Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 17 februarie 2013

Un matrix plin de reevaluari.

În urmă cu un an, ministrul federal al muncii, Ursula von der Leyen, afirma că "sistemul german de pensii este aproape de colaps". Estimările arată că, în aproximativ 20 de ani, persoanele cu un salariu brut de 2500 de euro şi o vechime în muncă de 35 de ani vor primi o pensie de numai 680 de euro. Dată fiind situaţia, mulţi vor solicita ajutor social. 

Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! (Nota votacului imbecil)

Anyway, we learned that Germany's GDP contracted by a steeper than expected 0.6% in Qu.4, France's GDP contracted by 0.3%, Italy's by a hefty 0.9% and the entire euro area's by 0.6% (note that these are q-o-q numbers in the euro area, not the quarterly annualized numbers generally used in the US. So to in order to get the annualized data, one has to multiply these by four – just to put the data into proper perspective). 
Nuuuuuuuuuuuuuuuuu! (Nota cui?)

Greece is well known for its deep-seated tangle of corruption and bureaucratic inefficiency. Just as a reminder, here are a few examples: there was e.g. a state-financed hospital in Athens that employed 45 gardeners, but actually had no garden. (Vezi vreo asemanare cu Romania)? It was once worked out that if the Greek government were to shut down the state-owned railway system completely and were to simply pay the taxi fares of commuters instead, it would save a fortune. (Dar aici Nasule?) A USB stick containing the prominent names of the biggest Greek tax evaders provided to the government  by the IMF simply 'disappeared' in a drawer of the finance minister's desk -  too many of his political friends and cronies were apparently on it (the journalist revealing this fact was promptly charged with a criminal offense, (Si aici? Aparatorule a statului de...care?) charges that were only dropped after intense international protests). Vreo asemanare de mentalitate, poate? Am putea spune una identica? Parul lovit de capul celuia care demasca adevarul. Protejarea hotilor devastatori.

Cum? Mentalitatea de hot, furtul si coruptia, duc la faliment? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Nota aceluiasi votac.

Cum? Noi platim furtul celora care ne "salveaza"? Nuuuuuuuuuuuu, noua ni s-au marit pensiile si salariile cu 5%, dar si taxele la dublu, sau la triplu. Jos Basescu! Dar stai! Taxele le-a marit actualul guvern. Aaaaa, asta-i altceva dom-le, ei sunt antibasisti. Dar stai putin, se pare ca nu prea mai sunt! Se reevalueaza. Nu-i nimic noi suntem, pana ne vor spune ei sa nu mai fim. (Nota din Teleorman)

France's labour minister sent the country into a state of shock on Monday after he described the nation as “totally bankrupt”. 

Nuuuuuuuuuuuuuuuuu, diaree verbala. Scapata in pantaloni. De unde ar sti un ministru al muncii starea tarii pe care o guverneaza. (Nota filozofului atotstiutor)

Iata lumea mea paralela despre care vorbea un comentator anonim. O lume pe care o poate gasi oricine dintre cei care au puterea mentala de-a iesi din matrixul impus de autoritati. Pentru ca, din afara lui, lucrurile par cu totul altfel decat din interior. Unde oamenii tind sa creada ca politicienii lucreaza pentru ei. Am vazut comentarii, in opinia mea foarte naive, prin care unii isi manifesta neincrederea fata de scenariile prin care i-am prezentat pe mai marii lumii ca fiind niste demolatori.

Si multi au protestat si atunci cand am prezentat matrixul politicii romanesti, mult mai ermetic decat cel descris in randurile de mai sus. Unul in care porc la porc nu scoate ochii niciodata, ci se reevalueaza. Oprea a fost reevaluat de Basescu. Acum Ponta si Dragnea au fost reevaluati si ei, ca si Nastase, de fapt, care in opinia presedintelui a fost inchis din nenoroc si din cauza unor gainarii. Poate si-a furat ouale din prorii pantaloni.

Precum le spuneam imbecililor care m-au facut basist spalat la creier asta vara! Va veni in curand si reevaluarea lui Basescu. De catre tocmai cei pe care pulimea i-a votat ca sa-l devalorizeze. Si daca interesele o vor cere, se va face in curand si o reevaluare a motanului, care, la randul sau, il va reevalua pe actualul presedinte. Asta ca sa poata iesii amandoi pe scena mana in mana. Aruncand un ranjet plin de dispret in mutra fiecarui dobitoc fraierit. In ropetele de aplauze ale unui popor imbecilizat, al carui stare decadenta nu va fi reevaluata niciodata. Precum nu vor fi reevaluate nici traiul dar nici prostia romaneasca. Pentru ca ficare va culege intotdeauna ceea ce a semanat.

 

6 comentarii:

Anonim spunea...

Horera, apropo de imbecilizatul nostru popor, am auzit recent una buna. Petre Tutea declara candva dupa 90 ca "datorita acestui popor de idioti am facut 13 ani de puscarie". Din aceasi cauza, Adrian Nastase se poate lauda ca nu a facut nici unb an de puscarie.
Axa

Anonim spunea...

beshila e de inteles , in fata tavalugului USL au inceput sa-i tremure chilotii si a trecut la reevaluari ... costel , pardon , tov. lucian pavel , cotizant din iasi poate fi fericit !
horea , acum toata lumea vrea crestere economica !!! cu ce costuri , ramane de vazut mai tarziu ... generatiile viitoare vor gasi ele o solutie ....

AristotelCostel spunea...

@Găinar văcaru.

La FC nu ești nici în politică, nici în afaceri. Tot la mâna securiștilor ai rămas. Ai ajuns s-o freci și cum îți spune labagiul MRU... tânăra speranță lansată... pe asfalt. :D

Și până la urmă de ce te agiți atât? Crezi că ți se șterg anii de prostie infantilă imobiliară? Sunt eu ultima barieră în relansarea forțelor de dreapta? :D

Cere-i și tu lui MRU o sticlă de stopchel.

Horea spunea...

Axa, acest popor despre care vorbeste Tutea, isi calca in picioare si putinele valori pe care le are, cultivand in "sera"cu multa grija doar nonvalori. Interesant este faptul ca cei care voteaza sunt totusi cei putini.

In timp ce cei multi sunt nepasatori, neorganizati, si prin asta cu nimic mai buni decat ceilalti. Pentru ca nici macar azi, cand se poate, nu sunt in stare sa iasa in starada ca sa-si ceara drepturile.

Privesc cu ochii inchisi la sarada asta plina de un tragic comic saritor in ochi, prin care niste imbecili voteaza oameni care devasteaza tara prin rotatie.

Parca vad un alt tovaras lucian pavel peste 4 ani, injurandu-i pa actualii, si predicand pentru revenirea lui Basescu, omul cu cel mai putin caracter din Romania.

Si daca, atunci, peste 4 ani, cineva va scrie ceva despre faptul ca basescu a devastat deja tara o data, tovarasul lucian pavel 2 va sari cu gura la el exclamand: USL-istule spalat la creier.

Incuranjand astfel rotatia cadrelor de partid si de stat la infinit. Asta pentru ca mentalitatea pe care o au, cea de hotie si minciuna, nu deranjeaza pe nimeni, facand parte din cultura acestui popor maret.

Pe care creierul nu-l ajuta de loc ca sa inteleaga, cauza tragediei din Grecia moderna de azi. Aceiasi minciuna, aceiasi coruptie acelasi furt.

Cand cineva indrazneste sa vina, cu exemple luate tot din realitate, ale unor tari care au reusit altceva decat ceea ce au reusit grecii, tovarasii luciani paveli sar ca arsi, vrand sa-ti dea in cap imediat. Din moment ce ei lupta tovarasi! Pentru mentinerea gandirii primitive de care romanul filozof nu are voie sa se desprata niciodata.

Anonim spunea...

horea , corectitudinea nu e neaparat o calitate ... grecii , dupa ce si-au facut de cap cu bani de imprumut acum asteapta "linsititi" bailouturi ...

Horea spunea...

Anonim, depinde de cum vrei sa vezi lucrurile. Linistiti cred ca este foarte exagerat spus, mai ales cand ne gandim la armata somerilor in continua crestere, si al acelora care stau la coada la serviciile de caritate.

Intr-o tara distrusa de tocmai bailouturile de care vorbesti.

Uitandu-ma la rezultatele obtinute de greci, si comparandu-le cu tari in care corectitudinea a ramas si azi un pilon al societatii, concluzia mea este la 180 de grade fata de cea trasa de tine: Corectitudinea este o calitate!

Ba mai mult! Este o calitate absolut necesara pentru cei care nu vor sa-si bage tarile si poporul in noroi.