zilele trecute am vazut si un schimb de replici "einsteinian" intre Blaga si Ponta, pe care votacii l-au gustat cu siguranta. Ponta i-a amintit lui Blaga ca vorbeste in numele unui partid mort. Daca ii spunea clan eram perfect de acord cu premierul. Vamesul i-a intors-o insa imediat, cu o replica la nivel de grupa mica de la gradinita. Mort esti tu! Cu USL cu tot. Eu cred ca daca ai creierul scos din Dero, vei observa imediat nivelul filozofic al discutiei; Baa! Tu esti prost ca cizma! Replica: Prost esti tu baa, cu muma-ta cu tot. Spre bucuria mea printre cititorii mei exista si oameni foarte observanti. Unul care afirma ca as vrea sa ma las de blog si din alte motive decat cel pe care l-am invocat, unul pe care el l-a considerat de fapt doar o scuza. Nu-l cunosc pe individul care a facut afirmatia de mai sus, dar, pentru ca nu v-am mintit niciodata, trebuie sa recunosc ca are perfecta dreptate. Am obosit pur si simplu de nonsalanta si imbecilitatea pe care o vad curgand ca un fluviu in Romania, cauza pentru care m-am decis sa las totul pe mana soartei. Din moment ce mi se pare tot mai mult ca imi pierd timpul degeaba. 

Totul a pornit de la convingerea pe care o aveam si o mai am fata de evolutia bursiera. Numai ca, in momentul in care am luat decizia de-a renunta, eram convins ca toata teoria mea, a celor trei valuri, se face praf daca DJ isi va depasi maxima. Incepand sa disec graficele din nou, am observat totusi ca ea va putea ramane in picioare, chiar si in urma unui asemenea scenariu. Un lucru care m-a bucurat si pe care l-am impartasit cu toti cei care au dorit sa-l afle. Ma refer la cumparatorii cartii precum si la abonati. Ca o consecinta am interpretat impulsul primit in privinta sistarii blogului ca fiind unul venit din subconstient. El imi spunea foarte clar: ajunge. In timp ce inertia de-a mai scrie cate ceva, exista si ea. Ca sa le impac m-am hotarat sa dau cu "banul", lasand astfel soarta sa decida. Am pierdut prea mult timp si mi-am distrus spatele stand in scaun atatea ore pentru niste rezultate infime. Pentru ca, curentul impotriva caruia mi-am expus fiinta a fost si este mult prea puternic. Ma bucur totusi foarte mult de cele cateva comentarii prin care niste cititori ma anuntau ca blogul meu le-a fost de folos. Astea fiind spuse nu avem decat sa steptam raspunsul DJ. Care s-a apropiat si mai mult de telul meu final. Incepand sa cada exact ieri, conform asteptarilor, dar, dupa niste miscari care s-au deosebit o farama de cele pe care le-am descris eu.
.
Inchei prin a expune un link catre zero hedge, care, spune acum ceea ce eu am repetat nu o data pe acest blog. Prin intermediul unui articol scris de cineva de la Phoenix Capital Research. Bancile europene, inclusiv BCE sunt falimentare. Ultima afirmatie fiind documentata cu cifre. La sfarsitul articolului vei putea descaraca si un fisier PDF cu o serie de grafice. Care arata realizarile magistrale ale unor oameni care in opinia unora nu trebuie sa fie subestimati. Repet! Eu nu i-am subestimat niciodata, pentru ca au distrus lumea. Si sunt de aceea absolut de acord cu afirmatia lui Vali 1. Care i-a impercheat pe toti acesti banditi cu Hitler. Istoria nu-i va ierta, chiar daca cei cu orbul gainii mai continua sa-i admire si sa-i asculte chiar si in moementul de fata. Uita-te la graficul expus care arata levierul (leverage) la care s-au suspus bancile din Europa. Si vei intelege de ce Merkel si Sarkozy si-au pus sufletul in "salvari". In salvarea cui? Pentru ca Ciprul incepe sa-si dea si el duhul. Desi banditii explicau faptul ca Grecia este o exceptie. De Spania Italia si Franta sa nu mai vorbim! Ultima mentionata are in momentul de fata un presedinte doctor in demolari fata de care Ponta isi manifesta toata admiratia. Apropo doctorate! Ai auzit probabil ca plagiatoarei din Germania i s-a retras titlul de doctor, si ca ea a demisionat. In Romania, in schimb, plagiatorii si hotii sunt cei mai votati. Daca faci cumva parte din cei care vad lumea in roz, eu cred ca vei fi speriat in curand de un eveniment. Unul de care ii vorbeam lui Cristi. Unul care este dupa parerea mea in coacere undeva in Europa noastra iubita. Legat de credite si banci, desigur.

Ps. Deputatul PSD Madalin Voicu ii acuza pe reprezentantii Bisericii Ortodoxe ca si-au transformat "meseria in bisnita". "Niste derbedei, in frunte cu Daniel", a spus Voicu. Cata dreptate are! Vezi in ce tara minunata traim? Populata de oameni care se inchina in fata derbedeilor. Din biserica si de pretutindeni. Budha, chiar daca nu a fost roman destept si smecher, nici prost nu a fost. Culegi intotdeauna ceea ce ai semanat, spunea filozoful. 

Pss. Uite ca era sa uit cel mai important lucru, o singura fraza din articol: The Fed is pumping hundreds of BILLIONS of dollars into EU banks right now trying to stop this from happening. Iata cauza lansarii Qe infinit la varf de ciclu de catre barbosul criminal! Bancile europene. Care trebuiau alimentate cu bani, imediat, chiar daca Dow ar fi fost la nivelul de 30 000. De catre un Bernanke care dorea sa ne vada pe toti linistiti, asigurandu-ne ca lucreaza cu tot FED-ul sau doar pentru someri si pentru stabiliatea preturilor pe care le destabilizeaza. Facand astfel piata sa inghita galusca, sau, mai bine zis, sa se faca ca o inghite, ca sa mai atraga niste nebuni la tombola initiata de banci. Vom vedea in curand cat va trebui sa mai tipereasca omul nostru barbos, pentru ca sa umple cufarul fiecarei banci falimentare! Inclusiv cel al BCE, o banca activa doar in mediu "sterilizat". Probabil o suma la care pana si "tiparnita" isi va da duhul?

7 comentarii:

Vali spunea...

Prea esti pesimist mai Horea, zau asa!

Uite, astazi am avut o zi plina cu stiri economice de prima mana. GDP pe Germania minus 0.6%. GDP Franta minus 0.3%. Italia minus 0.9% si minus 2.7 anualizat. Portugalia minus 3.8%. Spania industrial new orders minus 3.1%. Somajul in Grecia salvata(cum altfel) 27% !! GDP - 6%.

Noroc ca au iesit adineauri astia in SUA sa ne spuna ca cererile pentru somaj sunt in scadere. Un motiv numai bun de a mai trage putin de bursa in sus. Eu cred ca multi din somerii aia lipsa la apel s-au angajat la Bernanke la tiparit de bani.

Una peste alta tabloul e cat se poate de suge-stiv.
Si tu esti pesimist dupa cum spuneam..sau asa...

Horea spunea...

Sunt pesimist, adevarat, dar cifrele de azi, pe care le-ai pus si tu in comentariu ma imbarbateaza.

Mai ales cand ma gandesc la ce a spus Draghi. Spania a facut pasi enormi in directia cea buna. Deci poate catre un somaj de 50%.

Anonim spunea...

trebuie sa ne gandim totusi si la solutii in aceasta situatie horia ... nu cred ca politicienii si bancherii sunt atata de inconstienti sa lase totul sa se prabuseasca pentru a porni de la zero ... ar fi prea dureros si ar crea haos total !!!
cu stima sorinelp

Dan spunea...

Intotdeauna o schimbare este la inceput doar o saminta care trebuie mult timp ingrijita,poate da roade sau nu.

Diferentele principale intre bine si rau ar putea fi:

- binele se face greu si cu
resurse considerabile;
- raul se face foarte usor si cu
resurse extrem de reduse.

Putina lume este constienta si vrea sa platesca acest pret.

Cred ca acestea pot fi o explicatie
generala a celor ce se intimpla in jurul nostru.

De final ...

cea mai mare greseala a unui om este sa nu incerce, asa ca ........

Horea spunea...

Dan ai spus un mare adevar. Eu am ilustrat cunostintelor pe care le am ceea ce ai spus tu printr-un exemplu.

Nu ma pricep o iota la ceasuri, dar as putea distruge orice ceas intr-o secunda, ca oricine de fapt. Sa-l repari este mai greu si necesita si cunostinte.

Sorinel, bancherii pot face ceea ce fac tocmai pentru ca cei mai multi oameni au perceptiile tale. O majoritate nu cred din pacate nici macar ceea ce vad cu ochii. Asta pentru ca omul este de obicei fabricat din sperante, pe langa multe alte lucruri.

Dan spunea...

O mica completare.....

Multi oameni au ajuns sa fie convinsi ca pot face rau in jurul lor de orice natura iar lor sa le fie bine sau mai bine.

Este o anomalie asa de mare ca nici nu poate fi cuantificata

Horea spunea...

Dan, corecta si aceasta observatie, din momement ce casa vecinului pe care ai inceput s-o demolezi ar putea sa-ti cada in cap. Ar ajunge de fapt doar o caramida zdravana.