Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 11 februarie 2013

Ultima suta de mm 4

Iata-ne ajunsi la ziua de luni, 11 februarie, o zi foarte importanta pentru burse. Eu mi-am propus sa urmaresc evolutia indicelui Dow, care se afla doar la cativa mm de ultimul meu bastion, o linie trasa anapoda. Dow a facut vineri exact ceea ce ma asteptam sa faca. 

A incercat sa iasa din intervalul de miscare laterala despre care am vorbit. Am spus intr-o postare precedenta ca: eu vad indicele din SUA iesind pana la urma din intervalul amintit, spre nord, spre linia mea trasa anapoda care ar trebui sa fie lovita chiar azi. 

Daca perceptia mea este corecta, tot azi, de la linia in cauza, Dow ar trebuie sa inceapa o corectie. De la un  punct care ar putea sa devina eventual un asa numit punct de inflexie. Si, nu in ultimul rand, foarte probabil si maxima absoluta al acestei aprecieri. Ca o consecinta asteptarile pe care le am sunt urmatoarele: 

Indiferent de nivelul deschiderii DOW ar ar trebui sa forteze azi linia mea. De acolo ar trebui sa cada si sa inchida pe rosu. Caderea ar putea deveni consistenta spre sfarsitul sesiunii bursiere, ultima jumatate de ora. Maine am putea avea o pauza, cu o revenire care sa se faca in interiorul miscarii de luni, asta pentru ca sa mai poata sari niste dipsi in carucior. Miercuri am putea s-o pornim serios la vale. Un lucru care se poate intampla si direct, fara pauza, incepand de maine.  

Alternativa acestui scenariu este cel catre ceruri, un scenariu pe care il vad 90% din analisti. In opinia mea bursa se va face praf mai tarziu, chiar daca Dow va fi in stare sa-si depasesca topul absolut. Eu nu voi mai fi atunci pe blog sa-i comentez evolutia, dar, nu voi pleca fara sa iti las mostenire un nivel probabil. Ca sa ai ce rumega. El nu este cu mult deasupra topului absolut asa ca nu va trebui sa astepti prea mult pana va fi atins.

11 comentarii:

gecos spunea...

Horea ... ideea este simpla si complicata. Fii capitalist si investeste daca ai ce in productie de orice fel. Fa cum crezi ... numai continua sa scrii pentru ca imi esti un prieten minunat. Din suflet iti spun ca avem nevoie de tine cei cativa vare te citim. Oamenii de calitate vor trebui sa stea la suprafata sa refaca tara pe baze sanatoase.

Anonim spunea...

Si eu zic ca daca s-o intampla sa treaca putin de maxima respectiva, previziunea dvs. tot va fi corecta si nu aveti de ce sa va retrageti si sa nu mai scrieti pe blog.. chiar nu aveti de ce...
In primul rand scrieti frumos si ar fi pacat
Geo

Anonim spunea...

Horea, chiar daca trece de linia trasa anapoda analiza ta este corecta. Este o mare pierdere pentru noi daca inchizi blogul. Emil.

Anonim spunea...

nimeni nu trebuie sa fie asa de radical , acum cind totul este atipic . acum cind totul se reinventeaza. scapa cine poate . este alegerea ta dar eu te apreciez. cu stima sorinelp

Cristi Sparlu spunea...

Dorinta de a se termina sarada e mare. Dar nu aceasta este un scop in sine. Important e ce vom face dupa.

Dan spunea...

Sunt in asentimentul tuturor celor care nu doresc inchiderea acestui blog.
Acest blog este o lumina aprinsa inr-un mare intuneric dupa parerea mea.
Eu am invatat cu ajutorul acestui blog sa vad, sa ascult si poate daca va mai fi timp suficient voi ajunge sa pot sa spun lucrurilor pe nume.
Daca se stinge si aceasta, ce mai ramine...........?

Anonim spunea...

Horea,

esti un tip special. previziunea ta se va intampla sooner or later. toata lumea o asteapta asa cum toata lumea astepta prin 2007-2008 caderea pietei imobiliare.
nu are rost sa fii radical.
si da, blogul tau chiar este o lumina intr-un intuneric profund.

stima
cornel

Anonim spunea...

Dom Doctor,
Mata esti plictisit sau obosit si vrei sa gasesti motive sa scapi de noi :).Da-l naiba de Dow si scrie in continuare !!!!

Anonim spunea...

pt. Anonim:
''Dom Doctor,
Mata esti plictisit sau obosit si vrei sa gasesti motive sa scapi de noi :).Da-l naiba de Dow si scrie in continuare !!!''

eu il inteleg. sa stii ca orice om are la un moment dat nevoia sa zica ''gata!'' pentru o perioada. In general e bine sa respecti nevoile omului.
si pana la urma ce sa faca Dom' Doctor cu bursa asta teleghidata? (asa cum e ea acum) ...nu vezi cum se poarta bursele americane? zici ca sunt pacienti la nebuni pe care daca iiscoti de pe Xanax sau de pe sarurile de litiu o iau razna instant si devin agresive .... asta au vrut regulatorii americani (FED, SEC, etc..) asta au. In loc de niste indicatori corecti ai starii de sanatate economice au doar niste motive de jovialitate hipnotica in fata indicatorilor care nu mai tin cont de nimic .... "epidemie de pozitivitate" cum se exprima Draghi acum 2-3 saptamani ... cel putin nea Draghi a recunoscut-o in gura mare cu zambetul pe buze , nu se ascunde pe dupa degete ca Ben Bernanke ...

Vali2

Anonim spunea...

Si eu il inteleg numai ca acum ceva timp publica si pt noi astia mai amarati analize mai consistente :).Dar de cand a trecut la abonati nu au prea mai iesit lucrurile :)Sa fie karma ?:)Glumesc, e munca omului si face ce vrea cu ea.

Anonim spunea...

dezechilibrarea pietei de catre marele barbache e asa de puternica , ca pana si psihologia maselor de care ne vorbeste horea incepe sa nu mai fie valabila ... wtf!