Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 4 februarie 2013

Ultima suta de mm 1

Deci tovarasi! Cei care au tendinta sa creada ca sunt incapatanat, n-au decat! Vor fi multi care vor spune ca fac pe grozavul. N-au decat! Celor cu creirul spalat le voi explica de ce am decis sa procedez asa cum procedez, si sunt aproape sigur ca ma vor intelege. Nu este asadar vorba nici de incapatanare si nici de "grozaveala". Este pur si simplu vorba despre ce permite si ce nu permite teoria pe care am folosit-o pana acum. 

A sari in alta barca la spartul targului nu ar face altceva decat sa demonstreze neseriozitate, din moment ce ar demonstra ca imi modific spusele dupa directia vantului. Este adevarat ca acest fel de-a vedea lucrurile este absolut permis in analiza tehnica, din moment ce am spus si eu de foarte multe ori ca aceasta forma de analiza masoara probabilitati. Sunt foarte constient si de faptul ca sunt poate ultimul mohican care crede ca DJI nu-si va depasi maxima absoluta. 

Am vazut articole care afirma ca miscarea spre stele de abia incepe. Am vazut ellioticieni care si-au renotat valurile in panica, nu odata, ci de fiecare data cand bursa a continuat sa urce. Daca va mai amintiti, in perspectiva lunga de timp, eu nu am facut acest lucru. De ce? Pentru ca teoria pe care o folosesc, cea a celor trei valuri, nu-mi permite. Ca o consecinta, conform acestei teorii, suntem intr-un val doi, care pur si simplu nu are voie sa depaseasca valul 1. Si daca DJI va inchide peste maxima atinsa vreodata, cea din 2007? Atunci voi inchide blogul, si ma voi lasa de investitii pana in ziua in care voi intelege radacina greselii pe care am facut-o. 

Remediabila sau nu, vom vedea la momentul oportun. Pana cand DJI nu va inchide peste maximul absolut ce as putea face altceva decat sa ma folosesc de teoria amintita? Nu vi se pare normal si fara nici o tentatie de incapatanare sau tendinta de-a face pe grozavul? Am vazut ce spune vali, se pare ca avem doi cu acelasi nume. Am vazut ce spune bursier. Precum am vazut si ce spun puzderia de analisti ale caror idei le poti citi pretutindeni. Si nu afirm nici o clipa ca bursa nu va putea face asa cum spun ei. Am afirmat insa un alt lucru! Faptul ca teoria mea nu permite o inchidere Dow peste maximele absolute in conditiile actuale

Si atunci ce poti face? Sa faci asa cum se face in Romania si sa sari in barca altora, numai ca sa iti iese totul bine. Sau, sa ramai fidel teoriei pe care ai aplicat-o pana acum cu destul de mult succes, constient fiind de faptul ca vei putea fi contrazis de piata. Eu am ales ultima varianta si cu asta punct. Am ales in acelasi timp sa expun exact asa cum am promis intr-un comentariu, fiecare pas pe care il va face DOW, pana in momentul in care eu voi pierde eventual partida. Am dorit sa fac acest lucru impreuna cu toti cei care si-au pierdut timpul pe acest blog in decursul anilor. Prieteni, neprieteni, si de alte nationalitati. Voi veni asadar cu comntarii scurte, chiar in fiecare zi daca va fi necesar. Pana in momentul in care Dow isi va depasi eventual maximul atins in 2007 si va inchide deasupra acelui nivel.

Pentru ziua de azi vad asadar o cadere a indicelui studiat, cel putin spre sfarsitul sesiunii chiar daca el nu va reusi sa atinga linia mea trasa anapoda, expusa in postarea precedenta. Ideal ar fi ca aceasta linie sa fie atinsa, intr-un ultim val, scurt, azi sau foarte curand. Acest lucru netrebuind sa fie totusi un criteriu absolut necesar.

15 comentarii:

Mad io spunea...


sal Horea,

Din ceea ce spui eu inteleg urmatoarele (perceptia bat-o soarele care difera de la unul la altul): daca indicii nu se comporta precum arata metodota pe care ai creat-o si folosit-o si care ti-a adus castiguri (dar si pierderi cateodata dar pe ansamblu esti bine pe cistig) atunci tu hotarasti sa te autopedepsesti si sa nu mai castigi din aceasta teorie pe care o folosesti. Daca este asa atunci, thats not smart.

Dar poate iti va aduce pierderi mari daca nu se comporta precum spui (fiind pe dolar si poate o ia mai la vale) iar atunci este smart sa o lasi balta.

Care este?

Stefan spunea...

RUT
13.07.2007 856pct
01.02.2013 911pct

de ce sp si djia nu ar face noi maxime?

Horea spunea...

Salut mad io!

Este cum am spus! Teoria mea nu a cazut inca, se pare ca bursa cade, deocamdata, si exact in ziua in care ma asteptam sa cada. Sa vedem continuarea.

Dan spunea...

Teoria ta va fi corecta, ma astept la inca un val 2 si apoi la vale cu totii.
In cel mai rau caz va mai urma un top, dar teoria tot va ramine in picioare.
Pun pariu pe o sticla de vin, ramine de vazut de la cine o sa o primesc.

Anonim spunea...

Sunt 2 de "vali" ? :D? incredibil. eu traiam cu impresia falsa a unicitatii :D ... glumeam ... ok ,eu sunt tipul din ultimele zile cu valurile lui elliot... voi semna de acum "vali2" pentru conformitate :)

si eu sunt curios cum o sa iasa ...totusi sa fim atenti caci nenea de la FED au cerneala si hartii multe :)

Sunt curios cum va iesi :)

Vali2

cristian dogaru spunea...

salut Horia...am un motiv in plus sa tin pumnii pentru cadere, sper sa te mai citesc pe aici-am avut cateva lucruri de invatat de la tine de cand o fac...altfel, cum crezi ca se va declansa caderea? pe declaratii de intentii de ultim moment a Fed, ceva minute "revelatoare" sau pur si siimplu inchideri de pozitii?

Anonim spunea...

buna horea. ce o sa ne facem cu bancile in europa.in olanda au nationalizat o banca [nr4]ca marime din cauza imobiliarelor olanda are AAA. in spania , italia,grecia se stie. raiffaisen probleme in romania si ucraina,si nu se spune tot adevarul . oare criza bancara in europa acum incepe!!! cu stima sorinelp

Horea spunea...

Salut Cristi si mersi pentru aprecieri. Eu cred ca avem deja primele semnale ale unei caderi, care se face intotdeauna din caza faptului ca unii se trezesc la realitate. Iti dau un exemplu pe care tu il vei intelege cu siguranta.

Ai un bolnav grav de cancer care merge la medic. Acesta ii spune ca are un medicament bomba care se numeste A care ii va salva viata. Bolnavul se linisteste, pentru ca stie ca nu toti cei care au cancer mor.

Incepe tratamentul, dar bolnavul nu prea simte nici o imbunatatire remarcabila. Se duce din nou la medic. Acesta ii spune sa nu aiba nici o grija, pentru ca o doza dubla din medicamentul A ii va salva viata.

Timpul trece si bolanvul nu numai ca se simte mai rau, dar incepe sa aiba si efecte secundare de la medicamentul administrat. Incepe sa-i fie frica dar speranta nu-i dispare, pentru ca are incredere oarba in cel care i-a administrat tratamentul.

Timpul merge inainte si el se simte si mai rau, fiind tot mai slab pe zi ce trece un lucru care il face si mai nelinistit si il obliga sa mearga din nou la medic, intrebandu-l:

Mai omule mai ai vre-un alt tratament pentru boala mea, din moment ce tratamentul pe care mi l-ai prescris cu medicamentul A nu are absolut nici un efect.

Medicul se uita la el si ii spune: As putea sa-ti triplez doza medicamentului A pentru ca am din el cat doresti, dar sincer sa fiu altceva nu am.

Cum crezi ca va reactiona bolnavul nostru la un asemenea raspuns? Si cum crezi ca vor reactiona inca 20 pe care-i intalneste in sala de asteptare, care vin la acelasi medic, cu aceiasi boala, si care au acelasi medicament, cu acelasi efect, atunci cand vor afla de la bolnavul nostru ca medicul alt medicament decat cel numit A nu are.

Eu cred ca ar intra in panica toti deodata asa cum ar trebui sa intre in panica si investitorii care isi vor da seama cu timpul ca nici FED nu are alt medicament decat monetizarile.

Care administrate in cantitati tot mai mari pot ucide pana la urma si un bou.

La bursa cei care se trezesc primii incep sa vanda. Restul va fi un efect psihologic care ar trebui sa se extinda, Mai ales atunci cand oamenii vor vedea ca bursa poate sa cada si in toiul monetizarilor.

Acest lucru s-a mai intamplat si pana acum dar bursa nu a cazut destul pentru ca sa poata starni panica. Daca crezi cumva ca FED va termina cu monetizarile, eu am dubii serioase in acest sens.

Eu cred ca au intrat singuri pe the line of no return. Cea mai mica frana pusa inundatiei ar putea darama piata in doar cateva zile. Cand te-ai obisnuit cu drogul administrat in fiecare zi, tremuri ca varga si ai halucinatii fara el. O stare nu prea buna pentru investitii! Sigur ca pe parcurs vor apare ca intotdeauna tot felul de stiri, care vor intari doar un eveniment deja in derulare.

Acest scenariu este cel mai probabil chiar daca eu i-am gresit data si nivelul, un lucru care ma va face sa ma retrag asa cum am spus.

Horea spunea...

Sorinel, ma intrebi "ce sa facem cu bancile". Pai ce sa facem? Platim! Pentru ca ceea ce fac astia care nu trebuie subestimati, va avea ecouri pana si in buzunarele nepotilor tai.

Cristi poate doreai sa iti spun parerea me despre rechinul de care vorbeam intr-o postare precedenta.

El va apare dupa ce unii vor incepe sa vanda pentru ca au inteles ca locul in care stau este plin de rechini. Numele acestui rechin va Credit Event, cred eu.

Anonim spunea...

"Cum crezi ca va reactiona bolnavul nostru la un asemenea răspuns? "

horea, ai dreptate dar ... optiunea bolnavului acum e sa intre in panica , ca o sa moara si eventual sa se sinucida sau sa continue "tratamentul" si sa moara in liniste cand o sa-i vina vremea si poate cu putin noroc intre timp o sa apara un alt medicament si cine stie va scapa !
Este ceea ce face si FED-ul ! cumpara timp insa zic eu in sensul diferit de "a trage de timp "!!!

bursier spunea...

horea,nu-i nevoie sa inchizi niciun blog in nicio situatie.noi suntem oameni si nu detinem decat opinii.eu,dealtfel,nu folosesc decat expresii ca "scenariul cel mai probabil" sau"scenariul cel mai putin probabil".in chestiunea cu investitiile,da este o idee buna ca dupa o pierdere sa faci o pauza pentru a trage concluziile corecte.pentru ca din succes nu invatam nimic decat sa fim aroganti si imprudenti.cea mai buna lectie este pierderea.

Horea spunea...

Anonim, pui o intrebare foarte justa. Numai ca, atat la un bolnav de cancer, cat si la bursa, totul este legat de timp, exact asa cum bine ai observat.

Un medicament nou va veni cu siguranta si pentru economie, cred eu.

Din pacate prea tarziu pentru cei care sufera acum. Tocmai pentru ca oamenii nu vor sa se sinucida, vor incearca ei insisi sa gaseasca alte cai decat cele pe care au umblat pana in momentul de fata. Cei care vor face acest lucru s-ar putea sa si reuseasca, restul vor muri de tocmai tratamentul administrat. Cred eu.

bursier, absolut corect ceea ce spui. Numai ca, eu as simti nevoia unei pauze si de la scris, dupa un eventual esec.

Dan Sporis spunea...

Salut Horia,
vizitez blogul tau de ceva vreme. As dori sa stiu daca acorzi consultanta si eventual sa achizitionez cartea ta. La ce adresa pot sa-ti scriu un E-mail?
Dan

Unknown spunea...

http://www.zerohedge.com/news/2013-02-05/fed-confirms-it-was-hacked-anonymous. Lasa va fi bine!!!

Horea spunea...

Salut Dan!

Am un seviciu cu analize saptamanale si cu alerte pentru 150de ron lunar.

Poti sa te abonezi, poti achizitiona cartea, sau poti alege ambele variante, scriindu-mi un mail la adresa specificata in profilul meu:hsmihaltan@gmail.com