Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 6 februarie 2013

Ultima suta de mm 2

Nu stiu daca ai observat faptul ca indicii bursieri din SUA nu au voie sa cada. O depreciere de 5-10 minute, reprezentata de cateva faramituri de procente, a ajuns cu varf si indesat pentru ca "buy the deeps" sa poata iesi din tufe. Acum doua zile, in ziua pe care am precizat-o eu, s-a intamplat totusi ceva foarte neobisnuit. Bursa a inchis o zi intraga pe rosu, asa cum m-am asteptat. 

Un asemenea eveniment a excitat la maximum infateria din linia a doua a buy the "dipsilor" care s-au aruncat ca renichii ca sa nu piarda nici o faramitura din bucatele care au aparut din nou pe masa. Si iata cum am obtinut din nou o lumanare verde pe Dow, ieri. 

Linia mea trasa anapoda nu a fost atinsa insa nici de data asta. La ce se astepta oare in aceste conditii multimea? La o explozie de pret, spre cer, desigur, acum cand indicele a avut neobrazarea sa bata pasul pe loc timp asa de indelungat. 2 zile intregi! O vesnicie pentru orice bursa care trebuie sa ajunga cat mai degraba in stele.

Sa va spun acum la ce ma astept eu: Ma stept ca bursa sa deschida sub pretul de inchidere pe care l-a avut ieri. De aici ar putea sa aiba o zvacnire in sus, ca sa-i bucure pe "dipsi" si de acolo sa cada si sa inchida din nou pe rosu, trezind astfel la viata infanteria a treia. Miscarile probabile pe care le-am descris sunt miscari de durata foarte scurta, fiind tocmai de aceea mult mai nesigure decat miscarile de durata lunga. Mesajul ar trebui totusi sa fie destul de clar, sper. Bursa ar trebui sa inchida azi din nou pe rosu.

8 comentarii:

Anonim spunea...

horea , speranța moare ultima ...
ce mai conteaza azi o scadere de 0.5% daca maine creste cu 1.5% ...

Horea spunea...

Corect!Numai ca eu nu sper ci fac pur si simplu analize. Care se vor dovedi a fi corecte sau eronate.

Gelu spunea...

Horea
Stiam ca teoria ta functioneaza,pacat ca nu am suficiente instrumente de analiza sa o aplic.

Vali spunea...

Salut Horea.
Zilele astea ma gandeam la urmatoarea chestiune. Ca sunt mari sanse ca, poate peste cateva zeci de ani omenirea sa-i poata alatura lui Hitler si Stalin in cartile de istorie , pe Geenspan si Bernanke , ca fiind unii dintre cei mai mari criminali ai istoriei moderne.
Evident ca fiecare a avut camarile si executanti ca si consacratii, dar generic ei ar putea fi un bun reper despre cum nu se fac anumite lucruri.

Dedspre decizia ta de renunta la trading ce sa zic..
Eu am invatat in cei 8 ani de trding ca nu exista un sistem de tranzactionare perfect. Perfectibil da,poate.Am tot cautat si eu o perioada buna, ca multi altii, acel "holly grai" si am ajuns la concluzia ca asa ceva nu exista. Totul tine de cu totul alti parametri.

Asa ca eu unul as fi mai putin "decisiv" in privinta pietelor.


Free Drive Ro spunea...

daca te lasi de trading poti sa te apuci de pariuri sportive...aceeasi Marie cu alta palarie, si se pot castiga bani frumosi la fel ca si pe bursa :/
...
uite un pont, pune 10 000 de dolari pe Shaktar sa intre in sferturi si automat ai marcat un profit de 18200 adica aproape 200 la suta dintr-un foc.
fara nici un sistem, fara linii trase anapoda si cu sanse mult mai mari de reusita :)

gecos spunea...

Horea sincer ... acum agricultra si medicina alternativa... ar fi o solutie de viitor? Bitcoin tranzactii?

Anonim spunea...

horea , la mustață ... 0.05% dar cu +
cat oare o sa mai tina starea asta de incertitudine sau de ... păcăleala?
chiar mai sunt indivizi in piața care la nivelele astea sa se bage long ???
cu stima sorinelp

Horea spunea...

Vali perfect de acord cu tine, There is no holy grail. Exista doar situatii mai clare si mai neclare. Situatia in care ne aflam at trebui sa tina de ultima varianata, si sunt de acea sigur ca vom avea o cadere zdravana chiar daca dow isi va depasi maxima, ceva mai tarziu.

Nu am nici un dubiu despre faptul ca cei mentionati de tine, dar mai ales ultimul vor, avea statut de criminali.Pentru ca Ben a bagat cutitul in beregata multor popoare indirect, voit. Razboiul valutar pe care l-a pornit nu va avea castigatotri doar perdanti.

Situatia in care suntem m-a facut sa revad teria celor trei valuri, pentru ca asa ar fi facut oricine, cu ceva, cu care a lucrat atata timp, ceva care sta sa cada in cap.

Spre marea mea surprindere am descoperit ceva! Un lucru la care nu m-am gandit niciodata.

Am descoperit ca structura valurilor poate arata total diferit, int-un un grafic cu lumanari sau bastonase, si unul care reprezinta doar pretul de inchidere. Intelegi desigur importanta fenomenului.

Pentru ca, de fapt, pretul de inchidere este rezultatul final al luptei duse intre cumparator si vanzator, in fiecare perspectiva de timp in parte. Voi da asadar un anunt pe site pentru toti cei care au cumparat cartea. Toti vor primi un film cu noile observatii.

Free drive ro, daca ma las de ceva la care am demonstrat ca m-am priceput, atat cat permite o analiza facuta probabilitatilor. Nu o sa ma apuc de altceva la care nu ma pricep. Asta chiar daca tu nu vezi nici o diferenta intre analiza tehnica si pariuri.

Gecos, agricultura da, bitcoin nu pentru ca ar putea fi ilegalizat in orice moment de cei care vor sa ramana singurii tiparitori de bani din lume, bancile centrale.

Sorinel, la mustata cum spui, dar totusi o analiza doar partial corecta. Totul s-a intamplat cum am spus mai putin inchiderea pe care ai specificat-o. Raspunsul la intrebarea pusa de tine va veni in analiza de azi.